Gå til innhold

katarina-123

Medlemmer
  • Innlegg

    21
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av katarina-123

  1. Synes ikke den var så veldig vanskelig egentlig, og jeg bladde så vidt litt i boka dagen før eksamen. Enig i at det er en stor fordel å være flink i norsk fremfor å kunne alt om trening på rams for å klare seg godt på denne eksamen.. Var litt vanskelig med analysene og å planlegge en tur synes jeg :p Jaja, får bare vente å se hva resultatet blir da, jeg er skikkelig spent :D

  2. Jeg går vg1 studiespesialiserende og har kommet frem til at jeg vil ta gym som privatist.

     

    Jeg har migrene, ofte 2 ganger i uken, og det kommer ofte i forbindelse med gym. For det første stresser gymmen meg sånn, med tanke på tester osv, og stress gir meg migreneanfall, som igjen fører til mye skolefravær.. I tillegg får jeg ofte migreneanfall i forbindelse med gymtimene, som igjen fører til fravær. På fritiden trener jeg regelmessig i mitt eget tempo, og kjenner på kroppen min når det er nok, når jeg må ta det rolig osv med tanke på migreneanfall.

     

    Hvis jeg skal ta det roligere osv i gymtimene, fører det til dårligere karakter, og da ender jeg bare opp med å presse meg selv så hardt at jeg får migrene bare for å få en god karakter.

     

    Har hørt at det går an å heller ta en teoretisk eksamen så kan man slippe gymmen på skolen. Hvordan går jeg fram for å slippe gymmen på skolen? Må jeg få en legeerklæring som sier at jeg skal fritas for faget gym og levere den til gymlæreren min? Er det vanskelig å få en slik legeerklæring når jeg har migrene? Dette er et stort problem for meg, og sliter sånn på kroppen min, at det ville vært mye bedre om jeg kunne tatt dette som privatist.

     

    Håper noen har et seriøst svar å komme med :-)

  3. Ganske irrelevant, men jeg er kommende student.

    Selvfølgelig er det relevant.

     

    Det eneste jeg vil frem til er at det er tåpelig å slenge ut så mye dritt om en organisasjon, for så å skryte noen oppi skyene.

    Det var du som fyrte opp diskusjonen. Det startet med en påstand at Explorius er en liten organisasjon. Det er de ikke, punktum. nybb har selvfølgelig all rett til å skrive om sin egen erfaring med Explorius. Og tro det eller ei, jeg skrøt Explorius opp i skyene for noen år tilbake. De kom som en kule og konkurrerte direkte med markedet hvor Speak har hatt et godt overtak. Jeg gikk såpass langt den gangen og anbefalte Explorius til alle jeg snakket med. Problemet er at de ikke virker å vite når de bør stoppe "utviklingen". De tar imot flere og flere studenter, og det går tydelig utover kvaliteten. Ingen organisasjoner er perfekte. Ikke Explorius, ikke Speak, ikke AFS, ingen. Man må velge den organisasjonen som man føler er riktig, men den dagen man ikke får lov til å si sin ærlige mening om det man selv har erfart, så dropper jeg denne bransjen med en gang.

     

    Tidligere studenters erfaring > Kommende studenter.

     

    Hva mener du med den siste setningen der? "Tidligere studenters erfaring > Kommende studenter."

     

    Ok, flott, punktum, vi blir nok aldri enige uansett.

  4. Bare for å spørre. Er du kommende student? Nåværende student, eller tidligere student? Hvem reiste du med? Hvor var du? Hva baserer disse gode erfaringene seg på?

     

    Ganske irrelevant, men jeg er kommende student. Alle mine 3 søsken òg 5 søskenbarn (og begge mine foreldre) har tidligere reist på utveksling, hun yngste er nå. Moren min jobber som frivillig i AFS. Har ganske mange erfaringer å basere meg på for å si det sånn. Jeg skal selv reise med Explorius eller STS neste år.

     

    Det eneste jeg vil frem til er at det er tåpelig å slenge ut så mye dritt om en organisasjon, for så å skryte noen oppi skyene.

     

    Men nå setter vi strek her, for en tåpelig diskusjon.

  5. Jeg har sagt hva jeg mener, jeg står enda fast på at explorius er en organisasjon jeg vil anbefale kommende utvekslingsstudenter å reise med. Jeg har også snakket med flere utvekslingselever som har reist med forskjellige organisasjoner, jeg har kontakter rundt forbi i forskjellige organisasjoner, så jeg tror jeg har ganske så god peiling på hva jeg snakker om, du.

     

    Så setter vi strek, tror vi begge har fått sagt hva vi mener nå, for å si det mildt.

  6. Det er det tåpeligste jeg har hørt på lenge. Jeg prøver ikke på noen som helst måte å skryte Explorius opp i himmelen, jeg ble bare utrolig provosert av det enkelte her har skrevet, og forsvarte Explorius med å faktisk komme med noe positivt istedenfor å trampe dem ned på den utrolig barnslige måten.

     

    Virker som det er blitt en slags "trend" for enkelte inne på forumet her å være fan av Speak. Speak har sine positive og negative sider, akkurat sånn er det med Explorius også, enklere enn dette blir det ikke.

     

    Det at du ble plassert ut 5 uker etter fristen, har nok ikke så mye med organisasjonen Explorius å gjøre. Det er det underorganisasjonen i vertslandet som tar seg av, og vertsfamilien velger ut deg (vet 99 % sikkert at du vet dette, så dette er ikke for å være overlegen jeg skriver dette, men det virker som du trenger det inn med teskje), så å skylde på Explorius, blir bare for dumt.

     

    Explorius er en pålitelig og velfungerende organisasjon, og ja, det er Speak også. FERDIG

    • Liker 1
  7. Begynner dere igjen? Kan dere ikke høre på mennesker som vet hva de snakker om? Explorius sender flere studenter enn det de skriver i programmet sitt. End of story.

     

    Explorius Norge er, og blir en bedrift med enormt liten kompetanse, og mangel på tilstrekkelige ressurser.

     

    Jaha, fører du statistikk du altså? Jeg kjenner mange som har reist med explorius, alle har hatt en god opplevelse med organisasjonen. Det at du sier at det er en bedrift med enormt liten kompetanse og mangel på tilstrekkelige ressurser er det dummeste utsagnet jeg har hørt på en god stund. Kan du utdype dette mere? Ellers er det ikke vits å komme med slike tåpelige innspill.

  8. Hva nå? Explorius har markedsført seg som en liten org. i alle år, men de sender bare flere og flere for hvert år. Speak sendte totalt 127 til fire land i fjor. Explorius har 18 vertsland, så jeg tør ikke tenke på hvor mange de sendte totalt... Explorius er ikke lenger en liten organisasjon...

     

    Og hva så? Hva er poenget ditt? I tillegg (bare for å gi mitt bidrag til denne tåpelige diskusjonen) så er speak og aspect basically det samme byrået, så da blir det ikke så lite lenger..

  9. Hvis fraværet ditt fortsatt er høyt i Canada, er det jo ikke så lurt å dra. 50 dager er veldig mye, men 10 dager pr termin er også et høyt fravær.

     

    Jammen, fraværet mitt blir bare mindre og mindre. Jeg har fått medisiner som hjelper, og det er sjeldnere jeg må være hjemme. Jeg VIL til Canada, så om det ikke blir godkjent. Men det jeg lurer på er om det er stor sjangs for at de ikke godkjenner meg? (utvekslingsbyråer)

     

    Hvis fraværet ditt fortsatt er høyt i Canada, er det jo ikke så lurt å dra. 50 dager er veldig mye, men 10 dager pr termin er også et høyt fravær.

     

    Jammen, fraværet mitt blir bare mindre og mindre. Jeg har fått medisiner som hjelper, og det er sjeldnere jeg må være hjemme. Jeg VIL til Canada, så om året ikke blir godkjent. Men det jeg lurer på er om det er stor sjangs for at de ikke vil sende meg? (utvekslingsbyråer)

  10. Hei!

     

    Jeg har søkt om å reise til Canada neste år med både STS og Explorius, for å ha litt større valgmulighet, i tilfelle jeg ikke blir godkjent av den ene ol. Men det har seg slik at i 10.klasse begynte jeg å slite mye med migrene og sykdom, og hadde et stoort fravær (opp i mot 50 dager i hele 10ende.....), men klarte å holde karakterene mine oppe, og fikk gode karakterer.

     

    Nå har jeg begynt på medisiner mot migrenen og er på skolen så og si hver dag (alle er jo syk en gang i blandt, men jeg tror jeg skal klare å holde fraværet under 10 dager denne terminen).

     

    Det jeg lurer på er om det er stor sjangs for at jeg ikke får reise på utveksling pga det store fraværet i 10ende:S? Dette er min store drøm, og hvis noe sånt skal ødelegge det er det jo helt latterlig... Noen som har erfaring ang. dette? Kjenner jeg blir kvalm ved tanken på at jeg ikke skulle få dratt pga dette...

     

    Håper noen som sitter med svar gidder å svare:D!

  11. Hei!

    Jeg går i 1.klasse, studiespesialisering. Jeg har p-matten, og skal velge samfunnsfag, språk og økonomi til neste år. Har fått med meg at fremmedspråk, historie, gym, matte og norsk er fag alle har i 2.klasse. Men slike fag som rettslære, psykologi osv som man kan velge, hvor mange av disse MÅ man velge for å få generell studiekompetanse og hvor mange KAN man velge? Blir skikkelig forvirret..

×
×
  • Opprett ny...