Gå til innhold

Nikkor

Medlemmer
  • Innlegg

    4 970
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Nikkor

  1. Hei!

    Vi bor i Bærum og i forbindelse med bygging av ny E18 er det mye som skjer i området.

    I veien vi bor fikk vi plutselig beskjed med 1 virkedagsvarsel at all innkjøring til eiendommene blir forbudt i minimum 5 dager. Har Statens vegvesen lov til dette? Det er en lokalvei som går opp til privat grunn. Totalt er det snakk om at de nekter ca 70 personer med bil og parkere utenfor sin leilighet fordi de mener bilene er til fare for myke trafikanter mens de holder på…Selv om de har trafikkdirigenter der. Mange har elbilladere, men de gir blaffen. De har satt opp noen ekstra parkeringsplasser mange hundre meter unna som kun dekker 1/5 av bilene.

    Veien holder dog åpen for posten og brannbil/ambulanse eller de mer handikapp, alle andre måtte klare seg selv.

    Kan statens vegvesen nekte noen å kjøre til sin egen eiendom når de bor der?

  2. Hei!

    Vi bor i et sameie der jeg er styreleder og har "rammeavtale" med et Rørlegger firma i Oslo, dvs vi bruker de på alt at VVS. Rabatten er 10%, ikke store greiene, men vi har vist alltid brukt dem, og de kjenner rørsystemene her som er praktisk. Bygg fra 1955.

     

    Stusser litt på fakturaene vi får fra dem. Har sjeldent brukt rørlegger selv, så er usikker på hva ting koster.

    Men det oppstod en liten lekkasje fra en vannkran i kjelleren. Ringte inn og fikk beskjed om at det gikk fort og fikse og ikke ville koste all verden.

    Fikk likevel regning på 7380kr. Er ikke dette dyrt? Eller er det noe man bør regne med. Står også oppført med 3 timers bruk. Det var vist fordi de ikke hadde riktig blandebatteri i bilen og måtte kjøpe det i butikken.

    Setter pris på tilbakemeldinger. :)

    IMG_1579.jpg

  3. Er det flere som har kjøpt seg opp på bear aksjer her?

    Jeg har diverse med alt fra x3 til x12 i Boeing, H&M, dax, sp500, VW, tesla, Volvo, Adidas.

    Bull norwegian har jeg tapt på, men blir spennende å se i morgen.

    Dax bear x12 har jo hatt en rimelig heftig økning på 8500% blant annet over en 1mnd periode. :)

    Blir spennende om jeg får timet når aksjen er på vei opp igjen og kjøre samme opplegget da. 

  4. Takk for svar alle sammen!

     

    Poenget med denne tråden var jo det med at informasjonen man fyller ut i egenerklæringen skal være korrekt, og når den ikke er det bør det få konsekvenser.

    Jeg er helt enig at skjegg/sølvkre er noe man må regne med nå og i fremtiden, men da bør man få opplysning om det før man legger inn bud og leser prospektet.

     

    Så får det være opp til hver enkelt om de vil legge inn bud.

    - Så har man selvfølgelig scenarioer der tidligere eier kanskje ikke har vært klar over problemet, og det har jeg mer forståelse for ettersom de er mer aktive om natten og alle kanskje ikke flyr rundt med lommelykten da.

     

    I leiligheten vi kjøpte har vi fått bekreftet at i hvert fall den ene vi fant var skjeggkre. Det var en stor jævel som lå i vasken. Ble sjokkert over størrelsen.

     

    De andre vi har funnet er små. Vi har satt ut feller og av rundt 30 feller har vi fanget rundt 5 stk. Bytte små numfer og noen litt større. Dette var da langs lister på soverommet og stua. Heldigvis ikke i nærheten av den jeg fant i vasken, da hadde det vært krise stemning for min del.

    Fellene blir hentet om en uke og så skal de kartlegge hvor lenge de har vært der, men med tanke på at det både er store og små har de vært der en stund.

     

    Selger kan umulig ikke ha vist om dette. I tillegg er det mye sølvkre ( har ikke fått bekreftet om der er skjeggkre også der enda) i bodene som ligger i kjelleren. Snakket med naboen her om dagen og selger hadde visstnok snakket sammen ang det lenge. Selv om sølvkre er mer normalt og ikke betegnes som skadedyr slik skjeggkre skulle dette også vært nevnt i egenerklæringen som selger fyller ut.

     

    Blir spennende å se utfallet. Jeg er også spent på hva som skjer når det blir kaldere ute da skjeggkre trekker mot varmen når konstruksjonen rundt blir kald... Kanskje dukker det opp enda flere da.

    • Liker 1
  5. Hei!

     

    Ønsker litt innspill angående leiligheten vi kjøpte i mai.

     

    Vi forhørte oss grundig på visning om det hadde vært oppdaget skjeggkre i leiligheten, noe megler bekreftet at det aldri hadde vært der. 

     

    Ettersom vi fikk en god tone med kjøper så fikk vi nøklene til leiligheten allerede en uke før vi hadde overtakelse slik at vi kunne begynne å male.

     

    Allerede da oppdaget vi 2x skjeggkre. Dette ble selger og megler gitt beskjed om.

    Vi informerte også firmaet som vi har boligkjøperforsikring hos.

     

    Etter overtakelse har vi oppdaget 3x til på badet.

     

    Boligkjøperforsikringen sier det er vanskelig å finne frem med krav her med tanke på verditap pga de nylige dommene, men er det virkelig sånn at selger kan lyve?

    Det stod ingenting om dette i egenerklæringen, og med tanke på at han har to bar kan jeg umulig se for meg at han ikke har oppdaget det. Den ene vi fant var -stor- og lå i vasken, de andre har vært mindre så de er i flere størrelser.

     

    Det er i tillegg gipsvegger i allerom, så jeg er redd det er store mengder inni der. 

     

    Hadde vi vist om dette problemet hadde vi aldri gitt 200.000kr over takst, og jeg er også redd vi vil få mindre ved salg senere.

     

    - Ja, skjeggkre er blit "vanlig", men 10/10 ville kjøpt en bolig uten skjeggkre om de hadde hatt mulighet, med mindre de fikk en med skjeggkre til en lavere pris. Da bør man jo bli opplyst om dette på forhånd tenker jeg da.

     

    Tenker at det man eventuelt kunne gjort var å kontakte den andre budgiveren og hørt om de ville bydd like mye for leiligheten hadde de vist at det var skjeggkre der.

    Kontakte en annen megler og forhøre hva han ville prisen leiligheten til om den hadde vært med skjeggkre.

     

    Hva tenker dere?

     

     

     

  6. Klager over alle selskap som driver falsk reklame og svindler kundene sine.. Men dette så jeg komme før jeg ble kunde hos de heldigvis.

    40Gb i mnd for 524kr er det bare Chili som kan matche igrunn. Og siden man ikke har fri data hos Chili og man må sende sms når man har brukt opp 5Gb er det ett unødvendig hinder. Ikke får jeg kjøpe mobil gjennom de heller.. Så hvorfor spare 25kr mnd på selve abo på å ha data jeg ikke bruker (eller får lov å bruke) når jeg sparer 3-4000kr på mobilen istedenfor? Totale regnestykket gjør at jeg da heller fortsetter hos Telia.. Så du er rimelig sær om du ikke kan å regne ut såpass. Dyre abonnement har vi bl.a pga det koster endel å bygge nett i Norge kontra f.eks ett pannekakeland som Danmark. Og prisene vil sybke uansett etterhvert så hvorfor velge en dårligere operatør for å få masse data jeg ikke trenger når jeg sparer penger på de andre fordelene Chili ikle engang kan tilby?

    Du motsier deg selv til de grader. Helt latterlig å lese.

  7. Ikke kjipt i det heletatt Har mobil gjennom Telia til redusert pris, umulig å få overfakturering på databruk, har litt data til overs nesten hver mnd og er kunde med en seriøs operatør og slipper svindelopplegget Chili driver med. Utenom chili er der heller ikke noen som matcher prisen så.. Og som du selv sier.. Man må sende sms etter 5Gb Hvor latterlig er ikke det da? Heller kunde hos ett selskap som ikke kjører seg selv konkurs med falske løfter Hjemme har jeg forøvrig 500/500 fiberlinje så ingen krise der heller.

    Og så flott at du ikke forsto det var snakk om 40Gb for 524kr mnd var bedre enn 16Gb for 499kr som en tulling nevnte....

    Så bra løsning for deg, du som bruker 30gb på en dag og ikke har nok data til resten av måneden. Hadde du vært litt oppegående ville du forstått at dette abonnementet er bra for deg som forbruker, fordi det kan gjøre at Telia sitt abonnementet må endres til det bedre.

  8. Det er jo litt kjipt for deg som har Telia, bruker du lett 30gb på en dag har du jo bare 10gb til resten av måneden, og i tillegg betaler du mer.

    Den er kjip, da!

    Ganske grei times betaling om du i værste fall må svare ja på en eller to SMSer for å øke forbruket (over 5gb) så fremt du ikke misbruker abonnementer.

    Denne diskusjonen har du tapt.

    Telia sitt abonnement passer perfekt for de som bruker 30-40gb på en dag og ikke trenger data resten av måneden, og i tillegg ønsker å betale litt ekstra. 99,9999999% av Norges befolkning forstår hvor dumt dette høres ut.

  9. Er ett forbruk på 10-12Gb pr dag voldsomt liksom?

    Streamimg av Full HD 1080p er 1,5-2Gn pr time.

    4K er 4x så mye. Skal jaggu ikke mye til å bruke 12Gb or dag altså...

    Og det er mange måter man fint kan blåse av 30Gb pr dag uten å streame 1sekund engang. (Uten å laste ned torrenter osv)

    Høres totalt urimelig ut at Chili ikke vil ha den type bruk når de faktisk tilbyr FRI BRUK...

    Eller 1000Gb pr mnd som de sa før.. Dvs over 30Gb pr dag...

    Det er jo litt kjipt for deg som har Telia, bruker du lett 30gb på en dag har du jo bare 10gb til resten av måneden, og i tillegg betaler du mer.

    Den er kjip, da!

    Ganske grei times betaling om du i værste fall må svare ja på en eller to SMSer for å øke forbruket (over 5gb) så fremt du ikke misbruker abonnementer.

     

    Denne diskusjonen har du tapt.

  10. Nei, takk.. Har 40Gb hos Telia foe 524kr mnd. (25% rabatt bare for jeg ringte til de å sa jeg vurderte å skifte)

    Der kan jeg bruke dataen FRITT slik JEG ønsker.

    Dvs om jeg bruker 40Gb på 1 dag eller på 1mnd er det ingen som bryr seg om og det er ingen overfakturering om jeg bruker mer data. Hastigheten ved overforbruk går riktignok drastisk ned men koster 0kr Mb.

    Så hva i all verden klager du over Chili for da?

    40gb for 524kr er jo rådyrt. Bruker du 5gb hver dag i 8 dager er dataen din brukt opp.

     

    Hvis du ikke ser det selv er det ikke rart vi har såpass dyre abonnementer i Norge. Og du er rimelig sær om du ikke skjønner det selv.

    • Liker 1
  11. 220Gb data over 18 dager er faktisk ikke så unaturlig mye for mange.

    Og fri data betyr FRI DATA.. Dvs ingen begrensning.. Ergo er det falsk reklame.

    Men du godtar vel kanskje å kjøpe en bil til 10.000kr for så å få regning på 1mill også du da eller?

     

     

    Du får gå over til Onecall eller Telenor da vettu! 

    16GB får du hos de til 499kr.

     

    Dessverre for Chili er det ikke alle som kan bruke hodet og forstå at de er nødt til å tjene litt penger og.

  12. spiller ingen rolle.

    fri data er fri data.

    Ble selv kasta ut før jeg hadde brukt 250GB på en mnd...Ikke i nærheten av lovte 1000GB

    Chili bør raskest mulig sende nye simkort til de som ble stengt av, med en unnskyldning, og et abbo uten sms aktivering før massesøksmåla kommer.

    ....og de kommer nok.

    Men en trøst er at dette er slutten for chili ;)

     

    Ja, det ville jo vært en stor trøst, eller hva?

     

    Da må alle over på et langt dyrere abonnement med langt dårlige betingelser igjen.

    Det hadde jo vært veldig bra for deg som forbruker! :)

     

    Onecall som vistnok er så billige har 16gb til 499, samme som det koster hos Chili. Kanskje du skal gå for de istedenfor?

    Høres ut som en bra deal! 

    • Liker 2
  13. Jeg sliter med å forstå tanke gangen til de som klager på Chili.

     

    Hvorfor klage på et tilbud som er såpass bra? 

    Telenor og Telia tar helt sinnsyke priser for GB, her har dere noen som utfordrer de på pris, og det eneste folk gjør er å klage.

     

    5gb om dagen er MYE, hva er galt med at man må sende enn sms?

    Og jeg ser mange som klager med at de vil bytte leverandør. Alle andre leverandører er SVINDYRE i forhold, så lykke til.

     

    Folk må forstår at de er nødt til å tjene litt penger for å overleve også, og det at Chili kommer med et slikt tilbud er med på å skape konkurranse. 

    • Liker 5
  14.  

    Typisk meningene til "jeg har vært mye på internett og lest for mye på forum"

     

    Anonymous poster hash: df62d...7a4

     

     

    Nei, det er typisk meningene til en som kan få bra damer og vet hvordan ting fungerer her i livet om du vil ha kvalitets damer.

     

    Men vil si det går begge veier, jeg vil også ha en jente som er "over" meg og som kan sette meg på plass og som jeg ikke vet hvor jeg har henne hen. Som har sitt eget liv.

    Er de for snille, og jeg merker de er avhengige av meg så mister jeg respekten med engang uansett hvor snille/deilige de er. 

     

    Da blir de automatisk under meg, og det er de som trenger meg. Vil ha noen som gir meg utfordringer. 

  15. Jeg tror RSD er noe som imponerer menn eller gutter som har hatt det vanskelig med det motsatte kjønn og dermed blir lett imponert. Det de sier kan høres fornuftig ut og man kan sitte igjen med en følelse av å ha lært noe, men etter min mening overkompliserer de hele mann-møter-kvinne prosessen.

     

    Om du ser videoene deres er det også stort sett fulle og middelmådige jenter de sjekker opp, noe vanlige menn gjør hver helg året ellers. Legger du til det ekstremt høye antallet kvinner de snakker med og det faktum at de sikkert kun legger ut de aller beste videoene, så er det ikke så mye å skryte av. :)

    Helt uenig.

    Rsd tyler og julien er absolutt lærerikt. Selv like jeg rsd Todd valentine best.

     

    Det de sier -er- fornuftig og riktig, problemet er at det ikke holder å se på videoene før man blir god. Det må testes og feiles in field, og det er er det som tar tid.

     

    Anbefaler julien ten game videoene.

  16. Hvordan man starter en samtale avhenger av i hvilken sosialsetting man er. På tinder blir man utsatt for veldig mange personer og i en slik situasjon er det viktig å skille seg litt ut, det er derfor generiske replikker som "hei" og "hvordan går det" fungerer dårlig. Jenter, og spesielt de attraktive jentene, matcher med fult av gira gutter hele tiden, hvorfor skal de snakke med deg?

     

    • Personlig synes jeg det er et par ting som fungerer:
    • Spørsmål, spør de om noe angående bildene eller profilene deres. Her kan du til og med prøve deg med litt humor eller erting. Hvis du er veldig vågal kan du bevege deg inn på neging og sånt, men jeg er ikke så fan av det.
    • Sprø ting. "Tror du vi kommer til å få pene barn?". Her føler jeg at det er ofte high risk/high reward.
    • Gifer. Min goto åpner. Fungerer utrolig bra, du må bare finne den riktige. Er en sel jeg bruker ganske ofte.

    Du må finne den stilen som passer deg og de damene som passer deg. Forskjellig fisk biter på forskjellig agn så prøv å tenk deg litt om før du sier noe.

     

    Når det kommer til profil. Er mange som sier at selfis er en dårlig ide, vet ikke om det stemmer. Personlig så har jeg bilder som sier litt om meg, bilder som viser meg tydelig, bilder som viser at jeg har venner og bilder som viser mine positive attributter (fks at jeg er høy).

     

    Et annet spørsmål du burde stille deg: Hvem vil du ta råd fra? Hvorfor tror du at folk på diskusjon.no har noe nytting å komme med? Ser det er både jenter og gutter her, men er det de som matcher mest og er det de du vil matche med? Kjenner du noen som får til mye på tinder? Spør jenter du kjenner, jenter du kunne tenke deg å matche med.

     

    Attraktive jenter svarer også på Hei, hvordan går det. Gjør de ikke det er ikke bildene bra nok. Er en jente interessert så svarer hun. Er bildene middels kan det hjelpe med å finne på ting for at hun skal svare , men synes ofte det blir kleint. 

     

    Sporty: 23 matcher er ikke akkurat mye.. Har du ikke over 100 matches på en mnd bør du vurdere å ta nye bilder. 

     

    Har møtt flere på Tinder, liker dog best Happn. Men felles er at det lønner seg å spørre om date tidlig. Er det noen jenter jeg liker spør jeg som regel etter 5-6 setninger frem og tilbake. 

    • Liker 1
  17.  

    nok en tråd om tinder tenker vel dere mer aktive brukere... Jeg har søkt litt rundt etter det jeg lurer på, men finner ikke noe ordentlig svar. 

    Endte med at jeg krøp til korset og skaffet meg tinder profil... Hva har den best måten å starte en samtale på? 

     

    vet "hei, hvordan går det" funker dårlig samma med "hei". Sett flere som skriver at man må prøve å være morsom. Men veldig dårlig på slike ting. 

     

    noen som har noe mer utfyllende svar? 

     

    På profilen min har jeg kort beskrivelse av meg selv og to bilder av meg selv. et når jeg er ute på seiletur og et når jeg sitter med lillebror på et år på fange. har skrevet at han er lillebroren min.

     

    er 20 år, gutt btw

     

    Anonymous poster hash: 6faf7...676

     

     

     

    Hei, hvordan går det fungerer fint. Eventuelt Hei * navn*, hvordan går det?

     

    Om du ikke får svar er det pga du ikke ser fin nok ut, slik er det dessverre. Om dette er tilfellet på mange av samtalene bør du få deg noen bedre bilder.

     

    Det er akkurat det samme som når jenter skriver "Hei" til deg. Ser de ikke fine nok ut dropper du også å svare. 

    • Liker 1
  18. Hei!

     

     

    Har ett Iceman pc headsett med en kabel til lyd og en kabel til mic.

     

    Kabelen er ikke lang nok, så trenger en forlenger.

     

    Er det noen som vet hva jeg må ha da? Jeg bestilte en slik kabel: https://www.komplett.no/product/110344/lyd-bilde/kabler/signalkabler/lydkabel-minijack-35-mm-mf-5-m

     

    Og da var ikke inngangen med setter inn i pc'en lang nok, og hullet man skulle stikke mic kabelen inn i var for lite.. 

     

    Takker for svar!

  19.  

     

    Ok, da har jeg ringt et Audiverksted i Oslo, ser ut som at prisen er riktig.. De sa bl.a. følgende:

     

    - 60k service, 6500

    - brenser (kloss,skive) foran, ca. 6500

    - Oljeskift DSG girkasse, intervall stort sett 60k, noen biler 90k. Pris 3990.

    - Diselfilter 2000

    - Pollenfilter, 990

     

    Det enste Møller har gjort som ikke var avtalen er da oppsmøring av soltak. Dette er ikke i servicen, men anbefalt. Dette koster "kun" 1900 kr, noe som er en liten pris når man uansett må betale 18-19 tusen..

     

    Takk for all hjelp!

    Fint å få tallene på bordet - hvorfor er ikke Diesel- og pollenfilter inkl i service?

     

     

    Da er det nytt med oljeskiftintervallen på kassa.. 

    Som nevnt så var det ingen intervall før.. VAG Sa det ikke var nødvendig. 

    Men skift i seg selv er ikke bra.. BØR flushe kassa for du får ikke ut mer enn 2/3 av olja av kassa (om da kassene ikke er redesigna etter 2010)

     

     

    Har da vært oljeskift intervall på girkassen til Audi hele veien. (Multitronic og s-tronic)

     

    Eneste som ikke har intervall på 60k, eller som blir byttet etter intervall er triptronic kassene.

    Og selv om det ikke er intervall hos Audi på tiptronic bør man helt klart også bytte oljen der etter 60k. 

  20. Hvorfor bruker de tøyfibre i en sånn kabel forresten?

     

    Om du ser på det øverste bildet ser den ene kabelen litt gjennomsiktig ut, kan det være fiber?

     

     

    Står dette om kabelen:

    A High End Audio System That Fits In Your Pocket

    Turbine Pro Copper has been conceived as a true audiophile playback system that just happens to be extremely portable. Its superior fit and isolation duplicates the effect of full-sized speakers perfectly tuned to their room. The patented Magnetic FluxTube™ cabling is derived from the same technology found in the best Monster Speaker cables, as are the secure, 24k gold plated connectors. With Turbine Pro Copper, in-ear listening is no longer a compromise for the serious listener.

     

    Så burde vel ikke være sånn jalla kabel da?

  21. Ser ut for at dette er en enkel sak å lodde. Tar litt forbehold da noen av disse bøyelige (/Kinakablene) inneholder tøy/fibre som gjør lodding umulig. I så tilfelle er det alltids mulig å skifte kabelen å.

     

    Takk for svar!

     

    Bare å levere de på f.eks HIFI klubben da, eller?

     

    Eneste jeg redd for er at de tar blodpris på det.

  22. Hei!

     

    Har greid å ødelegge ledningene på headsettet mitt, og lurte på om det går ann å fikse?

     

    Det er helt øverst der kablene er tilkoblet selve høyttaleren.

     

    Headsettet kostet nesten 3000kr, hvis ikke så ville jeg kjøpt meg et nytt istedenfor.

     

    Det hele startet med at jeg hadde mistet litt av lyden i det ene headsettet, så løsnet tuppen på den og da så jeg at to små tynne kabler hadde løsnet og regnet med at det var årsaken.

     

    Så var jeg så dum at jeg skulle sjekke om det var likt på andre siden, og der satt tuppen mye hardere, så når tuppen løsnet røyk begge ledningene som dere ser på bildet. 

     

    Er det bare å lodde på?

     

    Takker for svar.

    post-25919-0-23457300-1432215508_thumb.jpg

    post-25919-0-71935600-1432215512_thumb.jpg

  23. Hei!

     

    Har tidligere hatt times betalt så lurte på om noen kunne hjelpe meg å beregne hva jeg får i feriepenger/lønn.

     

    Leste noe om at det var viktig å ta ut den 5 ferieuken, hvis ikke så kunne man tape på det? Så lurte på litt på hva jeg skulle gjøre.

     

    Reglene på jobben:

     

    "Ansatte som har full feriepengeopptjening i 2012 (ansatt hele 2012):
    Den 15. juni utbetales feriepenger opptjent i 2012 minus 4/26-delers månedslønn. (det er differansen mellom månedslønn og trekk for 25 feriedager). Du har da 25 feriedager som skal tas ut i løpet av 2013. Det vil si at du mottar vanlig månedslønn alle andre måneder enn juni."

     

    Jeg jobber deltid med 75% stilling. Fastlønnen er 29500 ved 100%, så jeg har 22199kr (75%) fast sett bort fra tilleggene vi får i tillegg. 

     

    Jeg har 41.000 feriepenger tilgode. ( Jobbet mellom 50-60% i fjor, altså ikke 75% stilling hvis det har noe med saken å gjøre?)

     

    Slik jeg har fortstått det får jeg dermed betalt for 5 ukers ferie, dvs 25 dager.

     

    25 dagers ferie= fastlønnen min for en full måned, eller? 

    Dvs at det er 22199kr jeg kommer til få utbetalt for ferien jeg tar ut? 

     

    Saken er også at jeg skal bytte jobb i august/september, så planen er da at jeg ikke tar ut ferie i sommer.

     

    Er det slik å forstå da at jeg i såfall vil få 22199kr utbetalt etter jeg har sluttet i jobben?

     

    Når det gjelder utbetalingen for juni har jeg forstått det slik at jeg får alle feriepengene mine 41.000 minus en uke med fastlønn. Dvs 7,5*182 = 1365 * 5 = 6825

     

    Altså 41.000 - 6825 = 34175kr utbetalt i juni istedenfor mai lønn? 

     

     

    Var kanskje litt mye info. :) Men kort oppsummert på hva jeg da vil få utbetalt når jeg tar ferie, hva jeg får utbetalt i juni og om det lønner seg for meg å ta ut ferie(full ferie) før jeg skal si opp jobben i august/september, eller få dette utbetalt etter jeg har sluttet. :)

     

    Takker så mye for svar. 

×
×
  • Opprett ny...