Gå til innhold

Lillebo

Medlemmer
  • Innlegg

    18
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Lillebo

  1. Har lest mange, men ikke alle svarene på denne tråden, så det er mulig noe av dette er sagt før.

     

    Web10 - for nybegynnere

    Min erfaring med Web10 er at dette kan være et lurt valg for nybegynnere som ikke setter alt for store krav. De tilbyr veldig greie tjenester til en veldig billig penge, men ikke noe ekstra. Support er latterlig elendig da de ikke har noe telefonnummer å kontaktes på, og all kundesupport foregår via et tregt forum.

     

    Subsys.no - for de som vil ha teh shit, samt billigere enn domeneshop

    For noen kroner ekstra pr måned, men allikevel billigere enn hos domeneshop, får du landets beste support og service sammen med alt du måtte ha behov for i et webhotell. Har selv konto hos dem, og er så fornøyd at jeg anbefaler disse som hosting til alle. Kontrollpanelet ved Subsys (hvor man administrerer alle aspekter rundt webhotellet) er glimrende enkelt og pent -> Skjermbilder.

     

    Vær oppmerksom på at det er noe som heter "Trafikk pr. måned" hos mange av webhotellene rundt om kring. Dette er totalt antall bytes som blir lastet ned av besøkende iløpet av en måned. Mange hostingleverandører skryter av å ha "fri" trafikk pr. måned, men dette kommer nesten alltid samtidig med noen betingelser. Den væreste (og vanligste) av disse betingelsene er at ett enkelt treff ikke kan generere mer enn 1MB trafikk - Ergo: umulig å ha en site med store bilder, programvare til nedlastning og lignende.

     

    Lykke til :)

  2. Takk alle gode forslag.

     

    Som nevnt så er jeg ikke ute etter å begrense nett-tilgangen hans konstant hele tiden. Er bare mens jeg jobber :) Mac-filtreringa funka nydelig. Og dessuten hadde jeg ikke tilgang til hans maskin og dermed ikke mulighet til å begrense antall connections osv på torrent-klienten hans .. og alikevel blir det kanskje bare et tidsspørsmål før han resetter innstillingene eller noe slikt.

     

    Når det gjelder hva jeg skal si så er jeg en kreativ liten jævel, så ikke tenk på det. Dessuten har han klaget over problemer med maskina det siste året, så jeg kan skylde på alt fra Vista til Virus når jeg skal jobbe neste gang ;)

     

    Takk igjen. Håper andre folk i samme situasjon som meg finner denne tråden behjelpelig.. det gjorde i alle fall jeg!

  3. Dæven! Tror jeg fant ut .. finner Mac-adressen via cmd og ipconfig /all osv. Legger inn den som en regel i router-panelet, setter opp regelen slik at de maskinene med en regel får tilgang til internett :D

     

    Fikk bedre nett med en gang! Whoho!

     

    Tusen hjertelig takk til alle sammen! Dere har reddet blodtrykket mitt, muligens karrieren min og like mulig livet til romkameraten min :)

  4. En veldig enkel, men effektiv, løsning er jo å legge deg selv til i mac-adressekontrollen på din router. Da du trenger nettet kan du ganske enkelt gå inn og sette på mac-adresse filtrering og kaste han ut av nettet. Dermed kommer han seg ikke på nett så lenge du trenger nettet. Da du derimot er ferdig slår du av mac-adressefiltreringa og han har nett igjen.

     

    Ellers kan du jo få han til å strupe ned det han bruker av hastighet for torrents (hørtes hvertfall ut som han brukte det) i torrentprogrammet hans.

    8566331[/snapback]

     

    Dette hørtes interessant ut :hmm: Skal ærlig innrømme at jeg selv er litt grønn på router-haxx00r osv, så jeg har desverre ikke hørt om Mac-filtrering før. Belønner et mini crash-course med klapp og klem ;)

     

    PS! Fikk adgang til maskina hans engang og skrudde ned hastighetene på Torrent-klienten, men ser ikke ut til å ha fungert stort. Vi har 20 Mbit-linje og jeg skrudde ned hans innstillinger til 100 ned og 20 opp.

  5. Hei

     

    Jeg deler leilighet med en kar som aldri bruker maskina si til noe annet enn å laste ned crap. Det går meg på nervene fordi han aldri slår maskina av, og den suger til seg hele nettet så å si. Jeg jobber som webutikler og trenger nettet for meg selv i ny og ne osv osv. Har prøvd å fortelle han å slå av om dagen og heller downe om natta, men neida ..

     

    Finnes det et program som lar meg administrere hjemmenettverket slik at jeg kan blokkere hans internett-tilgang som jeg vil? Si f.eks. at jeg skal jobbe med noe, og da åpner dette programmer, klikker "block", gjør meg ferdig, og så klikker "unblock". Eller er det noen triks jeg kan gjøre med router-innstillingene som er enkle å skru "av og på"?

     

    Han er ikke så teknisk anlagt, så jeg kan bare skylde på Vista og driver-kompabilitet eller noe som høres fancy ut i hans ører. Og han har null peil på routere eller sånt. Og jeg sitter på alle administrator login's osv til routeren.

     

    Vært kanon med noen bra tips her!

     

    Takk på forhånd:)

  6. Hei

     

    Har nettopp installert Windows Vista Ultimate, og alt gikk helt fint sett bort fra to ting. Jeg får beskjed om at "No Audio Output Device is installed", selv om jeg har SoundBlaster Live! 1024-kort. Merk at alt fungerte for noen timer siden før jeg installerte Vista (Dette var i XP).

     

    Jeg har prøvd å installere nyere (og eldre) drivere fra Creative, men problemet er at installasjonen krasjer da det ikke finner noe Creative-hardware i maskinen min! Har også prøvd å gå bakveien gjennom Device Manager osv osv.. Jeg har også kjørt Windows Update etter installasjonen, uten at det hjalp noe på lyden...

     

    Er det noen sjans for å få Vista til å "finne" lydkortet mitt?

     

    Det andre problemet gjelder nettverkskortet mitt, og her er det akkurat samme problem som lydkortet. Derimot så funker det å koble nettverkskabelen rett i hovedkortet, og få internett derfra. Hovedkortet er ASUS Socket-939 SLI-Premium og har også innebygget lydkort, men jeg finner ingen Vista-drivere til dette hovedkortet.

     

    Er det en generell umulighet for Vista å finne PCI-kort?

     

    Vær så snill og hjelp en stakkar mann i desperat depresjon over Microsoft sin uslåelige elendighet...

     

    Takk på forhånd!

    - Eirik

  7. Hei

     

    Vel, jeg aner ikke helt hva som har skjedd, men Firefox har begynt å oppføre seg veldig rart. Først var det Adobe Acrobat-plugin som klikka fullstendig når jeg prøvde å åpne .pdf-dokumenter "in-browser" .. fikk da feilmelding og Firefox frøs. Nå har QuickTime-plugin hengt seg på og klikker mongo når jeg prøver å se en .mov-fil i browseren .. altså .. wtf!?

     

    Har prøvd å fikse Acrobat-problemene ved å reintallere programmet .. det funka ikke. Så reinstallerte jeg Firefox uten nytte. Tydeligvis noe faenskap her en plass .. men aner jo ikke hva det er.

     

    Noen ideer?

     

    Thanks;)

  8. Sånn, da har jeg i alle fall installert nye drivere for skjermkortet og chipset. Da er det vel bare å vente i spenning på om en ny kortslutning finner sted.

     

    Skal merke av i kalenderen en måned fra nå med en huskelapp om å legge inn nytt svar her og fortelle at alt går bra .. hvis det ikke går bra, hører dere vel fra meg om ikke så alt for lenge:)

     

    Takk til alle for hjelpen! Imponert over responsen på dette forumet:)

     

    Mvh,

    Eirik

  9. Den gule boblen, blir borte hvis du oppgraderer til siste skjermkor driveren fra Nvidia. På disken din, står det merket hvor jumperen skal stå for å kjøre som 1,5 GB sec.

     

    Prøv å oppdater chipset drivere også. Håper det løser seg.

    7804844[/snapback]

     

    Aye Captain!

     

    Skal gjøre dette og komme tilbake med statusrapport! I mens får dere litt "good listening" med låta Mike Mills av Air (fra albumet Talkie Walkie) hvis dere ønsker ;)

     

    - Eirik

  10. Ser ut til at du ikke er alene,

     

    Her er det noen som har asus sin ver. av NVIDA enhanced Driver

     

    [...]

     

    Solution: Uninstall the Asus Enhanced Driver and Smart Doctor, reboot and away you go...for those of you commited to overclocking your graphics card...you will have to find a different ( and prob better ! ) way than using Smartdoctor for the time being !

    7804640[/snapback]

     

    Jeg har SmartDoctor i alle fall. Kanskje verd å nevne at ved hver oppstart så får jeg en sånn fin liten tankeboble i gult nede på startmenyen som sier ifra at SLI er "disabled" eller noe slikt. Aldri brydd meg før, siden jeg ikke aner hva det er ..

     

    Er det så å forstå at alt jeg trenger er å avinstallere Asus Enhanced Driver og Smart Doctor? Må jeg erstatte Asus Enhanced Driver med noe annet alternativ?

     

    Takk igjen!

     

    - Eirik

  11. Mini012607-01.dmp

    Cannot get _POOL_TRACKER_BIG_PAGES type size

    Probably caused by : ntoskrnl.exe ( nt+22c37 )

     

    Kan være driver problem, disk?

     

    Har du sjekket om det er noen oppdaterte drivere? Har du Sata2 disk, som ikke er jumpret til 1,5 GB?

    7804534[/snapback]

     

    Jeg har SATA2 disk ja. Bær med meg da jeg ikke er noe teknisk vidunder. For å være ærlig har jeg ikke peiling hva "jumpret til 1,5 GB" betyr for noe (kanskje noe av roten til problemet:P)

     

    Jeg mener å ha oppdatert drivere på det meste, men aldri tenkt over noe angående HD'ene. Hva gjør jeg i så fall?

     

    Takk til alle for bra engasjement rundt dette!

     

    - Eirik

  12. Samme probleme som en kompis av meg hadde!

     

    Du burde åpne maskina å gjøre rent inni, eventuelt blåse vekk støv, eller bruke en støvsuger men for gudsskyld ikke kom burti hovedkort eventuelt skjermkortet..

     

    Gjør rent for alt støv og skit i viftene også, så kan du sjekke i Bios hvor varm datan din kan bli før den skrur seg av, vanligvis ligger den på 70 C.

     

    Men etter 3 år kan det komme masse drit å støv inn så prøv det!

    7804314[/snapback]

     

    Takk for tips.

     

    Kjøpte maskina i fjor høst, så det har ikke rukket å bli noe særlig støv der inne. Åpnet den senest i går og gjorde ren CPU-vifta (som var eneste plass hvor det var noe støv å finne). Har en solid og stor CPU-vifte + 3 andre kabinettvifter som sørger for god avkjøling .. må være noe annet enn temperatur som forårsaker dette.

  13. Fryser den når den loadat färdigt windows och du ikke bruker noen program?

    7804261[/snapback]

     

    Ehm, altså den fryser aldri under oppstart av OS eller noe slikt. Er på en måte en reaksjon av at jeg starter et program, eller gjør noe som får maskina til å "arbeide" som f.eks. når jeg spiller, åpner Winamp .. starter en film eller lignende. Er sjelden, men det har skjedd noen ganger.

     

    Såvidt jeg husker så har det aldri skjedd mens jeg er idle.

  14. Hei

     

    Har hatt dette problemet en lang stund, men det er går noen dager imellom hver gang det skjer, så har ikke gjør noe mer ut av det. Uansett så er dette andre dagen på rad, og nå gidder jeg ikke mer.

     

    Helt plutselig frysermaskina og restarter seg selv. Dette skjer som regel når jeg starter et nytt program, er inne og spiller ettellerannet .. eller noe sånt. Har bygd maskina selv, her er specs:

     

    ASUS A8N-SLI PREMIUM Socket939 Hovedkort

    nForce4 SLI, ATX, PCIe 16x,SATA2, GbLAN

     

    Western Digital 250GB Caviar SE SATA II

    7200RPM, 8.9ms, 8MB cache, 300Mbps

     

    AMD Athlon 64 X2 4200+ 2.2GHz Socket 939

    1MB Cache, HyperTransport, Boxed

     

    X-Gear Mundo kabinett SORT

    ATX, 400W, 20pin, USB+Audio

     

    Asus GeForce 7900GT 256MB Skjermkort

    PCIe x16, 256BIT, GDDR3, DVI+DVI+HDTV

     

    Chieftec Kabel 20- til 24-pin konverter

    Til 20pin PSU på 24-pin hovedkort

     

    Kingston 1024MB DDR PC3200 Minne Kit

    512MB x2, 400MHz, CL3, 184pins

     

    Kjører Windows XP Pro, SP2

     

    Virker som en kortslutning en eller annen plass, men aner ikke hva det kan være. Noen gode ideer?

     

    NB! Når maskina har kommet seg på bena igjen og jeg er inne i Windows, så får jeg en sånn feilmelding om at systemet har kommet seg etter en alvorlig feil eller noe sånt. Her er error-detaljene:

     

    Error signature:

    BCCode : 1000008e BCP1 : C0000005 BCP2 : 8054A71C BCP3 : B5C5792C

    BCP4 : 00000000 OSVer : 5_1_2600 SP : 2_0 Product : 256_1

     

    Technical information about the error report:

    C:\DOCUME~1\Lillebo\LOCALS~1\Temp\WER9a1c.dir00\Mini012607-02.dmp

    C:\DOCUME~1\Lillebo\LOCALS~1\Temp\WER9a1c.dir00\sysdata.xml

     

    Takk på forhånd!

     

    - Eirik

×
×
  • Opprett ny...