Gå til innhold

Buddy Dakota

Medlemmer
  • Innlegg

    2 366
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Buddy Dakota

  1. Vet noen hva som er normene for oppdeling av sameiebrøk i små sameier? Typ 3-4 leiligheter i samme bygg. Er borti en situasjon hvor leilighetene varierer fra 50 kvm til over 200 kvm, og det er lagt frem et forslag til endring hvor sameiebrøkene følger størrelsene til en viss grad, men den største har en lavere brøk sammenlignet med andel kvadratmeter, og motsatt for den minste. Dette for at felleskostnader for den største ikke skal bli for store (til typisk større oppussingsprosjekter på fasade og tak). 

  2. Har et (kanskje dumt) spørsmål om skilt som det under. Kan man parkere utenfor intervallene som står, og så stå 2 timer inn i intervallet (fra f.eks. kl 07:00 til kl. 10:00), eller begynner de 2 timene å telle med en gang man parkerer, uansett om man er utenfor intervallet hvor soneparkeringen gjelder? 

     

    image.png.14eb576225104f00b7fcd77a8ca66e48.png

  3. Mala skrev:
    Dette har sett veldig ræva ut siden det ble vist frem for første gang. Mine tanker går til de som spiller dette på Xbox i 30 fps.
    Det er det som er interessant. Spillet har jo sett akkurat så uinteressant og kjedelig ut som det viser seg å være helt siden det ble annonsert. Hvem som helst kunne fortalt dem for flere år siden at dette ikke var en god idé.
  4. Sånn jeg ser det så var et av hovedpoengene med strukturen i Part 2 å la deg spille gjennom en hevnfantasi først, for så å sjokkere deg med perspektivet fra andre siden. Det må de nesten opprettholde i serien også. Egentlig så inneholder ikke Ellies første del så innmari mye story. Jeg kan se for meg at en sesong 2 kan bytte perspektiv drøyt midtveis. 

  5. Du søker om bruksendring til kommunen. Husk at det er en del krav for å få en slik endring godkjent, f.eks. krav til ventilasjon, rømningsvei, dagslys, takhøyde osv. (derfor dette som regel ikke er gjort). Generelt ville jeg satt liten verdi på oppholdsrom som ikke er omsøkt. 

    • Liker 1
    • Hjerte 1
  6. Ser an litt utfra hvordan det hadde blitt hvis ingen plukket opp. Hvis det hadde hopet seg opp overalt og vært utrivelig så plukker jeg opp. Populære turstier, grøntområder i tettbygde strøk osv. plukker jeg opp. Er det ute i høyt gress/kratt hvor det ikke synes og folk sannsynligvis ikke er jeg mindre nøye, det mest miljøvennlige er jo tross alt at det får ligge. På tur i skog og fjell rydder jeg det som regel bare unna. 

  7. Comma Chameleon skrev (På 2.1.2023 den 19.37):

    Og jeg kan nesten ikke tro at jeg sier det ,men HFR, altså 48 bilder i sekundet (eller høyere?), gjorde filmen så ufattelig mye bedre, spesielt i 3D. Alt ble mye klarere og man fikk virkelig oppleve hvor bra effektene er.

    Enig, det gjør disse svulstige CG-shotsene og store panoreringene som er så vanlige i dagens action/superheltfilmer mye mer spiselige. Mulig det gjør arbeidet med kostymer, effekter og lyssetting vanskeligere/dyrere, men det er mange filmer som hadde vært bedre. 

    Det var en del klaging etter hobbiten, men mulig gaming, youtube og porr i 60 fps ++ har gjort dagens ungdom mer vant. 

    • Liker 1
  8. Bytex skrev (På 12.12.2022 den 17.27):

    De selger dyre merker som Grand Seiko der også, men tviler på de tar en sånn til 100k ut av skapet bare for at jeg skal få prøve :D Hadde vært stas å føle seg rik en liten stund da, kan jo få muligheten hvis jeg blir litt mere kjent med folka i butikken.

    Klart de gjør :) Bare å spørre. Får sikkert en glod klokkeprat igjen for det også. 

  9. Jeg anser meg selv som over gjennomsnittlig interessert i film. Jeg er ganske opptatt av kinematografi og teknikker som inngår i det visuelle, og vil ser og leser gjerne kritikk og opplysninger som går inn på dette (for læringens skyld). Men hvor mye gir egentlig følgende i en filmkritikk:

    «Rian Johnsons faste fotograf Steve Yedlin, fanger inn den skrudde estetikken med et observant blikk i sterke, solbadede farger, prisverdig nok skutt på ekte 35mm Kodak-film. Nathan Johnsons feiende orkestermusikk er innspilt i Abbey Road, mens Josh Golds lyddesign er gjort hos Skywalker Sound.»

    For meg uten stor innsikt i ulike 35 mm filmstocker (sliter vel ærlig talt med å oppfatte forskjell på film og digitalt) så gir ikke dette så veldig mye, hverken om kvaliteten på filmen eller hva det bringer til bordet. Er det bare kastet noen ord fordi man skulle ønske man kunne mer om de tekniske aspektene bak film, eller gir det noe for noen?

     

  10. Gjest f723f...12d skrev (22 minutter siden):

    Er det et rødt flagg at konsulent-selskapet man skal starte å jobbe for har blitt kjøpt opp/slått sammen med et annet selskap?

    Ville ikke tenkt at det i seg selv er et problem, men det er jo klart at verdier, ledelse osv. kan bli endret fra det du ble presentert fra før. For alt du vet blir det jo bedre. 

    Men min mening er at ved å jobbe i store, børsnoterte konserner f.eks. så sitter man bare å fyller lommene til aksjonærer og ledere langt unna deg selv. Det er jo bare å se på din egen timepris ut i forhold til hva du selv tjener. Skal man tjene de virkelige summene så må man inn på eierside, og veien dit er milevis lenger i et større selskap. 

    • Innsiktsfullt 1
  11. steinrawr skrev (18 timer siden):

    Haha, ja. Det er godt mulig. Jeg har stort sett alltid knytt skoene mine med det som kalles en "reef knot", som jeg tror majoriteten av skobrukere bruker, men ser jo nå at det er noen enkle grep jeg kan gjøre for at lissene skal sitte bedre.

    Jeg skjønner bare ikke hvorfor sko skal leveres med lisser som er så glatte at de ikke holder en dobbeltknute engang.

     

    Tror de færreste knyter med båtmannsknop. Hvis du egentlig mener en vanlig sløyfe, så kan det være du knyter den litt feil. Hvis du går feil vei rundt løkken ender du opp med en knute som glir lettere opp. Du ser det også på at knuten da ligger litt på skrå, med løkkene pekende mer fremover og bakover enn rett mot venstre og høyre. Har selv veldig sjeldent problemer med lisser som går opp, uavhengig av om de er tynne eller tjukke.

    • Liker 1
  12. Spartapus skrev (14 timer siden):

    Man kan fort få et inntrykk av at man skal se en sterk film som bare er nok et visuelt fyrverkeri som er tematisk helt tannløst og uengasjerende. 

    For å være ærlig så synes jeg ofte ikke de er det en gang. MCU-filmene bærer veldig preg av å være samlebåndsfilmer som ser akkurat passe bra nok ut. De bærer preg av å være laget raskt og kostnadseffektivt, samtidig som de opprettholder en viss standard. De ser ikke direkte dårlige ut, men imponerer aldri heller. Så mye CG som mulig, og man kan få inntrykk av at actionscener er billigere per minutt enn en scene som krever fysiske skuespillere. Sammenligner du Dune med Far From Home (ca. likt budsjett) så er det helt enorme forskjeller.

    • Hjerte 1
×
×
  • Opprett ny...