Gå til innhold

freerider

Medlemmer
  • Innlegg

    55
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av freerider

  1. Betalinga er ikke så farlig. Jobber frivillig, jeg. Kanskje jeg ikke fikk fram dette?

    Prostituerte vil vel som regel ha betalt ;)

     

    Men litt mer seriøst så er det alltid en masse innspillinger i oslo. På de proffe er det vanskelig å få noe annet enn ubetalte prod.ass jobber hvis du ikke kjenner folk og har mye å vise til. Du kan eventuellt ta runden på produksjonsselskapene med showreelen din og se. Men da bør den være bra.

    Men det er masse amatørfilm greier hvor det burde være greit å få være med. Jeg hadde absolutt hatt bruk for en med så stor entusiasme ,hvis jeg ikke hadde vært så sinnsykt langt unna Oslo for tiden.

     

    Lykke til, håper du får noen tilbud.

  2. Tøft ! Synes den var veldig kult. Minner meg mye om mange filmer jeg lagde med kamerater i "gamle" dager :)

     

    Jeg liker at dere ikke forsøker å gjøre den realistisk, det ville aldri ha fungert uansett. Melkesjokolade reklame referansen synes jeg kanskje ikke passet helt.

     

    NickFalk og jeg er nok ikke helt enig med hensyn til Michael Bay ;) Sjelden har jeg hatt et bredere smil enn etter jeg så Armageddon :D Men ellers så er jeg enig med NickFalk i hans kommentarer.

     

    Kort sagt, veldig bra første film !

  3. Filmen som sådan kan jeg som sagt ikke si noe om da jeg ikke har sett den. Det jeg skrev om, er hvilket inntrykk traileren ga meg av filmen. Mitt inntrykk var at jeg ved å se traileren allerede vet handlingen i filmen, uansett om traileren egentlig ikke har klipp fra mer enn halvparten. Det kan godt være det er helt feil, men traileren ga meg det inntrykket og da fikk jeg ikke så veldig lyst til å se hele filmen.

     

    Og igjen så aner jeg ikke om filmen er noen skjennepreken eller ikke, men fra traileren og da spesiellt fortekstene i kombinasjon med tittelen "I skyggen av sannheten", så står den i fare for å bli oppfattet slik. Skjennepreken er egentlig ikke akkuratt det rette ordet, poenget mitt var mer at det blir så veldig tydelig på hvilken side filmen står. Hva filmen som en slags tredjepart vil at jeg skal synes. Og når budskapet med filmen er så overtydelig i traileren, så blir iallefall jeg en smule nervøs for å se hele filmen. Vil hele filmen være en eneste lang hamring på at du må leve og følge "sannheten" ? Det kan godt hende filmen ikke er det, men spørsmålet melder seg etter å ha sett traileren. Det er da spesiellt de veldig beskrivende og meningbærende forteksetene som "...ignorerte sannheten" og "..men det gikk ikke alltid like bra", og tittelen selv som gir dette inntrykket.

     

    Synes bare at det blir litt å hamre budskapet inn med slegge. Ville ha tonet ned budskapet i traileren og fokusert på det personlige dramaet.

     

    Når det står "broren hennes var urolig", så får jeg litt sånn stumfilmsfølelse. Stumfilmer hadde beskrivende plakater mellom hver scene. Synes ikke det fungerer så bra idag, og hvis mulig burde hans forhold til henne etableres på en annen måte.

     

    Å lage en skikkelig god trailer er vanvittig vanskelig. Du må fange interessen, tydeliggjøre konflikten samt overbevise tilskueren om at det ligger noe mer her. Noe som han ikke har sett i traileren og som vil gi ham noe følelsessmessig tilbake når han ser hele filmen. Hvis du viser for mye er det ikke noen grunn til å se filmen, viser du for lite fanger du neppe interessen.

     

    Hvis du fikk inntrykk av jeg syntes alt var feil så stemmer ikke det altså. Det som skinner igjennom er at den er gjort med hjerte, og det er bra. Filmen passer sikkert veldig bra i konfirmajons sammenheng. Men for å få meg som mer eller mindre nøytral tilskuer inn i kinosalen på denne filmen, må du tydeliggjøre dramaet og konflikten i historien, gjøre den spennende, hinte til senere handling og få meg til å lure på hva som vil skje. Budskapet er sjelden grunnen til at jeg ser en film, og budskapet er iallefall best levert til meg når jeg ser filmen :)

  4. Svært vanskelig å gi så mye tillbakemelding basert på en trailer men det her er førsteinntrykkene av både selve traileren og filmen. Kan godt hende jeg bommer på hvordan filmen er, men det er dette jeg sitter igjen med etter å ha sett traileren.

     

    Teknisk sett synes jeg at dere spesiellt må jobbe med lyssetting. Den er for mørk og gjør at endel av bildene grumsete og detaljene forsvinner.

     

    Kan ikke kommentere stort om klipp og slikt på bakgrunn av traileren, men det virket som om det er endel lange halvnære statiske bilder. Jeg ville ha variert kamerautsnittende og vinklene mer, og forsøkt å bruke kamera som noe mer enn en nøytral tilskuer.

     

    Rent dramaturgisk så skurrer det for meg når hun sier" Jesus, elsker deg, pøh". Å la en person snakke med seg selv på film, er sjelden en god måte å illustrere en persons sinnstemming på. Det blir for overtydig og virker for lettvint. Illustrer heller hennes indre tanker og følelser gjennom handling, så blir det mer troverdig.

     

    Synes heller ikke at det er noen god ide å legge premissene så klart frem i en trailer som dere gjør ved å bruke enkelte av de fortekstene. Nå vet jeg at filmen handler om en ung jente som etter filmens mening, svikter sannheten ved å prøve å leve sitt eget liv, og at det kommer til å gå dårlig. Jeg trenger ikke å se filmen, jeg vet allerede hva som skjer. Det hele blir for lineært og uspennende.

     

    I en trailer må det antydes hva som skjer , for mye informasjon er ikke bra. En mer spennende trailer hadde foreksempel kunne begynt med å vise hennes lykkelige liv i vennegjengen og familien. Etterfulgt av den dramatisk hendelsen/hendelsene som får henne til å tvile på om dette er veien for henne. Så noen klipp av familiens fortvilelse ettersom hun driver bort fra dem. Men la slutten stå åpen. La publikum få en grunn til å se filmen. Ikke fortell dem hvordan det går.

     

    Jeg får også inntrykk av at den er svært moraliserende, både fra fortekstene og tittelen. Moral i film må behandler med respekt. Det har ingenting å gjøre med om den er kristen eller ikke. Du må gjerne ha en sterk moral du ønsker å uttrykke i filmen, men vis meg den gjennom filmens handling. Få meg til selv å komme til konklusjonen at at det hun gjorde var et galt valg og at hun skulle ha fulgt "sannheten", etter at jeg har sett filmen.

    Når du legger ut denne moralen så tydelig med fortekseter i traileren, forteller du ditt publikum hva du ønsker at de skal få ut av filmen. Det er ikke din jobb, det er opp til deg å gjøre filmen så bra at konklusjonen gir seg selv. Jeg vil aldri bruke 1 time på å se en film jeg både vet handling på, og som så tydelig har signalisert filmens konklusjon. Husk at når jenta kommer i et dilemma, så bør publikum kunne identifisere seg med det dilemmaet. På den måten vil de føle for henne, og ønske at hun tar de riktige valg. Hvis du i utgangspunktet tar en ovenfra og ned holdning, blir filmen en 1 times skjennepreken og det er ikke spesiellt spennende å se på, iallefall ikke for den vanlige publikummer.

    Jeg har sett mange filmer hvor filmskaperen ønsker å komme med noe som står hjertet hans nært. Ofte går de i fella med å gjøre ting overtydlige og det gjør filmen mindre trovedig. En slik film må være troverdig hvis den skal kunne påvirke sitt publikum. Og spesiellt hvis den ønsker å appellere til de utenfor sitt kjernepublikum.

     

    Less iss more. La så mye som mulig foregå inne i hodet på ditt publikum.

  5. Jeg er for det meste enig med KennyBoy.

     

    Synes det blir altfor mye tørr informasjon i den videoen, både talemessig og billedmessig. Jeg datt helt av lasset tidlig. Og hvis du skal bruke denne videoen videre, så MÅ du få en annen til å ta voiceoveren.

     

    De 50% opacity klippene dine fungerer ikke i det hele tatt. Det hverken ser bra ut, eller presenterer informasjonen på noe bra måte.

     

    Jeg så på de andre videoene fra siden din og det er tydelig at du har et godt grep. Mye fine bilder med bra komposisjon og relativt bra klipp.

     

    Tror kanskje problemet ditt på denne siste videoen er at du skal få med så mye informasjon at du har mistet litt fokus på å finne frem til aller vesentligste og presentere det på best mulig måte.

     

    Er fullt klar over at publikummet for denne videoen sikkert er mer forsvarteknologisk kyndige enn meg men jeg synes at poenget må være å promotere den tekniske dokumentaren ved å hinte om alt det spennende som finnes i den, ikke ved å sammenfatte den på 2 minutter ;)

     

    KennyBoy, tror nok utrykket er "Kill your Darlings". "Killing your babies", ble liksom litt vel makabert :)

  6. Pris er desverre nesten umulig å svare på. Nesten som å spørre hva det koster å kjøpe bil.

     

    Billigst er gamle 16mm kameraer med opptrekksfunksjon. De er billige men holder ikke synk i mer en noen sekunder om gangen.

    Eldre motoriserte kameraer får du med kabelsync til en Nagra båndopptager.

    Skal du ha krystallsynket kamera (hvor kameraet sykroniserer internt) blir det dyrere.

     

    Andre faktorer som typisk bestemmer pris er linser, max antall bilder pr sekund, funksjoner, merke, rykte, alder etc. Du kan få kameraer til nær sagt alle prisnivåer.

     

    Det kommer helt an på hva slags kamera du trenger og hvilke funsjoner du vil ha.

     

    Du kan høre med Oslo Kameraservice. Har hørt at de har solgt noen eldre 16mm kameraer.

  7. Konseptet er faktisk ganske bra....Og utførelsen er glimrende...

    Må si at jeg ikke likte ripoffen "Dawn of the dead" som nettop kom ut...

     

    Quintilian

    Haha, morsomt sagt ;) Må hacke litt med tidsmaskin osv for å få slike ting til...

     

    -- Men jeg har hørt at de brukte film til noen av scenene - er dette sant? Ellers

    synes jeg det er dårlig å filme slikt på video, - men rent sånn "at det går an"-

    messig så er det jo supert. - Stilig at de kan få så bra bilder ut av et konsument

    (prosumer) kamera! Men video (PAL/NTSC/SECAM) er og blir dårlige format i

    forhold til oppløsningen og den dynamiske lysbredden til film.

     

    (men så har man jo andre faktorer som penger osv.)

    Nei det er faktisk video hele veien igjennom. Kun Canon XL1 faktisk men med vanvittige linser da. Årsaken var jo pengemessig og at kameraene var mer kompakte og lettere å frakte rundt i Londons gater tidlig på morgenen.

     

    Husker jeg leste artikkelen i American Cinematographer.

     

    Edit : Fant artikkelen på nettet også. http://www.theasc.com/magazine/july03/sub/

  8. 28 Days Later ble filmet med PAL Canon XL1 kameraer. Opptil 8 i enkelte sener. De brukte veldig gode linser fra Canon som en må benytte en adapter for å kunne bruke.

     

    Filmen er skutt 4:3 i frame mode, altså pseudo-progressiv funksjonen til XL1. For nærbilder av zoombiene som går amok så har de brukt rask lukkertid. Filmen er også undereksponert ca 1 - 2 f-stops og ND filtere er benyttet for å få en dybdeskarphet som ligner mer på film.

     

    Jeg leste en artikkel om filmingen en gang, skal se om jeg kan finne den.

  9. Jeg har også gjort tre bryllupsvideoer for venner og det er på mange måter en kjip jobb. Du løper rundt som en sprettball for å forsøke å få med deg alt og du kommer uansett ikke til å klare det. Det finnes ingen second take.

     

    Noen ting å huske på er:

     

    Det er en vanvittig fordel med to kameraer i kirken.

     

    Prøv å se om du kan få smuglet inn en ekstern mikrofon i nærheten av prest/brudepar så du kan få jevnt så mulig lydnivå på hele sermonien. Noen er veldig greie med det andre ikke.

     

    Skyt mye cutaway shots i kirken, det er veldig greit å ha hvis du må klippe bort noen zooms eller en reposisjonering av kamera. Blomsteroppsatser, alter etc. Kom gjerne før vielsen og film dette. Få også med etableringsshot utenfra kirken.

     

    Få med når de kommer til kirken, spesiellt bruden.

     

    Sett opp kameraet inne i kirken før de kommer og planlegg bildene dine på forhånd.

     

    Husk reaksjonsshot av familie etc under vielsen, det er her to kameraer kommer inn veldig nyttig. Mor gråter etc.

     

    Når vielsen er ferdig er det et tidspunkt når de begynner å gå. Kom deg da i posisjon på trappen og få brudeparret forfra mens de kommer mot deg. Ikke bli stående bak og filme ryggene deres.

     

    Få forskjellige utsnitt av brudeparret og ikke glem closeups. F.eks nært når de holder hverandre i hendene med de nye ringene på.

     

     

     

    Mottagelsen:

     

    Nå er vanligvis brudeparret hos fotografen og du har litt tid før de kommer. Ta bilder av mottakelses stedet, gjester, gavebord, blomsteroppsatser, middagsbord etc.

     

    Snakk med folk og spør om de vil gi en liten hilsen til brudeparret på videoen. Veldig hyggelig å ha senere. Ta de gjerne med ut hvis lyset er dårlig.

     

    Resten av kvelden er jo da full av ting som du bør få med. Kutting av kaken, brudevals, viktige taler etc.

     

    Skaff deg oversikt over hvem som skal holde taler og i hvilken rekkefølge. Avtal gjerne med de at de gir deg et tegn før de begynner så rekker du å få opp kameraet og gjøre deg klar før de begynner.

     

    Forsøk å få en kopi av brydevalsen på cd, så du kan eventuellt mikse inn lyden etterpå hvis det trengs.

     

    Senere utpå kvelden blir det ofte litt mindre formelt og stivt og endel av de som ikke ville snakke til kameraet vil kanskje gjøre det nå.

     

    Jeg har ofte avsluttet disse videoene med en liten fotomontasje av brudeparret gjennom dagen med stemmningsfull musikk. Men det er mange muligheter.

     

    Har ikke tid til å skrive mer nå. Håper noen av tipsene kommer til nytte.

  10. Likte det første bildet. Fint uttrykk og et litt underfundig blikk. Blomsterbildet hadde fine farger.

     

    De andre blir litt for private for min smak og synes de mangler særpreg og et fokuspunkt som kan gjøre de spennende å se på. Et av bildene er så mørkt at jeg aner ikke hva det viser.

  11. Man kan ikke direkte oversette stillbildeoppløsning med dårlige lysfølsomhet men må også se på hvordan kameraet oppnår den oppløsningen.

     

    GS400 ikke har en 4mp CCD selv om det ifølge Panasonic tar 4mp stillbilder. GS400 har 3 * 1070 kp 1/1,4 " CCD og bruker noe de kaller pixel shifting for å elektronisk konstruere et 4mp bilde. Den benytter ca 690 kp pr CCD for video.

     

    Hvilket faktisk er akkuratt samme CCD størrelse, oppløsningen og effektiv video oppløsning som Sony TRV950 også har.

  12. Jeg har "The adobe Photoshop CS book for digital photographers" av Scott Kelby.

     

    Den er helt grei, gir deg en masse oppskrifter på hvordan du kan gjøre forskjellige ting. Som foreksempel fargekorrigering, konvertering til sort/hvitt, retusjering av ansikter/kropper, sharpening etc.

     

    Jeg kjøpte den fordi jeg trengte noe som ga meg oppskriftene uten at jeg måtte sette meg inn i altfor mye av teorien bak. Og det gjør den. Neste gang kjøper jeg kanskje en grundig bok som går litt mer i dybden på hvorfor ting gjøres og ikke bare gir kakeoppskriftene.

     

    Den er veldig rettet inn mot de som vil etterbehandle bilder fra digitalkamera i photoshop.

     

    Edit:

     

    Disse bøkene vurdere jeg å kjøpe neste gang.

     

    Adobe Photoshop CS for Photographers : Professional Image Editor's Guide to the Creative Use of Photoshop for the Mac and PC

    by Martin Evening

     

    eller

     

    Photoshop Restoration & Retouching, Second Edition

    by Katrin Eismann, Doug Nelson

     

    Begge disse virker veldig bra for photobehandling

  13. Hei

     

    Jeg er langt fra noen Photoshop ekspert og det er masse måter å gjøre det her på. Men jeg ville nok ha forsøkt med følgende:

     

    Dupliser layeret slik at du har to like layers over hverandre.

     

    Ta det øverste layeret og skaler det litt opp sånn at månen minus kromatisk abbresjons dekker hele månen på layeret under.

     

    Sett det øverste layerets overlay mode til Color.

     

    Du kan kontrollere hvor du vil fargelegge med å bruke en layer mask på det øverste layeret, fylle den med svart og så male inn fargen med hvit farge på masken.

     

    På denne måten tar du fargene fra det øverste layerets litt forstørrede måne og legger den på det nederste månen på de stedene du ønsker det.

     

    Dette er ikke noen sånn generell fiks på problemet. Men fungerer ganske bra for et sånt bilde som dette.

     

    Edit: Jeg testet det på bildet ditt og det fungerte greit, men ikke helt perfekt. Noen andre som har noen bedre ideer ?

  14. Mine erfaringer med GS400 er nok nærmere Mr Snuffles enn Degas sine. Jeg er generelt fornøyd.

     

    Men jeg er enig med Degas på endel punkter. LCD skjermen er ikke helt på høyde med Sony , selv om jeg synes den fungerer ok i dagslys hvis man stiller den i Power modus. Dette dobler lysstyrken men bruker naturligvs mer batteri.

     

    Det Degas sier om kromatisk aberasjon og dårlig kantskarhet ved vidvinkel har jeg lagt merke til i de få stillbildene jeg har tatt, men har ikke plaget meg på video opptakene ennå. Men jeg skal ta å se litt nøyere etter.

     

    Byggkvalitetsmessig er min godt skrudd sammen og virker solid. De postive tingene har så langt klart oppveid de negative.

  15. En engelsk kamerat kjøpte det for meg og tok det med seg når han kom til Norge på besøk. Det er akkuratt kommet i England og i Tyskland også tror jeg. Tar vel noen uker før Panasonic Norge får det ut i butikkene.

     

    DVspot.com har akkuratt fått opp en test også. Generellt positivt men de var visst litt skuffet over lysfølsomheten. Den fikk karakteren gjennomsnittlig. Mulig det er riktig i sammenligning med Sony TRV-950 og Canon sitt semiproffe. Jeg kan bare sammenligne med de kameraene jeg har prøvd. Typisk litt billigere kameraer enn dette, og da synes jeg den har god lysfølsomhet, ikke fantastisk men god.

     

    Vurderte Sony sitt nye HC-1000 men tror jeg gjorde det riktige valget. Liker de manuelle instillingene på Panasonic bedre, og er ikke en kjempefan av å måtte lete i touchscreen menyer for å stille på alt mulig.

     

    Så langt har jeg bare filmet naturbilder og sånt. Planlegger å bruke det til en kortfilm etterhvert. Til mitt budsjett så tror jeg dette er det beste kameraet.

  16. Godt valg av kamera :yes:

     

    Jeg har hatt mitt GS-400 i et par dager og er veldig fornøyd så langt. Ingenting å klage på ennå. Stillbildene er litt grumsete men det er jo tross alt ett videokamera og videokvaliteten er kjempebra. Billedstabilisatoren er fantastisk, lysfølsomheten god, og manuelle instillinger for det meste. Fint kamera på alle måter :)

  17. Det begynner så smått å komme litt info rundt Panasonics nye kamera.

     

    Her er de engelske og tyske produktsidene :

     

    http://www.panasonic.co.uk/camcorders/nvgs400b/index.htm

     

    http://www.produkte.panasonic.de/product/p...=N&upper=&prop=

     

    Her er den første anmeldelsen fra Japan:

    http://ad.impress.co.jp/tie-up/panasonic-dvc0406_2/

     

    Oversatt (på en måte):

    http://babelfish.altavista.com/babelfish/t...ic-dvc0406_2%2f

     

     

    Den inneholder også et 16:9 video eksempel som jeg iallefall synes ser bra ut.

     

    Her er diverse bilder av kamera og noen testbilder. Testbildene her er desverre ikke så vanvittig bra.

     

    http://www.pconline.com.cn/market/h...407/408581.html

     

    http://www.pconline.com.cn/market/hk/xinpi...ic/gs400w02.jpg

     

    http://www.pconline.com.cn/market/hk/xinpi...ic/gs400w12.jpg

     

    http://www.pconline.com.cn/market/hk/xinpi...ic/gs400w11.jpg

     

    http://www.pconline.com.cn/market/hk/xinpi...ic/gs400w20.jpg

     

    http://www.pconline.com.cn/market/hk/xinpi...ic/gs400w07.jpg

     

    http://www.pconline.com.cn/market/hk/xinpi...ic/gs400w10.jpg

     

    http://www.pconline.com.cn/market/hk/xinpi...ic/IMGA0064.JPG

     

    http://www.pconline.com.cn/market/hk/xinpi...ic/IMGA0067.JPG

     

    http://www.pconline.com.cn/market/hk/xinpi...ic/IMGA0049.JPG

     

    http://www.pconline.com.cn/market/hk/xinpi...ic/IMGA0050.JPG

     

     

    Kameraet har ikke dukket opp på Panasonic norske web sider ennå. Har store forhåpninger til dette kameraet men de siste testbildene var litt skuffende.

     

    Edit : Det siste er at kameraet nå er tilgjengelig i UK. Så det tar nok ikke lang tid før de første testene og reaksjonene kommer. Spurte Oslo Kameraservice om når de fikk det, og de sa august. Listepris ved lansering blir nok rundt 20.000 inkl.mva

×
×
  • Opprett ny...