Gå til innhold

Hope53

Medlemmer
  • Innlegg

    48
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Hope53

  1. Har prøvd meg litt frem i LE og begynner å bli mer og mer fornøyd med programmet (bruker ver 5.50, build 1861). Det var tyngre å komme i gang med enn Studio 8/9, men nå føler jeg at jeg begynner å få litt kontroll :cool:

     

    Men jeg sliter litt med å få til overganger.

     

    Jeg legger inn klipp og setter inn overganger mellom klippa, men de vil ikke fungere.

     

    Har noen slitt med det samme og kanskje funnet en løsning på dette?

  2. Hei.

    Jeg synes den enkleste måten var å koble videokameraet til vhs-spilleren via scart utgangen på videospilleren. Du må da ha en scart-plugg som både kan ta signal ut og inn (finnes i butikken og har en liten bryter for å endre til inn eller ut). Deretter spilte jeg inn vhs-filmen til videokameraet og fikk det dermed over til digitalt format. Litt kvalitetstap blir det jo, men det er til å leve med.

    Deretter er det bare å overføre filmen fra kameraet til pc, redigere og deretter brenne over til en dvd.

  3. Hei.

     

    Jeg fant løsningen på det omvendte problemet ved å bruke IFOedit-programmet (dette er hentet fra et tidligere innlegg jeg hadde):

     

    Rediger video i PS8.

    Velg Make Movie, velg Disc, gå til Settings og velg "Create Disc Content but don’t burn"

    Start Create disc og vent til renderingen er ferdig.

     

    Start IFOedit

    (programmet finner du f.eks her http://mpucoder.kewlhair.com/derrow/ )

    Gå til DVD-mappe der videoen er lagret og deretter VideoTS-mappe

    Åpne filen VIDEO_TS.IFO

    Dobbelklikk på linjene som sier noe om Video slik at du får frem Video Attributes-menyen

    Sett til 16:9 og Automatic Letterboxed

    Save filen med samme navn og svar Yes på at du vil oppdatere .BUP-filen også

    Gjør det samme med VTS_01_0.IFO filen

     

    Gå tilbake til PS8

    Velg Make Movie, velg Disc, gå til Settings og velg "Burn from previously created disc content"

    Start brenningen ved å velge Create disc

     

    Jeg antar du kan bruke dette til å tvinge programmet til å vise 4:3 også. :yes:

  4. Hei.

    La vi holde oss til temaet om problem med brenning av dvd i PS8...

     

    Jeg må innrømme at etter 2 vellykkede forsøk med å bruke et annet brenneprogram til å brenne dvd+r så fikk jeg problem i tredje forsøk :blush:

    Dermed nærmer det seg 10 dvd+r plater som har gått rett i bosset. Inn i mellom har det fungert å brenne direkte fra PS8 andre ganger får jeg full skjæring og platene nekter å spille av i dvdspilleren.

     

    Til sammen nærmer dette seg kr 350 i ødelagte dvdplater. Kan jeg søke Pinnacle om å få dette refundert tror dere.....

     

    En annen merkelig ting er at dersom jeg bruker dvd+rw plater så fungerer brenningen oftere (ja, jeg har prøvd platene i andre dvdspillere..). I tillegg er det jo den fordelen at dersom noe skjærer seg så kan jeg bruke platen om igjen.

     

    Inntil Pinnacle får orden på programmet sitt kommer jeg derfor bare til å bruke +rw plater. Selv om dette er dyrere er det billigere enn å kaste +r plater i bosset...

  5. Hei.

     

    Jeg har hatt store problem med brenning av DVD+R i Pinnacle Studio 8 (PS8). Rendering og alt går fint og det ser også ut som om brenningen går fint, men når jeg prøver den i DVD-spilleren blir det bare tull. Jeg har vel ødelagt en 7-8 plater på dette nå.

     

    Fant noen tips på PS8-forumsidene ( http://www.pinnaclesys.com/docsupport1.asp...208&page_id=86# ) som kanskje andre også kan ha nytte av.

     

    Poenget er at at jeg velger "Create disc content but don't burn". Dermed lagres dette på harddisken.

     

    Deretter bruker jeg et DVD-brenneprogram (Roxio Easy cd creator fulgte med maskinen) og henter mappen VIDEO_TS som jeg finner under Auxiliaryfiles/prosjektnavn/DVD og brenner hele mappen til DVD.

     

    Og voila! Alt virker som det skal! I hvert fall på 2 forsøk.

     

    Så jeg kommer til å gjøre det slik inntil PS8 får orden på brenneprogrammet sitt.

  6. Hei.

    Ja, jeg vet at verden er urettferdig, Shrek. Det er vel nettopp derfor vi har slike forum som dette slik at færrest mulig kan ”gå i baret” slik jeg gjorde. Det er sikkert flere enn meg på forumet som handler for bedrifter og organisasjoner og som kanskje ikke har lest alt som står med små skrift…

     

    Poenget mitt er at hadde jeg handlet på en lokal butikk så hadde jeg for det første fått prøvd kameraet. Dernest er jeg 100% sikker på at jeg hadde fått byttet kameraet i butikken om det var noe feil på det. Butikken hadde tatt jobben med å følge opp garantien mot Sony.

     

    Det var slik service jeg håpet på hos komplett.no også, men i stedet ble jeg i telefonen mottatt av en meget arrogant kundebehandler som ikke var interessert i å diskutere noe som helst angående retur av kameraet og som sa rett ut at han ikke brydde seg om at jeg for fremtiden aldri mer vil handle hos komplett.no. Vi handler tross alt data- og videoutstyr for noen 10.000 hvert år, men de er vel blitt ”så store” at de ikke bryr seg om dette.

     

    Min lærepenge er derfor at jeg aldri mer vil kjøpe slike dyre ting på nettet, men heller gå til en lokal forhandler. Selv om jeg må betale litt mer (faktisk ikke mange 100-lappene) så får jeg en helt annen service enn dette.

  7. Hei.

     

    Kjøpte et Sony DCR-TRV33 hos komplett.no sammen med en hel del andre varer til skolen der jeg arbeider. Til sammen ble regningen over kr 21.000.

     

    Da jeg prøvde kameraet for første gang med kassett i hørte jeg en tydelig "summelyd" fra drivverket på høyre side av kameraet selv når kameraet sto i standby-stilling. Lyden var så sterk at den også ble fanget opp av opptaket når jeg trykket på rec og startet opptaket. Uten kassett var kameraet uten ulyd.

     

    Jeg kontaktet selvfølgelig komplett.no for å reklamere på kameraet og regnet med at det var en enkel sak å få byttet det.

     

    Men, nei takk! Jeg hadde ikke kjøpt varen som privatperson og hadde dermed ikke bytterett etter kjøpsloven! I og med at jeg hadde pakket det opp kunne de ikke ta det tilbake. Jeg måtte jo for svarte pakke det opp for å finne ut at det laget ulyd!

     

    Jeg måtte dermed sende kameraet til et serviceverksted for å få det reparert på garantien. Får håpe det ordner seg og at ikke skolen blir sittende med et kamera med en ulyd som stadig kommer tilbake.

     

    Jeg skal i hvert fall aldri mer handle hos komplett.no

  8. Hei.

     

    Jeg har også store problem med brenning av dvder i PS8 (jeg har en NEC-1100 brenner). Fikk faktisk til å brenne en +RW-plate, men har ødelagt opp til flere vanlige dvd+r plater.

     

    Jeg bruker alltid å create filer uten å brenne og deretter velge å brenne fra disse tidligere lagrede filene. Dette fungerte noen ganger, men nå er det bare tull. Programmet ser ut til å starte brenningen, men den blir avsluttet etter noen minutter. Dvden blir utløst, men det er ikke mulig å spille den av på dvd-spilleren.

     

    Er det noe håp om bedring ved å laste ned den siste updaten (har 8.08.17 nå)? Er litt skeptisk til alle disse updatene i PS8....

  9. Hei.

    Fant løsningen! :)

    Her er en liten oppskrift:

     

    Rediger video i PS8.

    Velg Make Movie, velg Disc, gå til Settings og velg "Create Disc Content but don’t burn"

    Start Create disc og vent til renderingen er ferdig.

     

    Start IFOedit

    (programmet finner du f.eks her http://mpucoder.kewlhair.com/derrow/ )

    Gå til DVD-mappe der videoen er lagret og deretter VideoTS-mappe

    Åpne filen VIDEO_TS.IFO

    Dobbelklikk på linjene som sier noe om Video slik at du får frem Video Attributes-menyen

    Sett til 16:9 og Automatic Letterboxed

    Save filen med samme navn og svar Yes på at du vil oppdatere .BUP-filen også

    Gjør det samme med VTS_01_0.IFO filen

     

    Gå tilbake til PS8

    Velg Make Movie, velg Disc, gå til Settings og velg "Burn from previously created disc content"

    Start brenningen ved å velge Create disc

     

    Dette virket i hvert fall på min spiller (Thomson). Videoen tatt opp i 16:9 viste på min gamle 4:3 tv i full widescreen med svarte felt over og under.

     

    Så heretter blir det bare 16:9 filming på meg :yes:

  10. Hei.

    Fant noe jeg trodde var løsningen ved at jeg kan brenne en DVD og så stille inn DVD-spilleren til "Letterboks 16:9" for å spille av på en 4:3 TV med svartsladd oppe og nede.

     

    Jeg prøvde, men det fungerte ikke dessverre. :cry:

     

    Fant deretter på nettet noe om at det må legges inn en kode på DVD-platen om at filmen er spilt inn i Widescreen for at dette valget skal virke. PS8 legger tydeligvis ikke inn en slik kode.

     

    Er det noen som vet noe om hvordan jeg kan få lagt inn en slik kode? Må jeg bruke annet program for å brenne DVDer?

  11. Hei.

    Jeg har et trv80 som kan filme i 16:9 widescreen. Jeg har dessverre ikke et widescreen-tv ennå, men det er vel det formatet som slår gjennom i fremtiden. Det hadde derfor sikkert vært lurt å begynne å filme i 16:9 allerede nå.

     

    Problemet er bare at når jeg spiller av dette inn i PS8 eller på min 4:3 tv så blir jo bildet "sammentrengt" i bredden (folk blir for smale i ansiktet).

     

    Jeg skulle derfor gjerne fått inn bildet på min 4:3 skjerm (og PS8) i ekte 16:9, men med sladd oppe og nede (slik som widescreenfilmer vises på tv).

     

    Noen som har løsningen? :-)

  12. Hei.

     

    Jeg kjøpte et trv80 for noen måneder siden og er svært fornøyd med dette kameraet. Det er mitt første digitale videokamera så jeg har ikke så mye å sammenligne med. Men jeg har nylig redigert en film der jeg brukte videofilm som var tatt opp med mitt eget og med et Canon-kamera og jeg må si det var stor forskjell på bidekvaliteten, særlig på det som var filmet innendørs. Utendørsbilder i godt sollys var det liten forskjell på.

     

    Jeg er også godt fornøyd med stillbildene. Selv om du får bedre kvalitet med et dedikert digitalkamera er kvaliteten absolutt akseptabel. Dessuten slipper du å ha med to typer kamera.

     

    Mht touchscreen så bruker jeg Screenshield, dvs tynn folie som er beregnet på pocketpc o.l. Dermed er det bare å trekke av den og sette på en ny når det blir for mange flekker.

  13. Hei.

    Hvor ofte bruker dere rensetape? Bør en gjøre det etter et visst antall timers bruk?

     

    Jeg snakket med en som sa at han brukte rensetape hver gang han skiftet tapefabrikant, men dersom en holder seg til samme type tape hele tiden så er ikke det så aktuelt.

     

    Det er vel ikke så lurt å bruke rensetape for ofte heller for rensetapen sliter vel på videohodet?

     

    Jeg vil gjerne ha noen råd om dette...

  14. Hei.

    Det var da voldsomt, Morten B. Det er vel enklere å bare rive av en folie når fingermerkene blir for mange enn å måtte begynne med pussefille og rensemiddel? Dessuten er du bedre beskyttet mot riper i skjermen. Trives du med å gjøre det på den andre måten så er det OK for meg. Jeg er i hvert fall veldig fornøyd med bruk av skjermfolie. :)

  15. Hei.

    Fikk pakken med Screenshield i dag fra idedata (bestilte i går kl 16.00, bra!). Jeg hadde bestilt for Casio E-200/HPJournada 560

     

    http://www.idedata.no/butikk/produkt.asp?P...06F&M=&ID=&KID=

     

    og ved litt trimming på bredden med en saks passet de perfekt til min 3,5" skjerm (Sony TRV80). Problemet med fettflekker på skjermen er løst en gang for alle! :yes::yes::yes:

     

    Og til "havkol": Der var 6 folier pluss en pusseklut i pakken.

    Betalte kr 112,- inkl.mva og frakt

  16. Hei.

    Kontaktpapir er kanskje en god ide, men jeg også er litt bekymret for eventuelle limrester på skjermen. Men jeg har jo sett at f.eks på mobiltelefoner, pdaer, mm så er der gjerne en folie som dekker skjermen når apparatet er nytt. Denne er bare å rive av og den setter ingen limrester på skjermen.

     

    Finnes det med andre ord en spesiell folie som har lite lim og hvor kan den eventuelt skaffes?

     

    Hvilken type/merke/tykkelse har du brukt, FARGERIK?

  17. Hei.

    Har nylig kjøpt et Sony trv80 og er så langt svært fornøyd. Kvaliteten på opptakene er rimelig god selv i "vanlig" innendørsbelysning.

     

    Eneste ulempen er dette med touch-screen. Det blir fort flekker på skjermen når jeg bruker fingrene og det er litt fiklete å måtte bruke stylus-pennen som følger med.

     

    Jeg så noe på ett eller annet forum om å kjøpe en plastfolie til å legge på skjermen. Dermed kan en bruke fingrene så mye en vil og bare bytte ut folien når den blir for skitten. Problemet er at jeg har glemt hvilket forum jeg så dette i og hvor en eventuelt kan få kjøpt slik folie til en 3,5" skjerm.

     

    Er det noen som vet noe om dette?

  18. Hei.

     

    Har nettopp redigert en video og brent min første DVD vha Pinnacle Studio 8. Alt fungerte uten problemer, men jeg skjønner ut fra forumet at slike lykkelige stunder kanskje ikke kommer til å vare....

     

    Uansett så har jeg skjønt at man i enkelte program kan lage menyer til DVD-platene. Jeg finner ikke en slik mulighet i Studio 8.

     

    Er det jeg som ikke har undersøkt nok eller må jeg bruke annen programvare?

  19. Jeg bestilte et TRV80 fra Telebutikken søndag 29.06 og tirsdag 01.07 kom postmannen med "godpakken". Jeg kunne følge pakken vha sporing og visste dermed når jeg kunne forvente den utlevert. Kjapt og greit på 2 dager. Er strålende fornøyd! :)

     

    PS Jeg jobber ikke for Telebutikken eller har noen som helst forbindelse til dem.

×
×
  • Opprett ny...