Gå til innhold

vargtazz

Medlemmer
  • Innlegg

    27
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av vargtazz

  1. Hei.

     

    Har tenkt å selge min stasjonære nå, og siden det er lenge siden jeg var noen hardware-freak, lurer jeg på om noen av dere kan gi meg noen hint om hva jeg kan få for PC'n min.

     

    CPU: AMD 64 3200+ Socket 939

    Hovedkort : DFI Lanparty nf3-ultra d

    Skjermkort: Radeon 9800 pro (ja, jeg vet det er verdt 300)

    HD: 2 X 160GB Maxtor

    Lydkort: Creative Audigy 2 ZS

     

    Kabinett: Lian-Li PC60USB, med blå neonlys og vindu (nypris med psu ca. 1700)

     

    RAM: OCZ Enhanced Bandwidth platinum edition, PC3200, 2 X 512 i dual DDR

    360 W Chieftec PSU

    NEC 3550 silver dvd-brenner

    Diskettstasjon :p

     

    Aldri overklokket. Lydkort og prosessor er snart et år gammelt. Lydkortet er under et halvt år gammelt. Kabinettet(og psu) + brenneren er ca. et halvt år gammelt og ser akkurat ut som nytt. Ram er 1 1/2 år gammel.

     

    På forhånd takk.

     

    mvh,

     

    yngve

  2. Afseth  

    Skrevet: 28/11/2004 : 16:03

     

    Blir nok dårlig avanse allikevel, skal man ta moms i betraktning.

     

    merverdiavgift har ingen betyding for avanse, dette er avgift til staten, som firma får fradrag for når de kjøper varer, og må betale når de selger. Avanse regnes alltid utfra innkjøpspris eks mva til utsalgspris eks mva. Og siden jeg brukte begrepet bruttofortjeneste så er det et annet mål for avanse, dvs at bruttofortjenesten er den faktiske fortjenesten, ( regnes fra utsalg eks mva mot kjøp eks mva). en har på alt salg og regnes mot salgsum, avanse regnes mot kjøpssum og er den teoretiske fortjeneste, den faktiske fortjeneste kommer først frem etter salg, svinn, og andre kostnader direkte relatert til vareforbruket.

     

    Litt dårlig forklart, men det er sent, og sitter å kalkulerer nok en sempron maskin :p

    ooh, nettopp begynt med bed-øk Buddy ? :D

  3. Hei.

     

    Jeg har et par Corsair TWINX3200LL (2X256 MB). Kjører disse på 2-2-2-5, og er veldig fornøyd. Nå skal jeg oppgradere til et Dual kit på 1024 MB men jeg vet ikke hva som er best av OCZ, Geil, eller Corsair ? Jeg vil jo gjerne kjøre 2-2-2-5 fortsatt...

     

    Håper noen kan svare

     

    mvh,

     

    vargtazz

  4. Zaeria:Blir nok ikke helt feil å si at hele serien suger.. hvis du ser på alle kabinettene i PCV serien,så ser du at alle sammen er bygd opp helt likt..

    Er enig at PCV-2000 har bedre kjøling,men igjen,så gjelder det nok bare nederst i kabinettet,mulig at man får litt luft opp gjennom kabel hullet i midten av kabinettet,men der er omtrent det..

     

    Kan ikke tenke meg at PCV-2000 totalt sett har bedre luftgjennomstrømning en f.eks pc-70.. Pointet er jo at i hele pcv serien så er det faktisk ikke noen vifte som blåser luft inn over hk o.s.v. + at en del av varmen fra nedre del av kab vil stige opp i øvre del..

     

    Og jo.. jeg har vel lest stort sett alle tester av pcv serien som er å oppdrive på nett..

     

    Kasol: du kan jo vurdere å kjøpe en zalman 120mm vifte til å skru fast i pci kort brakket feste.. så får du litt mere direkte kjøling på gfx kortet ditt..

     

    Vargtazz: Oppbygningen inni kabinettet er ikke feil,den er bare nytenkende.. gøy at Lian li tør å lage noe anderledes :D Thermaltake kabinettet? de ser jo ikke ut.. er ikke stilrene for 5'øre.. :p

     

    Men somsakt.. syns pvc serien er lekre jeg,men kunne vært bedre..

    Hadde Chieftec kabinett for noen år siden som jeg monterte støy isolasjon fra Biltema i ,tempraturen på alt steg rimelig mye.. så det har vel litt å si at kabinettet er såpass tett..

     

    Og når man skal bygge en super pc ,og kjøper kabinetter i den prisklassen,så kunne man vel like godt gått for et PC-76.. så har man en del bedre kjøling og plass :D

    Hehe, nytenkende sier du ?

     

    Første gang jeg så den patenten der var på et kabinett som huset en Celeron 400 mhz. Det var vel i 1999 tror jeg :p

     

    Ok, kanskje thermaltake ikke er stilrene, men hva med pc75/76, eller Image and Shapetek da ?! Pointet mitt er ihvertfall størrelsen... :) Nå har ikke jeg byd med I&S, men de ser temmelig kule ut.

  5. Hei. Det var en artig og ikke minst spennende test dette, men jeg har noen kommentarer fordet.

     

    Hvorfor i alle dager benytte seg av et knøttlite miditower på et såpass high-end system ? Hvorfor ikke bare skaffe et chieftec/thermaltake tower med 5 kab. vifter , og solid med plass. Ikke rart 6800 skrur seg opp til et slikt støynivå, når det blir såpass varmt. Ellers synes jeg alle i thermaltake serien er finere enn det LianLi tårnet der. Oppbygginga inne i det var jo helt feil jo :p

     

    Det at hardware.no får andre folk til å bygge maskina syntes jeg ikke var noe særlig. En hver datainteressert med en god del kunnskaper kan jo sette sammen den der, og jeg vet av erfaring at dere på hw.no kan det dere holder på med. Jeg synes ikke det er veldig stor forskjell på å sette sammen noe sånt, og på den jeg satte sammen her for ei stund siden. ( an7, xp-m2400+, 1 gb corsair xl pro, geforce 6800 Ultra) Dette var i et chieftec kabinett, og ingen problemer har oppstått. (dette var altså ingen skryting, da)

     

    Den eneste "vanskelighetsforskjellen" er vel kanskje at 2400+ er litt enklere å knuse :p

     

    Det at det oppstår mange problemer er vel noe enhver har opplevd til stadigheter, og det er vel kanskje litt av sjarmen også ? :p (not)

     

    Ellers er jeg enig med alle som skryter av PC75usb. Det er meget bra.

     

    uansett, en artig test må jeg si :)

  6. Hei.

     

    har også tenkt å kjøpe meg Xaser III. Har derfor ingen erfaringer med det, men kabinettviftene bråker visstnok 21dB * 7 = ca. 30 dB. Jeg synes også brønnene så litt rart plassert ut. Du får jo sikkert bedre diskavkjøling på den måten, da det er større diskoverflate mot kaldlufta fra viftene. Tror det er et veldig bra kabinett.

  7. By the way "til alle som kjøper amd cpuèr, get a life, har dere sett vidoen fra tomshardware som viser hva som skjer med en amd uten kjøling ??

    "Burned up baby"368 grader før den brenner, Mens en intel cpu holder ca 58 grader  og ikke brenner opp       AMD =MOPED  

     

     

     

    tenke før en kjøper

     

    Steira din f* tosk. I nyere tid har man oppdaget at det beste er å sette på en kjøler på prosessoren, slik at varmen kan gå ut i kjøleribba og deretter bli nedkjølt. En kamerat av meg kjøpte XP 2500+ BOXED i går, og han har no 32 C med et miditower. AMD e suveren på ytelse i forhold til pris, ergo AMD e BEST!

    Ikke uttal dæ så dumt da, det bli bare latterlig :p

     

    Kordan kan du vite at AMD er best?

    Tenk på alle dei programma som nytter god av sse2?

    Intel er BEST! :p:lol: 8)

     

    Det sei sæ sjøl at Intel bør yt dobbelt så bra som en tilsvarende AMD i mhz, hvis vi ska se på prisen. Det e vel ikke faktum ? snakke ikke om overklokking no... sukk..hvis bare aill hadd tenkt smart :lol:

  8. By the way "til alle som kjøper amd cpuèr, get a life, har dere sett vidoen fra tomshardware som viser hva som skjer med en amd uten kjøling ??

    "Burned up baby"368 grader før den brenner, Mens en intel cpu holder ca 58 grader og ikke brenner opp AMD =MOPED

     

     

     

    tenke før en kjøper

     

    Steira din f* tosk. I nyere tid har man oppdaget at det beste er å sette på en kjøler på prosessoren, slik at varmen kan gå ut i kjøleribba og deretter bli nedkjølt. En kamerat av meg kjøpte XP 2500+ BOXED i går, og han har no 32 C med et miditower. AMD e suveren på ytelse i forhold til pris, ergo AMD e BEST!

    Ikke uttal dæ så dumt da, det bli bare latterlig :p

  9. Jeg tror ikke system #2 yter mere enn 40-50% for flaskehalsen ligger i det at prosessoren er under 1 Ghz.

     

    De fleste spill i dag krever en del prosessorkraft.

     

    AMD prosessoren er rundt 170% raskere, noe som vil slå litt ut i spill, og et Radoen 9600 pro er jo et bra kort, men det fungerer bedre med en rask prosessor. (et eksempel er at en får ikke kickass grafikk om man setter et radeon 9800 pro kort i en p3 500 mhz maskin)

     

    En annen ting er at Minnen som er 133 mhz er jo egentlig ikke så veldig raskt i dag med tanke på de som er å få nå....det er litt ytelsestap der også.

     

    Så jeg ville ikke tro at pc#2 yter mer enn max 50% der flaskehalsen ligger i litt svak cpu og litt treg ram, men den vil nok fungere om du ikke er særlig kresen. :wink:

     

    I dag får du såpass billig cpu at det er verdt å hive i en ny en der om du liksågodt skal ha et såpass dyrt kort osm Radeon 9600 pro, men det er opp ti ldeg  :)

     

     

    Amd'en er mer enn 170% raskere. Tenkt på arkitekturen. SD-ram yter utrolig sugent i forhold til 400 mhz. Jeg tipper kanskje 30 %

  10. Databutikken er rimelig greie at sende ut varer til deg men NÅR du trenger litt hjelp eller får feil i varen, retur etc. Bare GLEM dem.. du vil bruke så megen tid og energi at bare få dem som du skal så at spare 100kr på ett handel fra dem vil til slutt koste deg flere hundred mer regnet i tid og energi at få service.

     

    De er de absolutt verste på det norske markedet.. Ikke la disse poster som roser dem for at overhoved at sende en vare til deg funkerere som oppmundrene.. minste som du kan forvente er at få varen sent til deg raskt.

     

    Brows her litt, du vil finne ut at dem lyver og jukser på folk uten at blikke øye!

     

    Simon

     

     

    Så absolutt enig!

    Venta i 2 måneder på en retur av en av de defekte varene(en av 4) jeg kjløpte hos de. Er ganske billige, men skjer det først noe, så bør man belage seg på at maskina går ned noen hundre i verdi før du får tilbake varene.

  11. Hei !

    Jeg har tenkt å oppgradere snart, og lurer på hvilket hovedkort og hvilken prosessor som er smartest å kjøpe. Jeg SKAL ha amd XP. Har sett litt på de nye Epox kortene med dual ddr, som tydeligvis yter bedre enn Abit / asus i følge en del tester. Prosessoren er også et dilemma. Lurer på om jeg skal kjøpe en XP 2500+ (som visstnok er en valutaprosessor) og klokke den noe, eller kjøpe en 2800+, som da er dobbelt så dyr, men da kanskje yter (mye) bedre? Har ikke tenkt å overklokke noe mye. håper på raskt svar :)

     

    på forhånd takk.

     

    mvh, yngve

×
×
  • Opprett ny...