Gå til innhold

opensky

Medlemmer
  • Innlegg

    137
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av opensky

  1. USA hadde ingen intensjon om å bli med i første verdenskrig, ikke andre heller fordi de så hva dette kostet etter første verdenskrig. USA ble nådeløst angrepet av Japan og som du sier, eller insinuerer, da våknet dyret. Hvorfor skulle USA blande seg inn når det ikke angår dem? Trump kommer aldri til å trekke USA ut av Nato fordi det er «big business» for USA å være en del av alliansen bla. hva det salg av våpen angår og økonomisk fortjenester. Som du vet, Trump sier mye rart… du husker kanskje «veggen» han skulle bygge? Nudler og Asiatisk mat spises det forøvrig enorme mengder av i USA. «Ping-pong» som du kaller de kommer heller aldri med slagstøvler på Amerikansk jord, selv om du sikkert skulle ønske det. USA bryr seg om forpliktelser, og det som konkret angår dem (naturlig nok). Trigges artikkel 5 er de der, tro du meg. Forøvrig gøy at du er 80+ år som husker Pearl Harbor 🤭
  2. Tenker Sverige eller Danmark selv etter hvert. Evnt. varmere strøk. Ut skal jeg ja. Skjønner at folk drar, permanent.
  3. Hvis du først skal sitere, kan du gjøre det med riktig skrevet engelsk og sitere utsagnet riktig også? Om jeg ikke husker feil er det: «So you’re telling me there’s a chance?» Det er i hvertfall riktig måte å si det på, med kontekst.
  4. Fra Iron Maiden - Wasted Years: "So, understand, don't waste your time always searching for those wasted years. Face up, make your stand, and realize you're living in the golden years." Som betyr at ikke se deg tilbake og tenk at du har kastet bort årene. Men ta et standpunkt for hva slags liv du ønsker deg, ta ansvar, og få det til å skje. Du lever dine beste år nå, og har mange gode tiår foran deg, mange.
  5. Kanskje du er problemet ikke personen som ønsker å ha på seg parfyme?
  6. Hvorfor skulle dette bry noen her? Tror du er på feil forum.
  7. Fint det ordnet seg for deg selger, skulle bare mangle. Jeg tenker at hvis en kjøper noe, uansett hva det er, og det er et gammelt produkt som virker på dagen man kjøper det er det ingen garanti for at det virker dagen etterpå, så man kjøper det "as is" altså at det virker i dag og det virker som det skal, i dag. Slike ting burde kjøpere være inneforstått med. Det sier seg selv at nyproduserte produkter gjerne holder i flere år kontra eldre produkter som kan ha vært mye brukt samt sett tidens tann. Jeg syntes absolutt kjøpere skal være, og de er kanskje det også, klar over dette like mye som selgere skal være ærlige på de eventuelle feil/mangler som er. Kjøpte nylig et eldre produkt som var svin dyrt når det kom men som nå er 2. generasjons (men fortsatt dyrt) ikke ett sted i annonsen sto det at den ene volum knotten var slarkete noe som selger fullt ut må ha visst da knotten justerer volumet generelt. Funksjonaliteten er der, men hvem vet hvor lenge denne knotten varer før jeg må fikse den (en sikkert lett fiks). Poenget er at slik er det gjerne med eldre produkter. Være det seg bil eller elektroutstyr eller annet. Jeg syntes "Selges som det er" er en fin måte å si på at det virker i dag, 100% funksjonalitet, men jeg kan ikke garantere hvor lenge dette produktet vil vare for deg som kjøper og jeg gir herved full informasjon om feil/mangler på produktet, om noen.
  8. Jeg hadde slått opp. Her er det mer enn én varsellampe som blinker, i hvertfall hos meg. Til hennes forsvar, og i grunn ditt også, dere er veldig unge og mye av dette er kanskje vanlig om dagen. Jeg ville ikke investert for mye følelser i henne, hun er nok slik som dette og slik du skriver.
  9. Beklager, men å ta dette innover seg eller å bruke det som sammenligning går bare ikke altså. Overalt i verden er det slik som dette du beskriver, det skal faen ikke angå trådstarter som har det kjipt. Voks opp og hjelp din neste. Bitre dust.
  10. Skal prøve å holde dette kort, og moderators om dette er under feil kategori flytt gjerne tråden. Mitt spørsmål er: hvor går definisjonen på menneskelig frihet for utøvelse av musikk? Jeg har spilt gitar i over 20 år, aldri fått noe klager. Jeg flyttet nylig til en toppleilighet hvor jeg fort fikk både nabo under mot meg (enda jeg hører deres støy, prat, baby som gråter om natten så jeg våkner - ikke klaget på dette) samt styret i mot fordi jeg synger og spiller gitar. Jeg bor i en av Norges 3. største byer, hvor det er støy fra 4 felt bilvei rett utenfor, oppusning tid til annen, andre som spiller dunk-dunk musikk. Jeg har en liten 15 watts gitarforsterker hvor jeg har slått ned lav-frekvensen så mye at det går utover min tone og er påpasselig at det ikke er til sjenanse. Hva mer kan jeg gjøre? Venter på svar fra styret, jeg ga de noe å tygge på vedrørende Norsk lov.. Jeg har delvis levert min oppsigelse for jeg orker ikke mer, alle fortjener en følelse av å leve i sitt hjem. Aldri fått noen klager andre steder.
  11. Bare nyskjerrig, hva slags gitarforsterker er det, navn ect? Jeg tror kanskje du vil trenge en spenningskonverterer også. Mener det samme gjalt når jeg skulle kjøpe en sjelden 80s Mesa Boogie Mark lll fra Canada/USA, mener det var noe som måtte gjøres før den kunne kobles i veggen her. Hvis du er kjent med Reddit hør der under f.eks «/rGuitar Amps» eller så er det mange internasjonale gitarforsterker forum på nett, eventuelt forum.gitarnorge.no Jeg tror dessverre det ikke er nok å bare bytte støpslet, men mulig jeg husker feil altså.
  12. Hvis Norge skal være ett av verdens beste land, så jo, svaret er jo. Ellers er jo dette bare et kaldt, mørkt, dødt land i det som kalles vinter-halvåret som betyr nettopp det… over et halvt år med rein, snø, kulde og mørke. Så kommer det en vår, fortsatt kaldt. Så kommer noe vi kaller en sommer, som, hvis den ikke er noe bra (mye regn, dårlige temperaturer, overskyet) ødelegger for store deler av året som en helhet. Landet tømmes om sommeren for da vil alle på ferie… bort fra Norge når vi kanskje får bra vær (🤨) så det er mindre folk ute i gatene bortsett fra noen festivaler får man fortsatt følelsen av at landet er i siesta. Så ja, hva annet kan man slå i bordet med her? Lav kriminalitet? Oslo by Enters the chat. Mange og like muligheter for alle? Varmen og inkluderingen til folk? Ingen er ensomme, bortsett fra de fleste? Hvorfor skulle vi ikke ha til og med 3 biler og hus med deilig varme året rundt hvis vi har en jobb som betaler seg deretter? Når Norge er som det er finnes det ingen grunn til at det skal skakkjørtes så hardt som det blir. Jeg har ikke stemt på 21 år, dét endrer seg ved neste valg. Vi skal faktisk ha det bedre ENN vi har det nå i dette landet om dagen.
  13. opensky

    Utflytting

    Unnskyld, men regelrett det dummeste jeg har lest her hittil i 2024. Kanskje best å vite hva man snakker om først?
  14. opensky

    Utflytting

    Mye dumt her, herregud. For det første, vil du ut av landet (forståelig), så kan ingen ting i verden stoppe deg fra å flytte. Enkelt? Nja, ikke nødvendigvis. Gjennomførbart? Definitivt. Noen ting det er verdt å merke seg: Du nevner uføretrygd, det betyr jo i utgangspunktet at du ikke kan jobbe. Uføretrygd i andre land er det som heter «Wellfare» «Disability Checks» Det finnes en gjevn gjennom illusjon at Norge er omtrent det eneste landet hvor du kan få trygd til livets opphold. Dette stemmer simpelthen ikke. Uføretrygd finnes i de fleste land. Med det sagt, om du som uføretrygdet her kan søke uføretrygd i et annet land som innvandrer skal ikke jeg si med sikkerhet, i utgangspunktet tviler jeg på det men skal ikke si det sikkert. Til enkelte land skal du kunne ta med deg din uføretrygd, men er du ung ufør (har det som ekstra) tror jeg den biten forsvinner da blir det fort mindre penger. Som leder meg til: du er nødt til å gjøre din research her. Du nevner India. Jeg tror ikke det finnes noen avtaler med det landet som gjør at du fortsatt får dine uføretrygd utbetalt der. Kikk på denne linken: https://www.nav.no/uforetrygd#utland trykk på ‘Mer om uføretrygd og utland’ Jeg vet ikke om dine grunner for India som destinasjon, men hvis du er uføretrygdet som ikke kan jobbe her kan du vel ikke jobbe der heller og da lurer jeg på hvordan du skal livnære deg? Det finnes andre meget varme land du skal kunne ta med din uføretrygd til. Men å spørre spørsmål her nytter ikke. Du trenger å konkret kontakte rette instanser som jobber med dette. Ja, en god start er NAV. Be om møte med saksbehandler. Eller kanskje de henvender deg videre.
  15. Jeg er 100% ufør, med ung ufør. De få gangene jeg har bestilt med kreditt, og blitt vurdert, er min score alltid opptil 80/100 med ingen til lav risikovurdering. Vært sånn i alle år. Det som blir lagt mest til grunn er din inntekt & betalingsanmerkninger. Den som utfører en kredittsjekk har ikke sjanse til å vite hva en person sitter igjen med etter alle utgifter og skatt er trukket fra. Derfor ser man samlet på årsinntekt før skatt, deretter betalingsanmerkninger. Gjeld blir også vurdert. Meg bekjent så er det en foreldelse når det kommer til anmerkninger tilbake i tid, nyere anmerkninger er av betydning ikke de langt tilbake i tid. Dette fikk jeg høre når jeg skulle «krite» et TV til 15.000,- hvor jeg selv visste jeg hadde 7.000,- igjen etter alle utgifter til å delbetale dette på. Det var ikke noe problem. To dager etter levering på TV kom det kjente kredittvurderings brevet i postkassen min. Fikk også høre at noen ganger forbeholder de seg retten til å ikke gi kreditt av grunner de ikke er pålagt å svare for, dette ved en tidligere anledning dog. Til trådstarter: det vites ikke om du er nektet kreditt, eller om du bare genuint lurer. Hvis din vurdering er 33/100 enda du er gjeldsfri kan det være annet enn som trekker ned. Er du f.eks alltid sen med betalinger, går de til forfall? Har du mange regninger som er forfalt som ble betalt langt over tiden? Hør med de som har vurdert deg.
  16. Vært der én gang, var i grunn ganske fett. Vi var 5. stk fordi vi spilte i CS 1.6 clan, tapte jo i første runde 😅 Men på dag 3 var behovet for skikkelig sengeplass meget ettertraktet. Sovne i stolen eller med hodet på tastaturet er ikke like morsomt som det hørtes ut som. Noen rappa PC-musa min også, det var litt hektisk. Var der kanskje en gang til også, men så var det greit. Gutteturen opp dit var faktisk mer artig, egentlig. Gøy å rave rundt i Hamar også.
  17. Unnskyld, har vi treffes før? Men seriøst, her var det mye kjent 😅
  18. Jeg hater reklamer like mye som den neste, spesielt påtvingende dustete reklamer som er laget teite bevist fordi de vet det påvirker oss. All reaksjon er god reaksjon. Jeg spyr og hater med en lidenskap alle som jobber med reklamer. Men med det sagt, Youtube eies av Google, Google er et av verdens mest suksessfulle selskaper. Jeg tror i 2021 var de god for over 1 trilliard(!) USD. Problemet mitt ligger i den endeløse griskheten. De trenger ikke at noen av brukerne deres skal betale for å bruke tjenestene deres, likevel spør de (unnskyld, de krever nå) om at vi betaler et beløp som bringer de 10-talls millioner inn hver år, om ikke mer. Og nå gjør de alt de kan for at folk skal måtte betale for å bruke YT. Hadde YT vært et lite selskap som ikke var så økonomisk sterke skulle jeg gjerne støttet med månedlig abonnement. Men det er griskheten her misliker her. Adblockers hele veien, alltid.
  19. For det aller første, jeg hadde totalt lagt fra meg alle lover & regler som kommer fra eller er gjeldende i USA for de lover & regler gjelder ikke her, og kommer heller aldri til å gjøre det. Noen lover er like, og enkelte like i de fleste land. Være tyst om noe i USA kan være det beste du gjør i samråd med din oppnevnte advokat dersom du ikke har en selv eller det man kaller «familie-advokat» der. Være tyst om noe her kan få andre følger som kanskje ikke gavner deg særlig. Det du har å forholde deg til er den Norske lovboken, den kan andre her mye bedre enn meg
  20. Skjønner situasjonen. Når en kanskje ikke møter en av det motsatte kjønn så ofte er nok dette fristende. Først vil jeg bare si at hvis en kvinne tillater å bli tatt på av opptil flere mannlige kollegaer og gjentatte ganger så er egentlig dette et litt rødt flagg sånn med en gang. Jeg sier dette fordi din intensjon virker ikke til å handle om «one night stands» med henne, men kanskje håpet om et forhold? Mitt inntrykk av henne er litt det motsatte, helt ærlig. Med det sagt så er det klin umulig for oss å bedømme dette 100% med mindre vi alle jobbet på samme sted og kjente hverandre bedre. Jeg deler bare mitt inntrykk over situasjonen, og den er at hun vil ha berøring og romanse, ble kanskje skuffet over at du heller dro hjem og ser seg nå kanskje rundt om etter andre på jobben. Kan være at hun trodde du var en sånn som bare ser etter «one night stands». Men jeg vet at en GEDIGEN turn-off for mange kvinner er menn som blir for pågående og slitsomme / masete. Uansett hva som skjer videre ville jeg vært mer tilbakelent i min tilnærming til henne, men ikke avisende heller. Siden lønningspils var populært er hun sikkert med neste gang også. Kan jo spørre når lønningsdagen nærmer seg om dere skal ta lønningspils denne gangen også? Bare mine inntrykk dette. Ville i hvert fall holdt det kult fremover rundt henne. Ja også vil jeg bare si at mange kvinner som gjør alt de kan for å se pene ut på utsiden gjerne er skall som er tomme på innsiden, ikke alle, så klart men en god del.
  21. Sikker på at du har rett type Chili? Chili dyrket i dette landet trives ikke så veldig, den er egentlig ikke egnet for dyrking her heller. Det finnes søte chili som er litt sterke, helt opp til Chili som kan regelrett sende deg på sykehuset 🤭 Tror det blir litt vanskelig å finne den type Chili du trenger her i landet. Meget sterkt chilipulver fra innvandrerbutikker, langt mer mulig.
  22. Syntes faktisk ikke det hørtes noe rart ut i det hele tatt. Blir å kalle en spade for en spade. Du eier 50% hun eier 50% da må jo den som blir boende igjen som har «glede»/ nytte av boenheten være med å dekke den andre 50%. Sant? Flytter en part ut står jo den bare som en som eier 50%, men hun disponerer jo boenheten 100% OG eier 50% i tillegg. Men med det sagt, min mening er at dere begge bør flytte ut asap, og selge der asap for å bli ferdig med dette. Evnt. selge på et annet tidspunkt men best å få solgt omgående så det ikke står tomt over for lang tid. Jeg støtter den med å snakke med banken om dette. Samt jeg syntes ingen av dere i grunn burde bli boende der da resultatet kanskje blir at en til slutt ikke vil flytte men kan ikke helt enda kan kjøpe den andre ut og da er problemene i gang. Typisk at mange her inne støtter kvinnen først selv som menn, men det får du tolke som du vil selv 🙂 Lykke til!
×
×
  • Opprett ny...