Gå til innhold

Ompa Kaiiizer

Medlemmer
  • Innlegg

    431
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Ompa Kaiiizer

  1. "De klassiske bilprodusentene trenger jo masse superavanserte prosessorer til alt det "avanserte" ustyret som er i dem. -Jeg kan nevnte i fleng: kasettspiller, FM-radio, vindushevings-elektronikk og for ikke å glemme de avanserte blinklyskretsene."

    Da vet du "fint lite" av hvordan "moderne" biler fungerer, uavhengig av om de fier fossile eller "elektrifiserte".

  2. «– Det er mye teknologi i denne bilen, og alt det koster penger. Vi har derfor måttet tenke oss om på hvordan vi skulle investere kundenes penger, så vi sparer inn andre steder.»

     

    «Vi har ikke ferdigstilt servicekonseptet enda, så jeg kan ikke si noe endelig om den biten. Det jeg kan si er at det definitivt kommer til å bli et behov for service på bilen, og vi kommer til å benytte oss av kapable partnere som kan utføre service og vedlikehold. I tillegg finnes det mange muligheter som vi nå ser på, som mobil service, fjerntjenester og lignende. Vi tenker også på hvordan vi skal pakketere det, og hva som skal være inkludert. Det finnes mange områder hvor du kan komme opp med innovative løsninger på ettersalgsfronten, sier Schaaf.»

     

    Alarmklokkene ringer! Hvis folk mener det er visse utfordringer med Tesla, blir jo det som småtteri å regne ift. dette greiene her.

    • Liker 1
  3. Samme hysteriet som da flatskjermene fylte stuene i folkehjemmet. Skjønner ikke hva de har å gjøre i biler, annet for underholdning.

     

    Da flatskjermene inntok stuene, var vel det mer en velsignelse enn noe annet. Tven tok plutselig mye mindre plass, og avga betraktelig mindre varme. Man brukte fjernkontroll på de gamle crt-TVene også, så noen revolusjonerende ny måte å kontrollere de nye flatskjermene på var det aldri noe snakk om. Synes den sammenlikningen var fryktelig dårlig. En bedre sammenlikning finner du jo faktisk på kjøkkenet, nemlig da de gamle komfyrene med kokeplater i jern/stål ble byttet ut med keramiske koketopper, og dernest induksjonstopper med touchknapper istedenfor de gamle analoge bryterne. Er fortsatt mange som ikke er fortrolig med disse «nye» touchknappene, og de har absolutt sine ulemper. I en bil vil jeg absolutt foretrekke at spesielt enkelte mye brukte knapper er analoge.
    • Liker 2
  4.  

     

    Bra de begynner å oppdage galskapen med høyere risiko (sterkere motor) og veldig veldig veldig dyre delepriser.

    Problemet er vel ikke sterkere motor,men at alle kreftene kommer med en gang kontra bensin/diesel hvor kreftene bygger seg opp.

    En Tesla sportsmodell har omtrent samme aksellerasjon som Königsegg CCX..

    Ja, for Königsegg er jo et temmelig gjennomsnittlig eksempel op en bensin/dieselbil...

  5. Bare bullshit! I solrike land har de fleste som eier en bil en parkeringsplass under tak fordi bilen ikke umiddelbart skal bli matt og klarlakken flasser av.

    Dette er enda ett forsøk på å gjøre «bil-med-bensintank» miljøvennlig. De _klarer_ikke_ å fjerne den forbindelsen med Big Oil. Skulle ikke forundre meg om en av de største oljeselskapene eier Toyota...

     

    I solrike land har de fleste som eier en bil en eller flere biler som går på shitloads av bensin eller diesel, og de kunne ikke brydd seg mindre.

  6. Problemet med disse fartsmålerene er at de skaper panikk blant altfor mange bilister, slik at de setter ned farten både 10 og 20 km/t under hva fartsgrensen tilsier. Dette skaper dårlig flyt, irritasjon og i verste fall farlige situasjoner. Det er i utgangspunktet straffbart å kjøre for sakte og hindre trafikken, men hvor ofte blir dette håndhevet? Tilnærmet aldri. Slik sett ønsker jeg selvkjørende biler mer enn velkommen. Tror vi ville unngått veldig mange køer, om vi bare hadde fjernet de altfor mange udugelige sjåførene. Det er jo under at de i det hele tatt har fått lappen. Rundkjøringer kan de i alle fall aldri har lært noe om.

×
×
  • Opprett ny...