Gå til innhold

eberland

Medlemmer
  • Innlegg

    662
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av eberland

  1. Heisann

    Jeg har kommet halvveis i Stephen Kings epos om Revolvermannen. Har så langt lest de på norsk i pocketutgave. Nå har jeg fått meg en Galaxy Tab og vil prøve å lese videre på den.

    Jeg finner serien på engelsk, men ikke på norsk.

    Noen som vet om dette er laget?

     

    Har dårlig erfaring fra en gang i tiden da jeg gikk fra norsk til engelsk midt i serien om Tidshjulet ...

  2. For å overleve i kontorlandskapet må jeg ha meg et headsett med aktiv støydemping.

    Bruker headsetet til musikk og til Communicator/skype via pc.

    BOSE QC15 er et fantastisk bra headset, men mikrofonen fungerer kun på iPhone/Pad osv..

     

    Har ikke klart å finne noe tilsvarende med mikrofon til pc.

    Noen som har forslag??

     

    Størrelse: Klokker som dekker hele øret

     

    Type: støyreduksjon

     

    Bruksområde: Musikk, kommunikasjon

     

    Kilde: PC via USB eller mini-jack. Det finnes jo minijack-til-usb adapter.

     

    Budsjett: Da BOSE QC15 koster 3000kr, så er det nok oppi der budsjettet må legges...

  3. Finnes det noe tilsvarende fra Linksys/D-link eller lignende som gjør samme jobben, gjerne med 300Mbit? Eller kanskje våre venner i Hong Kong har noe slikt på tilbud ?

    De jeg kjenner best til er routere med DD-WRT-firmware. Man kan sette de opp som client, client_bridge eller som repeater.

    Bare rutere med Broadcom støtter client bridge "skikkelig". Kan hende Atheros muligens støtter det også, usikker... Har lest at client bridge ikke anbefales på Atheros i alle fall (ustabilt). Ralink støtter ikke client bridge i det hele tatt og valget er ikke engang tilgjengelig (som er tilfellet med min ruter). "Litt" dårlig info om dette på dd-wrt wiki'n.

     

    Da burde vel to Netgear WNR3500L med DD-WRT gjøre jobben da?

    Eller to Linksys E2000 med DD-WRT?

     

     

    Edit: Linksys

  4. Den WLAE-AG300N virker som et spennende produkt for oss som ønsker å koble feks PS3 inn på et .11n nettverk. Men la merke til at det bare var 150Mbit på disse.

    Finnes det noe tilsvarende fra Linksys/D-link eller lignende som gjør samme jobben, gjerne med 300Mbit? Eller kanskje våre venner i Hong Kong har noe slikt på tilbud ?

  5. Har linker til noen brukbare routere med Gigabit og 11n i signaturen.

    Den WRT610N virker jo bra. Kan kjøre DD-WRT også så da er det jo et hav av muligheter.

    Men den er fortsatt fra 2008 ....

     

    Blitt noen spontane innkjøp av billetter til AC/DC og Ramstein konserter i det siste så jeg må holde litt igjen på HW-innkjøpene framover :-P

     

    Takker for gode innspill!

  6. Vel jeg ble livredd av å lese den offisielle tråden om de routerene her på forumet siden det ser ut som så mange har et eller annet feil på de og det er en del ting som må deaktiveres eller tweakes for at de skal fungere optimalt. Itillegg så virker kundesupport og særlig oppfølging av oppdateringer til å være ikke eksisterende, så jeg gikk for denne som med studentrabatt som da kom 1110 og fri frakt. Den så ut til å være enkel i bruk på de testene jeg fant, og nettet er ikke fullt av dårlige erfaringer, i tillegg til at jeg slipper å tweake og ordne masse for at den " bare skal funke" helt greit. (håper jeg:P )

     

    Så kan jeg sikkert komme med en oppdatering til hvordan den er etter litt bruk om trådstarter er interessert:)

     

    Alltid spennende med innspill. Jeg trenger jo heller ikke alle mulige innstillinger, men det følger gjerne med de beste routerene.

  7. Halloen.

    Tenker på å oppgradere det trådløse nettverket mitt. Har i dag en Linksys WRT-54 som gjør jobben bra på llg. Men med nytt speilreflekskamera og HD videokamera blir det straks behov for å flytte større datamengder på nettverket. Har en nettverkdisk (Synology 106) som skal kables til router, en laptop med 11n og en PlayStation på 11g. Trenger derfor en router som kan kjøre 11n og 11g samtidig.

    Har sett på disse D-link ruteroene som er "Best-i-test" og litt på noen Linksys som visst også er "Best-i-en-annen-test", men alle disse er jo fra 2007 eller 2008.

    Er det ikke kommet noen nye, gode rotere på markedet i det siste???

    Vil jo kjøpe noenlunde nytt når jeg først slår til...

     

    Noen forslag?

     

    Takker for alle innspill.

  8. En ukes gammel Windows 7 64bits Ultimate med Office 2007 og noen "små" programmer (altså ingen spill eller andre store pakker) bruker nå 28 GB.

    Det vil jo øke med tiden, etter hvert som det kommer mer oppdateringer og service pakker etc. Så ville anbefalt 50 - 60 GB for å være på den sikre siden.

    Husk at en del spill etc legger savinger og andre filer på OS disken.

     

    Min Home Premium installasjon er bare to dager, men med office 2007 og noen små programmer er den på 19GB. Satte av 35GB på min, men tror jeg kan knipe av 5-10GB hvis jeg skulle slippe opp for plass på den andre partisjonen...

  9. Takk for godt tips.

    Installerte W7 i går kveld og det har blitt kjørt endel oppdateringer, installasjoner og databaseoppdateringer ... Når det nå har roet seg virker det som den har stabilisertseg på rundt 45-50 grader og ikke så mye viftestøy.

    Men det hadde vært kjekt om noen vet om et x64 program som styrer vifter og cpu.

  10. Halloen

    Har oppgradert min Amilo Si3655 med ny mmSSD disk og Win 7 x64 Home Premium.

    Veldig fornøyd med oppstartstid og respons og alt det der, endelig begynner pcen å reagere sånn den alltid burde gjort.

    MEN, viftene kjører litt hardere enn de gjorde i Vista, og synes cpu blir litt varm. Ifløge Speedfan ligger kjernene på mellom 50 og 60 grader ved normal bruk.

     

    Lurer på om cpu kjører på full hastighet hele tiden eller om BIOS eller Windows7 har noe innebygget justering av klokkefrekvens. På den gamle laptoppen min brukte jeg Notebook Hardware Control for å styre cpu-klokken, men dette programmet har ikke vært oppdartert siden 2006.

     

    Er det noen program eller innstillinger jeg bør sjekke for å få kontroll på cpu hastigheten?

  11. Apple sine AirPort Express/Extreme har mulighet til å både sette opp 2,4GHz g/n-nettverk OG 5GHz a-nettverk. Kanskje det kan hjelpe deg?

     

    Hm. det er jo en mulighet. 11a nettverk har jeg egentlig ikke brukt for. Kunne heller tenkt meg å skille 11g og 11n på de forskjellige frekvensene.

    På en annen side har jeg et "anstrengt" forhold til Apple :-p Så ville absolutt foretrekke et produkt fra feks Linksys eller D-Link....

     

    Takk for forslag!

  12. Oki takk for tilbakemelding. Linksys er bra, er det noe som passer bra sammen med den i en bridge??

    Lest litt om Den D-Link men klarer ikke å finne ut om den sender .11n og .11g samtidig, eller om den sender kun .11n på begge båndene.....

     

    Edit: Ser den Linksys WRT610 begynner å bli et år gammal. Noen nye Linksys routere på vei?

    Vil alltid ha det siste nye når en først kjøper noe, vet du :-)

  13. Hei

    Har i dag en Linksys WRT54-ett-eller-annet router.

    På trådløst har jeg tilkoblet bærbar pc, PS3, nettverkskriver og Nokia 5800.

    Da .11g blir litt tregt til streaming av film til PS3 ønsker jeg å oppgradere til .11n.

    For at PS3(som ikke står i samme rom som internettmodem) skal være med på det nye nettet må jeg da også ha et trådløst punkt i stuen som jeg kan trekke kabel til PS3. Den bærbare pcen har .11n så den er grei, men telefonen og printeren har bare .11g.

     

    Jeg trenger derfor et oppsett som sender både 11g og 11n samtidig.. Det kan godt være utstyr hvor jeg kan installere DD-WRT.

     

    Har sett litt på D-Link DIR 855, men trenger jeg en så kraftig/dyr for å få dette til?

  14. Hallo

    Jeg kjøpte ny sykkel til akkurat samme behovet nå i sommer. Har 12 km med sykkelsti hver vei til jobb.

    Endte opp med en Cannondale cyclocross, og er meget godt fornøyd med det.

    Det fine med denne er at det er V-bremser og bremsehåndtak oppå styret. Du kan da sitte oppreist og ha mye bedre oversikt samtidig som du har fingrene på bremsen - veldig nyttig når du er ute i trafikken! Kranken er også karftigere og det største tannhulet forran er lik som på en offroad. Det blir ikke så veldig tungt, men passer perfekt til litt start/stopp opp og ned fra fortau osv ...

    Fikk byttet til et 28mm såkalt helårsdekk, og det funker ypperlig til våt asfalt og litt grus når det skulle dukke opp. Til høsten/vinteren blir det god plass i gaffelen og rammen til et 35mm vinter/piggdekk.

     

    Vil uten å nøle anbefale cyclocross som perfekt helårs til-fra-jobb sykkel :-D

     

    Valgte Tiagra giret, selv om modellen med 105-systemet bare var 1700kr dyrere. Etter litt pruting på begge modellene i butikken ... Fordelen er at tiagra delene er halve prisen av 105 delene, og hovedforskjellen er vekt. Og skal du sykle hver dag hele året så må du påregne at drivverk og bremser slites ut...

     

    Lykke til med valget!

×
×
  • Opprett ny...