Gå til innhold

ahw_

Medlemmer
  • Innlegg

    454
  • Ble med

Innlegg skrevet av ahw_

  1. Husker ikke hvordan jeg kom inn på artikkelen men trodde jeg kommenterte noe nytt, ikke noe fra over et år siden. Lar uansett følgende stå.

    "Best" er ganske subjektivt når det kommer til lyd, og man kan fint ha flere hodetelefoner og DAC/amp-er som gir en annen lyd alt etter hva en selv føler for i en gitt situasjon. Prisen kan klart være en begrensende faktor men hvis man er villig til å gi 10k for hodetelefoner med "nøytral" lyd, noe strider mot hva "gaming-lyd" ofte er, så regner jeg med at man gjerne kan bruke mer på enda bedre hodetelefoner og bedre DAC/amp. Skal ikke påstå at jeg har prøvd de som er nevnt i artikkelen da er jeg fornøyd nok med MrSpeakers (Dan Clark Audio) Ether C som gir en fantastisk ren og nøytral lyd, gitt at det er kombinert med "riktig" DAC/amp. Den har riktignok ikke mikrofon innebygd men istedet har jeg en ekstern mikrofon (Audio-Technica AT2020USB+). Har en ekstern DAC som er noen tusen kroner billigere enn en annen jeg har, som gir meg renere og mer nøytral lyd, så det er klart ikke gitt at høyere pris betyr bedre utstyr. Kan også være at jeg personlig liker den lyden uten at det nødvendigvis er god lyd for andre.

    Grunnen til at jeg mener at noen av kommentarene rundt dette er gyldige selv om de kanskje er litt for mye, er at artikkelen sier ting som "tidenes beste gaminglyd", "utan tvil det beste headsettet me har testa", "dette er det nærmaste ein kjem naturleg lyd" og nevner så vidt ekstern DAC nesten som om det er helt valgfritt uten betydelige konsekvenser annet enn at fotsteg spesifikt i spill kan forbedres med ekstern DAC (ble det testet?). Det virket ikke som at det ble testet med en skikkelig DAC men i stedet plugget rett inn i hovedkortet.

    Personlig er det ikke vanskelig å forstå at folk kan ha problemer med artikkelen.

  2. On 11/21/2021 at 7:34 AM, Gouldfan said:

    Gammel post, men opplevde du atomulykken jordskjelvet? Mener jeg har kjent en som var glad i Japan og jobbet der, og opplevde jordskjelvet.

    Første turen tok jeg noen måneder etter dette jordskjelvet, men jeg har venner som opplevde det som det største jordskjelvet de noen gang har opplevd til i dag. Folk i Japan venter et nytt stort jordskjelv og er nå mer forberedt når det skjer. Selv har jeg opplevd en del jordskjelv i Japan, bl.a. en der bare halve innholdet av tekoppen var igjen, men det kan heller ikke sammenlignes med jordskjelvet i 2011.

  3. Hvis trådstarter hadde eid koden så ville det ikke vært noe behov for å modifisere den i nettleseren før den blir "kjørt" i nettleseren.

    Nå har det seg slik at all kode som lastes ned til klienten kan leses og tukles med som all annen programvare på klienten, men man bryter sannsynligvis noen retningslinjer når man gjør dette.

    Jeg kan se en sammenheng her med trådstarters forrige tråd (som ble fjernet) da den handlet om å gå rundt paywalls i digitale nettaviser.

    Hvis det likevel er lov å diskutere emnet i denne tråden så kan jeg komme med noen tips.

  4. 1 hour ago, Rotekoppp said:

    Etter å ha blitt temporary banna for noe jeg ikke vet (sansnynsynligvis noen som har rapportert brukernavnet mitt nok ganger, som kun besto av initialene mine), så har jeg bestemt meg for å legge vekk dette møkkaselskapet en gang for alle. Finnes ikke support. Har du brukt x antall tusen i spillet vårt? Driter i det og deg, fuck you!, er svaret man får når de ikke gidder å svare.

    De trenger ikke meg og tydeligvis veldig mange andre som kunder, så da skal de slippe å få det heretter :) 

    Jeg kan bekrefte dette.

    Jeg ble plutselig permanent bannlyst fra CoD MW og Warzone uten varsel og uten noen forklaring for mer enn 5 mnd. siden uten å ha brutt noen av reglene.

    Hadde ikke mange timer i Warzone og MW og ingenting i statistikken tyder på at jeg har jukset. Single player ble også sperret selv om jeg ikke hadde prøvd det enda.

    Det går ikke an å registrere seg for Black Ops Cold War beta på samme konto heller så da regner jeg med at de har permanent sperret meg ute fra alle fremtidige CoD-spill også.

    Jeg er bare én av mange andre uskyldige som har blitt behandlet på denne måten etter å ha spilt CoD-spill i årevis uten noen problemer med "false positives". Kundeservice eksisterer virkelig ikke selv om man har kjøpt spillet og/eller har brukt flere tusen kroner inne i spillet. Helt plutselig kan de sperre deg ute uten at du har gjort noe for å fortjene det og uten å gi noen mulighet for å anke dommen.

    Blizzard som eies av Activision refunderer ikke spillet hvis det går for lang tid. De kan heller ikke gi support og henviser til Activision som ikke svarer på noen ting selv etter 5 mnd. Infinity Ward svarer heller ikke på noen henvendelser. Treyarch henviser også til Activision så man vil få samme behandling.

    De har gjort et bevisst valg å ignorere sine kunder.

    Derfor får ingen selskap som er involvert med Activision en eneste krone fra meg fremover.

  5. Tiananmen Square-massakren den 4. juni 1989 er bare én av CCPs mørke «hemmeligheter» som kommer frem i lyset igjen i senere tid, men det er så lite fokus på dette at jeg ikke blir overrasket hvis det blir glemt igjen.

    Jeg håper at folk innser at det ligger mye mer bak her som ikke bare er konspirasjonsteorier. Det er flere fryktelige ting som aldri har skjedd ifølge CCP selv om vi har bevis. I Kina er historien skrevet om og unge vet ikke lenger om disse tingene fordi sannheten blir skjult og de som vet noe avstår fra å ytre seg i frykt for å bli straffet. Frihet eksisterer ikke i Kina.

    Med all turbulensen der for tiden så håper jeg på endringer.

    I resten av verden har man endelig begynt å åpne øynene og se mer av det store bildet. Land som mottar «bistand» fra Kina sitter gjerne i en situasjon med mye økonomisk gjeld som CCP utnytter for å skaffe seg mer makt. Bedrageri har vært en svært god taktikk for Kina.

    Skal vi fortsette å sitte rolig og se på mens vi mister det vi holder kjært? Det er for sent å kjempe tilbake når det brenner under stolen vi sitter på.

  6. Det er for meg uforståelig hvordan Activision og Infinity Ward fortsetter å håndtere dette problemet uten noe særlig forbedring.

    Har sett flere som har jukset i lang tid uten å bli stengt ute. Enten dét eller så lager de bare en ny konto så er de tilbake. Samtidig har jeg sett mange uskyldige som har blitt permanent stengt ute, uten noen advarsel og uten gyldig grunn. Jeg er en av dem som plutselig ble stengt ute for mer enn 3 mnd. siden uten å ha brutt noen av reglene.

    Spillere var svært heldig etter at den forrige "ban wave-en" delvis ble reversert fordi nesten ingen andre som har blitt stengt ute tidligere har fått tilbake tilgangen. Folk kan betale for MW for så å plutselig bli utestengt permanent for hvilken som helst grunn eller uten grunn. I avtalevilkårene som man har "godtatt" står det at de kan gjøre dette.

    Skulle dette skje med deg så er det ingen refusjon hvis det går for lang tid, ingen kundeservice, ingen Warzone, ingen Modern Warfare (selv ikke single player)...

    Man trenger faktisk bare å endre filnavnet til et "lovlig" program til noe som spillet mener er "ulovlig" så blir man plutselig bannlyst helt uavhengig av om selve programmet er "ulovlig" eller at man prøver å tukle med spillet. Det betyr at man helst bør ha en separat installasjon av operativsystemet for spillet med et sterilt miljø for å minimere sjansen for å plutselig bli permanent utestengt.

    Hvis noen mener at dette kan regnes som god anti-cheat så er det i hvert fall for meg ikke til å forstå.

    Dette viser hvor utrolig dårlig anti-cheat-systemet er og hvor dårlig disse selskapene håndterer situasjonen. Jeg har spilt FPS-spill på nett i over 18 år uten å ha blitt bannlyst for å ha jukset. Har blitt sparket ut en del ganger gjennom årene men det er nok mer fordi spillere/admins har blitt sure.

    Jeg prøvde forresten å lage et innlegg i forumet til spillet for å diskutere dette, og innlegget ble bare fjernet og jeg ble uten varsel bannlyst derfra. Igjen viser de hvor mye de bryr seg om oss.

     

  7.   

    2 hours ago, TheKims said:

    Å hvorfor skulle Kina ha noen interesse av å overvåke deg?

     

    Fordi det ligger i deres interesse å herske over verden, og hvis du vet noe om CCP og deres metoder så er det en svært skremmende tanke.

    Det er ikke uten grunn at teknologi fra Kina bannlyses rundt i verden for å ivareta vår sikkerhet og svekke CCPs makt.

    Mens dette skjer så lokkes vi med gratis spill og eksklusive titler i bytte mot å bruke lukket programvare fra firma med røtter dypt i Kina der ingen kan motsi CCP uten konsekvenser.

    Du vet vel at alle firma i Kina er pålagt å samarbeide med CCP. Veldig rart at kinesere som motsier CCP har en tendens til å forsvinne og aldri bli sett igjen.

    Hvordan vet vi hva denne programvaren gjør nå? Vi vet ikke. Vi vet ikke hva en ny oppdatering vil gjøre i fremtiden heller.

    Når programvaren er installert i flere hundre millioner hjem, hvor vanskelig tror du det er for CCP å kartlegge oss?

    De vil kunne lese nettleserhistorikk, hva vi søker etter, snappe opp brukernavn og passord, ta bilder med kameraet osv uten at de fleste vet om det.

    Hvis det teknisk sett er mulig for dem å utnytte dette og mer, vil det være ansvarlig av oss å godta risikoen dette innebærer?

    • Liker 1
  8. On 7/6/2020 at 6:50 AM, 0laf said:

    Eller gå for PayPal, Stripe, NETS eller en rekke andre løsninger som er nærmest ferdige ut av boksen, å så outsourcer hele betalingsdelen.

    PayPal, Stripe og lignende har brukt mye ressurser på sikkerhet og "compliance" på sin side, så å lage dette fra grunnen ville vært en dårlig idé. Man integrerer helst mot en betalingstjeneste som man stoler på, men husk at det ikke betyr at integrasjonen er god.

    Det jeg tenkte på her var at forventninger og krav til pålitelighet og sikkerhet er vidt forskjellig når man tilbyr en gratis tjeneste kontra en betalt tjeneste. Man har mye større ansvar som tilbyder av en betalt tjeneste.

    Hvis det finnes offisielle moduler til disse ferdigløsningene så ville jeg helst brukt disse. Bruk ikke tilfeldige moduler uten å sjekke at de oppfyller sikkerhetskrav. Det kan være svært mye som ser OK ut utvendig med dårlig kode innvendig. Det kan være moduler som er laget av én person eller laget av hundrevis av tilfeldige personer i fritiden. Det er mye forskjellig kvalitet rundt i slike miljøer så vær grundig.

    Et problem med slike ferdigløsninger er at de er så populære, så komplekse og full av funksjonalitet, og er derfor for mange hackere angrepsmål #1.

    Med det sagt så er jeg verken for eller mot bruk av slike ferdigløsninger fordi det kommer helt an på kravene.

    Ble litt mye tekst her men poenget mitt var at det ikke er en godt nok abefaling å raskt og enkelt sette opp en betalt tjeneste som kunder skal bygge tillit til, spesielt hvis man verken er profesjonell selv eller har noen som kan gi profesjonelle råd. Det var dette jeg oppfattet at du anbefalte, hvis det faktisk er tilfellet så er jeg uenig i den anbefalingen. Hvis TS hadde ønsket å lage en gratis tjeneste så kunne dette absolutt vært en god anbefaling.

  9. Jeg regner med at du har noen krav til sikkerhet? Bl.a. at kundeinformasjon, betalingsinformasjon og annen sensitiv informasjon ikke kommer på avveie. Hvordan leveres tjenesten og innholdet til kunder? Andre betalte og/eller gratis tjenester som må være tilgjengelig inni forumet på kort eller lang sikt, eller tilrettelegging for det? Hvilke typer informasjon lagres, hvordan og hvor lenge? Kan informasjonen hentes ut, leveres og slettes på en sikker måte når du får krav om det? GDPR? Hvordan håndteres betalinger? PCI compliance? Betalinger fra Norge og utlandet? Systemer for å håndtere datainnbrudd? Vedlikehold av løsningen?

    Å gå for noe som allerede eksisterer kan fungere godt nok så lenge man ikke har kunder som betaler. Med en gang penger er involvert så skal man være svært forsikting og grundig. Man må kartlegge hva som eksisterer basert på dine krav, hvordan det fungerer, og lage ting selv der det trengs. Denne kartleggingen er ikke gratis.

    "Bare sett opp dette, det er lett" vil jeg ikke si er et godt råd uten å vite detaljene til alle kravene til løsningen, både kravene som er nevnt her og de som ikke er nevnt.

  10. Jeg skulle ikke ha sett denne tråden rett før jeg skulle sove fordi dette gjorde vondt i sjelen og jeg fikk litt problemer med å sove etterpå.

    Du bør lese deg opp på grunnleggende sikkerhet på web, bl.a. CSRF, XSS og SQL injection som er et gjentagende problem i koden her (see innlegget til Thorbear). Du kan ikke stole på noen, i hvert fall ikke klienten.

    18 hours ago, Debutanten said:

       echo "<font color=\"red\"><a href=\"index.php?corr=side&slett_igl&id=$to[id]\"><b> [Slett]</b></a></font>";

    Hva skjer hvis jeg gir deg en lenke som ligner denne som du trykker på mens du er logget inn på din nettside? Dette forumet lar meg ikke legge dette inn som et bilde men det kunne man gjort andre steder og da ville nettleseren din ha sendt forespørselen automatisk og gjort skade (CSRF).

    Sannsynligvis sårbar for XSS:

    18 hours ago, Debutanten said:

    echo '<br>'.$to['msg'].'<br>';

     

    18 hours ago, Debutanten said:

    Side-navigeringssystemet mitt består av den klassiske GET['page'] som blir vist ved å da vise .php-filen med en include("fil.php");.

    Jeg håper for all del at dette ikke gjøres på følgende måte uten å sjekke verdien:

    include/require $_GET['page'] . '.php';

    Sammen med å ta et kurs eller lignende for sikkerhet vil jeg sterkt anbefale å bygge på grunnleggende koding fordi det ser ut som at koden her er skrevet av noen som ikke helt vet hva de holder på med.

  11. Redigert: Jeg så først nå at dette er en gammel tråd...

    Å lese en event stream er ikke all verden da jeg regner med det går over HTTP. Kan gjøres enklere ved å bruke et "bibliotek" men fortsatt trenger du noe programmering. Dette er nok det minste problemet. Det blir en del arbeid hvis du skal ha notifikasjoner til din mobile enhet også.

    Jeg vet ikke om noen "enkel" løsning annet enn å programmere alt dette selv. Det er helt sikkert noen som er villig til å gjøre dette for deg så lenge de får betalt for løsningen.

    Push-notifikasjoner kan sendes til din iOS-enhet med APNs, enten ved å integrere direkte mot APNs eller via en tredjepart som Firebase Cloud Messaging. Dette mener jeg er den korrekte måten å implementere notifikasjoner på slik at enheten kan gå i "standby" uten å tappe batteriet.

    Ser for meg at dette kan gjøres slik:

    1. Skaff deg macOS og Xcode.
    2. Sett opp en Apple Developer-konto (koster $99 USD per år).
    3. Lag en app for de mobile enhetene. Den må integrere med APNs/Firebase slik at enheten har en "device token".
    4. Lag en server-app med Node.js eller noe som kommuniserer med APNs/Firebase.
    5. Mobil-app-en må sende sin "device token" til server-app-en.
    6. Serveren (som mottar en event stream) sender notifikasjoner via APNs/Firebase med en "device token" som mottaker/"topic".
    7. App-en på enhetene mottar notifikasjonen og avhengig av type notifikasjon som ble sendt så kan den automatisk vises som en popup.

    Dette er fundamentet hvis ikke du finner noen snarveier.

  12. Det kommer flere nye krav her uten at jeg vet helt hva du ønsker å gjøre.

    Python 3.6 og lavere fungerer sannsynligvis også hvis du vil bruke det. 3.8 derimot støttes ikke enda av pythonnet. Alt jeg kan si er at min oppskrift fungerer på en helt ny installasjon av Windows 10 Pro. Dersom du velger å fravike så kan jeg ikke garantere at det virker. :)

    Hvis noen av svarene her løser problemet du nevnte i første post så vil jeg si at problemet er løst. Ellers vil jeg anbefale at du forklarer mer i detalj hva du vil gjøre og alle kravene, og kanskje lager en ny tråd.

    • Liker 1
  13. Det du sannsynligvis ønsker å gjøre er å åpne et vindu som du kontrollerer fra ditt Python-skript der du har full kontroll over GUI og logikk. Sjekk ut pywebview eller lignende.

    import webview
    
    message = """<html>
    <head></head>
    <body><p>Hello World!</p></body>
    </html>"""
    
    window = webview.create_window("Hello World", html=message)
    webview.start()

    1656772198_Screenshotfrom2020-05-1704-17-11.png.ba40296de217287f63a64b4dc37b64c3.png

    • Liker 2
  14. 4 hours ago, slæsk said:

    Nei, de banner ikke folk som uten grunn.

    Det å bruke hacks er imot retningslinjene og fører til utestengelse, så enkelt er det.

    Hacks/Juks bryter med retningslinjene. Det jeg snakker om er når de bannlyser folk som IKKE bryter retningslinjene. Dvs. at grunnen er ugyldig selv om de mener at de har en. Dette skjer fordi anticheat-systemet ikke fungerer. Den reagerer på feil måte avhengig av hvilke programmer du bruker helt uavhengig om man bruker programmene til å tukle med CoD. F.eks. dreper spillet seg selv når Visual Studio 2019 debuggeren kjører. Den dreper også seg selv hvis x64dbg og IDA kjører. Har hørt om andre programmer og muligens utdaterte grafikkdrivere også som er blokkert. Så blir man plutselig bannlyst etter hvert. De som faktisk jukser tror jeg ikke kunne brydd seg mindre om de blir bannlyst. De lager seg bare en ny gratis konto og går rundt HWID-sperrer.

  15. De sliter med juks men sliter samtidig med at de permanent bannlyser folk uten noen advarsel selv om personene ikke har gjort noe som bryter med retningslinjene. Når de bannlyser så får man ikke tilgang til noen av modusene i CoD, verken Warzone, vanlig flerspiller eller enspiller/kampanjen som man har betalt for. De gir folk heller ingen mulighet til å klage når de bannlyser folk uten gyldig grunn.

    • Liker 1
  16. Min venn og jeg som begge er over middels gode i FPS-spill konkluderte med at dette spillet verken var bra eller dårlig, bare midt i mellom og dermed for kjedelig til å bruke mer tid på det. Følte at det var lite nytt som gjør det interessant. Lang TTK som i Apex Legends. Campere kan vinne som i PUBG. Synes det minner om en blanding av andre spill med CoD-mekanikk. Et slags CoD for "alle" uten sjarm. Som andre her var det lite problemer og det er jo positivt, spesielt siden vi spilte sammen på hver vår side av kloden uten å merke så mye til server-lag.

  17. Hvis ikke Vipps har gjort noen endringer i hvordan den sjekker root, så gjorde jeg en endring i bytecode i selve app-en for et par år siden for å skru av den sjekken. Da funket Vipps med root. Gjorde noe tilsvarende for å skru av public key pinning for å kunne se på nettverkstrafikken med en proxy. Ikke at det er til å anbefale men det kan være et alternativ.

    • Liker 2
  18. Høres ut som at du kan jobbe fra nesten hvor som helst. Det synes jeg høres ideelt ut!

     

    Jeg har selv bare feriert i Japan, rundt i Tokyo, Fujikyu, Osaka, og Nara, men jeg vil forsøke å arbeide derfra fremover. Hvis jeg ikke får ta med meg jobben fra Norge så må jeg finne på noe annet. Hvis jeg også en datamaskin og internett for å kunne jobbe med programvareutvikling så finnes det muligheter for meg også.

     

    Da jeg ferierte i rundt 3 mnd. så gikk mye tid til å sitte alene hjemme uten å gå ut. Jeg hadde bare én venn der som ikke kunne dedikere mye tid for meg i den perioden, og jeg ønsket ikke å bruke energi på å forme nye gode vennskap.

     

    Under dette oppholdet startet jeg et nytt hobbyprosjekt som gradvis har fått en større brukermasse over flere år med utvikling. Dermed var det noe ganske positivt med muligheten til å kode alene og uforstyrret.. En annen positiv ting jeg etter hvert merket var at selvtilliten økte betraktelig av å bo for meg selv i et annerledes land og av å være tvunget til å håndtere ukjente situasjoner på egen hånd, bruke et annet språk osv.

     

    Når jeg flytter så vil jeg forsøke å arbeide og samtidig utvikle nye inntektsstrømmer. Japan kan være både rimelig eller dyrt sammenlignet med Norge avhengig av hvor man bor. Anbefaler ikke å dra dit for å spare penger for å si det slik, men man kan oppleve en del forskjellige ting så lenge man har en spesiell interesse for de tingene. :)

  19. Fortell gjerne mer om dine preferanser så hjelper du folk med å hjelpe deg. :)

     

    Hva motiverer deg til en lang ferie og potensielt å flytte? Trenger du tips om hvordan du skal forsørge deg selv under oppholdet? Tar du med deg en jobb fra Norge? Vil du reise til et tilfeldig sted der du får mye igjen for pengene? Hvilke nødvendigheter må du å bruke penger på og hvilke goder klarer du deg uten? Hvilken standard for livskvalitet er akseptabel for deg?

     

    Har du tenkt til å bo alene? Har du en plan for hva du skal bruke fritiden til for å unngå ensomhet (en hobby f.eks.)?

     

    Skal du handle med penger du har i en bank i Norge? Ta i så fall i betraktning kursen for NOK mot USD, EUR osv. og andre avgifter som inngår hver gang du betaler for noe. Kursen har sett sine bedre dager.

     

    Hvis du skal feriere i mer enn tiden som er tillatt på turistvisum, sjekk om du har muligheten til å søke om et såkalt Working Holiday-visum.

     

    Første gang jeg reiste alene til utlandet så dro jeg i ca. 3 mnd. til Japan. De siste årene har jeg reist dit fra 3 til 5 uker. Det har vært langt fra billig for meg men det er spesifikke ting som motiverer meg til å ofre noe for disse mulighetene. Nå planlegger jeg også å flytte dit i ett års tid. Etter å ha opplevd det meste som interesserer meg så må jeg innrømme at det til tider kan bli litt ensomt i et homogent land der de fleste ikke snakker noe annet enn sitt eget språk.

     

    Jeg har ganske enkelt hver gang leid en leilighet som inkluderer møbler, strøm og internett i prisen. Når jeg reiser i ett års tid så må jeg fokusere mer på å holde kostnadene nede og da blir det ikke like enkelt.

×
×
  • Opprett ny...