Gå til innhold

Battaman

Medlemmer
  • Innlegg

    2 356
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Battaman

  1. On 3/26/2022 at 7:25 PM, William_S said:

    Ja utenfor Skandinavia krever de fortsatt munnbind. 

    Var veldig gøy dette, kom hjem fra utlandet i går. Vi måtte lande på innenlandsterminal og ta shuttlebus til utenlands pga mye trafikk på rullebanen. Alle hadde munnbind på seg på flyet, men jeg så nesten ikke et eneste munnbind i det jeg kom meg til shuttlebussen, hvor vi sto mer tettpakka enn på en precovid-konsert.

    • Liker 1
    • Innsiktsfullt 1
  2. On 3/3/2022 at 4:55 PM, Alkan said:

    Noen som har erfaring med å trene etter råna? Har vært frisk i snart en uke og tenker å hitte gymmen snart.

    Vil det være forsvarlig/trygt? Veldig mildt forløp og føler meg helt fresh.

    Jeg var ute å løp en liten mil allerede første dagen jeg var ute av isolasjon, tok det veldig rolig og brukte rundt 2 timer. Ikke helt kjempesmart, var utslitt i ca et døgn etter det, men det var utrolig godt da jeg holdt på. Var tilbake til normal trening ca en uke etter jeg var symptomfri. Var innom fastlegen for noe annet noen dager etter jeg var ute av isolasjon, han sa at det bare var å trene hvis man følte seg i form til det, men ikke push deg selv hvis du begynner å bli sliten. Rett ut "du klarer nok helt fint å regulere deg selv".

    • Liker 1
  3. 9 hours ago, leifeinar said:

    Hører her siden dere kan det meste 😊

    Kommer en positiv hurtigtest i koronapass med tanke på reise? Eller må jeg ordne en pcr? 

    Hjemmetester dukker ikke opp hos Helsenorge, så du må ta PCR, men nå fik jeg inn på mitt eget pass og sjekka og det har ikke blitt oppdatert etter min PCR så jeg får vel finne noen å klage til. 

  4. 11 hours ago, Fibonacci said:

    Pandemien har i alle fall avdekt at det er overraskende mange inteoverte her til lands.

    Er du overrasket? Trodde det var godt kjent at nordmenn er et relatvit introvert folk? Men det kan også være at mange fikk opp øynene for at det kan være veldig godt å slippe all sosialiseringen som er "normalt" etter pandemien. Jeg er i hvertfall på et mye bedre sted mentalt nå enn før pandemien. Jeg har tatt meg i å faktisk av og til like at det tiltak så jeg kan sitte hjemme og spille dataspill med god samvittinghet uten å måtte forklare til noen hvorfor jeg prioriterer sånn eller å bare kun møtes i små grupper, aldri likt å møte flere titals folk samtidig.

    Men jeg savner å møte nye folk, så jeg ser veldig frem til det.

    • Liker 4
    • Innsiktsfullt 1
  5. 29 minutes ago, Subara said:

    Det frister i hvert fall ikke meg å dra på bar nå, men jeg må innrømme at jeg har vært på café. Hvis man skal bli smittet før eller siden, tenker jeg å vente noen uker 🙂 Men spørs om det blir noen uker, når undervarianten av Omikron er på vei.

    Det som er kjekt nå er at som ønsker det kan gå på bar og leve som normalt nå og bli smittet. Så kan de som deg som fortsatt ønsker å være forsiktige være det.
    Jeg syns vi kun burde hatt tiltak på steder som vanskelig kan unngås i en normal hverdag, som buss og butikk. Barer og resturanter er høyst frivillige, her bør bedriften selv få bestemme hvilke tiltak de evt ønsker å ha.

    • Liker 3
  6. 1 hour ago, nirolo said:

    Men hvor mye betyr det i praksis med 3/4/6 dager? Man må uansett være i isolasjon i minst ett døgn etter at man er feberfri. Min personlige erfaring med en familie på fire som nå er smittet av korona er at det tar mye mer enn seks dager. Hvor mange dager det er i gjennomsnitt vet jeg selvfølgelig ikke.

    For min del betyr fra 6 til 3 dager at jeg får/hadde fått 3 dager mindre isolasjon. Var ordtlig dårlig en dag, litt feber dag 2 og hadde holdt meg hjemme på hjemmekontor dag 3(i dag) uansett for sikkerhets skyld. 

  7. Min til å få covid, greit å bo alene nå egentlig, slipper masse styr med hotell og sånt tjafs. 

    Var litt småsyk på slutten av lørdagen, sofaliggende med feber i går og tilnærmet frisk nå, bortsett fra vondt i halsen. 

    Prøvde å registrere smitten i Smittestoppappen, men det får man ikke gjøre selv. Den appen er nå bare en vits, men må ha positiv PCR for å få lov å melde smitte, men innen jeg får positivt svar har jo alle nærkontakter enten blitt smitta eller unngått det. For ikke å snakke om at de som har fått booster ikke skal teste seg med PCR. Man har effektivt blokkert halve befolkningen fra å kunne melde smitte. 

  8. 12 minutes ago, Fibonacci said:

    Heretter handler det kun om å holde igjen stoppekrana litt så ikke alle blir syke samtidig.

    Har tenkt dette selv også. Jeg har selv et par ting som må gjøres i slutten av denne måneden, inkl 3. dose som gjør at jeg er litt påpasselig. Når det er overstått må jeg ta en runde med meg selv og seriøst vurdere å planlegge å bare bli smitta på et tidspunkt jeg har tid for å få det overstått uten at det går utover så mye.
    Med de tallene vi blir presentert nå kan vi være ferdigsmitta før sommeren alle sammen.

    • Liker 3
    • Innsiktsfullt 1
  9. Live nå fra FHI https://www.nrk.no/norge/fhi_-venter-inntil-50.000-daglige-smittede-i-vinterbolgen-1.15806697
     

    Spoiler

     

    FHI: Venter inntil 50.000 daglige smittede i vinterbølgen

    Noen av hovedpunktene er at:

    • Omikron sprer seg langt raskere enn deltavarianten
    • Omikron gir betydelig mindre risiko for alvorlig sykdom – spesielt hos vaksinerte
    • FHI forventer en betydelig vinterbølge i januar til mars hvor mange hundre tusen nordmenn kommer til å bli smittet.
    • Det vil kreve svært sterke kontaktreduserende tiltak å slå ned vinterbølgen.
    • Bølgen kan vokse igjen så snart tiltakene fjernes.
    • Omikronvarianten gir svært lite alvorlig sykdom for barn

    FHI anslår at risikoen for sykehusinnleggelse som følge av omikron er 69 prosent lavere enn om man er smittet av deltavarianten.

    Vi ser de siste fire ukene at vi har landet på en doblingstid på rundt 8 døgn. Vi har cirka 40.000 smittetilfeller i uka nå, og om 8 dager har vi kanskje 80.000 hvis det fortsetter i samme tempo. Det viser at tiltakene har fungert, sa Nakstad.


     

     

    • Innsiktsfullt 2
  10. 24 minutes ago, Per H said:

    I El Salvador kjører myndighetene en kampanje som går på helse, kosthold, D-vitamin, avslapning og å få nok søvn som tiltak som reduserer risikoen for å bli alvorlig syk fra COVID19. Uavhengig av vaksinasjonsstatus er jo dette veldig gode råd da, når man ser hvilke underliggende faktorer som er assosiert med alvorlig koronasykdom. Hvorfor har vi ikke gjort mer slik i vesten?

    https://www.centralamerica.com/living/wellness/el-salvador-promotes-fitness-to-fight-covid/

     

    Jeg tror man er redd for å få folk mot seg og ha fult fokus på vaksine. Jeg tror også det er mye lettere å overbevise folk om å ta vakisna og holde seg hjemme enne å få folk til å endre kosthold, ta kostilskudd, begynne å trene, sove nok osv. Det er sikkert også lettere å bevise at vaksine og isolasjon har effekt enn disse andre tingene.

    Men jeg er helt enig i at det hadde vært flott om man hadde mer fokus på helse, kosthold og stress ift Covid, har man tilgjenglig statistikk over BMI, D-vitaminnivåer el.l. for innlagte? Kan gjerne være et utland hvor de er mer åpne om sånt enn her i Norge.

  11. 1 hour ago, William_S said:

    Men man kan fint oppsøke lege om det vedvarer lengre enn dette evt får uvanlige kraftige bivirkninger/symptomer. 

    Jeg tok kontakt med lege etter en uke med hodepine. Hadde svært plagsom hodepine i to uker etter dose to (har 2x pfizer), den ble så gradvis bedre i løpet av den neste måned. Var også ganske slapp og svimmel de første par ukene. 

    Bivirkninger er høyst reelt, men etter 5-6 uker var jeg helt tilbake til normalen. Angrer ikke på at jeg tok vaksina nå, men jeg må innrømme at jeg var ganske redd for at det ikke ville gå over da det sto på, det værste var egentlig de ukene når det bare prikka litt, nok til å være irriterende, men ikke nok til å hindre meg i hverdagen, for det varte så lenge. 

    Jeg kan jo selvsagt ikke si noe om det hadde gått bedre om jeg hadde fått Covid istedet for dose to, men har spekulert mye på det.

    Jeg blir nok uansett å ta tredje dose om jeg ikke har fått Omikron innen det er min tur, om ikke for egen del så for de som kan bli alvorlig syk. Ser ut som vaksina tross alt virker mot spredning. 

    Dersom noen lurer: Er i mann i midten av 20-åra og i god form (god nok til at jeg løp marathon i september før jeg fikk dose 2). 

    • Innsiktsfullt 1
  12. 1 hour ago, Morromann said:

    Ikke bare noe av det han sier men praktisk talt alt. Han har diskredittert seg selv fra alt som overhodet kan kalles respekt.

    Akkurat, da er du vel enig i at det er trivielt å deskreditere han på modellene og ideene hans uten å måtte dra inn moralen hans. Hvis du leser innlegget mitt er det kun dét jeg ville frem til, at moralen hans er irrelevant og ikke noe vi trenger å diskutere her. 

    • Liker 1
  13. 10 minutes ago, Morromann said:

    At noen fortsatt kan ta neil Ferguson alvorlig med tanke på hvor mye feil han har tatt om absolutt alt og også den ekstreme dobbelmoralen han selv har utvist og avslørt seg med [...]

    Mulig han har tatt feil om mye, men moralens han er fullstendig irrelevant i denne sammenhengen. At han måtte gå fordi han ikke fulgte reglene er selvsagt, men det er irrelevant for om scenarioene hans er korrekt eller ikke og passer bedre i en debatt om (britisk) politikk. Håper vi generelt kan diskutere sak, modeller og scenarioer uten å måtte ty til å angripe personene bak. Er modellene og scenaroene dårlige bør det være en smal sak å avkrefte disse uavhengig av hvem som har fremsatt dem. 

    • Liker 2
    • Innsiktsfullt 1
  14. 8 hours ago, Gouldfan said:

    Nei da tror jeg du misforstår. Mange Billigtester er spytt og ikke PCR....

    PCR er både test fra nese og spytt svelg. Og er en mer nøyaktig test.

    Fordelen med en hurtigtest er at du får svar med en gang, bakdelen er at de er en mer unøyaktig men det er kan også være at testen tas feil.

    Spyttestene man får av kommunen uten å måtte oppgi grunn analyseres på laboratoriet og er PCR. 

  15. https://www.nrk.no/norge/fhi-scenario-anslar-stor-smittebolge-med-omikron-i-vinter-1.15783405

     

    Men i helvete, det mest optimistisk scenarioet til FHI er at vi har nedstengt hele våren OG får en million smitta innen mai, som da er toppen. 

    Det jeg leser her er at helsevesenet er helt fucked uansett hva vi gjør nå utenom full nedstengelse, hvis vi skal være i tråd med det vi er blitt fortalt om kapasiteten så langt. 

    Håper jeg tolker dette feil.. 

    • Liker 1
×
×
  • Opprett ny...