Gå til innhold

CommanderKeen

Medlemmer
  • Innlegg

    4 741
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    3

Innlegg skrevet av CommanderKeen

  1. Jarde skrev (2 timer siden):

    Det at andre har fått en annen tolkning om hvordan Jesus så ut komme langt seinere når andre kulturer adoptert opp kristendommen gjennom misjonærer (imperialismen). i Jødedommen, Kristendommen og Islam har alle portrett Jesus som hvit/kaukasisk, det meste er bare betydninger som skiller seg mellom religionen.

    Vesten adopterte vel strengt tatt Jesus selv. Og du kan banne på at snekkeren fra midt-østen ikke så ut som den fyren som henger rundt om på norske kirkevegger. 

    • Liker 8
  2. Jarde skrev (15 minutter siden):

    Folk blir ikke helt i fra seg av en "liten svart jente" men hvordan korporasjon i vesten bruker det til å erstattet vesten med fremmed kulturer og folkeslag.

    Det overrasker meg at du selv ikke innser hvor ekstremistisk og paranoid det er å skrive noe som dette.

    Men ingenting jeg sier kan få deg til å endre mening eller innse hvor ekstremt dette er. Du er for langt ned i hullet allerede. 

    • Liker 9
  3. Jarde skrev (1 time siden):

    Det har vel det med at spillselskaper blir påvirket at mainstream politikk og blir oppfordret til å appellere til Woke kulturen, folk bør ta avstand fra dette fordi korporasjoner prøve å normalisere en urovekkende ideologisk trend.  

    Den eneste trenden jeg ser noe til er unge, hvite menn som blir radikalisert av folk som Ben Shapiro, Tucker Carlson osv. til å se en eller annen form for kulturkrig som visstnok foregår rundt dem.

    Det er en urovekkende ideologisk trend når folk blir helt fra seg på grunn av en liten svart jente. Og man har nerve til å kalle andre for «snowflakes»? Ærlig talt. 

    • Liker 6
    • Innsiktsfullt 1
  4. Jojimbo skrev (1 time siden):

    Problemet ligger ikke i at man har fargede karakterer i spill, problemet er at det skal tvinges ned i halsen på folk. Fantasi er en ting, å alltid inkludere mørkhudede fordi det er politisk korrekt i et spill basert på vikingtiden er ikke fantasi. Hadde det vært en fantasiverden uavhengig av norrøn mytologi er noe annet. Det er ikke det at man hater fargede, det passer bare ikke inn.

    Men grekeren Kratos passer inn i norrøn mytologi?

    • Liker 7
  5. BeThomas skrev (1 time siden):

    Jeg vil ikke se hvite mennesker dersom man skal finne noen som skal spille Nelson Mandela.

    Jeg vil ikke se svarte mennesker i en rolle som Kong Olav.

    Jeg vil ikke se kinesere i en rolle som Hitler. 

    Norrøn mytologi er skapt og funnet på av skandinaver, det er vårt. Dersom man vil leke seg med det er det ok for meg, men da må det være åpenbart at det er gjort for å skrive en alternativ versjon, og bruke mytologien som inspirasjon. Å smekke på noen brune, svarte, gule eller hvite fjes for representasjonen sin del er for meg kun negativt da det bryter med stemningen og innlevelsen jeg vil ha i ett underholdningsprodukt.

    Ekte personer alle de du nevner her. Angerboda er en oppdiktet jotunkvinne som føder slanger og ulver.

    Er det ikke åpenbart at de bruker mytologien som inspirasjon? Hvorfor var det ingen som reagerte da en greker gjorde sitt inntog og drepte norrøne guder for noen år tilbake? Kan ikke huske at det står skrevet noe om i den poetiske Eddaen?

    Eller at en av dvergene er en germofob, eller at Loke er sønnen til nevnte greker osv.

    Ingen brydde seg om avvikene før det var en svart liten jente med i bildet. Hvorfor? Fordi spader er spader. 

    • Liker 7
    • Innsiktsfullt 2
  6. Hjelpes. Trodde nesten ikke mine egne øyne da jeg leste artikkelen om det nye Flåklypa-spiller på NRK.

    – Og vi kom jo opp med en ny sjanger på en måte, familiesjangeren. Det var mange som kjøpte PC for å kunne spille dette spillet, så det var ganske banebrytende på mange måter, forteller Town

    Er dere enige i utsagnet som Tina Town kommer med her? Var det norskutviklede Flåklypa-spillet fra år 2000 det første familiespillet?

    https://www.nrk.no/osloogviken/ventetiden-snart-over-for-nytt-flaklypa-spill-1.15633791

  7. BeThomas skrev (21 timer siden):

    Regner med du forstår hva fiktiv betyr. På samme måten som det nye God of War er en fiktiv, overnaturlig viking-setting. 

    Jeg er fullt klar over hva Wakanda er, men jeg stiller likevel spørsmål. Hva er det du egentlig sier? Må man være svart for å kjempe mot rasisme mot svarte i Afrika? Må man være svart for å lede svarte mennesker i ett fiktivt superland i Afrika? Jeg snakker om fiktive spill, med egne vrier på ting. Litt slik som God of War,  ikke historisk korrekte dokumentarer. 

    Jeg spør meg bare selv. Hadde reaksjonene vært like dersom det var andre veien? Om ikke...er ikke det i beste fall litt hyklerisk?

    Er Nelson Mandela en fiktiv person? Jaggu, nyheter for meg.

    Dette er spørsmålet du bør stille deg; er det essensielt for karakteren hvilken hudfarge den har?

    I noen tilfeller ja, som for eksempel det jeg forklarte med Black Panther og Wakanda. Også i et tilfelle som for eksempel Superman vil det være helt essensielt for karakteren at han er hvit. Hele poenget er at Clark Kent er «the every man» som ikke skiller seg ut i det hele tatt. Hadde Clark Kent vært portrettert som en svart mann ville det fått betydning for karakterens syn på USA og dets historie med slaver og systematisk og institusjonalisert rasisme. 

    For andre karakterer hadde det kanskje ikke hatt like mye å si, som i denne adapsjonen av norrøn mytologi som Santa Monica leverer, fordi det har aldri blitt snakket om rasisme eller hudfarge så langt i serien.

    Dette er ikke så himla vanskelig, men du og resten av gjengen som hevder at det er alle andre som blir «krenka» skal altså lage bråk hver bidige gang. Nesten som man kunne fått inntrykk av at dere har noe imot andre enn hvite folk. 

    • Liker 8
  8. likferd skrev (19 timer siden):

    Ok, så om vi caster Mulan med Sophie Turner eller noe i neste filmatisering så reagerer ingen? Har vel ingen trille å si, er jo en fiktiv figur, og hudfargen har ingenting å si for historien. Den er ikke engang nevnt såvidt jeg vet.

    Jeg tror ærlig talt du også forstår at pipen IKKE har samme lyden andre veien. Faktisk er det så ille at en egyptisk skuespiller fikk kritikk for å spille en egyptisk gud .. han var for hvit for rollen.

    Et par ting. Om Mulan hadde blitt spilt inn på nytt med en hvit hovedrolle ville dette sikkert blitt sak ut av. Det kan jo ha en sammenheng med at representasjon av andre enn hvite mennesker allerede er utrolig sjeldent i underholdningsindustrien, og det hadde vært veldig rart å gjøre de få mainstream-rollene som allerede forbindes med asiatere eller svarte eller hva det måtte være, forbeholdt hvite mennesker.

    Det andre. Du sier jo selv at det er ille når folk reagerer på hudfargen eller etnisiteten til noen når de blir castet til en rolle. Da kan jo ikke du selv være en av de som reagerer når «hvite» roller besettes av andre etnisiteter eller hudfarger? Hvis argumentet ditt da er «jo, for andre blir irritert andre veien» så er ikke det godt nok. 

    • Liker 5
  9. FranzJeger skrev (På 11.9.2021 den 4.30):

    For de av dere som likte det originale spillet så er det bare å begrense entusiasmen. Lucasfilms gjengen som er der nå er ikke den samme som tidligere, alle som brydde seg om å lage den beste historien/produktet uten en moderne søppel-agenda er vekk. De har ansatt forskrudde venstreradikale aktivister som Sam Maggs som hater majoriteten av SW-fansen og som ikke engang liker orginalen KOTOR til å skrive historien. Stort sett alle som er ansatt i Lucas nå om dagen er bare aktivister som ikke bryr seg om annet enn å være fake-woke på bekostning av et å lage et bra produkt med få unntak

     

    Geir T skrev (På 12.9.2021 den 22.50):

    Godt poeng. Disney Star Wars er triste saker, hvor politisk korrekthet vektlegges mer enn god historiefortelling (se f.eks. behandlingen av Han og Luke). Hvis noen vil påstå at dette har ingenting med venstrevridd politikk å gjøre, ta en titt på de offisielle Twitter-kontoene til Disney og dets ansatte.

    Sam Maggs er en usmakelig politisk aktivist, som hverken forstår eller respekterer hva som gjorde Star Wars originalt til en suksess. Dette er altså personen som skal "oppdatere" historien til KOTOR. Dette blir som å hente inn Rian Johnson som regissør for en ny Star Wars-film. At man FREMDELES ikke ha lært av feilene til Disney Star Wars er nedslående, men viser nok en gang at Star Wars har blitt en "plattform" for politisk propaganda, ikke først og fremst god underholdning. Trist, men som forventet (ettersom Disney nå styrer alt av Star Wars).

    Hjelpes. Dere burde finne noen andre Youtubere å følge med på. Uavhengig om dere vet det eller ei er dere begge blitt utsatt for enorme mengder propaganda. Ikkje bra. Må bruke de små grå til å tenke litt selv. 

    • Liker 6
  10. Jeg synes dette er fantastiske nyheter. Skyrim er et av mine absolutte favorittspill, og jeg kommer helt klart til å legge ned hundrevis av nye timer med denne oppdateringen.

    Special Edition på PS4 Pro var dessverre ikke alt jeg hadde håpet på. Spillet så fantastisk bra ut, men frameraten var for dårlig. Nå kan det omsider rettes opp i med denne patchen.

    Verdt å merke seg at dette er gratis for alle som har special edition fra før. 

    • Liker 1
  11. donwang skrev (21 timer siden):

    Folk ser kun på ps5 eksusiver som har kommet ut, men se fks på "last of us part 2" med ps5 updaten. Spillet ser jo Next gen ut med 60fps, for MEG personlig er dette en av grunnene til at jeg kjøpte meg ps5, få en MYE bedre opplevelse av disse spillene som jeg bevist har ventet med å kjøpt! Selvsagt også nye spill, men at spill som GOW og last of us fks, kan spilles slik de var ment å spilles!

    Elder Scrolls Online og Destiny 2 sine PS5 patcher er game changers.

    Verdt inngangsprisen alene. 

  12. Pallehysa skrev (26 minutter siden):

    Kva skjedde med Blizzard. Syns å huske dei var eit respektert selskap som styrte eiga skute og lagde gode spel. Er blitt nåken år siden den gang ja.

    Er vel mange dyktige selskap som har praksiser som ikke tåler dagens lys. Bare mer fokus på de tingene nå, heldigvis. 

    Denne saken i Blizzard er virkelig grov. En ansatt har angivelig tatt sitt eget liv blant annet på bakgrunn av det som har skjedd i selskapet. Virker som selv de sedvanlige trollene som alltid forsvarer kvinnefiendtlige arbeidsplasser er stille denne gangen. 

  13. Ole Morten skrev (6 timer siden):

    Tror nok ikke de fleste trusler er voldtekt og drap.

    Da har hun hadd politibeskyttelse døgnet rundt .Det er vel mest hets og mobbing.

     

    Akkurat hva du tror gir jeg blanke katta i. Jeg bryr meg om hva som er den faktiske sannheten. 

    Når folk sier hun skal kidnappes, brekkes alle bein i kroppen på, skytes på åpen gate osv. så er det langt utenfor den politiske diskursen. Det er ulovlig, og det er derfor politiet prioriterer saken med Berg høyt. 

    • Liker 3
×
×
  • Opprett ny...