Gå til innhold

Waco

Medlemmer
 • Innlegg

  421
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Waco

 1. Trur du overdriv litt :)

   

  2høyder med stein, 6 meter langt blir ca 50 små betongsteiner og du bruker vanlige steiner fra Aas eller Asak for eksempel..

  Desse bruker å ligge på 29kr stk på kampanje ( noe som er ganske ofte )

   

  Totalt i stein ca 1500kr.

   

  En bitteliten steinkant i et blomsterbed har ingen belastning, den skal vel heller ikke bære noe, vanskelig å vurdere bare over det du skriver men jeg mener at en liten steinkant i et blomsterbed ikke trenger å stå telefritt. Jeg hadde nok valgt et lag med singel som fundament og lagt steinen oppå.

  Men legg gjerne ut noen bilder så vi får se hvordan det ser ut.

 2. Bare stussa litt siden du ikke har lært dette på kurset.

   

   

  Edit : Bestått eller?

  ja med 0 feil.

   

  men er fortsatt lit usikker på om det er lov og jakte skadedyr uten jegeravgift :hmm: men jeg skal uanestt betale den når den kommer i posten så ikke noe stress :)

   

   

  Hva er definisjonen din på skadedyr? Min er insekter, rotter osv... Jeg har aldri betalt jegeravgift for å sette ut musefelle.

   

  Rødrev er ikke et skadedyr.

   

  Krav for jakt\fangst på rødrev som jeg kommer på i farta:

   

  -Fylt 16år

  -Bestått jegerprøve

  -Jegeravgift betalt

   

  Skabbrev er heller ikke et skadedyr men et skadet dyr

   

  Det var vel rødrev du tenkte på siden du nemnte den i en annen post?

 3. Kopiert fra : http://www.brreg.no/registrene/jeger/jegeravgiftskort.html

   

   

  Skal du drive jakt eller fangst i Norge må du ha gyldig jegeravgiftskort. Avgiften gjelder for hele landet og for jaktåret regnet fra og med 1. april til og med 31. mars. Jegeravgiftskortet kan også brukes til å dokumentere at du er registrert jeger ved søknad om erverv av våpen hos politiet og i butikken ved kjøp av ammunisjon.

   

  Har du aldri jaktet før, må du først avlegge jegerprøven. Hvor du kan avlegge jegerprøven får du vite ved å kontakte eksamensansvarlig for jegerprøven i kommunen du tilhører. Dersom du består eksamen, blir du registrert som jeger i Jegerregisteret. To til fem dager etter registreringen vil du få tilsendt et jegeravgiftskort i posten.

   

  Du kan både bestille og betale jegeravgiftskort ved hjelp av våre internettsider. Ved betaling med kredittkort kan du skrive ut en midlertidig kvittering som er gyldig i ti dager. Kvitteringen må tas med på jakt inntil du mottar en oblat eller et kvittert jegeravgiftskort i posten. I tillegg til jegeravgiftskortet vil du få tilsendt jegerinformasjon fra Direktoratet for naturforvaltning.

   

  Det er blitt et krav fra kortinnløserene at sikkerhetsløsningen 3D Secure benyttes ved betaling av jegeravgiften på vår internettside. 3D Secure er den sikkerhetsløsningen som Visa og Mastercard bruker for å identifisere kortholder ved kjøp over Internett. Du betaler med ditt kort på samme måte som tidligere, men hvis banken din bruker denne løsningen vil du få beskjed om å taste inn ditt passord for å gjennomføre betalingen.

 4. Var innom både elkjøp og lefdal på tirsdag å titta på en slik en.

  Det jeg fikk se var elendig bilde, var som å se på en 15 år gammel vhs kassett. Bildet var kornete og hakkete, noen rare striper overalt. Men tvn ved siden av til 4599 var helt strøkent.

   

  Spurte selgerne begge plassene hva dette er for noe? Fikk til svar at sånn er denne tvn, skal du ha en 40" i den prisen da får du slikt bilde.

   

  Diskuterte mye med selger og justerte mye men bildet var fortsatt helt forferdelig..

  Han kunne garantere at bildet ikke ble bedre og signalet til tvn var samme som tvn ved siden av.

   

  Ingen av dem hadde heller ikke tvn på lager.

   

  Jeg ble litt småsur, reiste hjem. Rett på nettet og kjøpte 2 stk på nettbutikken til 2990,- pr stk gratis levert til nærmeste postkontor.

   

  Nå i kveld henta jeg tvene. Da dette er julegaver pakka jeg forsiktig ut og kobla den ene opp til canal digital dekoderen, helt fint bilde. Jeg har hårfint bedre bilde på min panasonic 42" til 7000 men bildet på denne var helt fint, ingen hakking, ingen striper som den hos lefdal og elkjøp.. Men med standard settings var den helt fin syntes jeg, er sikkert litt å justere på så alt blir strøkent.

   

  Du får jo også en liten pekepinne ved å lese den ene produktanmeldelsen på komplett.no

   

   

  Har selv sjekka litt rundtom, søkte etter tvn på google og flere anbefaler denne!

 5. Hva skal du jakte på?

   

  Såg så vidt på T3 selv når jeg skulle handle rifle men slo dette fort fra meg, T3 har MYE plastdeler som lett kan gå i stykker. Kommer du borti noe med stokken hører du en hul lyd laaaangt unna.

  Ellers har ikke rifla noen spesielle finesser, en helt grei rifle som virker godt nok for det aller fleste. T3 er vel noen av det riflene det blir solgt mest av i Norge men der har nok prisen mye å si.

   

  Kjøper du en vanguard pakke på xxl til 6000 har du like mye rifle som i tikkaen etter min mening.

   

  Har du falt for en T3 og liker den godt så kjøp den, du blir helt sikkert fornøyd helt til du prøver foreksempel en Sako85, Sauer 202 eller en X-Bolt. Den dagen tipper jeg du vil angre litt.

   

  Det er heller ikke bare rifla som gjør at du skyter presist, det er personen som skyter.. En gammel HV mauser treffer også 10erne!

   

  Ønsker du en rifle som du kan modifisere og bygge om mye så ta en titt på Remington 700!

   

  Hva er budsjettet forresten? Husk du trenger:

  -Jegerprøve (pris varierer mye)

  -Våpensøknad litt over 800,-

  -Rifle (pris varierer)

  -montasje og ringer rundt 1000,-

  -optikk kommer fort på 7000++++ alt etter når og hva du skal jakte

  -våpenskap ca 3000 for et med plass til 5våpen

  -god skytereim og et pussesett 500-1000

  -tofot? 500+

  -lyddemper? 2500+ ( Tikkan er ikke ferdig gjenget fra fabrikk )

   

   

  Kanskje jeg blir slakta av en moderator nå men ta en titt innom denne siden:

  http://kammeret.no/forum/viewtopic.php?f=14&t=28999

 6. Hei folkens.

   

  I sommer kjøpte jeg en flaske rødvin på vinmonopolet, saken er at jeg husker ikke hva vinen heter og jeg synes denne var ekstremt god og har lyst å kjøpe denne igjen.

   

  Jeg mener å huske at vinen var fra Frankrike og hadde en Norsk etikett med et slags vintermotiv i hvitt og blått.

   

  Jeg vet at dette er lite informasjon men kanskje noen kjenner til denne?

×
×
 • Opprett ny...