Jump to content

justus

Medlemmer
 • Content Count

  321
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

161 :)

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Hei, Jeg er en utbrent lærer (32) som ser etter ny jobb (helst utenfor skolen). Jeg har per dags dato fullført fireårig lærerutdanning og tre års erfaring fra jobb i skolen. Utover dette har jeg begrenset jobberfaring for utenom mindre sommerjobber. Hvilke yrker er det behov for? Hvor er det stor sjanse for å få jobb? Hvordan ville du gått fram? Bonuspoeng hvis jobben krever kun 1 årig utdanning. En hel del kursing og/eller opplæring regner jeg selvsagt med, men er i utgangspunktet ikke intressert i å bruke 3+ år for å utdanne meg til noe annet, men kunne godt studert ett år hvis det ga meget god sjanse for jobb. Lønn er ikke et problem da jeg lever meget nøkternt økonomisk! Skyt forslag, alt mottas med takk og undersøkes.
 2. Leser fra skattetaten sine sider: "Beregning av skatt Det skal beregnes 22 prosent skatt av overskuddet i et aksjeselskap. Skatten, som kalles forskuddsskatt, skal imidlertid ikke betales før året etter at overskuddet er opptjent." Betyr dette at man kan opprette eget aksjeselskap (og følge de krava som stilles til et AS selvfølgelig) og deretter trade krypto og skatte 22% av dette i eget selskap? Man må selvsagt også skatte når man tar ut utbytte, men hvis dette stemmer, så er det en fantastisk nyhet!
 3. Absolutt. Det er et helvette når keeper ikke vet om det blir en touch til fra noen eller ikke og ballen allerede har retning mot mål.
 4. Absolutt! Vi er bare mennesker.. og selvom man har den samme utdannelsen gjerne og jobber på samme sted med mange i samme stillingstittel vil kompetansen innad være veldig forskjellig, noen er gode på økonomi, noen er god på kreative løsninger, andre er gode på å strukturere og se det hele bildet.. Hvis man har en god sjef, som ser enkelt individene innad i bedriften og man blir håndplukket til oppdrag basert på hva den enkelter er god på, da snakker vi god ledelse. Jeg ser på ledelse litt som jeg ser på Rosenborg på 90 tallet og Nils Arne Eggen, "det handler om å spille hverandre gode, la spillerne få gjøre det de er best på, mest mulig"
 5. Hvor går grensa for når man miner i stor skala? Jeg har per nå 18 kort og har innstilt meg på at jeg ikke driver med næring og skal skatte 22% 3090, 3080Ti, 3070Ti osv... Til mining slik markedet er nuh så er det helt håpløst til de prisene, det eneste som kan forsvare slike kjøp er at det er et bra grafikkort som folk har lyst på og er villig til å betale for også om 1-5 års tid.
 6. Hei, Jeg lurer på, må man skatte for hver eneste transaksjon på en exchange? Det jeg mener er, kan jeg kjøpe ETH, sende til Binance.. Kjøpe og selge alt coins på Binance, kjøpe ETH, skatte av dette for så å ta det ut i NOK? Eller må jeg skatte for hver eneste transaksjon?
 7. Noen som har prøvd PCIE 1to4 splittere for å få plass til flere kort i rig? Tenkte spesifikt på denne hos komplett: https://www.komplett.no/product/1149316/datautstyr/pc-komponenter/hovedkort/tilbehoer/st-lab-pcie-30-usb31-4-port-type-a?channable=00808169640031313439333136e5&gclid=CjwKCAjwz_WGBhA1EiwAUAxIccRSdG1x7G1Dtzwsy_G7wN_vURlFQxYkuc2yn3v9KX0vom55gg0vhhoCcIQQAvD_BwE&gclsrc=aw.ds#
 8. Nettopp satt opp rig to, GPU dukker ikke opp i HiveOS på riser, men dukker opp uten, hvilke BIOS settings er viktig for at kort skal fungere på risers? Noen som har en 1660 Super rig og vil dele overclocksa sine med meg? 🛐
 9. Hvordan bør man gå frem når GPU ikke dukker opp i HiveOS? Vet at kortet fungerer, viftene går, risern virker men detectes ikke av hovedkortet.
 10. Savner Cancelo men ellers syns jeg det ser bra ut
 11. https://www.elkjop.no/product/data/pc-komponenter/grafikkort/215370/pny-rtx-3090-24gb-xlr8-gaming-epic-x-rgb-3-fan-2-7slot
 12. Kanskje skal vi begynne der da. Maks et barn per kvinne. Skal du ha flere MÅ du søke, begrunne, dokumentere og vise at du er en over snittet god forelder... Vindmøller er en dråpe i havet hva gjelder klima, miljø og kraftdebatten i verden. Overbefolkning og skjevdelingfordeling av ressurser er og bør være #1 prioritet. Vi kan tenke så grønt vi bare vil - men det monner svært lite hvis ikke befolkningsveksten i verden flater ut eller ressurser fordeles jevner.. og ja.. jeg er fullt klar over at det betyr at vår levestandard vi har her til lands er ufornybar i det lang løp.. men den prisen er ikke folk villig til å betale før de ser døden i øya som følge av det.
 13. https://www.elkjop.no/product/data/pc-komponenter/grafikkort/293926/asus-geforce-rtx-3060-rog-strix-oc-12gb-graphics-card
 14. Fixed. Hvis du er usikker på om det stemmer, sjekk på whattomine.com, eller hiveon.net hva som er vanlig inntjening i øyeblikket.. Kan ikke få sagt det ofte nok inntjeniningen vil variere fra dag til dag.
 15. På hvilket kort.. De siste tre-fire dagene har uansett vært ekstremt unormalt høye med tanke på inntjening.
×
×
 • Create New...