Gå til innhold

ColdCode

Medlemmer
  • Innlegg

    580
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    1

Innlegg skrevet av ColdCode

  1. Jeg prøver å finne ut av - hvem er det som hadde(har?) denne nyhetsjingelen på radioen: dutturuttu dutturuttu duuuuuuuuuuuuuuu  - etterfulgt av: Klokken er X, dette er nyhetene.

    Det er mulig den jinglen ikke brukes lenger, det var nok godt tilbake i FM-tiden at jeg husker å ha hørt denne sist, og jeg har ikke vært en stor lytter av radio de siste årene.

     

    Var det NRK? I så fall hvilken kanal og nyhetsprogram?

    Prøver å søke denne fram på f.eks. YouTube, men får fram helt andre jingler.

  2. Sent svar, men har du sjekket at du ikke har en form for automatisk strømsparing påslått?

    Veldig mange Android-telefoner (spesielt Huawei) har hatt ganske aggressiv strømstyring som raskt lukker ned apper som kjører i bakgrunne. Bra for batteritiden, men det har i mange tilfeller ført til at man f.eks. heller ikke får varsler på meldingsapper som Messenger, WhatsApp etc som krever at de kjøres i bakgrunnen.

    Nå vet jeg ikke hvilken telefon du har, men sjekk inne på batteriinnstillingene om det er en form for strømstyring slått på for appene. Ofte kan du slå dette av/på per app.

  3. Først og fremst - ChatGPT er et godt verktøy å ha ved sin side når man utvikler. Men om du har et ønske om å utvikle noe, så er det bedre å gå inn for å lære språket, og heller bruke ChatGPT som en veileder. Man kan ikke stole blindt på det ChatGPT skriver, og om man ikke har kjennskap til språket blir det desto vanskeligere å finne eventuelle feil som GPT har generert.

    ChatGPT er ganske god på å følge kontekst, men dersom du stiller mange spørsmål om samme kodeblokk - spesielt hvis det er mye kode - så faller den lett ut etter en stund. Noen ganger kan den også påstå at den har gjort endringer, men spytter likevel ut den samme koden. GPT4 er bedre her, men ikke perfekt.

     

    Det å få ChatGPT til å gi gode svar, er som "å google" - du må spørre spesifikt og vite hva du skal spørre om. Noen ganger trenger man bare å spørre på en annen måte, for å få et helt annet svar.🙂

  4. Du må nok høre med butikken.

    Det du nevner ang reparasjon/riktig vare/refusjon er noe som gjerne gjelder avhjelpsforsøk, altså hvis det er noe galt med produktet. Hvis du har fått feil produkt, så må du kontakte butikken du bestilte dette fra, og så må dere bli enige om hvordan dere skal ordne tilbakesendelse/ny forsendelse av varer.

     

  5. Hei!

     

    Har fått noen sorte/mørkebrune prikker på veggen. Mistenker at det er sopp(?) som har kommet seg inn under eller på malingen i panelet. Dette er på kjøkkenet, og vi har brukt frityrkokeren flittig tidligere, noe jeg har hørt kan forårsake slike flekker ved dårlig ventilasjon. 

    Har forsøkt å gni det vekk med klut, vann og kjøkkenspray, men de gir ikke slipp.

     

    Er det mulig å vaske disse vekk, eller må man slipe ned og male over?

    20220619_123544.jpg

  6. Som Pliscin sier, fordi "innholdet" i egget fremdeles er i bevegelse etter at selve skallet har stanset. 

    Fyll en cola-flaske halvfull med vann, legg den horisontalt og beveg den raskt i en av de langsgående retningene. Stopp flasken og slipp den. Da vil du se at det er mye væske i bevegelse, selv etter at flasken er i ro, som da vil virke på flasken når den treffer tut/bunn og få den til å gjøre et "byks". 

  7. Sander Mikalsen skrev (På 7.1.2021 den 13.32):

    kan du si hva som er forskjellen mellom tyngde og masse 

    Det var vel egentlig det bfisk svarte på over her. 

     

    Massen  er konstant og er relatert til hvilke(t) stoff(er) objektet er laget av, men tyngden (vekten til/kraften fra objektet, f.eks. kraften fra en bok på bordet den ligger på) er relatert til hvor objektet befinner seg hen. Hvis objektet er nære jordoverflaten, så er tyngden forskjellig fra om objektet er på Månen, men massen til objektet er fremdeles det samme. 

  8. Denne er ikke så galen. 

     

    1) Her tegner du bare kreftene som virker på planken før og etter loddet er plassert oppå. Uten loddet har du jo tyngdekraft (G) som trekker planken ned og en normalkraft N (oppdrift) som virker oppover. Da greier du også å tegne på kreftene som virker når loddet er plassert oppå. Husk Newtons første lov: Hvis planken er i ro (noe den virker til å være utifra oppgaven) er summen av krefter som virker på den lik 0, dvs at N og G er like. 

     

    2) Her kommer Arkimedes inn. F=p*V*g. 

     

    Nå tenker jeg du får den til, og hvis ikke - post hva du har gjort, så tar vi det derifra. 

  9. Hei!

    Vi har fått en rar "knirkelyd" som kommer for hver rotasjon i trommelen, på vår Samsung kombi vask/tørk. 

    Legger ved et opptak her. Noen som vet hva dette er? Føler lyden har blitt høyere i det siste, så lurer på om vi kanskje bør tilkalle en reparatør. Har åpnet topplokket og sett ned på beltedrevet, men greier ikke å se noe som er skjevt eller slitt, så mistenker at det kanskje er noe inni trommelen? Når trommelen går sakte rundt ser det ut som den går i oval bane. Sentrifuge er OK, men kommer spesielt fram under tørk eller når trommelen går sakte rundt. Kanskje noe som har begynt å tørke ut og ikke lenger takler varmen? 

     

    https://streamable.com/yfcqz4

  10. Gikk igjennom hele måneden, og det ser ut som det er dagen før det er trukket for - uten at det er helt lett å si siden jeg parkerer der hver dag. Mest sannsynlig er de ikke trukket likevel for den parkeringen. Jeg har bare betalt boten og lagt det bak meg, selv om det var sure penger - nesten like mye som et helt semester med parkeringer 😛 

     

    Takker for innspillene mobile999! 

  11. Godt poeng, jeg må kanskje gå litt mer i dybden i kontoutskriften her. Jeg ser at det er noen transaksjoner som er gjort kl 11 den dagen, og EasyPark står som "etter" disse. Så kan være det er fra dagen før, ja. 😔 Parkerer der hver dag hele uka, så ikke godt å si egentlig akkurat hvilken dag det gjelder, bare hvilken dag det er trukket. 

     

    Men om det viser seg å være trukket for den dagen - tror du jeg har en sak? 

  12. Det er parkeringen til universitetet i byen, her koster det bare kr 11.50 uansett hvor lenge du parkerer (opptil 13 timer av gangen). 

    Jeg stod parkert der fra ca 8 om morgenen til kl 15 om ettermiddagen. I appen står det at parkeringen kostet kr 0 men når jeg går på kontoutskriften er pengene trukket den dagen. De er ikke reservert og så senere frigjort, de har gått ut av konto. 

     

    Jeg har flere biler registrert i appen, men i historikken så er det rett bil som ble valgt. 

     

  13. Vi mennesker er alle forskjellige, og noen vil nok sette slike overfladiske krav - men det synes jeg ikke du skal tenke på. Det er ikke høyden som skal være en avgjørende faktor i et forhold, det er hvordan du er som menneske, din utstråling, fellesinteresser og din deltakelse i forholdet. Jeg er på din alder, og mange av mine bekjente er lavere enn sin kvinnelig partner. Min mor er også nesten 20cm høyere enn min far. 

    Jeg synes du skal tenke mye mer på å være deg selv, og finne en partner som tar deg for den du er, ikke hvor høy du er! 🙂 

  14. Hei!

    For noen uker siden fikk jeg en parkeringsbot på en parkeringsplass jeg ofte parkerer ved. Sjekket i EasyPark appen, og fikk se at parkeringen var stoppet kort tid etter at jeg hadde startet den. Og jeg setter den alltid til flere timer fram i tid, da parkeringsplassen har døgnpris og ikke timepris. 

    Noe naiv kanskje, så registrerte jeg en klage på boten, spurte om det kunne utvises skjønn og la med skjermdump fra appen på at jeg faktisk hadde registrert parkering, men at den på et vis har stoppet underveis. Det fikk jeg ikke medhold på, da de sier at de ikke greier å finne parkeringen i det hele tatt i sin ende(hverken nå, eller når bilen stod der), selv om jeg ser den i appen. I etterkant, når jeg ser gjennom kontoutskriften, så ser jeg at jeg har blitt trukket for parkeringen. 

    Tror dere jeg kan klage igjen og argumentere for at jeg faktisk har betalt avgiften - vil jeg komme noen vei? Jeg forstår jo at de da kanskje argumenterer for at det blir som å betale for parkeringsbillett, glemme å legge den i ruta og så komme med billetten i etterkant? 

     

     

     

×
×
  • Opprett ny...