Gå til innhold

bufodill

Medlemmer
  • Innlegg

    2 444
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av bufodill

  1. Heisann. 
    Kan dessverre ikke hjelpe, men slenger meg på tråden. 
    Hvis noen er gode til å huske / finne lunch-striper, etterlyser jeg en hvor det holdes en firmapresentasjon, og det sitter noen og kommenterer alle selvfølgelighetene i en sånn presentasjon, med høydepunktet "et gøyalt bilde av alle ansatte på en firmaevent fra fugleperspektiv". 

     

    Hvis noen kan hjelpe meg å finne den, blir jeg veldig glad :)

  2. Nei takk. Min OCD vil ikke takle paneler som ikke passer ordentlig osv

    BMW? Hva er det? Nei de har jaggu tapt seg dessverre... Interiøret er jo såvidt forandret osv...

     

    Nå har i-serien hos bmw jo et totalt forskjellig interiør fra de andre bmw-modellene.

    Videre tror jeg ikke det er verdt å endre noe såpass bra.

    De er jo i en helt annen liga enn tesla på seter, kvalitetsfølelse osv. Jeg hadde foretrukket komfortseter fremfor sportssetene i min, men de er også veldig komfortable. Kjørte 6,5 timer i går, og selv uten adaptive cruise er det en fornøyelse.

    • Liker 1
  3. Eh, nei? Det er flere innlegg som gjør rede for andre ting Tesla gjør bedre enn andre.

    Klarer ikke helt å se det. Utenom følgende: 

     

     

    Igjen, nå har vi tatt bort den elektriske drivlinja og batterier, for der er Tesla bedre, det vet vi allerede.

    Tja, noen ting:

     

    - De har det beste førerassistentsystemet på markedet.

    - De har superladernettverket.

    - De har den beste appstyringen, som er veldig responsiv og gir svært mange muligheter.

    - De har det beste infotainmentsystemet.

    - Selv om du latterliggjør juleshow og prompepute, så har de også andre små features som er mer meningsfulle. De har blant annet en rekke Atari dataspill, som man kan slå i hjel litt tid på, hvis man skulle ha litt ledig tid ved en ladestasjon.

    - *Tror* ingen andre har motorisert alle dørene - men er litt usikker på det.

    - Model X har også falkedører, som gir stor åpning og enkel tilgang til andre og tredje seterad.

    - De har det beste kupeluftfilteret, for de som bor i forurensede storbyer, eller i områder med skogbranner.

    - Model X har den største frontruten på en personbil.

     

    Sikkert noe mer også, men mest av magien foregår på drivlinje-siden. 

     

    -----

     

    Men; superladere - kun aktuelt hvis man har elbil, i Norge

    Beste appstyring? Tjah, diskutabelt. BMW idrive er også veldig lovpriset, og jeg er veldig fornøyd med android auto på de fleste biler. 

    Infotainment - samme som forrige. Og uansett, det har ikke veldig mye med kjøreopplevelsen å gjøre. 

    Atari dataspill for å slå ihjel tid ved ladestasjon - tror ikke det behøv en kommentar. 

    Motoriserte dører - ja.... och? Ser vel like mye farer og tekniske ting som kan ødelegges som fordeler. Har aldri vært et savn. For noen. Ever. 

    Falkedører - igjen, har noen savnet det? Hvis det handler om tilgang, er vel skyvedør like bra? 

    Kupefilter for skogbrann - please

    Største frontruten - Sikkert sant, forklar meg igjen hvorfor det er en fordel? Sikker på at også en Ford S og C og B max har større frontrute enn min bil, men det betyr ikke nødvendigvis at de ser mere fornuftige ting? 

    • Liker 3
  4. Svært sannsynlig, om man kjører Tesla. Når jeg kjørte til Kroatia i sommer sto jeg aldri i kø. Og delte lader med noen to ganger, om jeg ikke tar feil (to ladepunkter deler på en superlader med 145 kW effekt).

    PS, hvordan klarte du å kjøre fra norge til kroatia om sommeren uten å stå i kø? Jeg har kjørt to ganger til middelhavet og brukt mange timer i kø, uansett hvilken vei jeg har kjørt igjennom Tyskland... Husket du å spille lotto?

  5. La oss ta et hypotetisk eksempel: Du sier du kjører 1,5 timer og stopper 20 minutter. 
    Hvis du nå skulle holde en gjennomsnittsfart på 140 km/t - ender du dermed opp med å ha en gjennomsnittsfart på 116 km/t inkl stopp etter 1h 50m. 

     

    Med det som er av veiarbeid, fartsgrenser og trafikk i tyskland, regner jeg med at du klarer det over korte strekker, på kvelds/nattestid. I løpet av en hel dag på dagtid ser jeg det som heller usannsynlig. Jeg kan ta feil, men det er mine erfaringer med mine besøk i / gjennom tyskland. Jeg har klart å holde 145 fra sør i Jylland til Berlin, men på lengre strekk går det aldri så høyt. 

     

    Så vidt jeg kan lese meg frem til trekker 210 km i 125 km/t ++ ca 60% av batteriet på en modell s 90d. 

    Men på 20 minutter lader den nok til 160 km til... 

     

    Altså, jeg er nybegynner på elbil. Jeg er klart positiv til å ha en elbil som nummer 2, men jeg klarer ikke å se at det er realistisk å kjøre 900 km i tyskland på typ 8 timer med en elbil. 

    Jeg er åpen for å lære, så vis meg gjerne video som beviser at jeg tar feil. 

  6. Morsom debatt. 
     

    Tesla er utvilsomt veldig gode på å tyne kwh. 
    Det er så mye fokus på dette i el-verden. Er det virkelig kun rekkevidde som teller for dere når det kommer til bil? 
    Jeg kjører en BMW. Hadde det eneste kriteriet vært rekkevidde, hadde jeg vel hatt en xxx 2.0d, med optimale dekk - så ligger vel rekkevidden på de fleste BMWer med den type motor på ca. 110 mil med vanlig norsk hastighet. 

    "oppladning"? 5 minutter. 

     

    Joda, jeg ser mange fordeler med elbil sånn som systemet er skrudd sammen i dag. Men det er økonomiske fordeler, små lokale klimamessige fordeler, og mikroskopiske globale miljømessige fordeler. 

     

    Men at ikke flere fokuserer på mer enn rekkevidde, det forstår jeg ikke. 

    Hvis det var en bil nr2 her i gården, ville en i3 være mer enn akseptabel, den skulle neppe kjøre mer enn 40-50km pr dag. 
    Som primær bil, beholder jeg lett den komfortable BMWen jeg har nå. 
    Jeg forstår audi etron nok er like komfortabel, men ladeangsten holder meg lett på avstand. 

    Tesla matcher ikke komforten og kvaliteten, og har seriøse problemer med service-avdelingen. 

     

    I forhold til påstanden i artikkelen, at model x og etron vil bruke 10,5 timer på 100 mil på autobahn; I call bullshit. Dette går nok kun hvis det er lett trafikk (kveld/natt) og de kjører rett inn på en ledig lade-stand med full effekt. Og hvor sannsynlig er det? 

    Mine erfaringer fra lange turer i tyskland tilsier en snittfart på 100 - 110 km/h hvis man skal kjøre mer enn 5 timer - altså inkl påfyll av fossilt drivstoff, en liten dopause, stå i kø, osv. Med tanke på at en pause blir minst 4 ganger lengre med oppladning av batterier, klarer jeg ikke tro at det er sant. 

     

    • Liker 3
  7. Har tilsvarende box. Den er relativt stabil men bildekvaliteten er så som så. Jeg synes den har for mye kontrast og har hatt problemer med å få justert dette. Nå bruker jeg Rikstv fordi de tilbyr ukesarkiv, HBO med mer. Altibox må da ha vært fremstilt på 80-tallet. På den nye oleden får jeg justert endel så nå ser ikke Altibox like ille ut, men... Skulle ønske jeg kunne velge bort Altibox-tv som ligger i husleia, men fibernettet er veldig bra og betales separat. Betaler altså for både Altibox-tv og Rikstv :( Det var ren nytelse å koble Rikstv til den nye tv'n.

    Bildekvaliteten er så overlegent mye bedre på både youtube, netflix, amazon prime, nrk... via app på tven i seg selv, eller via mac mini som jeg har koblet på hdmi (kun 1080p)... Og når tv-signalet over den dårlige get-boksen også er overlegent, tilsier det bare at altibox har valgt et særdeles dårlig produkt. 

    Er absolutt ikke noe jeg ønsker betale for, men hvis jeg kunne sluppet unna å betale for det over husleia, hadde vel rabatten på bredbånd forsvunnet - og det blir nok dyrere. 

    Dog, kan de ikke bare levere en dekoder som gir meg bra bildekvalitet? Så kan jeg vurdere å se på linjær tv en gang i blant for annet enn fotball 

  8. Get2-boksen er langt i fra idealvare, det har vel alle bekreftet. 
    Men dog leverer den et mye bedre tv-signal enn det jeg får på den cheapo boksen fra altibox. 

    Bor nå i et splitter nytt sameie i Bærum hvor viken fiber / altibox har levert nett. I avtalen med sameiet, ligger det bare fast tv-pakke inkludert, en rimelig gnien en. Jeg har en LG 4k oled (2017modell), som fikk ganske så fint tv-bilde på get-signalet hvor jeg bodde før, men synes det ser helt grusomt ut nå med altibox. Mistenker at de kjører en skikkelig lusen bitrate? 

    Er det noen som har erfaring med de forskjellige dekoderne? Har de løsninger med bedre bilde? 
    Dekoderen her heter Arris vip1853

    Heldigvis har sameiet også gode rabatter på nett fra altibox, sikkert noe vi fikk fordi de har klart å bake inn den grusomme tv-løsningen som standard i husleia. Har nå den nest tregeste pakken på 80/80, og vurderer faktisk å nedgradere. Maks hastighet blir bare trukket på noen downloads et par ganger i måneden, netflix streamer jo kun på 15.526Mbit også i 4k dolby vision. 

  9.  

    Det er ikke tilfeldig at politikere vil ha elektrisk transport. Det økonomiske og miljømessige fotavtrykket til en elbil ligger på ca 25% av vanlige biler. Det er ikke fordi politikere er dumme eller er ute etter å gjøre livet forjævlig for befolkningen. Det er fordi elbilen fullstendig slakter alternativene for transport

     

     

    Nåvel, er du helt sikker?

    Jeg er litt mer nøktern, men er det noe jeg har forstått etterhvert, så er det at politikere i beste fall er like smarte som vanlige mennesker, men ofte mindre. 

    De er ofte rimelige ensporede, og pekt inn på en kurs, uten særlig annen utdannelse enn i beste fall en cand.pol. 

    (ta det med ro, jeg har ikke noen phd i fysikk selv....) 

     

    På mange spørsmål støtter de seg så helt og holdent til hva rådgivere forteller dem, noe som kan være smart, fordi de naturligvis ikke innehar all kompetansen på alle områder i vår lille norske boble. Rådgiverne kan også være påvirket av noen, ha misforstått noe, blitt kjøpt av noen, ha økonomiske interesser i noe, ha private interesser i noe, osv... 

     

    Så... 

    Hvis det kapittelet nå er overstått, kan vi se på din påstand ellers. 

    "Det økonomiske og miljømessige fotavtrykket til en elbil ligger på ca 25% av vanlige biler."

     

    Hvilke tall har du tatt med i beregningen? 

    Produksjon? Inkludert produksjon av batteri? Inkludert utvinning av sjeldne metaller, samt foredling og transport av de?  

    Og resirkulering, eventuelt bortskaffelse av batteriet når det er ubrukelig? 

    Transport av bilen fra samlebånd til marked? Det er jo en kjent sak at verdens ti største lasteskip forurenser mer globalt, enn hele verdens bilflåte... Så hvis alle bilene kommer fra andre siden av kloden, kan vi sammenligne. Men hva hvis batteriene shippes verden rundt, eller elbilene blir importert fra USA med lastebåt, og bilene på fossilt brennstoff kommer fra Göteborg? 

     

    Så er det lokalt eller globalt fotavtrykk vi snakker om? 

    Ta med kraftproduksjon samtidig. Vi er heldige å ha ganske ren kraft her på berget, men det gjelder jo så absolutt ikke hele verden. Dessverre er kull og gass veldig utbredt, mens vannkraft (heldigvis ganske populært der det er mulig å utnytte) og atomkraft er ganske sjeldent :( 

     

    Det er klart at en elbil tøffende rundt i Oslo vil gi markant bedre lokal luftkvalitet enn en Dieselbil. Det er jeg ikke i tvil om overhodet. 

    Her har vi jo til og med ren vannkraft. 

    Men gjør det at fotavtrykket til en elbil globalt i et livsløp på kanskje 13 år og 250 000 km er mindre? Og du sier det er 25%  - altså 1/4 av en dieselbil som kjører 0,4 l/mila og er importert kun fra sverige eller tyskland? 

     

    Jeg gleder meg til å se referansene. 

  10. Ikke misforstå, Øystein er en hyggelig fyr, og jeg ønsker han alt vel og lykke til med prosjektet. 

    Det jeg mener er at det er en app, som selvfølgelig har som mål å tjene penger, som får betydelig redaksjonell omtale hos hans gamle arbeidsplass hvor han har sittet i ledelsen.  Uten at det er nevnt noen steder. 
    Det lyder litt som noe som kan stride mot vær varsom plakaten, spør du meg. 

    Grunnen til at jeg nevner det, er at de forskjellige mediehusene kjøper hverandre og fusjonerer og ender opp med all makt om informasjon på et veldig lite antall hender - noe som er heller uheldig i mine øyne.  Desto større grunn til å følge vær varsom plakaten, og at noen varsler om den ikke følges. 

     

    Og det er gjort helt klart at tidligere medarbeider i redaksjonen hos tek er med i selskapet, ikke sant?


    Kan du utdype? Uansett så ser jeg hvorfor de nevner appen på nettsidene deres, det er en høyst aktuell app, spesielt for yngre.

     

     

    • Liker 1
  11.  

    Så mye styr for å lure systemer. Både kostbart og unødvendig.

    Hvorfor ikke  gå rett over til elektrisk?  Og full utbygging av ladestasjoner og Hydrogenstasjoner gjennom landet.

    ( Norge er et lite land, også forurensningsmessig, men hvis vi skal  være med kan vi like greit gå i front.)

    Med batteri-elektrisk og Hydrogen-elektrisk vil man fint dekke alle alle forbrukeres behov, i alle typer biler.

    Her er du igjen med hydrogen-spammingen din. Hydrogen er og blir en blindvei. Du trenger ikke rose hydrogen opp i skyene i absolutt alle tråder relatert til bil eller utslipp.

    Hvis det var utbredt med hydrogenstasjoner hadde jeg vurdert en sånn bil.

    Batteribil er ikke aktuelt for meg pr dags dato med den rekkevidde og ladehastighet vi har i dag...

     

    Forstår at det dekker behovet for de som kjører til jobben 2km hjemmefra og forbi supermarked og barnehage, men for mange er det ikke et alternativ å ta 45 minutter pause hvid man skal lengre enn 25 mil

    • Liker 2
  12. Når dette lanseres så kan jo faktisk danskene, svenskene og finnene betale med Apple Pay også i Norge på f.eks Vinmonopolet, Mc Donald's, Deli de Luca m.fl. Er ganske mange steder som støtter kontaktløs betaling. Rema 1000 går det nok ikke på, da de har deaktivert NFC funksjonen på sine terminaler (MobilePay har ingenting med "Ordentlig" kontaktløs betaling å gjøre, det er en særegen løsning)

     

    Mobilepay, som er suverent størst i Danmark, bruker nfc der.

    Kom før vipps gjorde de også, pluss at de har vel 1/10 av nedetiden

    • Liker 1
  13. Jeg har s7 edge.

    Kjøpte den da den var et par uker gammel, fordi min gamle s4 holdt på å falle fra hverandre av et batteri som svulmet opp (originalt batteri, selv om det var batteri nummer to, jeg hadde altså slitt ut ett allerede)

     

    Jeg hadde lyst på x performance, men fant ut at den ikke skulle nå butikkene før sist i juli/tidlig august, og jeg hadde et akutt behov for telefon for 10 uker siden. kjipt.

     

    Er godt fornøyd med min s7 edge, men klarte f.eks å knuse skjermen etter to dager, etter den falt ned fra sofa-høyde og på gulvet (ikke sten-gulv). Det har alle de andre telefonene jeg har hatt tålt, og jeg har jobbet som mobiltester for amobil og i telebutikken og hatt mer enn 50 telefoner.

    2100 kroner for å skifte skjerm...

     

    Tror det er hips om happ hvilken av disse man kjøper, men tror jeg hadde holdt meg til innskytelsen om å kjøpe en sony fremfor denne hvis begge var tilgjengelige - blant annet fordi jeg innser at kameraet aldri konkurrer med et ekte kamera likevel.

  14. audi A6

    quattro = s-tronic eller tip-tronic

    fwd = multitronic

    Det er ikke så enkelt. 

    I dagens prisliste ser det ut som om det er stronic nesten over hele linja. 

    Jeg lurer derfor på når det ble et skifte. 

     

    Har ingen interesse i multitronic. Overveier mest audien for å "slippe" å betale for 4x4 - i forhold til bmw og mercedes med bakhjulsdrift. 

     

    Edit: link til prislisten i dag http://www.audi.no/dam/nemo/no/pricelists/Prisliste_Audi_A6_S6_RS6.pdf

  15. Nå har jeg nesten samme modell klokke som den på artikkelbildet.

     

    Vil neppe skifte til en "smart" versjon.

     

    Som robertaas sier, den vil være utdatert innen lenge.

     

    Men, det er jo mange her i verden som har forferdelig mye mer penger enn meg, så de må da for all del være velkommen til å kjøpe en annen smartklokke enn mannen i gata, hvis de skal se et behov for "smartklokke" fremfor IWC-klokka si.

     

    Det som vil være litt morsomt er om de kan bygge det som et mekanisk urverk som lader batteriet, så man slipper å tenke på lading :)

     

    (Jeg hadde sony ericsson sin BT-klokke en gang. Morsomt konsept. Men tror jeg holder meg til gammeldags urverk fremover)

  16. http://www.qatarairways.com/no/no/offers/global-promotion.page

     

    Dubai 2535,-

    Nairobi 3245,-

    Colombo 3395,-

    Kuala Lumpur 3945,-

    Manila 4345,-

    Bali 5345,-

    Melbourne 7695,-

     

    Salgsperiode: til 13. mars

    Reiseperiode: til 10. juli

    Vil også anbefale å se litt på business-tilbudene, det var noen skikkelig fine tilbud hvor man kan fly langt med en av verdens beste business-class-tilbud til under 10 000 kroner.

     

    Ettersom jeg er ferdig utdannet til sommeren sjekket jeg ut litt fly i august. Begge med Norwegian, Miami til 1500kr og Bangkok til 1100kr :)

     

    (Og fra Miami til f.eks. Costa Rica for rundt 800kr i september)

    Hehe, er vel ikke noe sjokk at Norwegian har lave priser i disse dager... cashflow er vel et must.

    Dog, husk at det koster litt mer enn det å komme seg langt avgårde med norwegian, hvis du ikke bare har tenkt å reise med en liten veske full av mat, og et par tomflasker du fyller på med vann på flyplasstoalettet før du går ombord.

×
×
  • Opprett ny...