Gå til innhold

Ripcurl87

Medlemmer
  • Innlegg

    150
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Ripcurl87

  1. Jeg prøver og prøver, men klarer ikke å forstå hvordan en kvante maskin er annerledes enn en digital maskin.

     

    Kan noen dumme ned ett konkret praktisk eksempel om hva, hvorfor og hvordan en kvante maskin gjør bedre enn en digital maskin ?

     

    PS: eksempelet må være dummere enn "ett bit kan være 0 og 1 samtidig" fordi såpass har jeg lest, men klarer ikke å forstå det praktiske.

    For å si det sånn - det er helt riktig. Hvor mer man lærer / leser seg opp om kvantemaskiner. Hvor mindre forstår man seg på de ;)

  2.  

    Så egentlig burde prisen på autopilot gå ned da pga begrenset funksjonalitet

     

    Har jo alltid vært begrenset funksjonalitet i Europa. Som feks summon. 

    Woot? Nei - her bommer du litt. Vi som har X og S mister funksjonalitet - Dere som har model 3 vil få en "nerfa" utgave av autopiloten. Med andre ord - vi alle vil få en betydelig dårligere autopilot enn det som ellers har vært.. :( Fordelen er at jeg kan nekte å oppdatere programvaren, så jeg kan beholde min funksjonalitet til de har fikset denne idiotiske regelen. De som har model 3 har ikke denne muligheten.

     

    Her virker det som om EU vil regulere autopiloten tilbake til å være en avansert cruisekontroll, med KUN bruk på motorveier. Og en betydelig dårligere cruisekontroll som kan gi betydelig flere farlige situasjoner på veien.

    Uten tvil idiotisk lobby virksomhet fra tyskland.

    • Liker 2
  3.  

     

     

     

    Fy søren, en av de beste maskinprodusentene på årtider blir skviset ut på denne måten. F*en ta Trump

     

    Nå har de satt seg i denne situasjonen selv ved å legge inn bakdører

    Det ble vell aldri bevist?

    Men de er vel bundet av kinesisk lov om plikt til å overlevere informasjon? Det var noen greier rundt dette leste jeg et sted.

    Det gjelder kun kinesiske borgere og fungerer annerledes der. Det er heller ikke noe de prøver å skjule. Men de amerikanske produsentene derimot, de er bundet av lover som krever bakdører og gir bort mye informasjon. På huaweitelefonen hadde jeg vært mer skeptisk til hva Google gjør med informasjonen enn hva kineserne gjør. Kineserne burde ha null interesse av meg og mitt, mens Google selger annonser og informasjon, så der er det et økonomisk motiv. USA som land screener vel alt i jakten på terrorister og annet de ikke liker.

    Facinerende svar. Eller kanskje standard svar - hvorfor skal jeg bry meg , det har ikke noe påvirkning for meg uansett. Problemet med dette er at du ikke VET hvordan dette kan påvirke deg. Ting som virker fantasifult kan bli virkelighet. Bruker du BankID på mobilen? Da kan de få full tilgang til alt av personinfo, muligheter til å logge seg inn i alt av dine personlige dokumenter. Ta kontroll over nettbanken din eller kontoene dine generelt :)

    Eller hva med mikrofon og kamera hjemme. Danne seg et bilde av hvordan du er som person, din familie, hvem de består av , hva dere stemmer , hva dere tenker om ting. De kan drive med alternativ propoganda i media og se hvordan dette fester seg i lokalbefolkningen. Mappe nettverk, mappe infrastruktur etc. Du går som en fantastisk mobil scanner som lar kineseren finne ut nøyaktig plassering av alt mulig rart som sender signaler.

    Eller hvis man tar det opp et steg - hva vis man jobber som innkjøper i et firma og velger huawei, da er vi over på industrispionasje. Full tilgang til alt som skjer.. Eller hvis vi tar det opp enda et steg , typ stat - Da har kineserne tilgang til nettverk, nødnett, mobilnett, informasjon fra nav, politi, pst, kripos etc ... gudene vet hvor grensen går :)

     

    Så - når folk nå begynner å legge press på kineserne så er ikke det bunnløse påstander. At de ikke går ut med nøyaktig hvilke bakdører som er åpne sier seg vel egentlig selv - da legger man opp til at alle og en hvermansen skal hacke seg inn. Ha litt tiltro og sats på at dette er til ditt eget beste - selv om du ikke forstår det :)

    • Liker 1
  4. mmm - er ikke det enkleste svaret mest åpenbart? De skrudde ned kvaliteten for å gjøre det mindre krevende å produsere episoden / billigere i forhold til CGI ... De kunne lett ha gjort denne episoden 10x bedre ved å;

     


    A) Latt slaget vært i skumringen om morningen.
    B) Droppa stormen, og
    C) Vist hvordan Arya greide å snike seg innpå NK / bygge opp klimaksen ..

     

     

    • Liker 3
  5. Er dette et tegn på mer smelting (dårlige nyheter) eller bare at isen generelt er mindre enn antatt? Om det er det sistnevnte må da det være gode nyheter, da det er litt mindre mengde som kan føre til vannstigning når isen smelter.

     

    Is og snø reflekterer varme - minde isbreer betyr mer varme. At det er mindre isbreer er "bra" i den forstand at det vil bli mindre enn beregnet vannmasse, men dårlig fordi det reflekteres mindre varme.

    • Liker 2
  6. Skurrer litt hos meg også. Så mange ladere som bare virker til et bilmerke? Får det ikke til å stemme når alt annet skal prøve å følge diverse standarder. Se f.eks for noen år siden når en mobil lader gjerne virket til 1, kanskje 2 telefoner...

    CSS2 ... Svaret du leter etter er CSS2 - det blir en tilnærmet ny standard. CSS2 altså, husk det framover :)

    Så neste gang slipper det å skurre, og du kan henvende svaret til CSS2 .. CSS2 .. Forøvring det ladesystemet som vil gjøre det mulig å levere strøm fra bilen også. Så man kan bruke bilen som en batteripakke til hus f eks .. Css2 er altså pluggen. Og Css2 er framtiden :) .. Css2 ...

  7. Kun for de som skriver under på at de selv tror at de er så viktig at noen gidder spionere på de.

    Idiotens svar. Hvorfor låser du døra når du er på do? Hvorfor har du passord på mobilen din? Hvorfor låser du inngangsdøra? Det er typ 0.00099% Sjans for å ha innbrudd - hvem tror du at du er som får innbrudd hos deg?

     

    Greia er at ting bygger på seg. GPS posisjon. GPS rutelokasjon (ser hvor du har vært), så kommer overvåkning av fart. Så kan de starte til det uendelige. Overvåking skal være begrenset. Tyskland starte å kategorisere befolkning etter religion - ingen som brydde seg om det, helt til en gal man fant ut at man kunne sortere ut befolkningen, arrestere ut ifra religion, og så, som du vet - ta livet av dem.

    Se så lett det er for en gal mann å ta makta (Trump). Det er noen ting myndigheter eller firmaer ikke har noe med. Tracking på hvor du befinner deg til en hver tid er en av dem ;)

  8. Ok. Så resten av Norge/Verden får enkelt og greit skrive seg det bak øret og begynne å leve etter dine premisser. Alltid gøy når en person mener sin mening er universell og burde håndteres deretter. Er det et par andre ting du vil ta opp i samme slengen kanskje, så verden kan innstille seg deretter og ikke irritere deg på flere områder?

     

    edit: Hva med andre veien? Journalister som graver og finner informasjon som er eldre enn 6 måneder, men som fortsatt har relevans/interesse for noen? Like greit å bare putte det rett i søpla?

    Ingen kan leve etter mine premisser. Da hadde vi hatt roboter - logiske avgjørelser i sort/hvitt.

    Jeg er for at emperisk data skal stå for avgjørelser - ikke følelser, gråsoner, løgner, alternativ fakta etc.

     

    Hva med andre veien? Har det noe å si?

    Når Trump - verdens mektigste mann kan benekte at han har sagt noe 2 uker etter at 200 millioner mennesker har hørt han si noe / kan lette søke opp videoklipp eller lese transcripts av det han sa. Det har ingen betydning - det har ingen straff. Det er nesten å forvente i vårt dagens samfunn at folk skal kunne lyve, villede, lure seg igjennom ting. Det har ingen verdenes betydning, what so ever. Det skulle ha vært fengselstraff for å villede befolkning med overlegg.. Det er det ikke. Populæritet vinner over fornuft og fakta. Folk er late. Folk bryr seg ikke. Før det har direkte innvirkning på deres eget liv.

    Ta ulve debatten for eksempel ( Ja - jeg vet at alt jeg skriver nå er ganske så svevende - men det har et poeng). Det er overhodet ingen fare / trussel for samfunnet / påvirkning etc at vi har ulv i Norge. Allikevel går flere tusen talls demonstranter å stemmer for å ta livet av disse. Fordi det "føler" et eller annet. Føler redsel. Føler urett. Føler de ikke blir hørt. Føler de har en mening etc and so on.

    Og politikere er livredde for å miste stemmer - så de synger med. Ignorere alt av forskning og alt av data.

     

    Sånn er det i absolutt alle ledd av vårt samfunn. Det er HELT SJUKT! . Tankeløse idioter som bare vagger med resten av samfunnsflokken. Livredde for å tenke selv eller si sin egen mening. Du som en generell person betyr ingenting i vårt samfunn. Et helt sykt samfunn med rare spilleregler som er avtalt opp igjennom arv, som dikterer at du som en person skal spille en rolle i jobbsammenheng, en rolle med familie, en rolle privat.

     

    Uansett - lang avsporing, dagens "rant" .. Faktumet står. Media har blitt tabloid, med agurknytt, uviktige nyheter uten betydning eller vekt eller lovnad. Og det er vi alle enig om er en bra ting :) Vi liker det sånn fordi sånn har det alltid vært, det er det vi er vant til og vi vet ikke hva vi skulle ha gjort hvis ting hadde vært anderledes. Såkalt tropofobi.

  9. OK fair. Tror ikke du får med deg noen på den policien dog. I bilbransjen har det vært forhånsomtale av kommende modeller i 18-24 måneder eller mer i 'evigheter'. En slik policy ville sannsynligvis vært kroken på døra for nye produsenter som ikke har dype lommer til å kjøpe PR. Grunnen til at jeg nevte Tesla ovenfor er at de er en nyere produsent som svært sannsynlig ikke ville eksistert om de ikke hadde kunned skaffe seg omtale og hype i media i god tid før sine lanseringer. Uten hypingen ville de ikke greid å dokumentere interesse og uten å dokumentere interesse ville de ikke skaffet finansiering.

    Nei - der er jeg ikke enig gitt. Var ikke noe spesielt hype på Roadstern og den klarte seg fint når den kom. Fokuset Tesla har hatt / fremdeles har, har nok dessverre vært mer ødeleggende enn behjelpelig. Elon Musk er jo vandrende PR robot - men jeg er nok ikke enig at det har vært en god ting så langt.

     

     

    Hvilken skade er egentlig skjedd? Jeg tror ikke det er så hensiktsmessig å karakterisere 'folk' (Hvem, egentlig? Er du 'folk'?) som 'hjernedøde' De fleste er i stand til å reflektere over det de leser, ihvertfall i den grad de selv blir påvirket.

    Hva er det man sier - A person is smart, people are dumb? Alle ubevisste valg vi tar har en påvirkning. Er bare å gå på gata så ser du hvor dumme folk er. Ser seg ikke for - tenker ikke over hvor de går - hvem som er rundt dem - stopper opp midt i veien - lever kun i sin egen boble.

    Hvis man drar den i større skala så er det de som skroller nedover nettaviser i sitt kjedelige liv - på vei hjem eller til jobb. Leser overskrifter og tror de får med seg sakens kjerne. Ingen kildekritikk. Deler videre på facebook etc.

    Drar man det enda større kan du starte å titte på industrier - i sin evige jakt etter penger og makt. Ingen grunn bak det annet enn å vokse. Tesla har i hvert fall en åpen agenda med tingene de gjør - i forhold til korrupte bilindustrier som VAG.

    Skal man dra det enda større er man på politisk nivå - der enkelt personer får så mye makt at de kan stoppe livene til 800 000 mennesker ( ref Trump ). Eller der jakten etter egen personlig utvikling kan velte regjeringen - eller gjøre drastiske inngrep i lover som har påvirkning på flere 100 000 kvinner ( ref KRF og Knut Arild Hareide).

    Skal man dra det enda lengere så kan man starte å se på forurensning eller krig eller segmentering og fattigdom etc.

     

    Poenget mitt er at folk er en gjeng sauer på vei til slakteriet. Gjør dumme, ulogiske, selvsentrerte valg uten å tenke på konsekvenser eller omgivelsen rundt seg. Reagerer på endringer uten å tenke hvorfor eller hva. Bare følger flokken som en panisk, reckless - ufattelig farlig flokk!

  10. Forsinkelser skjer. Mener du forsinkelser er diskvalifiserende for at pressen skal omtale et selskap. I så fall kan du komme på andre selskaper som har opplevd forsinkelser som etter den logikken burde bli nektet omtale? Jeg mener det var en aldri så liten forsinkelse involvert i Teslas model X f.eks, burde de etter det blitt nektet videre presseomtale?

     

    Alle selskaper som forhåndsannonserer produkter gjør det for at potensielle kunder skal holde igjen andre konkurrerende kjøp, så spørsmålet er fortsatt relevant: Hvor langt frem i tid til levering mener du det er greit at det er før media skal kunne omtale et produkt, og gjelder det alle selskaper?

     

    Det er greit å si at man gjerne kan utvise større grad av tilbakeholdenhet ovenfor selskap som ikke har en notoritet for å love for mye og levere for lite, men volvo/geely er neppe å regne i den gruppen bare p.g.a. en annonsert 6-12 måneders forsinkelse.

    Jeg tenker 6 mnder, max!? Som alle andre der ute i de forskjellige industriene? Det jeg snakker om er ikke forsinkelser. De er ikke forsinket til noe som helst - de setter en random dato som ikke har noe betydning - akkurat langt nok fram i tid så ingen husker hva de har sagt uansett. I 2017 hadde de ingen verdenes planer om å faktisk levere en fullelektrisk bil. De sa så sent som i fjor at alle deres framtidige biler kom til å være elektriske - men gikk ikke i dybden på om det var snakk om full elektriske eller hybrider. Så mot slutten av 2018 sa de at de siktet på 2025 på året der de kom til å lage brordel av helt elektriske biler. De bare kaster ut et tall, setter seg et udefinerbart mål og så jobber sånn halveis / lunket mot det målet. Fordi det ikke har noe å si når de kommer dit og fordi det skal tjene mest mulig på de bilene de allerede har investert i / de er livredde for å spise inn i eget marked. 

     

    Og ja - jeg er helt enig hva angår Tesla. Det er totalt BS å si allerede nå at de kommer med en SEMI og åpner for salget / reservasjoner av dissee. Eller model Y. Eller Roadstern for den saks skyld!

     

    Ja bilindustrien generelt er notorisk for akkurat dette - og media plukker det opp, og folk klikker inn for å lese. Også glemmer de det om 2 mnder - også dukker det en ny artikkel opp, hvor man så klikker seg inn igjen og leser noe helt annet. For en verden. For en gjeng hjerneløse maskiner "folk" er. 

  11. Hva mener du med 'hadde dette kommet', mener du artikkelen eller bilen? Bilen er planlagt å gå til produksjon i 2020. I.e. om ett til to år.

     

    Hvor langt frem i tid til salg mener du det er rimelig at media bruker som kriterie for å unnlate å omtale produsentenes bilplaner? Gjelder det uansett merke?

     

    Du følger med i timen, eller..? :) 
    Volvo gikk ut i 2017 og sa at Polestar 2 skulle komme i 2019. I 2018 sa de at dette skulle være direkte konkurent til Model-3. Så sent i 2018 sier de at den IKKE skal være direkte konkurent til Model3. Nå er vi i 2019 og de sier at produksjon skal starte i 2020 og at den skal være konkurent til model 3 igjen? 
    See my point ? De endrer , trikser og mikser, sier en ting og så sier noe annet.. Kaster inn noe generelle tall - sparker i retningen av Tesla etc. Alt for at media skal skrive om de og for at de ikke skal bli glemt. 
    Så hvis du greier å lese mellom linjene sier de egentlig til folk ; " Ikke kjøp elbil enda, det kan være vi kommer med noe som dere kanskje synes er artig - bare vi finner ut hva dere synes er artig først - en eller annen gang i framtiden".. 
    Så ja - jeg er greit lei alle sånne idiotiske artikler som kommer av og til fra div hold. Folk burde greie å se og forstå hvorfor de gjør det. Media burde slutte å gi dem spalte plass - og folk burde slutte å klikke på sånne artikler.. DET hadde satt press på bilbransjen og gjort så vi virkelig hadde sett et skifte til elbilen. Alle hadde jobbet 10 ganger hardere for å få til et produkt. 
     
    Det er litt som de sier i matbutikken - Man stemmer hva slags type næringsindustri som skal bli støttet, når man kjøper de forskjellige produktene ( økonlogisk, fisk , grønnsaker etc). Det samme er med media. Man stemmer hva de skal ha fokus på med klikkene vi legger igjen. Skulle vært pensum på skolen det greiene her - hvordan styre unna clickbait. 
    • Liker 1
  12. Sinnatagger på forumet?

     

    Artikkelen og bildene hadde interesse for meg (selv om jeg kjører dieselbil), og det er da ikke uvanlig at bilprodusenter slipper bilder og tentativ info i forkant av lansering. Jeg ser ikke problemet.

     

    Det er ikke i forkant av lansering ;) Det er DET som er problemet - hadde dette kommet om ett eller to år så hadde det vært av interesse. Det gjør de ikke. Dette er clickbait / gratis reklame for volvo / "ikke glem meg jeg er med i racet jeg også"-postkort. Om 1 år har vi glemt alt de har lovet - eller ikke lovet, og de har endret ting 10 ganger .. Tenk om f eks apple skulle gjort det samme? "Om 5 år har vi en mobiltelefon du kan bruke for å låse opp huset ditt med! " .. Helt unikt bilbransjen at man kommer med sånn svada. Folk, media og bransjen selv burde ha gått lei for lenge siden av sånn her propaganda. Men vi biter på - hver eneste gang. Om det så omhandler nye biler, nye batterityper, ny lade teknologi eller gud vet hva.. totalt BS og totalt uten verdi what so ever. Man kan gjette til krampa tar oss - og allikevel blir det ikke som vi tror uansett. Haha - er som å vente på et barn, se på ultralydbilder og så sitte og gjette på om den kommer til å bli fotballspiller eller ballettdanser...

  13. Vel... Artikkelen heter heller ikke "Her er de bekreftede egenskapene til Volvos kommende elbil".

     

    De har bare publisert et par bilder. Infotainment var ett av de.

     

    True - dette er ikke en artikkel men en annonse. At Tek.no får lov til å publisere sånne type pressemeldinger uten å merke det med *Annonnse* er helt vilt.

    Vekk meg når de har testet bilen eller bilen er på veien. Regner med det blir i 2025 engang.

    • Liker 1
  14. Den første setningen impliserer at det er flere som benytter hackere for å gjøre bilene sine sikrere.

     

    A er en av mange som bruker B for å gjøre C

    Her står det at det er mange som bruker B for å gjøre C. Det er ingen ting som påpeker at eiendomspronomet "sine" er hverken entall eller flertall. Teksten kan tolkes forskjellig, og slik det står skrevet er det ingen tydning som spesifikt skiller Tesla ut fra mange.

    Hmm, nei jeg er nok ikke enig og ikke nødevendigvis - mener du at hvis man bytter "bilene" med "produktene" så hadde setningen vært mer riktig? 

     

    Altså "Tesla er en av mange produsenter som benytter seg av hackere for å gjøre produktene sine mer sikre" 

    Fordi det er akkurat det samme som står der i og for seg. Det virker som du derimot legger til mer informasjon ut ifra din egen oppfatning og prediction når det står bilene i stedet for produktene. 

  15.  

    ... nei.

    Altså, teksten sier:

    Tesla er en av mange produsenter som benytter seg av hackere for gjøre bilene sine mer sikre, men Tesla er foreløpig den eneste bilprodusenten. "

    Den første linjen indikerer at det er mange produsenter som bruker hackere for å gjøre bilene sine mer sikre, men etter komma står det at Tesla er den eneste som produserer bil. Den eneste logiske forklaringen jeg forstår ut i fra teksten, så er det produsenter(som Apple, Tine AS og Ola Normann Hobbysnekkeri ENK) som har kjøpt biler til diverse formål (kundemøter, leveranser etc.) som sender bilene sine (produsert av andre) på hacker-konkuranser for å se om folk klarer å digitalt bryte seg inn.

     

    Jeg kan dog ikke forstå hvorfor andre produsenter som er eier av en vare fra en annen produsents vare sender sine kjøpte produkter for testing.......

     

    (EDIT: Typo)

    Nope - Han skriver at Tesla er en av mange produsenter som benytter seg av hackere for å gjøre bilene SINE mer sikre ( Model S , Model X, Model 3 etc. ). Det finnes mange produsenter der ute - av alt fra chipset, minnebrikker, programvare som google og apple etc .. Kun Tesla som stiller med et Bilprodukt. De er de eneste bilprodusenten som stiller.. ikke noe galt med setningen - du må nok øve på leseforståelsen din :)

    • Liker 3
  16. Det er åpenbart mange tullinger i diskusjoner som bare slenger ut dritt. Slikt er best å overse.

     

    Når det gjelder Tesla, så tror jeg noe av kritikken faktisk skylder en menighet som på død og liv skal forsvare alt, kritisere andre alternativer kombinert med at merket har fått en frynsete rykte p.g.a. alvorlige feil og mangler. Det skaper ikke tillit. Noe opptrer på langt nær sekteristisk. 

     

    Forøvrig tok jeg en titt i en Tesla tråd og ser da at Espen Hugaas Andersen faktisk har aksjer i Tesla og dermed økonomiske interesserer. Ikke akkurat overraskende slik som han argumenterer rundt omkring. Slik er det sikkert flere av og det er uheldig hvis man diskuterer utifra og ha økonomiske interesser. 

    Fasinerende at du her påpeker hvorfor tesla har et litt frynsete rykte. Økonomi, bil og oljebransjen er tjent med å blåse opp alt negativt med Tesla. Media er tjent med å nevne alt negativt som er med Tesla ( reklame, sponsing, klikk, debatter etc) - bare se hvilke tråder som er hyppigst diskutert. Kun Tesla FUD tråder.. Og det er litt det som vi som brenner for merket prøver å rette opp i. Jeg har en leaf som har ventet 5 mnd på brekkvaier .. Skulle jeg fortalt om service problemer til div verksteder så hadde det brydd folk midt der lyset aldri skinner. Derimot hvis det er noen som har noe problemer med Tesla, DA - Da kan man virkelig skrive artikler! 

     

    Så nei - Tviler sterkt på at Espen sine kommentarer her har noe som helt betydning for akjsene til Tesla  :rofl: 

    Klassisk troll svar fra sånne folk som deg. Som elsker å pirke i vepsebolet.. Derimot er det litt trist for de som faktisk vurdere å kjøpe Tesla, at de leser og hører sånn BS / FUD rykter fra folk som deg  :dremel:  

    Vi kan ikke tie dere - men motbevise dere med fakta er ufattelig lett for de med noe mellom ørene. ( Desverre forstår ikke dere selv fakta da :-/ så blir litt sånn endeless-loop )  :hmm:

    • Liker 2
  17. La du merke til at de hevder at det tar 8.2 år før en Tesla tar igjen fossilbilen, hvor "enormt mer positivt for miljøet" er det ?

    La du merke til at det er en gammel artikel fra 2017 som er motbevist utallig ganger allerede? 

    Blant annet i den rapporten jeg allerede har linket til deg som du nektet å forstå noe som helt av ? :) 

     

    Men sure - klyng til gamel FUD svada. Troll litt og lek på forumer. Alle vi andre kan i hvert fall understreke at det du kommer med er totalt BS. 

     

×
×
  • Opprett ny...