Jump to content

Mos Def

Medlemmer
 • Content Count

  2202
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

567 :)

About Mos Def

 • Birthday 09/06/1992

Profile Information

 • Kjønn
  Mann
 1. Hei! Har planlagt en date med grilling, kortspill og øl i morgen i skogen, men det er meldt regn i morgen kveld. Jeg lurer på om det er noen som er kjent i Oslo og vet om et fint område med tak man kan grille som egner seg for date?
 2. Du må gjerne lese dokumentene dersom du kan kinesisk, men jeg forholder meg til at konsensusen i pressen er korrekt og at Senatet og Representantenes hus i USA ikke hadde vedtatt en lov om sanksjoner på bakgrunn av disse dokumentene om det ikke lå noe i dem. Men i den post-faktuelle verden så tror jeg ikke det er noen kilder som vil overbevise deg desverre. Det er derfor jeg spør deg igjen, ut i fra ditt perspektiv, hva det er som skal til for å overbevise deg om at noe ikke er "latterlige konspirasjonsteorier"? Med tanke på at fakta har blitt relativt er det interessant å høre.
 3. https://www.adressa.no/meninger/2019/11/27/Kinas-overgrep-mot-muslimer-må-stoppes-20483430.ece Kina har selv bekreftet at det eksisterer "re-education"-leirer, men dog avvist at det er konsentrasjonsleirer. Det ble så lekket dokumenter som eksperter mener er offisielle statlige dokumenter, hvor man detaljert beskriver torturen fangene utsettes for. I tillegg til dette kommer det også historier frem av tidligere fanger. Så da er spørsmålet mitt til deg: Når går noe fra å være "latterlige konspirasjonsteorier" til å være etablert konsensus eller i hvertfall mister betegnelsen som latterlig?
 4. Haha, la oss håpe det ikke går så langt 😅
 5. Det er ikke lett å være høflig og imøtekommende med noen som konsekvent avviser et hvert forsøk på dialog angående menneskerettighetsbruddene i landet (digital overvåkning og bruk av konsentrasjonsleirer blant annet) uansett hvordan man opptrer. Dette har ingenting med hudfargen deres og rasisme å gjøre, så jeg forstår ikke hvorfor du trekker det kortet frem. Jeg er helt enig med deg i at broer og vennskap bygger fremtiden, men da må man være åpen for dialog. Jeg er ikke enig i at de eneste som kan ta tak i det er folket, men man kan ikke ta tak i menneskerettighetsbruddene innad i landet uten at befolkningen er med på det. Tar man for eksempel Nord-Korea så er befolkningen sjanseløse i å stå opp mot styresmaktene på egenhånd. Kina er ikke der enda, men dersom "Social Credit System" blir innført blir det vanskelig for kinesere å gjøre opprør mot makten alene. Når det gjelder de imperialistiske tendensene i forhold til ideologi og overvåkningsteknologi er det absolutt mye man kan gjøre uten at befolkningen er i mot sine egne styresmakter. Jeg er også uenig i argumentet ditt angående at Kina ikke kan bestå dersom de åpner opp for et reelle demokratiske strukturer i samfunnet. Kina kan ikke bestå slik det er i dag riktignok, men er det heller ønskelig? Nå er riktignok Asia annerledes enn vesten og de har andre verdier enn oss. Men et samfunn hvor man fritt kan kritisere, utforske nye ideer og sette dem opp mot hverandre kan umulig være negativt annet enn at man mister samfunnet hvor alle blindt i samme retning som en saueflokk. Nasjonen som enhet kan riktignok bli svekket av det, men er det nasjonen eller er det menneskelig utvikling utover det sosiøkonomiske som er det viktigste?
 6. Jeg har 100% I KLP Global indeks V. Hadde tidligere 20% i KLP Fremvoksende Markeder II, men solgte meg ut da jeg av politiske årsaker ikke ønsker å investere i Kina. Sikkert uansett lurt å investere litt i fremvoksende markeder. Asia og Afrika vil ha størst befolkningsvekst i fremtiden med mange flere som beveger seg opp i middelklassen og blir forbrukere, hvis man har en veldig lang horisont på sparingen.
 7. Kina har hatt en økonomisk utvikling uten sidestykke etter at de åpnet opp for privat kapital og avviklet planøkonomien. De er i dag den nest største økonomien i verden og det er bare et tidsspørsmål før de tar igjen USA. I seg selv er ikke dette et problem, men den stadig økende totalitære styringen i landet - spesielt etter at Xi Jinping kom til makten - er i ferd med å bli en seriøs utfordring i lys av deres posisjon i verdensøkonomien og deres stadig økende ønske om å eksportere politisk ideologi og teknologi. Kina sin investering i infrastruktur i andre land har kjøpt dem politiske innflytelse utenfor egne landegrenser og er med å vippe stemmer i deres favør i organisasjoner som FN, men også i EU. De motsetter seg en hver form for kritikk og med tanke på deres tette bånd med Russland og at de har kontroll på en massiv andel av verdens befolkning og landområde, er dette en tungvekter man ikke kan ta lett på. Så spørsmålet er hvordan den vestlige verden skal respondere på dette? USA har i hvertfall tydelig markert seg allerede ved å oppfordre til boikott av Huawei som 5G-utbygger. De har vedtatt lover som skal beskytte demonstrantene i Hong Kong og Uighurene som sitter i konsentrasjonsleir. De har fått NATO til å for første gang definere Kina som er mulig utfordring, men samtidig vært forsiktig med å beskrive dem som en trussel. Egentlig er det bemerkelsesverdig hvor lite motstand Kina har møtt - noe som er et tegn på hvor mektige de er i verden og hvor viktig de er for økonomiske spørsmål i mange land. Likevel kontrollerer vestlige demokratiske land over to tredjedeler av verdens BNP og samlet kan man sette et enormt press på Kina, noe som kan tvinge dem til dialog. Hva tenker dere?
 8. Så likningen blir ikke: 2.8 / √ n = 0.5 ?
 9. Hei! Jeg har et statistikk-fag og jeg sliter litt med en oppgave. Den lyder som følger: Vi har en populasjon med en gjennomsnittsverdi (μ) på 70 og et standardavvik (σ) på 2.8. Hva er standardavviket til x̄, gjennomsnittsverdien til et utvalg av n individer? Den første delen er forsåvidt grei, formelen for det er: σ / √ n Problemet er del to av spørsmålet: Hvor stort utvalg er nødvendig for å redusere standardavviket til x̄ til 0.5? Fasiten sier 32 og regnestykket til formelen over går jo opp. Problemet er bare hvordan regner jeg meg frem til tallet på 32? Må jeg bare prøve meg frem med forskjellige tall i formelen over frem til svaret er tilsvarende 0.5. Det høres veldig ut som en omvei.
 10. Nok en dag med nitrist vær i Oslo. Det har vært mye mer nedbør enn normalt i hele år. Jeg satt og funderte på sammenhengen mellom vær og klimaendringene. Det er jo logisk at det blir mer regn når det blir varmere og mer vann fordamper. Kanskje vi belage oss på flere regndager i tiden fremover og ikke bare mildere vintre.
 11. Heimevernet er absolutt positivt i forhold til de fordelene du nevner. Problemet er at det i dag praktiseres tvang og innskrenking av individets frihet for å oppnå dette. Å skape et attraktivt militær som tiltrekker seg gode og kvalifiserte personer gjennom frivillig rekruttering vil være et steg i riktig retning mener jeg.
 12. https://www.nrk.no/telemark/motte-ikke-til-hv-ovelse-_-ma-i-fengsel-1.14581469 Dette blir i mine øyne meningsløst. Verneplikten hører ikke hjemme i et fritt samfunn. Militæret, i likhet med politiet, må bli en profesjon som interesserte og motiverte mennesker søker seg til. Har man problemer med rekrutteringen, så må utdanningen, lønnen og yrket gjøres mer attraktivt for unge mennesker i dette landet.
×
×
 • Create New...