Gå til innhold

Lemongrass

Medlemmer
  • Innlegg

    2 333
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Om Lemongrass

  • Bursdag 04. mai 1994

Profile Information

  • Kjønn
    Mann

Nylige profilbesøk

13 047 profilvisninger

Lemongrass sine prestasjoner

666

Nettsamfunnsomdømme

  1. Ja, jeg synes det gir mening. Det eneste som fortsatt gir meg lyst til å kjøpe en ekstra innboforsikring er dette med rettshjelp. 100.000 kroner går fort om det blir snakk om rettsak, og å få doblet denne til 200.000 kroner kan være rimeligere enn å gå til anskaffelse av en egen advokatforsikring (400 kroner hos HELP som eneste tilbyder i markedet). Vil betale ca. 70 kroner måneden for ekstra innboforsikring pga medlemskap.
  2. Dette i uthevet skrift forstod jeg ikke helt. Kan du forklare?
  3. Er det noe poeng i å ha flere innboforsikringer? Si at den ene forsikringen har en makssum på 500k, og den andre har 720k. Vil du kunne få dekket skader som overstiger 720k? Og når det gjelder f.eks. rettshjelpsdekningen på maks 100k hver, vil man kunne få dekket rettshjelp over 100k?
  4. Du så hvordan det gikk sist han ikke brydde seg om grunnloven brukte alle mulige midler for å bli sittende. Selv Putin var avhengig av å endre loven for å bli sittende. Til og med i Kina som ikke en gang later som de er et demokrati måtte Xi Jinping endre loven for å bli sittende. Forskjellen er at Xi og Putin har full kontroll over den lovgivende forsamling. Trump har i verste fall kontroll over knapt halvparten.
  5. Trump kan bare sitte fire år til etter grunnloven, og det kan kun endres ved 2/3 flertall. Republikanerne vil ikke få 2/3 flertall i Kongressen så vi får heldigvis maks fire år til med Trump.
  6. Det er et helt fair veddemål, og det er absolutt ikke et dumt veddemål. USA utgjør omlag 50% av det totale markedet, og avgjørelser fra Washington påvirker hele verdensøkonomien som du sier. Ingenting tyder på at fremveksten i teknologiselskapene skal stoppe opp. Kollapser boligmarkedet i Kina tyder alt på at USA vil få en enda sterkere posisjon i verdensmarkedet - selv om en kollaps i Kina selvsagt vil være negativt for alle. Skulle jeg ha veddet, ville jeg også ha hatt overvekt mot USA, men nå er det slik at fortsatt 50% av markedet er notert utenfor USA, og selv om verden er tett knyttet opp mot USA har den vist seg å være uforutsigbar og vanskelig å spå.
  7. Jeg personlig er skeptisk til å legge alle eggene i en kurv. Jeg vet Japan-kollaps-sammenlikningen ikke blir helt treffende her da USA i praksis er mer som et kontinent fremfor et land og flere av selskapene opererer internasjonalt, men mye blir styrt av enkeltavgjørelser fra Washington og da kan det være sårbart. I tillegg kan det være at det amerikanske akjemarkedet er overpriset, men det kan også være at det vokser videre som du sier. Investerer du i hvertfall litt i andre markeder har du hvertfall flere ben å stå på.
  8. Det er ingen grunn til å betale mer for akkurat det samme produktet.
  9. Ja, det er ganske spot on, men banken har varslet å heve rentene og det er mange banker som ikke har tatt en avgjørelse enda på hva de vil gjøre etter den siste hevingen fra Norges Bank. Derfor håper jeg å kanskje kunne beholde renten jeg har i dag eller maks øke den med 10-15 prosentpoeng 🙏
  10. Jeg har sendt min nåværende rente til flere banker og spør om de kan tilby noe bedre, men de viser kun til deres standard rente. Det virker ikke som det er noe rom for å forhandle en "individuell rente". Jeg har blant de beste rentene på Finansportalen nå.
  11. Hei, Jeg hører mye snakk om at man bør prute og forhandle med banker om renter. Men min erfaring i det siste er at bankene virker lite interessert i det og er mer eller mindre likegyldig til om jeg er kunde hos dem eller ikke. Først forsøkte jeg å sende en melding via Finansportalen om at jeg har funnet en bedre rente en annen plass og ønsker bedre rente i min nåværende bank. Her har jeg ikke fått svar. Jeg har også kontaktet ulike banker for å spørre hva de kan tilby meg, de viser til kalkulatorer og prislister og at de ikke "tilbyr forhandling". Jeg burde i utgangspunktet være en attraktiv kunde. Jeg er ung, har god lønn, veldig god betjeningsevne og god historikk å vise til. Hvordan er det andre går frem for å forhandle med bankene om bedre rente?
  12. Høyesterett i Colorado har diskvalifisert Trump etter grunnlovstillegg 14. Spennende nyhet, men kommer garantert til å bli avvist i USAs Høyesterett. Problemet er at Trump ikke har blitt dømt for Jan 6. hendelsene enda. Så denne saken kommer desverre litt for tidlig.
  13. Det ligger i hvertfall an til at 2024 kommer til å bli et nytt lavmål når det gjelder valgkamp i USA. Jeg tror desverre Trump vinner valget og vi må holde ut fire år til, så får vi krysse fingrene for at han gjør minst mulig skade, både på USA og verden.
  14. Så det finnes ingen god måte som småinvestor å få eksponering mot PE?
  15. Hei, Jeg har nylig satt sammen en fondsportefølje som inkluderer globale indeksfond, fremvoksende markeder og small cap index. For å diversifisere ytterligere har jeg tenkt litt på å også investere i unoterte aksjer. Er det noen av dere som har erfaring med private equity ETF-er og eventuelt noen å anbefale? Helst så brede som mulig.
×
×
  • Opprett ny...