Gå til innhold

Amothz

Medlemmer
  • Innlegg

    52
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Amothz

  1. Da har du ikke forstått det i det hele tatt. Overføring er ikke noen flaskehals, og man for de 100% man betalte for.

     

    Du kan spille Crysis på high med OK framrates. Flaskehalsen er prossesoren, men det er ikke noe særlig ifølge noen folk her.

     

    Ok, det høres jo egentlig veldig bra ut. Har pcen blitt gjennomgått på en god måte i noen andre tråder?

     

    Av det du har hørt om pcen. Ville du valgt den, fremfor andre pcer i samme kategori? Sagt med andre ord, er det en god løsning? Er det slik at det kun er denne modellen, og ingen av de andre modellene til FS, som er tilpasset boosteren?

     

    Takk for gode kommentarer!

  2. Notebookcheck er en veldig nyttig nettside når man ser etter ny bærbar, helt klart. Notebookreview har også en god del tester, men ingen sammenlikningstester såvidt jeg vet.

     

    Ok, takk for innspill. Merkelig for utelatt dette segmentet er. Det jeg søker ideelt sett er en 13" som man på et eller annet vis kan benytte til spill (med moderat grafikk). Finnes det i det hele tatt? Er det mulig å få tak i eksterne skjermkort som faktisk fungerer greit?

     

    Jeg har tittet på FS' Amilio 3550, men alle de negative kommentarene om lav CPU-ytelse og dårlig kobling mellom graphicbooster og pcen gir meg ikke den beste følelsen. Noen som har noen erfaringer? 10k er ellers en ok pris for en ny pc.

  3. Jeg fant til slutt en ok side, selv om den ikke har en offisiell sammenligningstest. Notebookcheck lar deg i det minste søke relativt detaljert etter de egenskapene du søker, og gir deg prosentvis score på hver av pcene som søket sporet opp.

     

    Nyttig for alle de som leter etter bærbare pcer, uansett størrelse, og finner de norske testene litt enkle.

     

    http://www.notebookcheck.net/Laptop_Search....0.html#results

     

    Vær obs på at noen av modellene som blir testet, ikke er tilgjengelig i det norske markedet.

     

    Om noen har flere eller bedre sider, er dere hjertelig velkommen til å foreslå de her :)

  4. Hei

     

    Jeg er på jakt etter ny bærbar. Som alle andre vil jeg ha alt i en, men prioriterer at den fungerer ok til lett gaming.

     

    Har sett på Amilo Sa 3650, men forstår at graphicboosteren aldri oppnår mer enn ca 50% av maks ytelse grunnet AMD-prosessorens egenskaper. Er det mulig å få tak i 3655-varianen med grahpicbooster?

     

    Jeg har også sett på HP dv3550 og Studio XPS 13 (3 ukers leveringstid?), men er usikker på hvorvidt den vil fungere til å spille spill som StarCraft 2. Jeg er ingen pro gamer, men ønsker ikke at pcen "skal gå ut på dato før den er kjøpt".

     

    Finnes det en grundig allroundtest av 12-13"-pcere av nyere dato >2008?

     

    Planlegger å bruke den under TG.

  5. Hei!

     

    Har vært på jakt etter en lett pc med alt av det man ønsker av en pc. Når jeg kom over AMILO NOTEBOOK SA 3650 følte jeg at jeg hadde funnet den pcen jeg ville ha.

     

    Er det noen som har erfaringer med Amilo Notebook sa3650 eller 3655?

    - Hvem burde jeg i så fall velge?

    - Pros and cons

    - Hvorfor er det så få som har snakket om den, eller testet den, i Norge?

  6. Jeg tror det du ser i søkeren kan være flare. Jeg ser det ofte på både D70 og D200, hvor det ser helt annerledes ut enn det gjør på bildet.

     

    Ok, men da snakker vi ikke om "vanlig flare"?

     

    Linken nedenfor beskriver hva jeg anser som flare. Det er ikke det som dukker opp i kameraet mitt. Det som dukker opp er prikker som står tett i tett. Kan kanskje sammenligne det med litt store pixler. Ikke noe problem å ta bilde allikevel, men det er litt irriterende om det viser seg å være en feil. Det er som om jeg titter igjennom et filter av et eller annet slag.

     

    - http://en.wikipedia.org/wiki/Lens_flare

  7. Hei

     

    Jeg har et K10D kamera som jeg kjøpte i Oslo for et par måneder siden. I den senere tiden har jeg lagt merke til uklarhet i kikkerten, når jeg ser mot lyssterke kilder. Det jeg ser kan sammenlignes med et jevnt fordelt fettmerke. Altså, det er ikke uklart, men det er et system av små prikker som dekker hele synsfeltet. De prikkene dukker ikke opp på bildene som blir tatt, men er kun synlige gjennom kikkerten.

     

    Er dette vanlig, er det slik det skal være? I så fall, hvilken funksjon har de? De finnes både innenfor og utenfor autofokuspunktene. Om ikke, er det noe jeg bør gjøre noe med?

     

    En digressjon. Er det på noen måte farlig for øyet eller kameraet å ta bilder mot en sterk sol eller lignende?

     

    Takk for alle svar.

  8. Hei A,

    Gratulerer m K10D!

    Kameraet har en glimrende funksjon (i RAW) via Multi-exposure Mode :

    (velg MENU>Rec.mode>Multi-exposure>antal eksponeringer du ønsker kombinert(2-9stk)>trykk OK>still Auto EV Adjust til "på">trykk OK). Dette gir et bilde m. gjennomsnitt av x ant eksponeringer. Kjekt i situasjoner som gjerne krever ND filter. Mulighet for mere detaljer i skyggene,etc...Har dog ikke prøvd selv om teknikken duger for "din" solnedgang

    Lurt å benytte stativ. Funksjonen virker kun for en "serie" av gangen, må altså stilles på nytt for hver serie.

    Se mer info på denne tråden på dpreview.com

    L :grin:

     

    ps: i motlys kan det også være nyttig å benytte AE-L knappen (side 162 i brukermanualen)

     

    Takk. Jeg skal teste ut dette og se hvordan det fungerer. :)

     

    Når jeg først er her. Bildet jeg får opp gjennom kikkerten ser ut til å være forstyrret av en perfekt fordelt fettflekk/pikselforstyrrelse. Dette ser jeg kun om jeg peker kameraet mot lyssterke kilder. Resultatet av bildene, viser derimot ingen tegn til slike forstyrrelser.

     

    Er dette noe som er vanlig for digitale speilreflekskameraer, eller har jeg vært borti noe et eller annet sted?

     

    Takk for god hjelp så langt. Kameraet er fortsatt strålende, for de som måtte vurdere det. Og i morgen får vi se om ikke det er Mette-Marit som dukker opp i kikkerten.

  9. Hei

     

    Jeg har to spørsmål:

    1) Har Pentax K10D noen funksjon til å ta et bilde hvert X sekund/minutt/time i en satt periode?

    2) Jeg leste en guide et sted om hvordan man kunne ta bedre bilder i motlys. Eksempelet var en solnedgang, hvor man mistet forgrunnsdetaljene. I den artikkelen ble det beskrevet en programvare og en kamerateknologi. Er det noen som vet hvor jeg har sett den artikkelen, evt. hvordan teknologi/programvare det er snakk om?

     

    Ellers må jeg si meg utrolig fornøyd med K10D. Jeg vurderte lenge E-510 og D80, men angrer ikke. Kameraet er brilliant! :)

     

    Takk!

  10. Hei!

     

    Jeg er på utkikk etter et nytt kamera, og titter litt på speilreflekskameraer ettersom jeg har gått litt lei av kompaktkameraene. Jeg har vært mye rundt på nettet, og lest bøttevis med anmeldelser av forskjellige kameraer, uten at jeg helt klarer å bestemme meg. Foreløpig frister Nikon D300 sitt kamera selv om det er over min kostnadsramme, men andre kameraer kan også være aktuelle.

     

    Det som betyr noe for meg er:

    - Mulighet til å ta gode bilder i mørke lysforhold

    - God autofokus, selv om god manuell fokus kan være ok

    - God fargebalanse

    - Kvalitet og driftssikkerhet

     

    Bonus:

    - Lang levetid, som man kan "bygge på" med tiden

    - Ikke alt for dyrt dykkerskall

     

    Ikke så viktig:

    - Overgode zoomfunksjoner

    - 1000 innstillingsmuligheter (da jeg ikke er noen proffotograf)

    - "Merkevarer"

     

    Jeg er klar over at D300 prises over det jeg er villig til betale, med tanke på hvor ofte jeg bruker det. Spørsmålet blir derfor: hvor lang tid må jeg vente før kameraet er i min prisklasse (med basic linsesett), evt. som brukt? Og er det alternativer som bør være like gode for mitt bruk? Bør jeg stikke til (glem reisekostnader) USA og satse på at jeg ikke blir stoppet i tollen?

     

    Naturlige bruksområder:

    - Portrettbilder

    - Familiefotografier og i sosiale lag

    - Utebilder i varierende vær, da primært landskap og sport

    - (Under vann ned mot 30m)

     

    Takk :)

     

    *edit: skriveleif

  11. Hei

     

    Kan noen hjelpe meg med å finne noen årsaker til at en pc som er satt opp i ekstern nettverk modus (eller hva man skal kalle det), og kobler på et bedriftsnettverk via en Cisco-løsning, ikke får lastet ned ny mail fra exchangeserveren selv om "cached mode" er slått av. Den kan laste ned mail som allerede er lastet ned til hans bruker på serveren, men den kan ikke på egenhånd laste ned ny mail som har kommet inn.

     

    Fjerner jeg haken ved cached, går den i tillegg en del tregere.

     

    Er det noen som har noen forslag?

     

    Takk! :)

  12. Hei

     

    Jeg har en liten utfordring til Windowseksperter. Hvordan får jeg valgt at det kun er en remote user som skal ha access til en katalog (se skjermdumpen under).

     

    Altså, en mappe ligger på PC1. Det det spørres etter er hvordan en bruker fra PC2 (over nettverk) skal være den eneste som har tilgang til den mappa som ligger på PC1? Dette ekskluderer lokale brukere på PC1.

     

    andre.jpg

     

    Mappen skal benyttes som en remote backup uten kryptering, for å unngå at det skal ta for lang tid.

     

    Noen som har noen forslag?

  13. Jeg har hatt N70 siden september, men ødela dessverre den gamle. Derfor kjøpte jeg meg like godt en brukt N70, da jeg var svært fornøyd med den forrige N70'en.

     

    Problemet nå er at den ikke benytter tastene likt. Når jeg skriver meldinger kunne jeg før trykke nedover for å skifte ord, det fungerer ikke lenger. Har dette noe med en softwareoppdatering å gjøre, eller er det snakk om innstillinger som jeg kan endre på?

     

    Dessuten, jeg brukte et mailprogram før som jeg dessverre ikke husker navnet på. Når jeg nå skulle installere det samme programmet, finner jeg det ikke igjen på nettet.

     

    Kan noen komme med forslag på forskjellige mailprogram som kan benyttes på Symbian 60, så jeg kanskje er heldig og kommer over det jeg brukte før.

     

    Takk

  14. Hei

     

    Hjemme er vi i ferd med å lage et dedikert hjemmekinorom med projektor, og foreløpig har jeg plukket ut følgende utstyrspakke:

     

    - Sanyo PLV-Z4 projektor

    - JBL 5.1 E100, E30, E35, E250

    - Harman/Kardon AVR335

     

    I tillegg vurderer jeg Glava lydisolasjon eller Rockwell til å lydisolere taket. Er det noen som har noen gode forslag til endringer (billigere enheter som gjør samme nytten evt. - eller tester) eller tillegg i denne pakka? Rommet er på ca 4,5m x 2,7m, og man ønsker en relativt kraftig med god lyd.

     

    Tar imot alle tips med takk!

  15. Hei

     

    Jeg har brukt Float Mobile Agent lenge, men kan ikke lenger bruke den fordi programmet ikke kommer til å støtte Symbian før i slutten av dette året. Derfor er jeg ute etter et lignende program, som gjerne kan importere fra FMA, som støtter en kabelbasert løsning for N70 S60.

     

    Jeg har prøvd oxygen, men for at den skal fungere på N70, er man visstnok nødt til må ha en fungerende bluetoothløsning.

  16. Hei!

     

    Jeg fant i farten ingen andre som har lurt på det samme, så da spør jeg om det her. Er det noen som har hatt problemer med at den bærbare ikke får like gode trådløsegenskaper når man napper ut strømkontakten (kjører på batteri)? Jeg antar at det har med strømsparingsinnstillinger å gjøre, men jeg finner ikke ut hvor jeg kan endre de. Noen som kan hjelpe meg?

     

    Noen som kan gi meg en liste over de optimale driverene for pcen, slik at spill og video går mest mulig flytende?

     

    That's it, tror jeg.

     

    JGr

  17. Jeg har hatt N70 i en drøy måned nå, og er egentlig veldig fornøyd med kjøpet. Underveis har det uansett oppstått noen mindre problemer, som jeg lurer på om det er noen her som har svar på.

     

    1. Tidvis kommer det ingen ringelyd når noen ringer til meg (nei, jeg har ikke en lydløs profil aktivert). Det virker som det hovedsaklig skjer når jeg har hørt på musikk eller hatt på radioen, for så å gå tilbake til "normalen". Jeg har derfor startet med å aktivere profilen på nytt, etter hver gang jeg har brukt mobilen til "lydmedia". Allikevel hender det at det ikke kommer noen ringelyd inn, hva kan være årsaken til det (jeg har valgt personlig ringelyd, som fortsatt ligger på mobilen - jeg vet også at den har en liten delay før den begynner å spille av ringelyden. Denne delayen er tatt med i beregningen)?

     

    2. Er det mulig å lage sitt eget tema, fra topp til bunn?

     

    3. Er det mulig å endre på utseende til fronten på mobilen? Altså primært tenker jeg da på "verktøylinja" som ligger litt over midten på displayet.

     

    Håper noen kan hjelpe meg litt med dette :-)

×
×
  • Opprett ny...