Gå til innhold

Proxymate

Medlemmer
  • Innlegg

    611
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Proxymate

  1. G2A er billigere enn steam, men ganske shady. Flere utviklere har opplevd chargebacks fordi stjålne eller falske nøkler bir solgt via G2A. OG det er det som er det verste med hele greia, er at det er utviklerne som må ta støyten for den shady handelen på G2A, ikke G2A selv. For mange utviklere er det nesten bedre at folk laster ned piratkopier enn at de handler på G2A.

    Sitat fra utvikleren av RimWorld:

    “Hackers steal thousands of credit cards, use them to buy copies of the game from our website, redeem the Steam keys, and then sell these keys at half price. The credit card holder eventually notices the fraudulent purchase and gets it reversed. The end result is that the scammers keep the sale money, and we lose a sale, and we lose the chargeback fees incurred by payment providers (which can be $15 per copy!)," he wrote. "It can add up to hundreds of thousands of dollars. So buying these keys is much worse than piracy, because it takes money directly from us, and gives money to thieves.”

    • Liker 2
  2. Og igjen så oppdaterer de spillet så cheaters skal komme seg lettere inn, de tjente vel ikke nok penger fort nok på at man måtte til level 3 uten ekstra xp boost, hva faen?

    Det er jo også eneste grunnen til at de ikke bruker hardware ban, at de skal tjene penger på å banne cheaters som kjøper mange kontoer i store kvanta bare for å cheate, kan luke ut mange på den måten, men neida.

     

    Tanken er vel at for Prime matchmaking er restriksjonen hevet til rank 21+telefon. Hvis du benytter deg av Prime vil du ikke møte hackere eller smurfs som er rank 2. Ulempen er at for genuint nye spillere mellom rank 2 og 21 vil man kanskje oppleve flere smurfs.

     

    Valve må gå en balansegang her, for noen nåværende level-restriksjon grenser til å være kundefiendtlig. Det er kjipt for nye spillere å ikke kunne spille den viktigste delen av spillet de akkurat har kjøpt. Det er tiltak å få venner inn i CS fordi man må over en del hinder for å kunne spille comp når man vil. Rank-restriksjonen og 21-timers cooldown etter 2 wins på en dag gjør at man fort må holde på i godt over en uke før man kan spille ubegrenset med comp.

     

    Nå finnes jo fortsatt FaceIt/CEVO/ESEA som mulige løsninger hvis man synes valve sin MM er dritt, noe jeg kan være enig i at den er. Selv gleder jeg meg til å se hvordan Prime kommer til å funke. For meg som er ganske rass i CS og møter på smurfs, hadde det vært digg om jeg kunne unngått å møte på de.

  3. Da trenger de bare å gjøre hitboxen til hodene like små som karakterene, så er de kanskje imål? Litt trøtt på å bli one shotta for så å se på killcam at de skyter way over eller til siden for karakteren (Thorbjörn merkes det godt på da det ofte skytes over og allikevel får registrert hodeskudd)

     

    Greia er at alle karakterene har to forskjellige hotboxer, en for hitscan-våpen og en betydelig større for prosjektiler. Dette gjør at man får situasjoner der et prosjektil kan bomme på en vegg, men treffe et hode som gjemmer seg bak nevnte vegg. Kombinert med en netcode preget av en grusomt lav tickrate (21 tror jeg) og mye interp-delay er det utrolig vanlig å bli drept av Hanzo rundt hjørner.

  4. Det kan hende dette spillet blir bra etter en del tid, men det spørs om Gearbox i det hele tatt har mulighet til å komme så langt med Battleborn før de blir nødt til å vrake hele spillet. Her er det snakk om en konkurransedrevet flerspiller der man er nødt til å låse opp karakterer, med en prislapp på 450 kronasjer og et season pass til 140.

     

    Det er nesten litt synd, fordi jeg tror det er potensiale i idéen. Dessverre tror jeg Gearbox kommer til å slite med å overtale folk til å betale så mye penger for så å få de til å låse opp viktige deler av spillet i etterkant. I tillegg er Overwatch rett rundt hjørnet, med en lavere prislapp og ingen falsk progresjon. Selv om Overwatch og Battleborn er forskjellige spill, konkurrerer de nok om en god del av de samme kundene.

  5. Problemet her er fort at PS4 og XB1 allerede var noenlunde "svake" maskiner da de lansert. Så lenge alle spill som utvikles til PSNeo kjører med lavere grafikkinnstillinger på PS4 ser jeg ikke det store problemet. Hvis folk føler seg snytt fordi de betalte for en PS4 i håp om at den kom til å leve i 10 år uten oppgradering har de seg selv å takke. En maskin til 4000 vil aldri klare å holde tritt med den beste grafikken samtidig som den kjører spill i 60 FPS.

     

    Når det kommer til pen grafikk vs. FPS vil jeg mye heller ha et litt fint spill i 60 enn det aller fineste i 30. Vil man ha i pose og sekk må man punge ut for en dyrere PC. Det burde ikke komme som et sjokk på folk at sterkere hardware koster mer penger. Man kan ikke forvente å få topp grafikk og god framerate på en maskin som kostet 4000 for tre år siden.

     

    Fikk lyst til å kjøe en PS4 når jeg så remaken av Ratchet & Clank, snudde i den metaforiske døra når jeg så at spillet kjørte i 30 FPS.

  6. Enda et spill som kaster seg på Dota/LoL-toget. Selve gameplayet ligger litt mellom SMITE og point-control fra TF2/Overwatch. Man kontrollerer points ved å fremkalle forskjellige skapninger der, som gir deg forskjellige fordeler. Selve målet med spillet er å drepe motstanderlagets "Guardian" - en stor skapning (foreløbig enten en griff eller en stor slange/drage)

     

    Foreløbig er spillet i closed beta, under en halvstreng NDA. Utviklerne har en liste med "approved streamers" og bestemmer når disse får lov til å streame spillet. Hvis noen vil sjekke ut spillet er helgen en gylden mulighet. Er selv i både både betaen og streamerlista, men jeg har ikke hatt anledning til å spille mer enn 4 kamper så langt. Spillet virker ganske interessant så langt, men som med alle spill i denne sjangeren tar det litt tid før man skjønner nøyaktig hva som skjer hele tiden. 

    En massiv hake ved spillet er at mye av finansieringen kommer fra Microsoft, så spillet er ekslusivt til XBox One og Windows 10. For de som er på XBox One byr ikke dette på helt enorme problemer, men for PC-gamere er det ganske kjipt at spillet kun kjører på ett operativsystem. 

     

    www.gogigantic.com er stedet hvis man vil melde sin interesse for en betanøkkel. Reddit (https://www.reddit.com/r/gigantic) har en egen tiggetråd for betanøkler hvis man er over gjennomsnittet interessert. Ellers dukker det opp giveaways på alle mulige rare steder.

  7.  

    Selvsagt koster det penger å lage innhold, og skal du dedikere tiden din til det så krever det gjerne at du gjør det til en bedrift for å kunne lage gjevnlig og nytt innhold. Men vi har også eksempler på de som utnytter dette til de grader. Da handler det ikke om at hjulene skal gå rundt, men å tjene mest mulig.

     

    Det er målet til svært mange (dei fleste?) bedrifter. I butikkar eller som tenester kan det gå bra inntil dei når eit punkt der forbrukarane ikkje er villige til å betale. Problemet på Internett er at når brukarane er lei av reklamen, eller har installert Ad-block frå før av, så får dei framleis tilgang til produktet, utan å "betale" for seg. Dette går så over til at brukarane forventer og forlanger at alt skal vere gratis.

     

    Ære være dei som driv med sånt på privaten eller hobbybasis, men når du kjem litt opp i storleik er det ikkje så realistisk lengre. Dette gjeld dei fleste redaksjonelle nettsidene, nettsamfunn osv. Youtube, Instagram, Facebook, Twitter osv... Dei vil få flest moglege brukarar og få så mykje ut av kvart besøk som mogleg. Det er alltid ein balanse i forhold til kva brukaren aksepterer, men som sagt, når dei kan omgå "betalinga", så blir det vanskeleg å drive bedrift.

     

     

    Gode poeng her. Det kan bli interessant å se hva som skjer med reklamer på internett i fremtiden. AdBlock ser ut til å flytte flere og flere tjenester bort fra å selge seernes oppmerksomhet til reklamebyrå, og over til å faktisk ta penger for tjenesten. 

  8.  

    Ser mer på youtube en streaming.

    Streaming kan bli litt for mye fjas. Skjønner egentlig ikke hvorfor noen gidder å sitte i timesvis å se på at noen spiller et spill.

     

    Jeg skjønner ikke hvorfor folk ser på andre sparke en ball rundt, må da være mye mer gøy å gjøre det selv. Eller å se folk gå på ski i flere timer, hva i all verden er poenget.

     

    I mine øyne er e-sport mye mer morsomt enn vanlig sport ettersom dette foregår i spill jeg selv spiller mot andre. Kan tenke meg det blir mye det samme for andre å se på et av verdens beste fotball lag som det er for meg å se på verdensmesterskap i HOTS/LOL/DOTA2.

     

    E-sport er ikke ekvivalent med streaming. Tror summerbravo siktet mer til folk som bare streamer casual spilling. Og akkurat der handler det bare om personligheten bak kanalen. Som oftest ser folk på casual streams for å lære eller fordi streameren er morsom. Noen streamere har en ganske overdrevet profil (tenk MvG som gunner på med reverb på mikrofonen og snakker i 10 sekunder hver gang han får en subscriber). Noen streamere har veldig mange morsomme/interessante anekdoter, Day9 er et prakteksempel.

     

    Alle har sin ting de "sløser" tid på. Noen leser rosablogger, noen ser på twitch.

  9. Har drevet litt med streaming, sjeldent jeg har tatt meg tiden til å prøve å få til noe stort. Streamer mest for dokumentasjons skyld. Har en engelsk kanal der jeg hovedsaklig streamer Binding of Isaac: Rebirth (twitch.tv/proxymate). Den kanalen har fått noen følgere som dukker opp i chatten av og til, litt på grunn av at jeg har dukket opp i noen turneringer. I høst startet jeg også en norsk kanal hvor jeg i hovedsak spiller Rocket League med venner av meg (twitch.tv/mannskortv). I motsetning til den andre kanalen min er denne litt mer for moro skyld. Vi har noen personlige venner som dukker opp i chatten av og til, og et par tilfeldige nordmenn som har stukket nesen innom. 

     

    Kult å se at det har dukket opp litt store norske streamere. Før eller siden vil nok en norsk kanal vokse seg stor. Vet at Drayich (twitch.tv/drayswe) gjør det ganske OK med Dota på svenska.

  10. Jeg tenker som så at det kan da ikke være et kjempeprosjekt å fjerne GfWL og legge dem over på Steamworks? Når jeg ser et spill som bruker GfWL så holder jeg meg unna, selv om jeg dessverre har noen av de som ser ut til å dø ut. Tipper mange andre tenker i samme bane. De kunne sikkert tjent litt penger på disse gamle spillene bare ved å la dem bruke Steamworks i stedet. Vet i hvert fall at jeg hadde kjøpt et par av dem da.

     

    Grunnen til at GFWL er der til å begynne med er vel at det gjorde det letter å porte spill med online-funksjoner fra Xbox til PC da man ikke måtte skrive om mye av kodingen bak online-funksjonene (I spill med mye online-funksjon vil det da sannsynligvis være en del arbeid å gjøre, noe utviklere ikke har lyst til å gjøre med spill som er i ferd med å dø ut. Er også godt mulig at Valve krever inn penger for bruk av Steamworks.

     

    Hvis man ser på titlene som utviklere velger å dropp vs. titler som de velger å oppdatere kan man se at noen utviklere som f.eks CapCom velger å kun oppdatere det de mener fortsatt blir spilt av mange nok til å være verdt de antatte utgiftene.

     

    Nå skal det sies at GFWL fungerte som et signal på en dårlig port, og flere av spillene jeg ser på den lista er ganske dårlige ports. Bioshock 2, Fable III og Gears of War er vel ganske kjent for å mange problemer på PC. Det samme gjelder vel Dark Souls (selv om mye ble fikset i løpet av kort tid av mods). Arkham City slet vel med at folk mistet saves pga. GFWL. Plattformen har vært utelukkende dårlig, så å se at den blir fullstendig stengt er ikke en overraskelse.

     

    Det er shit å se noen spill kommer til å dø, men godt for forbrukere å få noen tankevekkere før det virkelig smeller. Dette er langt fra så ille som det kan gå.

  11. Risk of Rain.

     

    Spillet bestemte seg for å crashe en stund etter jeg hadde begynt å fylle på fjerde rad med items (som du så vidt kan se på bunnen av skjermen, spillet er tydeligvis ikke laget for fire rader med items). Dette spillet øker i vanskelighetsgrad desto lenger man spiller, noe som krever at man noen ganger må haste seg litt gjennom spillet. På et visst punkt slutter vanskelighetsgraden å stige, samtidig som man får flere og flere items. Vanligvis er det et helvete å overleve på så høy vanskelighetsgrad, men jeg fikk en helt syk kombinasjon av items som gjorde det lett for meg å spille gjennom 15 levels før jeg gikk til siste level (etter level 5 kan man velge om man vil gå til siste level eller gjenta tidligere levels).

     

    Noe man også kan se nede i høyre hjørne er at frameraten min begynte å droppe ganske kraftig.

     

    Sxk9ZEe.png

  12. Vil bare stikke hodet mitt inn i denne tråden for å nevne at når Audun Bøland ble drept på samme rute i 2003 var det en påfølgende periode der beboere ved Grindaheim asylmottak (i hjemkommunen til Bøland) måtte følge barna på vei til skolen for å beskytte de mot steinkasting.

     

    Noen klager over at vi er alt for snille med asylsøkere og at vi bare hiver penger etter de. På papiret er vi snille med asylsøkere, vi gir de trygghet i form av et trangt rom med en seng på et asylmottak. Så snart de setter fot utenfor asylmottaket blir de behandlet som degenerert dritt. Når det så klikker for en av de gjør vi bare vondt verre.

     

    Jeg anbefaler folk å faktisk snakke med asylsøkere om alt mulig. Bakgrunn, hverdag, mat, deres håp for fremtiden, hva de syns om Norge. De har som oftest veldig mye interessant å si, og man får et lite innblikk i hvordan det faktisk er å være asylsøker.

    • Liker 3
  13. Noen har så mye penger at de har frihet til å bruke det på virtuelle hunder. Jeg skal ikke blande meg så mye i det.

     

    Steam marketplace er herlig. Jeg kjøpte en Dota 2 t-skjorte for ca. 20 euro (30 hvis man teller med frakt). Med t-skjorten fikk jeg to identiske items (fikk et ekstra fordi de hkompenserte for en teknisk feil med bestillingen) i Dota 2 som går for neste 50 euro på Steam marketplace. Ganske herlig å bruke 30 euro på en t-skjorte, for så å få tre ganger prisen tilbake i en steam-kreditt.

    • Liker 2
  14. Før patchen synes jeg coin->Defias var beste mulige play på tur 1. Nå er det coin-> Blood Imp + Flame Imp. Hvis man har gode aggro-kort å følge det opp med kan motstanderen slite hardt med å noensinne få tilbake kontroll over brettet. Ofte kan en Doomguard på tur 5 være spikern i kista.

  15. Har minst like dårlig erfaring med folk som snakker engelsk som med folk som ikke snakker engelsk.

     

    Det at folk ikke bruker engelsk har ganske så lite å si i pub dota, der de som faktisk bruker engelsk ekstremt sjeldent bruker det til å få frem noe som helst av verdi. Hvis man virkelig ikke vil spille med russere finnes det flere måter å gjøre det på, samtlige av disse metodene er mer effektive enn å syte på nettforum.

     

    Man kan ganske enkelt unngå russere ved å spille i IXDL open (ixdl.net for info). Dette tar sykt lite tid å få satt opp, så ikke klag over at det krever en client på noen få MB og en liten registreringsprosess. Har man tid til å klage over russere, har man tid til å signe seg opp. Prøv også gjerne gather.dota2.no, da får du bare skandinaviske folk.

     

    Inhouse-ligaer er ofte litt for seriøst for noen, hvis det er tilfellet finnes det mange chat-kanaler i Dota 2 der folk gjerne slenger seg med på en stack. I tillegg finnes det offentlige VOIP servere der man ofte kan samle stacks.

     

    Kan også nevne at hvis man har 4 venner som spiller, kan man stacke med de. Jeg er nødt til å helgardere meg mot det oppbrukte "jeg har ikke alltid 4 andre online jeg kan spille med"-argumentet (fordi folk bruker det hele tiden) ved å si at hvis man ikke finner 4 andre å spille med via alle nevnte metoder, så gjør man noe feil.

     

    Hvordan skal det hjelpe noe særlig på saken å kunne reporte folk for a snakke russisk? Alt som skjer er at de ender opp med å bli mutet, noe man ganske enkelt kan gjøre selv.

×
×
  • Opprett ny...