Gå til innhold

Sapere_aude

Medlemmer
  • Innlegg

    458
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Sapere_aude

  1. 2.bataljon går vekk i fra januar-innrykk, så neste innrykk dit blir i august 2013. Tjeneste i geværkompaniene i 2.bn kan dog anbefales på det sterkeste, det er mye grønn tjeneste, mye trening på stridsteknikk og generelt god stemning og hating. Ekte infanteritjeneste!

  2. Hæren har ikke det nei, men man kan gå bli såkalt utskrevet befal (UB), ved å gå UB-linje i HV. Da har man halvår i opplæring som sersjant og et halvår med praksis hvor man er sersjant. Om HV fortsatt har UB-utdanning vet jeg ikke, men vet det var for ikke så mange år siden.

  3. Kan skyte inn her at Hærens Befalsskole skal samles på Rena, så 2BN, PBN, Garden og en avdeling til sin BS (som jeg ikke husker hva het) skal samles der fom. årets kull. Etter hvert skal alle Hærens befalsskoler samles der, men noen kom til å forbli selvstendig litt lengre. Dermed vil i hvert fall forskjellene i Hærens befalsskole forsvinne, da alle er samme sted.

  4. 2. battaljon er oppløst, fikk jeg opplyst av sesjonsoffiser.

     

    Dette er det vi på godt norsk kaller feilinformasjon.

     

    2BN ble foreslått nedlagt i forsvarssjefens Fagmilitære råd til politikerne, men det rådet ble vraket. I stedet har 2BN fått bevilget 300 millioner til videreføring og omstilling i første halvår 2013. 2BN går over til sommerinnrykk som etter all sannsynlighet blir i starten av august, så neste innrykk for vernepliktige blir august 2013. Første halvår i 2013 går med til omstillingen som omfatter et bytte av kjøretøy (SISU (et pansret personellkjøretøy) byttes ut mot BV (beltevogn)), innføring av nye våpensystemer og en økning i antall vernepliktige og fast annsatte som bataljonen skal ha. Med andre ord, langt i fra oppløst.

     

    Min kilde: Oberstløytnant og sjef for 2. bataljon, fortalt under bataljonsjefens time (informasjonsmøte for fast ansatte og tillitsmannsordningen) i forrige uke. Jeg var til stede som en del av TMO, da jeg tjenestegjør i 2BN.

     

    PS: 2BN er fette god tjænst, om man er i geværkompaniene i hvert fall!

  5. Jeg deltok på Bataljonsjefens time (informasjonsmøte for alt befal, grenaderer og vernepliktige tillitsvalgte), og ifølge planen for 2BN som GIH nå har "nikket annerkjennende til" som sjefen vår sa, så blir innrykket i august, sannsynligvis tidlig i august. Dersom du skal inn i 2BN august neste år får du mye bra tjænst, mye nytt som skal inn i bataljonen første halvår i 2013, så blir særs bra!

  6. Jegersoldat, skarpskytter eller eskortesoldat i Garden virket litt interessant. Vet ikke om man kan komme med ønske om dette på sesjon eller om man bare blir valgt ut til garden, også får man tildelt tjeneste etter rekrutt.

     

    NIS-soldat (nasjonale innsatsstyrker?), Dem har jeg aldri hørt om, fant heller ingen informasjon på forsvarets nettsider.

     

    Tviler på jeg kommer til å passe inn i luft eller sjø, etter det jeg har lest. Jeg får nevne på sesjon at jeg vil ha mest mulig "grønn" tjeneste som mulig.

     

     

     

    Jeg vil egentlig bare gjøre mest mulig ut av førstegangstjenesten, og muligens søke meg videre på spesialtjeneste etterpå. Derfor vil jeg ikke sitte på latsiden under førstegangstjenesten. :)

     

    Om du er hard nok til det: Fallskjermjeger, kystjeger eller artillerijeger. Absolutt de hardeste og mest grønne tjenestene du kan få i verneplikten

    Om du er mer moderat: KavEsk i 2BN eller PBN. De går langt med tung sekk og hatre mer enn de fleste vernepliktige (sett vekk i fra jegertjenestene nevnt over).

    Om du ønsker en mer overkommelig men fortsatt utfordrende tjeneste, gå for geværmann i 2BN eller PBN. Anbefales sterkt, det er særs mye grønn tjeneste, mye skytetrening med rødplast og skarpt og hovedoppgaven din som geværmann er å krige, å trene på å drepe FI. Er selv i 2BN nå, har denne tjenesten og nyter det. Godt utgangspunkt for videre tjeneste i TMBN f.eks.

  7. Har hørt endel info i det siste..

    Mere rykter om at 2.BN skal legges ned? Og da at det skal opprettes en ny bataljon? Troms bataljonen eller noe.

    Og at det vil være en bataljon bestående av førstegangstjeneste folk og grenadere i tmbn?

    2.BN sitt 2013 kont utgår jo pga om-mobilisering i bataljonen, jeg fikk vite at det var fordi 2.BN hovedsaklig skulle "oppfriskes" ?

     

    Media bakgrunn:

    http://www.forsvarsf...%20bataljon.pdf

    http://www.vg.no/nyh...?artid=10064529

     

    Jeg leste og grubla på dette mye i vinter/vår men trudde 2.BN bare skulle få en overhaling?

     

    - Noen som har litt mere bekreftet/sikker info enn meg på dette? :)

     

    Jeg tjenestegjør i 2.BN som vernepliktig nestlagfører og får oppdateringer fra kompanisjefen med ujevne mellomrom om hva som er planen for 2.BN videre. Situasjonen (slik min kompanisjef har fortalt den er): 2.BN skal ikke legges ned. Nedleggelsen var en del av Forsvarssjefens fagmilitære råd, men dette ble ikke tatt til følge av politikerne. Men 2.BN skal omstruktureres.

    Endringene blir bl.a. som du sier, at 2.BN går over til august-innrykk. Videre er det lite som er hamret i stein, det diskuteres fortsatt blant politikerne, men forslaget som var gjeldende for noen måneder siden tilsier at det skal bli flere soldater her, vernepliktige og vervede. Det blir flere vernepliktige fotsoldater, mens spesielle stillinger som kompaniassistent, troppsassistent, nestlagfører og lignende blir grenader-stillinger. Også noen endringer i våpensystemene som benyttes. Det er det jeg vet i hvert fall.

     

    Uansett, anbefaler tjeneste i 2.BN for alle som er giret på en karriere i Forsvaret, eller bare vil ha et kult år med mye stridstrening og skyting. I hvert fall om du er i geværkompaniene KPC eller KPB.

  8. Avtjener per tid førstegangstjeneste i 2.bataljon, og kan si hvordan speilrefleks vill passet her:

    Over hodet ikke. Du har mer enn nok av kit/utstyr i rekrutten spesielt, men og senere, og da er et speilrefleks bare i veien. Sårbart for støt/slag/fukt/skit er det og, kjipt om det blir defekt.

     

    Vil heller anbefale GoPro2, lite hjelmkamera. Har det selv og fungerer utmerket all slags tjæneste.

  9. Har to spørsmål om Førstegangstjenesten:

    1. Er det obligatorisk å bli klippet når du kommer i Først. tjeneste? (Har langt hår nå).
    2. Hvis enn har astma, kan man ha fritak for enkelte ting eller hvordan fungerer dette?

     

    Nei, det er ikke obligatorisk å klippe håret, men ifølge uniformsreglementet "skal håret følge hodets passform", og heller ikke gå over nakkekraven på jakkene eller gå over øret. Unntakt er HMKG (Garden), de har litt mer strenge krav der, som jeg vet mer om.

     

    Har du astma er det redusert sjans for at du kommer inn i fgtj., i hvert fall i grønne stillinger i manøverbataljonene. Hva Hærens støtteelementer tar inn vet jeg ikke.

  10. Jess, "Thesleepwalker" har 100% rett.

     

    Jeg er en gutt som gjerne vil se / eventuelt rote med noen jenter mens jeg er i førstegangstjenesten.

     

    Jeg vet hvordan reglene er angående runking, sex og alt det der, men det bryr jeg meg særdeles lite om. Jeg betaler gjerne rundt 600 kroner i bot for å unngå "blueballs".

     

    Så, ja. Vurderer å bare velge sanitet siden det er flest jenter der, men det høres jevlig kjedelig ut altså. Jeg forestiller meg at det blir nesten det samme som å gå VG1; Helse og sosial. :hm:

     

    Jenter får man sett i Forsvaret, men særs liten sjans å rote med noen kvinnelige medsoldater. Generelt få jenter i utgangspunktet, enda færre som er fine og så må de i tillegg være villige. En uskreven regl som er lur å følge er å styre unna de i samme tropp/kompani, for å unngå drama.

    Ang. at "sex blir det som regel nok av i helgene" som en skrev, er bullshit for de aller fleste, med mindre man kan dra til en by og feste hver helg.

     

    Miksrom (jenter og gutter på samme rom) praktiseres på GSV, 2BN og PBN vet jeg, flere enn det vet jeg ikke om. Ellers er sanitæranlegg fortsatt kjønnsdelt.

    Onani er i teori forbudt på leir, men i praksis går det fint så lenge man ikke er dum nok til å bli busted av befal. Det skal godt gjøres.

     

    På grunnlag av feltrykter fra medsoldater og venner i Forsvaret, vil jeg per nå anbefale Setermoen som tjenestested om du er på kvinnejakt i Hæren. Der er SanBN pluss at denne kontigenten i PBN visstnok har hatt en del ganske løse jenter. Pluss befal som gir faen om folk puler på kaserne. Jævla stormere...

  11. Som Avatar sier, du får utlevert alt du trenger, eneste grunn til å ta med eget utstyr for å supplere kitet sitt. Selv er jeg i 2.BN nå, fikk egentlig alt vi trengte av utstyr utlevert i infanterisatsen, dere får det dere trenger og. Eneste jeg hadde med selv som suplement til kit'et var:

    - Leatherman (fikk utlevert en, men greit med to)

    - Ullsokker (liker ikke Forsvarets utleverte, er varme, men gamle og stive)

    - Foldekniv (kjekt å ha lett tilgjengelig på kropp)

    - Sportsteip (og gnagsårplaster for de som vil), Paracet/Ibux

    - Karabinkroker (kjekt til stridsvesten)

    - Armåndsur (et must, tid er alt i Forsvaret, spesielt i rekrutten)

     

    I tillegg kommer jo alt de sivile tingene du må ha med. Finnes mange gode lister i div. innrykstråder her på forumet, bare å se på dem og legge til/trekke fra ting.

  12. Fikk sett under rekrutten at det var en del rekrutter som hadde (etter mitt syn grunnløse) fordommer mot militærpolitiet ja. Hadde "besøk" av MP fordi de skulle ha en razzia på kasernen vår, og fikk i oppgave å følge med på det de gjorde for å se at de ikke ødela noe. Uansett, i samtaler med medrekruttene etterpå var det mange som sa de misslikte MP og sa de var "douchbagsene i Forsvaret". Grunnlaget? De hadde "hørt fra en kompis at en han kjente...." eller "alle vet jo at en del MP misbruker makten sin" osv. osv...

    Latterlig å høre på, men folk har jo sine fordommer, da trenger ikke grunnen være god.

     

    Jeg kan i hvert fall si at min eneste hands-on erfaring med MP, da jeg fulgte etter og observerte dem under razziaen deres, gav et veldig godt inntrykk. Enkelte råtne egg finnes over alt, men jeg har ikke noe negativt å si i hvert fall!

  13. Kan også skyte inn at selv om man gjennomfører rekrutten i 2.bn så er det ikke sikkert man avtjener verneplikten sin der.

    Ved starten av rekrutten var vi 110 rekrutter i KPC. Etter rekrutten hadde rekruttene endt opp slik:

    11 dimmet

    36 i geværtropp 1

    36 i geværtropp 2

    8 havnet i KPC-stab

    8 havnet i Forsvarets Logistikkorgansisasjon

    7 havnet i Servicetroppen (Ingeniør bataljonen)

     

    Mener det var sånn ca. slik det ble fordelt, med mulige feil i antall dimmet eller i servicetroppen.

    Det som avgjør om man forblir i den grønne tjenesten er fysisk skikkethet, mental skikkethet, motivasjon, hvor godt en gjennomfører tester/prøver ila. rekrutten og befalets oppfattelse av deg som soldat/ressurs/menneske.

     

    2.bn anbefales på det sterkeste for dem som ønsker grønn tjeneste, kulturen, stedet og befalet har jeg fått et særs bra inntrykk av etter rekrutten, ser frem til resten av verneplikten!

    • Liker 1
  14. Ja, det stemmer det. Men en soldat med halvshabby m04, rufsete beret og dårlig skopuss er et horribelt syn på 17. Mai.

    Trenger ikke være 17. mai for at det skal være et horribelt syn :p

     

    Spot on. Militært personell skal ha antrekket propertog opptre korrekt til enhver tid under permisjon, da de representerer Forsvaret og sin spesifikke avdeling for den vanlige sivilist som ser dem. Derfor blir jeg skuffet når jeg ser at personell fra samme bataljon som meg har drukket alkohol mens de er iført uniform. Dette krever indrejustis...

  15. Norge har i dag 6 ubåter, hver med et mannskap på 21 mann. Hvor mange av disse som er vernepliktige vet jeg ikke, men anta at det er rundt halvparten av dem, men si minst en tredjedel. Dette blir da ca 40-60 vernepliktige. Siden Sjøforsvaret har innrykk flere ganger i året, er sjansen for å havne på ubåt relativt liten, med mindre du har spesiell fagkompetanse som kan benyttes. Mekanikere og ingeniører f.eks. er ettertraktiet til alle fartøyer i den Kongelige Norske Marine. Du får ha lykke til, kjekt å havne der en ønsker!

     

    Angående trening, så vil man i Sjøforsvaret mest sannsynlig havne på Haakonsvern Orlogsstasjon (HOS), sør for Bergen, da dette er KNM sin hovedbase. HOS har nettopp fått et nytt treningssenter, det ble ferdigstilt i sommer og skulle åpne for ca en måned siden, men åpner først i desember (forsinket pga. byråkratisk krangling). Uansett, dette treningssenteret er i toppklasse, som du kan se i Forsvarsbygg og BT sine artikler. Jeg er selv på Haakonsvern ukentlig og har kikket såvidt på dette anlegget, og det ser utrolig bra ut!

     

    Jeg tror ikke trening blir noe problem i Sjøforsvaret :thumbup:

×
×
  • Opprett ny...