Gå til innhold

TheDale

Medlemmer
  • Innlegg

    243
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av TheDale

  1. Ei jeg kjenner hadde bestilt pizza hos en av de store, fikk oppgitt at ventetiden var 30 min pga pågang. Hun er i pizzasjappa 30min senere, 10 senere går hun tomhendt hjem, uten å si ifra til betjeningen. Ifølge henne selv skal hun aldri bestille mat av den kjeden igjen, og hun er sta nok til å holde ord.

    • Liker 2
  2. Eneste grunnen til å kjøpe Canon sitt speilløst ... logoen muligens, den er jo fin og kjent selvsagt. Sony sitt kitobjektiv til A6000 er ett trist trist objekitv så Sony A6000 med ett bedre objektiv kan være er en kjempeløsning. Ellers finnes selvsagt Fuji, Samsung, Olympus, Panasonic som også er verdt å vurdere i den speilløse verden.

    Jeg ble litt skuffet over høye F tall på Samsung sine objektiver, men funker det å ta nattbilder med Samsung sitt nyest? Liker at den har 4k filming, noe som sikkert er greit å ha om noen år når det blir mer vanlig

  3. Fordelen med M3 er at du vil kjenne igjen brukergrensesnittet, og du kan fortsette å bruke blitsen din. Objektivutvalget er lite, men de som finnes ser ut til å være greie. Samt at størrelsen er fornuftig.

     

    Jeg selv hoppet over til µ-4/3 og er veldig fornøyd med det. Det eneste andre systemet jeg ville vurdert i dag, er Fuji sitt. µ-4/3 systemet er godt utbygd og det er mulig å velge et godt og kompakt kit med utmerket bildekvalitet. Fuji sine objektiver er noe større, men ogs av god kvalitet. år det gjelder Sony, så synes jeg at de gjør mye rart, slik at det er vanskelig å spå om fremtiden, særlig når det gjelder crop-versjonen av kameraene deres.

    Hva har egentlig crop-versjonene å si? Jeg vet at fullbrikke er 1x, mens canon har 1,6x på stort sett alt. Olympus/Panasonic har vel 2x og Nikon hørte jeg har 2.8x på sitt siste speilløse. 

     

    Ser litt på panasonic sitt Lumix GF6. Virker billig og greit?

     

    Har forresten adaptere mye å si på bildekvalitet, eller andre forhold som spiller negativt inn?

  4.  

     

     

    ettersom jeg har noen objektiver samt en tålig grei blits liggende. Burde jeg gå for M3`en.

    Hva med 100D ?

    Omtrent like lite som et speilløst kamera og dine gamle objektive passer direkte uten adapter og prisen er bra.

     

    Jeg kan godt legge litt penger i kamera, og heller mer mot M3`en fremfor 100d. Har også sett litt på Sony A6000, men vet ikke om det er så mye forskjell på denne og M3 annet enn optisk søker og litt raskere bilder pr. sekund på sony.

     

    Med M3 trenger du et adapter for og kunne bruke dine EF-S/EF objektiver, dette blir stort og med tregt fokus.

    Litt avhengig av hvordan type objektiver du ønsker men Sony har ikke så mange objektiver og velge imellom, det har forøvrig ikke Canon M3 heller.

     

    Er ønsket og kjøpe et speilløst kamera ville jeg heller sjekket Olympus/Panasonic sine 4/3 systemer, er det mest utbygget system på alle måter.

    Og din Canonblits vil ikke fungere direkte på andre kamerasystemer, du kan bruke en ekstern sender/mottaker for å få dette til og fungere.

     

    Nei blitsen forventer jeg ikke skal fungere på andre systemer heller. Anbefalinger på hva jeg burde velge? Er kjipt å kjøpe Sony A7 og bare ha penger til et ekstra objektiv, kontra kjøpe en Olympus/Panasonic og ha råd til 3-4 objektiver. Så sant de tar gode bilder overall, dag som natt so to speak.

  5.  

    Jeg skal også ha et nytt kamera, har en Canon 450d nå, men etter 6 års tjeneste tror jeg det er påtide med en oppgradering, spesielt mtp størrelse og lysstyrke. Har vurdert Canon sitt Eos M3, ettersom jeg har noen objektiver samt en tålig grei blits liggende. Burde jeg gå for M3`en. Sett litt på en Sony A7 også, men usikker på om jeg vil legge så mye penger i et kamera, og om det er verdt det.

    Jeg er usikker på om M3 er veien å gå for å benytte eksisterende objektivpark. Tror jeg ville byttet ut objektivene også, eller gått for en 100D.

     

    Da bytter jeg heller alt, og går for et M3 som virker bedre, eller A6000 som kanskje har bedre objektiv-utvalg(?). Noen som kan anbefale noe annet i den prisklassen/kvaliteten eller bedre?

  6.  

    ettersom jeg har noen objektiver samt en tålig grei blits liggende. Burde jeg gå for M3`en.

    Hva med 100D ?

    Omtrent like lite som et speilløst kamera og dine gamle objektive passer direkte uten adapter og prisen er bra.

     

    Jeg kan godt legge litt penger i kamera, og heller mer mot M3`en fremfor 100d. Har også sett litt på Sony A6000, men vet ikke om det er så mye forskjell på denne og M3 annet enn optisk søker og litt raskere bilder pr. sekund på sony.

  7. Jeg skal også ha et nytt kamera, har en Canon 450d nå, men etter 6 års tjeneste tror jeg det er påtide med en oppgradering, spesielt mtp størrelse og lysstyrke. Har vurdert Canon sitt Eos M3, ettersom jeg har noen objektiver samt en tålig grei blits liggende. Burde jeg gå for M3`en. Sett litt på en Sony A7 også, men usikker på om jeg vil legge så mye penger i et kamera, og om det er verdt det.

  8. Begge lo av det? Nei har du sett! Trodde ikke at det var mulig.

    Godt det endte slik, flere personer som hadde sendt inn klage på den type respons til kunder, bare se på han som kjører(kjørte) taxi, som fikk klage uten noen grunn. (tilsynelatende ;)

    • Liker 3
  9.  

    Er absolutt ikke aggressiv. Jeg tror kunden foretrekker vi legger brusflaskene ved søppeldunken og tømmer maten istedenfor at vi legger igjen en lapp og maten står og råtner til neste tømming i stekende sola.

     

    Det med biler er dog svært sjeldent, men jeg tror at også der kunden foretrekker vi faktisk har tømt søpla og brukt tid enn at vi ikke tømmer i det hele tatt.

     

    Når man parkerer bilen 30cm fra søppelkassene som er stengt inne i et stativ slik at det ikke er mulig å komme forbi da må man skjønne det. Da har jeg allerede brukt tid på å bære en tung søppelkasse opp av stativet og brukt 5min ekstra på en allerede lang og slitsom arbeidsdag, så da er det ikke min jobb å bruke ytterlige 5min på å sette den tilbake på det vriene stedet.

     

    Bli bussjåfør i stedet. Da kan søpla gå av og på av seg selv.

     

    Det er såvidt av og til. Passasjerer som er på fylla og kaster opp, noe du som sjåfør må vaske. No thanks

  10.  

    Nå forventer Bhatti hjelp av UD for å finne ut hvorfor han ble nektet innreise i Tyrkia. Burde vi ikke stille oss følgende spørsmål: "Hvorfor ble han ikke nektet innreise til Norge da han ble sluppet fri fra fengsel i Pakistan?".

     

    Fordi han er norsk statsborger. Det som du heller bør spørre deg selv er HVORFOR ikke fikk inndratt sitt statsborgerskap, da han faktisk ble fotografert, og det faktisk er bevis, at han var sammen med militante i Pakistan. 

     

    Det spørsmålet er ganske enkelt: fordi han sannsynligvis bare har et norsk ett, og at norske myndigheter er ikke interessert i å gjøre folk statsløse.. 

    978x.jpg

     

    Tråden jeg opprettet ang. emnet tidligere: https://www.diskusjon.no/index.php?showtopic=1469191&page=1

     

    Jeg skjønner selvfølgelig problematikken, men det burde vært mye større reaksjoner på at mannen holde på som han gjør. Han skulle nesten hatt livstid i fengsel med brev og besøksforbud :p

  11. Selv om Herr Bhatti er en meget farlig mann på svært mange måter er han likevel en norsk statsborger, og da har myndighetene som Elden sa plikt til å prøve å hjelpe ham  best mulig, noe jeg er helt enig med, selv om jeg er svært negativ til de valgene Bhatti har tatt i løpet av årene som har gått. Den norske stat kan ikke nekte ham rettigheter som Ola og Kari Nordmann kan ta i bruk om de skulle havne i knipe i utlandet

    Jeg mener det, at hvis du drar til et annet land, og skal leke Jihad soldat, så burde man miste statsborgerskapet sitt, det er faktisk et valg man tar. Bhatti har sagt flere ganger at han ikke ville tilbake til Norge, men kommer "hjem" likevel. Jeg er helt for at den norske stat skal hjelpe sine borgere, men ikke slik som Bhatti og andre som forguder den type hat som det de terroristene gjør

    • Liker 1
  12.  

     

    vel, folk er vel selv ansvarlige for å spise sunt.

     

    Og da er vel folk ansvarlige for å drikke sunt også. Men okei, normalt lager man vel ikke så mye bruduljer med 5 burgere da.

     

    Tror ikke bartenderen nekter fulle folk et glass vann. Her ligger deler av problemet. Mat er nødvendig, men alkohol er ikke nødvendig. Resten ligger i at man ikke skal "krenke" folk. Å nekte noen usunn mat er å si de er feit og slikt går ikke i verdens rikeste land i 2015. Om butikker hadde begynt å nekte folk matservering fordi de var for feite, da tror jeg denne tråden hadde tatt helt av.

     

    Du kan dele drikke og mat inn i to kategorier, sunn og usunn, veldig sort hvitt dette, du trenger mat, men ikke nødvendigvis en burger fra burger king

  13.  

    Gjett hvem som gikk av med seieren? La meg si det sånn at menn er altfor mye tøffel.

    Nesj, det er bare dårlig "planlagt". Det viktige er at du lurer inn tanken om det du vil ha litt før du står der, så får du det med deg hjem - samtidig som at dama følte at hun valgte det. Vinn / Vinn altså. Man kan jo sette ned foten å si at man SKAL ha noe, men da må man gjerne gi slipp på noe annet. Forhold er jo en balansegang. 

     

    Det er ikke noe som heter balansegang, hvis fruen absolutt ikke vil ha noe inn i stua, så kommer det ikke inn. Hos damer går det mest i stil enn i kvalitet, hvis du vil ha kvalitet som ikke nødvendigvis ser pent ut, men som spiller fletta av deg, så bør du skaffe deg man cave ;)

  14.  

    Er det bare Mac-brukere som får oppdateringen? Har ikke sett noe til Apple Music enda, men jeg bruker Windows 7...

     

     

    Skal bare være å bruke iTunes på Windows. Dunno om du trenger en oppdatering av iTunes.

     

    Men tror tjenesten kneler litt. Sliter med å legge til ting i spillelister osv. Sikkert stor pågang akkurat nå

     

    edit; sjekket ved å installere nye osx på macen min nå, tar 14timer å laste ned 1gb, så da sier det vel sitt, hele greia holder på å knele tror jeg :p

     

    Du må ha siste versjon av iTunes(som blir released i dag) for å kunne benytte deg av Apple Music.

  15. Hvor stor forskjell er lydkvaliteten kontra Spotify ? Er rimelig lei Spotify sin app og desktop som er verre er enn noen gang. Men lydkvaliteten må være minst like "bra".

    Lydkvaliteten blir jo som de sikter til over her, bedre. 

    Fordelen med Apples løsning er at den er pakket inn i den allerede eksisterende musikk appen. Et annet pluss er at du får familiepakke for 6 personer for 150,-, kontra 2 personer hos spotify.

  16. Angivelig 256kbps AAC. (Oppnår stort sett bedre lydkvalitet enn mp3 på samme bitrate). Men kan se for meg at de vil tilby lavere kvalitet på streamingen sin, for de som ønsker å spare båndbredde.

     

    Til sammenlikning tilbyr Spotify (i Ogg Vorbis) 96kbps for mobil ("normal"), 160kbps på desktop og mobil satt til "high quality". I tillegg til desktop med 320kbps.

     

    256kbps AAC har stort sett også bedre kvalitet enn 320kbps også  :w00t:

    Og så bruker 256kbps AAC mindre data enn 320kbps ;)

×
×
  • Opprett ny...