Gå til innhold

leonthine

Medlemmer
  • Innlegg

    332
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av leonthine

  1. Folk må faktisk forvente såpass små "plager" når de bosetter seg i tette leilighetskomplekser. Så lenge du ikke bryter med reglene i borettslaget for ro og orden og ikke overdriver med støy o.l. får hun nesten bare finne seg i det. Bor på samme måte selv. Barn som roper tidlig søndags morgen er irriterende, men det er noe jeg visste var en del av pakka når jeg bosatte meg her.

    • Liker 4
  2. ja soving ble det, men det var lesesal fra 8 om morgenen til 22 om kvelden. Hva som fungerer for folk er veldig individuelt men noe som hjalp meg å holde orden var at jeg holdt en oversikt med at jeg førte opp antall timer jeg brukte på hvert fag slik at jeg kunne se hvilke jeg nedprioriterte i alt kaoset :)

  3. Jeg vil nok si at her har X bidratt til skaden sin selv ved at hun ikke vil gå og stå på egne ben og provoserer dere til at dere flytter henne med makt. Min mening er at det subjektive skyldkravet ikke oppfylles på grunn av at hennes egen medvirkning til hendelsesforløpet. Her fremstår hennes oppførsel som det for meg som er mest "klandreverdig" og ledende til utfallet, i forhold til hvordan dere reagerte som etter min mening ikke er "over streken".

  4. Hei! Jeg har et spørsmål angående det å ta opp fag fra vgs. Jeg holder på å ta opp fag som privatist og lurer på om jeg gaper over for mye. Jeg har en plan om å ta 13 fag på et år, da det er 7 til høsten og 6 til våren. Dette er stort sett norsk, samfunnsfag, engelsk og matematikk + andre realfag. Jeg har en plan om å gjøre det relativt bra i fagene og dette blir som en fulltidsjobb. Jeg har hatt alle fagene fra før, så jeg trenger kun bedre karakter. Er det helbom, eller er det mulig?

    Jeg tok opp 8 fag et halvår samtidig som jeg gikk på fulltidsstudie og hadde deltidsjobb. Ble 9 eksamener i mai og 2 i juni, det.. Det var så klart helt utrolig beinhardt og måtte en ekstrem disiplin til som jeg egentlig ikke har. Men jeg fikk meg inn på det jeg ville da jeg oppnådde gode resultater på alt :) Et slikt løp krever imidlertid utrolig jevnt arbeid. Hører vell for opplysningens skyld til historien at jeg fikk nervesammenbrudd i en av eksamenene pga. presset (men det gikk altså bra alikevell) :) Lykke til!

  5. slike ting er så individuelt og personlig at det finnes ikke noen fasit. Det avhenger så utrolig mye av personlighet. Hvis det er til noen slags hjelp kan jeg fortelle litt om meg og hvordan jeg vet at jeg elsker mannen min, selv om jeg kan være avvisende og være litt "lei" av han av og til. Ofte vil jeg ikke kysse han og blir kanskje irritert når han holder rundt meg og prøver å være kjærlig mens jeg helst bare vil tømme oppvaskmaskinen i fred. Sånn blir det for min del, det er samlivet, jeg blir glad når han kommer hjem, savner han, smiler når jeg ser han sove som en liten gutt, og elsker å ha sex med han selv om det ikke frister like mye hver gang. Om jeg var deg ville jeg sagt det som det er, prøvd å ta en del av skylden ved å si at jeg ikke visste om det var meg selv og mitt "humør" (av mangel på bedre ord?) eller følelsene, fått partneren til å akseptere en liten "pause" der jeg kanskje tok noen dager på hytta alene eller noe for å sortere følelsene. Du kan ikke presse deg selv til å elske noen hvis du genuint ikke gjør det, men det kan nok være lurt å ikke dra noe sted før du vet hva du vil.

    • Liker 2
  6. Bli det du vil bli, ellers vil du bare angre på at du ikke satset og fant ut hva du egentlig var god for. Nå virker sikkert et år ekstra med arbeid for å ta opp fag eller noe sikkert som all verdens, det gjorde det for meg da jeg gikk på videregående, men tro meg det er det ikke. Vet flere som har tatt opp fag i alt fra ett til tre år for å komme inn på jus og medisin, eller tok et studieår med noe annet for å få ekstra poeng. Det er de absolutt færreste som går direkte fra vgs inn på medisin har jeg hørt, så det er på ingen måte et nederlag, selv for dine høye mål.

  7. jeg er ganske distre av meg fra tid til annen, hender seg jeg plaprer ut noe helt annet en det som det blir snakket om, oftest fordi jeg tenker på noe annet. Flauest da jeg ble spurt om noe under en familiemiddag og bare svarte med navnet på gutten jeg var hemmelig forelsket i.

    • Liker 2
  8. Hei! Kom nettopp hjem fra tannlegen/tannpleieren og jeg fikk beskjed om at jeg hadde et hull i en tann. Hun sa ingenting om det var et stort hull eller lite hull så er litt skeptisk. Har sett i andre tråder at borring ikke gjør spesielt vondt, og noen anbefaler bedøvelse og ikke. Hva er best?

    bedøvelsen gjør omtrent like vondt som borringen, om ikke værre, men føles som et tryggere valg så jeg går for det hver gang. Ta med musikk og hør på det så slipper du å høre kraklingen fra borret like godt :)

  9. Hei!

     

    I går (tirsdag) stod jeg å stelte meg på morgenen. Når jeg skulle gre gjennom håret, kjente jeg plutselig at det gjorde utrolig vondt i bakhodet, på venstre side. Så tok jeg hånda og kjente.... En klump/kul på størrelse med en ti-kroning, hard og veldig øm og vond og ikke bevegelig. Jeg ble helt skrekkslagen. Var opptatt hele dagen, og fikk ringt legen først i dag. En ting er at jeg ikke klarer å vri hodet motsatt vei uten at det strekker på kulen og at jeg ikke kan ligge på venstre side. Men jeg tenker det verste. Har legetime i morgen ettermiddag, men jeg vil gjerne høre hva dere tenker det kan være. Jeg håper den er godartet....... hilsen vettskremt :hm:

    jeg har en klump i hodebunnen utenfor kraniet, har vært der lenge og er ikke noe alvorlig i det hele tatt. Ikke bekymre deg i sorgen før du har fått noen beskjeder fra legen som tilsier at du bør uroe deg. :)

  10. Har lest og hørt et sted at kronisk hikke faktisk kan være symptom på alt fra mindre alvorlige til alvorlige underliggende tilstander. Hadde det vært meg, som egentlig aldri går til legen, hadde jeg definitivt tatt kontakt for å få dette avklart, om ikke annet for egen ro. :)

  11. Tjener du på det, i den forstand at rabattene vil være større enn semesteavgiften?

    Det er ikke svindel i lovens forstand, om du går opp til eksamen eller ikke raker ingen andre enn deg selv. Så klart er det som en annen her skriver sikkert enkelte som har etiske innvendinger med tanke på at du tar opp en studieplass noen andre kanskje kunne brukt.

  12. Jeg er den siste her i verden til å vifte med noen pekefinger her, men jeg vet hvordan det er å føle på karakterpresset og vet det frister med hjelpemidler. Jeg er av den mening at det ikke er noen snarveier til god studieteknikk, som er det det for det meste handler om. Men jeg tar mye B vitamin og omega 3, en deel mer enn det som står som anbefalt, og dette skal etter ryktet også hjelpe mot mye som står i den lista over. Kjøp deg en hau av vitaminer, studer hardt og nyt følelsen av å ha oppnådd noe :)

  13. Ser mange her er rask på avtrekkeren med gold-digger stempelet, men hva vet man egentlig om noen man har lest 3 setninger om?

    Uansett: man kan aldri snakke en person ut av følesene sine, om man presser for hardt der så ender man opp med å skape splid mellom seg selv og veninnen fremfor ønsket effekt. Anbefaler deg heller å ta en prat med henne og spørre henne om hun har tenkt over konsekvensene et slikt forhold kan ha, og "ta det rolig" av hensyn til barna.

    Min bestefar i 70årene hadde i mange år en kjæreste som var i tidlig 40 årene, de hadde tross aldersforskjellen en god del tilfelles og gjorde hverandre lykkelige. Så klart hadde vi i familien lenge våre invendinger og skepsis, men alle av oss så at han hadde noen lykkelige år til sist med henne og hun endte så klart ikke opp med noe da han gikk bort, og da han hadde lite i utgangspunktet anyways.

    • Liker 1
×
×
  • Opprett ny...