Gå til innhold

luredan

Medlemmer
  • Innlegg

    16
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av luredan

  1. Jeg har en etter hvert veldig gammel PC med PIII 700 Mhz, 512 MB DDR RAM.. Grafikkortet som sitter i nå er et Geforce II Pro. Jeg bruker maskinen stort sett til å kjøre programmer som kun finnes for Windows, og til det fungerer den fint. Problemet er at jeg kom over et molekylvisualiseringsprogram (QuteMol) som krever at grafikkortet støtter FrameBufferObjects. Jeg ser at "alle" 3d-kort som selges i dag gjør det.

     

    Frägan er derfor: Hvis jeg kjøper et nytt low-end AGP-kort i dag (under 500 kr), vil det passe i min gamle PC? Er f.eks. AGP 8X kompatibelt med god gammeldags AGP? Er det noe annet som kan gå galt med kompabiliteten?

     

    EDIT: Maskinen har både Win 2000 og Win Vista installert. Vista kjører overraskende greit (uten fancy effekter naturligvis), så OS-kompabilitet burde ikke være noe problem.

  2. Takk for tips, Journey. Det ser ut som en svært god kandidat. Jeg tror det må ha vært dårlig skjerm på maskinen jeg så på, for jeg ser jo at det stort sett er widescreen det går i rundt omkring.

     

    Jeg ser nå på muligheten for å presse prisen litt ned, og fant denne (Dell Inspiron 630m):

     

    http://www1.euro.dell.com/content/products...no&s=dhs&~ck=mn

     

    som kan konfigureres med bluetooth for 500 kr ekstra. Får med 1 gb ram hvis jeg bestiller litt raskt. Er det et greit kjøp? Eller er jeg fryktelig-fryktelig-fryktelig dum hvis jeg går for integrert grafikk? Jeg har ikke noen planer om å bruke maskinen til spilling, men operativsystem og programmer vil vel også kreve mer og mer..

  3. Takk, ser slett ikke dumt ut, men har den Bluetooth? Har sett på en del pcer på forskjellige nettbutikker - og svært få oppgis å ha bluetooth. Er dette fordi Bluetooth er så vanlig at det er med på alle - eller at det er en sjeldenhet..? Vil helst slippe bt-dongle.

     

    Og så var det dette med widescreen som jeg håper noen har erfaringer på. Jeg har bare prøvd en maskin med widescreen. På den synes jeg teksten ble litt dradd, slik at det ble ubehagelig å lese over lengre perioder, men det kan jo ha vært skjermen på den maskinen var spesielt dårlig. Synes folk det er greit å lese på slike skjermer generelt? Går det evt. an å stille inn slik at det blir svarte felter på sidene?

  4. Har fulgt litt dårlig med, så jeg er kjempeglad hvis noen kan komme med råd.

     

    Pris: Maks 11 000 inkl Windows, porto, etc.. (men gjerne mindre)

     

    Skal hovedsaklig brukes til internett, kontorapplikasjoner og ting som ikke krever så mye av maskinen.

     

    Trenger:

    * ca. 15" skjerm med god lesbarhet (leser mye på nettet, så kanskje ikke for høy oppløsning og kanskje ikke widescreeen..? Synspunkter på dette?)

    * Min. 512 mb minne

    * Min. 80 gb harddisk

    * Bluetooth, wlan

    * Stillegående

    * OK utseende (ikke for stor, ikke for stygg)

     

    Ønsker dessuten helst å kjøpe fra en butikk som tar maskinen tilbake med et smil hvis det er noe galt med den..

  5. Har en litt eldre 17". Tenkte litt på å bytte den ut med en 19" nå som jeg så at prisene har falt mye siden sist jeg sjekket dette. Men oppdaget til min store overraskelse at alle 19" LCD-skjermene ser ut til å ha 1200x1024 oppløsning. Det har jeg jo allerede på 17" min, så da forsvant plutselig litt av vitsen.

     

    Synes jeg husker at de gamle 19" CRTene pleide å ha 1600x1200. Husker jeg feil? Finnes det i det hele tatt 19" LCD med 1600x1200, eller blir det rett og slett for smått, slik at 21" eller en ekstra skjerm kanskje er lurere..?

  6. Jeg oppdaterte Bios for noen dager siden. Laget en liten oppstartsdisk, og oppdateringen i Dos gikk fint. Men så skjedde det.. Skjermen rakk akkurat å vise Flashing Complete, før maskinen slo seg av! Når jeg skrudde maskinen på igjen, skrudde den seg av etter et sekund! Så lot jeg maskinen stå et par minutter, før jeg skrudde den på igjen. Nå rakk jeg såvidt å se bios, før den skrudde seg av igjen. Enda merkeligere var det at maskinen kjørte helt til Windows-oppstartsskjermen, etter å ha stått avslått et par timer.... Det virker altså som den kjører lenger, jo lenger den har stått avslått! Noen som har den fjerneste anelse om hva dette kan komme av?

  7. Hvis du leser litt, tysk er dette en grei guide:

     

    http://www.letyourhandyglow.de/m505/m505.htm

     

    For telenor er brukernavn dj og passord dj. Tlf. nr. er det samme som det som står på siden (internasjonal standard tror jeg). Jeg kom fint på nett med innstillingene over. En ting som er verdt å legge merke til er APN. Når jeg bruker wap på telefonen min skal denne være "wap" (uten anførselstegnene), mens for internett ble det "internet". Dette gjelder ihvertfall Telenor.

  8. Jeg har kjøpt en ny PSU vifte, men denne har tre ledninger, mens den gamle PSU viften bare har to.

     

    Fra den gamle PSU viften går det altså to ledninger til en liten grønn printplate med veldig lite på. Så går det tre ledninger fra denne og ned på selve kortet i bunnen av PSU'en. Alle ledningene er loddet på - ingen kontakter.

     

    Spørsmålet mitt er derfor: Skal jeg lodde alle tre ledningene fra den nye viften sammen med de tre fra PSU'en (før den lille platen), eller to fra viften sammen med to (etter platen)? Og hva er egentlig den siste blå ledningen til?

  9. Hadde en gammel Pentium 233 MHz liggende og skulle prøve og få den igang så jeg kunne bruke den til mp3 spilling om natta (ingen vifter=ingen støy). Jeg kobla til alt og startet PC en, kom inn i bios og endret innstillinger, boota windows og alt gikk greit. Så så jeg inn i kabinettet og, det var INGEN TING på CPUen! Ikke kjøleribbe eller noe! Helt bar overflate med litt kjølepasta på og det var alt. Fikk litt panikk og skrudde av PCen med en gang, satte på vifte og starta på nytt. Og det gikk, til min store lettelse. Men det var jo veldig gøy da, ingen kjølegjenstander og likavel funka den (Har ingen andre vifter i kabinettet, ingen i PSU heller).

     

    Wow! Må være noe med 233Mhz Pentiumene. Har gjort akkurat det samme. Hadde en pc med 233 Mhz Pentium som jeg hadde fått omtrent gratis, så jeg tok sjansen på å fjerne både CPU- og PSU-viften. Det gikk helt fint, maskinen kjørte HELT lydløst ganske lenge uten å overopphetes. Det var veldig uvannt igrunn, håper de snart klarer å lage lydløse pc'er. Apple har jo klart å lage nesten lydløse Mac'er..

  10. Jeg har planer om å minske støyen fra pc'en ganske mye, ettersom den ofte står på om natten. Siden den er på soverommet, kan det være ganske irriterende å sovne til bzzzzuuumvrrrr..

     

    Grafikkortet jeg har er et Asus med Geforce2 pro. Har tenkt på Zalman ZH80 (den uten vifte). Så trenger jeg en ny kjøler til cpu'en, en kabinettvifte og så hadde jeg tenkt å bytte ut viften i strømforsyningen.

     

    1. Kan dere anbefale en stille cpu-kjøler til en PIII 733 Mhrtz og en stille kabinettvifte?

     

    2. Er det noe spesiellt jeg må tenke på når jeg skal skifte ut viften til strømforsyningen? Hva slags spenning f.eks.?

     

    3. Viftestyring.. Hadde selvfølgelig vært okey med et heavy deksel i front med temperaturviser og kontroll, men dette skal være et økonomiprosjekt, så jeg lurer på om jeg må droppe det. Hva vil dere anbefale som viftestyring?[/u]

×
×
  • Opprett ny...