Gå til innhold

Firstmile

Medlemmer
  • Innlegg

    203
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Firstmile

  1. Tenkte jeg skulle si noen om ord om dette før jeg gir meg. Jeg vil først presisere at jeg ikke jobber i Firstmile, hverken nå eller tidligere. Jeg var med på å starte opp Firstmile i ZyXEL regi, men var ikke lenger involvert i noen besluttninger i noen form e.l. når Firstmile ble et eget AS. Jeg har heller ingen myndighet til å uttale meg om Firstmile nå siden det er heleid av NextGenTel så disse uttalesene er på ingen måte "offisielle", det er kun mine private meninger og uttaleser som kommer her. Altså igjen, dette er en privat uttalese som ikke er på vegne av ZyXEL, Firstmile eller NextGenTel, men min privat. Grunnen til at jeg bruker denne kontoen er for at dere skal vite at det er meg.

     

    ZyXEL startet Firstmile som et prosjekt og en showcase for ZyXEL DSLAMer. IP DSLAMer var ikke etablert eller brukt i Europa i noen særlig grad (var vel kun Catch i Norge). Det var først og fremst ATM som var den eneste løsningen. Fordelene med IP fremfor ATM på teknisk plan er innlysende for de som jobber med det, men det var først og fremst det økonomiske aspektet vi ville få frem. Vi startet derfor med Firstmile for å fremme dette. Ideen var å bygge ut en del sentraler som ikke hadde dekning for å vise dette. Det som skjedde da var at hele Norge tok av, og publisteten og responsen var overvelmende. Dette medførte at en del problemer for oss at dette kom så tidlig. Den første firstmile siden var bare enkel tekst og bilde av en nettverkskabel og en e-postadresse mens vi jobbet med dette prosjektet. Responsen førte da til at vi må hive inn høygiret og få ting på plass mange måneder før den planlagte "lanseringen" som uansett skulle være i mindre skala i starten. Den langsiktige planen var å bygge ut sentraler der Telenor ikke hadde "råd" eller lyst og så selge disse linjene som wholesale til eksisterende ISPer. Dette for å vise at IP DSLAMer hadde livets rett og vel så det. Når det gjelder denne 20 interessenter/bestillinger delen, så kunne vi ikke gjøre mye her. Erfaringsmessig var det 10-30% av de interesert som bestilte. Det er også juridisk vanskelig for oss å ta imot bindende bestillinger før vi bygger ut for så lenge de ikke har mottat noe produkt, kan de fritt avbestille/heve bestillingen. Vi kunne derfor ikke gå kun på det. Vi hadde noe sånt som 3-400 sentraler som oppfyllte kravene om samtlige interessenter bestilte, men det var jo utopisk. Dette var noe vi måtte forholde oss til under utbyggingen i starten. Senere tok vi enkeltsentraler (f.eks. Gansdalen) og fortsatte med det, istedet for områder (f.eks. Nes Kommune) som i starten. Firstmile har en rekke sentraler hvor potensialet er 3-600 kunder. Disse skydde Telenor som pesten tidligere.

     

    Nå er det mange som sier at vi kun bygget ut der Telenor var, men dette er helt feil. Jeg kan bl.a. nevne at sentralene vi bygget ut i f.eks. Nes ikke sto på planene til Telenor som da gjaldt ut 2005. Telenor hadde mao, ingen planer om å bygge ut disse stedene. De ble da bygget ut rett etter at vi hadde kommet der i starten av 2004 tror jeg. Videre var det aldri snakk om at vi skulle bygge ut *alle* sentraler som ikke hadde bredbånd, men vi sa vi kunne bygge ut enhver sentral som ikke hadde det pga den plattformen vi benyttet. Gimmick'et vårt var altså at vi kunne det, men det var aldri intensjonen om å gjøre det og det fremstillte vi det heller ikke som. Vår utbygging var først og fremst interesse-rettet, men vi kunne ikke bygge ut alle som ikke bredbånd da. Det sier seg jo selv når selv Telenor sliter med det, med sin pengesekk. Videre var ikke bredbånds-interessen så stor da som den er nå.

     

    (Jeg skal ikke gå inn på problemene vi hadde med Telenor for da blir det en lang post, men de var helt klart delaktig i treneringen og forsinkelsene vi har møtt på, spesielt kapasitet biten.)

     

    Etter hvert som FM vokste ble det klart at vi i ZyXEL ikke kunne fortsette med det *og* ZyXEL så Firstmile AS ble etablert, med eget styre og egne ansatte. Wholesale ideen var ikke død, tvert imot så snakket vi og FM AS med flere ISPer om dette, men problemet var bl.a. manglende dekning i Oslo (den var det ikke mange av dere som regnet med tenker jeg). Målet var fortsatt uutbyggde områder, men å leie en 34Mbit/s til en bygd i Troms med 20 kunder er ikke økonomisk ansvarlig. Videre ble det vanskelig for Firstmile AS når Telenor økte til 90% dekningsgrad og en rekke lokale kraftlag tok initiativ og bygget ut sitt nærmiljø (også med ZyXEL DSLAMer).

     

    "Målet" vårt, altså vi som startet FM var å vise at bredbånd ikke skulle være forbeholdt storbyer, men det var fullt mulig å bygge ut grisegrendt strøk for bredbånd. Nå er det riktignok 3 år siden vi begynte på dette, og vi skal ikke prøve å klore til oss noe ære for at det nå er massiv dekning for dette for det er det først og fremst Telenor som står for, men markedet har endret seg radikalt siden vi startet og det måtte vi (og senere Firstmile AS) forholde oss/seg til. Videre tok utbygging langt lengere tid enn vi planla slik at vi ikke rakk mange av disse sentralene før Telenor var der.

     

    Firstmile fikk ikke så stort nedslagsfelt som vi håpte og har vel fått ufortjent mye presse men det tjente uansett sin funksjon. Nå kom ikke vi frem til en del av sentralene vi hadde på kartet men de endte nå likevel opp med bredbånd, selv om det ikke ble vi som sørget for det. Videre er prisene blitt vesentlig lavere. FM var for små til at vi kan få noen ære for det, men de som bor der vi har dekning har tilgang til en av de rimeligste bredbåndsabonnement som er (var?) tilgjengelig. (Med unntak av BBB.)

     

    Firsmile AS eksisterer fortsatt men nå er det NGT som eier alle aksjene. Jeg har ikke noe med FM eller NGT å gjøre så jeg vet ikke hva NGT har planer om, men jeg vet at NGT tar med seg folk fra bl.a. kundeservice så denne endringen bør nødvendigvis ikke ha noe å si for FM kundene bortsett fra at de nå får tilbud om e-post adresse, NextPhone, Video-on-Demand osv som NGT har på sin portal. Det blir litt feil å klage nå. De som ikke synes FM er noe pga dette oppkjøpet, bør vente litt for det er godt mulig at FM vil fortsette i sin nåværende form. Dere som er FM kunder har vel uansett ikke merket noen endringer ennå?

     

    Avsluttningsvis vil jeg nok en gang si at denne posten er mine uttalelser og meninger og ikke på vegne av ZyXEL, Firstmile eller NextGenTel. Dette blir også min siste post, så jeg vil ikke svare på evt. spørsmål som kommer. Først og fremst fordi jeg antagelig ikke kan svare på det da jeg ikke lenger har noe med FM å gjøre eller har hatt det på en stund. Er det spørsmål rundt FM, så henvend dere til de. Jeg ville bare klargjøre noen punkter her.

     

     

    Mvh,

     

    Geir Rimala

  2. ja der har dere rett av vi forbrukere skal ikke skal stole på dere.

     

    for han sjefen din må være stor bløffer som kom med det intervijuet på digi.no.

     

    det er bra at du er ærlig da som sier det her.

     

    at dere har ikke tenkt å øke hastigheten nå veit vi hvor vi skal holde oss til

    og jeg stoler mer på DG en hva firstmile sier

    Dette er jo bare ren trolling. Jeg svarer for siste gang om du ikke har tenkt å komme med noen seriøse poster.

     

    Det står ikke noe sted i Digi artikkelen at vi kommer til å tilby raskere Internett. Ikke ett eneste sted. Vi kommer nok til å øke linkhastigheten når streaming og VoD er tilgjengelig, men det er tvilsomt at det kommer noe raskere Internett, men vi får se.

     

    Grunnen til at ADSL2+ ennå ikke er klart i Norge skyldes at DSL-chipset produsentene ennå ikke har klart å produsere en ADSL2+ chip som er godkjent i Norge og klar for produksjon. Dermed kan ingen tilby ADSL2+ per idag. Hadde de hatt dette klart i Oktober, kunne vi ha lansert i Oktober. Det var derfor Rønningen skrev håper.

     

    Nå anser jeg denne saken som avsluttet om du ikke kommer med noen sakelige poster.

     

     

    Mvh,

     

    G. Rimala

     

    Edit: Når det gjelder problemer med Internett-tilgangen idag er det lagt en melding under driftsmeldinger for de som lurer.

  3. jeg har vert i kontakt med DG og dem har bekreftet det

    Hva de sier og hva de gjør er ikke nødvendigvis samme ting. Jeg er ofte rundt om i sentralene og har vært i flere Oslo-sentraler denne uka og har ennå ikke sett noe ADSL2+ linjekort i DSLAMene deres.

     

    Videre så er det helt uvesentlig da det ikke finnes ADSL2+ annex B modem, dermed er ikke teknologien klar.

     

    Og som sagt tidligere, vi har hele tiden sagt at det er tvilsomt at vi kommer med høyere internett-hastighet men at denne ekstra båndbredden blir brukt til andre tjenester.

     

    Mvh,

     

    G. Rimala

  4. ADSL2

     

    dere skal melke folk først ? det kan du ikke si at ingen andre har det.

     

    telenor har det i svalbard og dataguard har oppdatert sentaralene sine i oslo for adsl2 og dem venter kun på modemene.

    sine .

     

    så jeg tror at du ikke er oppdatert om adsl2 :no:

    Er det meg du snakker til?

     

    Du sier jo selv at teknologien ikke er klar...

    (Forøvrig har ikke DG noe ADSL2+ teknologi i sentralene sine. Tviler på at TN har det og, om de ikke kjører Annex A i Svalbard.)

     

     

    Mvh,

     

     

    G. Rimala

  5. firstmile er tull dem lover hytt og pine GEIR HVOR ER DEN JÆVLA ADSL 2 SOM SJEFEN DIN LOVTE UT???

    Voldsomt til temperament da...

     

    ADSL2+ kommer når teknologien er klar. Per idag er det ingen som kan levere en ADSL2+ ende-til-ende løsning som er tillatt i Norge så da sier det seg selv at det ikke er lansert ennå.

     

    Videre har vi ikke lovet noe som helst.

     

    Og til slutt skjønner jeg ikke hvorfor du skriker etter ADSL2+ når vi ikke engang har lansert produktene. Det er godt mulig at vi ikke kommer til å tilby noen høyere internett-hastighet selvom vi kan tilby en høyere linkhastighet.

     

    Mvh,

     

    G. Rimala

  6. Kolbotn har blitt utsatt til 1. novemeber, da kommer det kapasitet dit. Mulig det blir lenger for vi mangler ennå noen papirer fra TN.

     

    Så ikke PMen din før nå, men klok av skade åpner vi ikke for bestilling før alt er på plass. ;)

    Når det åpnes for bestilling vil alle registrerte interessenter få en mail om at det er klart.

     

    Når det gjelder Nes jobber vi med å grave fiber til Fjellfoten. Dette vil antagelig bli ferdig før jul om vi ikke støter på noen problemer der. Det er uvisst om Nes Kommune har mulighet til å bli med på det, men vi kan ikke vente lenger på de så vi starter nå, så får vi se om de får blitt med etterhvert.

     

    På Fenstad er det også planlagt fiber, men det er usikkert om vi rekker dette før jul. Vi vil prøve en annen type hardware der for å utnytte linjen bedre. Vi er usikker på hvor mye bedre det vil bli av dette, men da kan vi nok forvente noe høyere hastighet der.

     

    Vi er klar over at hastighetene der nå er lave, men dere må huske på at linjene våre er gratis og er nå kun ment som et alternativ til ISDN linjer, ikke (ekte) bredbånd. Problemet var at enkelte hadde veldig "hard" bruk og når det da er så lite kapasitet tilgjengelig, vil disse spise mye av den. Det igjen medførte at en del kunder ikke hadde nett-tilgang i perioden 18-23 eller hadde veldig dårlig tjeneste da. Nå er det en mer stabil (dårlig) linje til alle uten så mye variasjon i ytelsen.

     

     

    Mvh,

     

    G. Rimala

    Firstmile

  7. Det som suger mest med firstmile er mottoet dems: DSL Når du vil ha det, der du vil ha det

     

    Jeg mener HALLO..... Jeg vil ha det her, og jeg vil ha det nå!

     

    Men dem kommer vel neppe til kolbotn noen gang :realmad::wallbash::realmad: Ja hva med det fine mottoet dems?

     

    Nei får hver dag som går så for jeg mindre og mindre positive tanker om firstmile :thumbdown:

    Til orientering, Kolbotn er under utbygging og er estimert operativ i oktober.

     

    Ellers kommer Skytta, Sla(t?)tum, Nittedal, Hakadal, Stabæk, Sandvika, Nesbru og Asker opp på fredag, evt. mandag for de som skulle være interesert i det.

  8. Problemet med Opaker er at Telenor ikke vil leie oss kapasitet selv om de nå har en fiber dit. Dvs. de kan leie til oss men først var det en million i installasjon, deretter endret de dette til normalt nivå men sa at de ikke kan levere før i juli 2005. Dette til tross for at jeg har vært inne i sentralen og sett på fiberen.

     

    Vi jobber også med å kapasitet til resten av sentralene. Der legger vi antagelig fiber selv. Vi jobber med flere leverandører om dette.

     

    Radiolinje ble skrinlagt fordi det må bygges høye master på en del punkter samt at vi må skyte på kryss og tvers over hele Nes for å få dette til. Det ville da medført høyere latency og ikke vært økonomisk forsvarlig.

     

    Mvh,

     

    G. Rimala

  9. Vi tilbyr ikke VDSL per idag. De som har VDSL har det fortsatt men det blir ingen nye nå. Dette fordi Telenor endret spesifikasjonen sine (igjen) 1. mai. De er nå fastsatt. Dagens utstyr må derfor byttes ut.

     

    ZyXEL kommer med en ny VDSL hardware plattform i juli som vi vil gå over til men dette tar litt tid, så jeg antar at VDSL blir relansert i høst/vinter.

     

    Mvh,

     

    G. Rimala

    Firstmile

  10. Jeg begynner å lure på om dere troller nå eller ikke, men det er ikke mulig å tjene penger på internett (når dere ikke er villige til å betale for det). La oss nå si at f.eks. Firstmile skal tilby f.eks. VDSL/ADSL2+ og 15-20Mbit/s internettaksess. Hva skjer da? For det første blir det jo ramaskrik om dette koster over 1000,- kroner, men det er en annen sak.

    Videre, alle storbrukere kommer til oss. Dette er ikke mange, det er en håndfull brukere. Vanlige brukere (og de fleste her bruker mer båndbredde enn "normalen") er ikke villige til å betale mye for denne hastigheten så de benytter seg ikke av tilbudet. De har heller ikke behov for det. Storbrukerene smekker opp servere o.l. og har har en snittbruk over langt over normalen (ellers hadde de ikke kjøpt tjenesten).

     

    Hva medfører dette for vår del? Jo vi må bruke mye penger på en større internettlinje inn til oss, og denne økningen må ikke koste mer enn de inntektene vi får på inntektene av disse produktene noe som er vanskelig i seg selv men er mulig. Det er uansett ikke noen lønnsomhet i det og for en del ISPer krever det oppgradering av nettet som igjen koster mye mer enn det smaker.

     

    Og igjen, når det gjelder streaming. Skal du ha bra kvalitet må du 4-5.5Mbit/s på streamen. Denne trafikken går ikke over internett men internt i nettet hos ISPen. (Streamingserverern står hos ISPen.) Man reserverer da denne båndbredden til dette, den går ikke på internett-"linja" i så måte. Dette er helt nødvendig og ganske logisk. Sitter du å ser på fotball EM skal du ikke miste bildet fordi poden begynner å laste ned HL2, derfor blir deler av linken reservert til forskjellig type trafikk. Det vil si at du har den samme internett-båndbredden om du ser på TV eller ikke.

     

    Mvh,

     

    G. Rimala

    ZyXEL/Firstmile

  11. Det er tydelig at alle ikke helt skjønte hva jeg sa. Jeg sier at dere vil får høyere linkhastighet, men ikke høyere internett hastighet. Man setter opp utstyret slik at f.eks. 5-10Mbit/s er reservert streaming, 0.5Mbit/s er reservert ip-telefoni og 2Mbit/s er reservert internett. Dvs at du får f.eks. en 15Mbit/s link hjem, men bare 4Mbit/s av disse kan benyttes til Internettaksess.

     

    Videre så er det igjen et inntrykk alle her sitter med at det er så vanvittig mye høyere hastigheter og billigere i alle land. I så fall vis meg eksempler på dette. Vis meg et land hvor de har så høye hastigheter til så lave priser og som er tilgjengelig for 70-80% av befolkningen. BBB har ikke noen særlig bred dekning.

     

    Videre så må dere også huske på at kun 20-30% av de som har tilbud om bredbånd benytter seg av tilbudet. Er det da økonomisk forsvarlig at Telenor skal blåse av enda noen hundre millioner fordi 2-3% av disse 20% ønsker raskere internett?

     

    Mvh,

     

    G. Rimala

    ZyXEL/Firstmile

  12. For å oppklare noen punkter.

     

    Vi sliter i Nes fordi vi ikke får nok kapasitet fra Telenor der. Vi ble fortalt (muntlig) at det var fiber i området men det var det ikke. Vi bestillte 2Mbit/s linker som TN er lovpålagt å levere, men har per idag kun fått levert under halvparten av de vi bestilte i september/oktober. Det er derfor ikke et teknisk problem i Nes men et leverings problem. Videre har TN senest sommeren 2003 sagt at Nes ikke sto i utbyggingsplanene deres frem t.o.m. 2004. TN har nå bygget ut 5 eller 6 av de 8 sentralene vi har bygget ut, om ikke mer. Strengt tatt kan ikke innbyggerene i Nes være voldsomt misfornøyd. TN, Bluecom, Tele2, og Tiscali er nå tilgjengelig der. De som har internett fra oss betaler ingen månedsavgift, altså gratis internett.

     

    Når det er sagt er vi ikke fremmed for selvkritikk, tvert imot. I ettertid ser vi at vi var altfor tidlig ute med utbyggingen i Nes og det har tatt altfor lang tid. Selv om vi har hatt problemer med Telenor og andre underleverandører er det likevel vår feil og vårt ansvar at det har gått som det har gjort. Dette er et litt to-egget sverd. Vi har lært av dette og går ikke samme fellen igjen. Dvs at neste gang går det mye raskere. På en annen side har det dempet utbygging vår voldsomt i år. Jeg kommer tilbake til det senere.

     

    I respons til andre poster her, noen punkter.

    ZyXEL eier ikke lenger Firstmile.

    ZyXEL har ikke levert en eneste DSLAM til Telenor. Det er Alcatel, Nokia og Siemens som er leverandører der. De leverer ATM DSLAMer, vi leverer IP-DSLAMer. Vi har derimot levert mange ADSL modem.

    ZyXEL/Firstmile søkte på rundt 40-50 sentraler forrige runde. Det var vi rett og slett nødt til for at Telenor ikke skulle komme oss i forkjøpet på de sentralene vi hadde planer om å bygge ut, ref. utbygging i Nes. Vi hadde derfor ikke intensjoner om å bygge ut alle disse. Samt var det en del sentraler som ikke ble bygget ut da bestillingene ikke kom når det ble åpnet for dette.

    Vi sa fra starten av at vi trengte 20 interessenter for å vurdere utbygging. Vi trengte 20 bestillinger for å bygge ut. Det var dermed ikke sagt at alle som møtte disse målsetningene ble bygget. Selv om det ble gitt inntrykk om noe annet var dette delvis media sin feil og delvis at vi ikke regnet med den enorme responsen vi mottok. Der vi lovet mest var på den midlertidige, provisoriske siden som eksisterte før media "oppdaget" det og en kort periode etter det.

    Vi oppfordret heller ikke folk til dør-til-dør aksjoner og flyveblader i sitt lokalsamfunn. Her tok folk saken i egne hender. I flere tilfeller frarådet vi folk å gjøre dette også.

    Til oritentering bygger vi fortsatt ut sentraler der det ikke bredbånd tilgjengelig og der vi får nok interessenter. Senest denne uken ble det bestemt å bygge ut to kundeinitierte sentraler.

    Videre har lokale energiverk tatt over noe av rollen vår. Disse bygger ut i relativt stor skala i sine nærområder. Da det er økonomisk selvmord for oss å bygge ut en eller tre sentraler her og der, må utbygging planlegges i større grad da konkuransen er betraktelig sterkere. I år 2000 var det 13 ISPer. Idag er det rundt 150...

     

    Jeg kommer ikke til å komme med så mange fremtidsplaner her, men kan nevne at det ansettes folk i Firstmile Norway AS, vi jobber med ny VDSL plattform, ADSL2+ plattform, TV over DSL, Video-on-Demand, IP-telefoni, mm. Resultatene av dette vil dere nok ikke se før jul tipper jeg.

     

    Utskillingen og ansettelsene samt problemene i Nes har lagt en demper på utbyggingen vår så vi har først og fremst fokusert på utbygging av Oslo og omegn. Utbyggings tempoet har selvsagt vært fryktelig labert, men det har noe med både nevnte ting samt at det har vært en voldsom endring i markedet. Til tross for dette og minimal markedsføring og antall kunder (sett mot potensielle kunder som er tilgjengelig) har vi en sunn økonomi og vi taper ikke penger. Når vi ser at større aktører som Tiscali trekker seg ut av markedet pga konkurransen sier det litt om hva som skjer i Norge nå. Dette er ikke tiden for å øse ut penger i håp om å tjene dem inn om noen år. Det er nok av selskaper her i Norge, både store og små, som har gamblet og tapt på dette. Og det var på en tid hvor det var større muligheter for å lykkes. Vi har ingen planer om å gå i denne fellen. Tar utbyggingen lenger tid enn planlagt er det bedre enn å møte i Skifteretten.

     

    Jeg opplever også en god del urealistiske krev og ønsker på forumet her. Folk etterlyser 10 og 100Mbit/s internett-tilgang og noen krever til og med at dette skal koste under 500kr. For å ta det første først, det går ikke an å tjene penger på internett-tilgang. Det eneste selskapet som har tjent inn utgiftene sine (om noen har klart det) er Catch. Jeg vet ikke om de er der ennå heller. Men dette tjener de stort sett inn på bedriftsmarkedet. Det er her pengene ligger. Og bedriftene som betaler mer, har mindre krav enn det dere som privatbrukere har. Takket være p2p er det heller ingen ISPer som er så sultene på levere høyere oppstrømshastigheter heller. En økning i oppstrømshastigheten er proporsjonal med økningen av trafikk i corenettet. Dvs at desto mer oppstrømshastighet som tilbys, desto større (internett)aksess inn i nettet må ISPen ha som vil si høyere utgifter og lavere inntjeninger. Den eneste grunnen (vel, 99.5%) til at privatkunder vil ha mer enn 5Mbit/s+ opp/ned internettaksess er for warez. Vis meg en ISP som vil bruke penger på at dere skal laste ned warez raskere og jeg skal vise dere en ISP som går konkurs. Så enkelt er det.

     

    En del av dere sitter også og "syter" over at ISPene skal melke dere for penger før det og det tilbudet kommer. Dette er også litt dumt. Hvor mange ISPer tjener penger og hvor mange har tjent inn pengene de har investert? En ting dere skal være klar over er at ingen er så langt fremme på teknologi og planlegging som Telenor. Men de vet også å tjene penger. Telenor kunne tilbudt mange tjenester og teknologi for lenge siden og har planer for fremtidige tilbud klart allerede. Men når du har 60% av markedet er det ikke noe poeng i tilby noe før du må. Sånn er markedet og økonomien. Se f.eks. på VDSL prosjektet deres som går på tredje året nå er det vel? Med trippleplay...

     

    Utviklingen i dag med høyere hastigheter er forbundet med at markedet skjønner at det ikke er penger å tjene på internettaksess. Nå er det tjenester og innhold det skal tjenes på. Så med disse høyere hastighetene kan dere ikke forvente høyere internettaksess. Den nye båndbredden vil bli brukt til videostreaming og video on demand. Siden jeg vet at noen vil krangle på dette, sier jeg det igjen; "Det går ikke an å tjene penger på internettaksess."

     

    Dette ble jo nesten et foredrag, men jeg håper noen av dere innser at (mange av) dere ikke vil oppleve 100Mbit/s internettaksess til 295,- i måneden de første 10-15 årene...

     

    Mvh,

     

    G. Rimala

    ZyXEL/Firstmile

  13. jasco: Har du snakket med Firstmile om dette? Er du sikker på at du ikke blander med Telenor? Alt er klart for levering på din er adresse så du kan bestille nå om du vil. Husk at vi kjører vår egen hardware så om Telenor sin er full eller ikke, spiller ikke noen rolle for oss.

     

    Som sagt, det kan være at det ikke er noe ledig kobber til deg men det vet vi ikke før vi bestiller.

     

    Mvh,

     

    G. Rimala

    ZyXEL/Firstmile

  14. jasco: Sentralen er ikke full, det er nok kobberkabelen ut til deg som er full. Dersom du har fasttelefon kan vi levere over denne antar jeg (uten å kjenne til din sak).

     

    Runepune: Vi har forsåvidt bygget ut sentralen, det er kapasiteten det står på. Vi venter på tilbakemelding fra Telenor.

     

    shanizar: Dersom du tar med to års binding og flytter til et sted uten firstmile dekning, regnes det som en oppsigelse. Du må da betale 100kr per gjenværende måned. Dette er vi nødt til da vi ligger så lavt i pris.

     

    Vi har ingen planer om å øke prisen da det er veldig veldig vanskelig. Dersom det likevel skulle skje vil du, dersom du har en bindingstid, antagelig beholde pris og produkt ut denne perioden. Evt. prisøkninger av "markant grad" slik at produktet endrer seg, er beskyttet av loven og Avtaleteksten vår slik at en evt. prisøkning (egentlig kontraktsendringer) må meldes ifra to måneder i forkant som er det samme som oppsigelsefristen. Dvs at dersom vi øker med f.eks. 5kr er ikke dette grunnlag fra å bli løst fra kontrakten mens f.eks. 100 kr. vil være det. (Selv under bindingstiden. Dette går på at aktører ikke skal tilby bredbånd til 50kr/mnd og låse kunden til seg for deretter å øke til 750kr/mnd.)

     

    Du kan fritt oppgradere hastigeten din, men ikke nedgadere. Dette fordi f.eks. Terra med 2 års binding har gratis installasjon. Vi vil derfor unngå at de velger dette produktet og deretter senker hastigheten til 256/256 som vi ikke tjener noe på.

     

    Det er ingen garanti for at hastighetsøkninger blir gjeldene for kunder med bindingstid. Dette fordi kontrakten gjelder den hastigheten du bestilte. Du kan derfor ikke kreve en oppjustering om vi lanserer dette til nye kunder. Dette er ren juss, men vi er selvsagt ikke interesert i å "lure" kunder slik. Når vi lanserte de nye hastighetene/produkteten ble alle kunder oppgradert. Dette er naturlig da vi ønsker å beholde eksisterende kunder. Vær likevel oppmerksom på at enkelte spesialtilbud eller kampanjer ikke vil bli gitt eksisterende kunder. Som f.eks. "Bestill nå og få dobbel fart første måned" e.l.

     

    KriB: Vi har bare endret produktnavnet da vi på ADSL har muligheten til å kompensere for overhead, mens det har vi ikke på SHDSL da makshastigheten er 2.3Mbit. Navnendringen er bare for å gi et mer korrekt bilde av produktet da mange ikke er klar over dette med overhead.

     

    Mvh,

     

    G. Rimala

    ZyXEL/Firstmile

  15. Oppdatering av hastighet er gjort. Det vil ikke bli noen prisendring om dere ikke binder dere på nytt. Den nye bindingstiden er på 2 år. Det vil selvsagt ikke bli noe gebyr e.l. ifm så sant dere ikke endrer DSL-teknologi.

     

    Det vil si at dersom dere binder dere for 2 nye år så vil dere få de laveste prisene. Dersom dere ikke gjør noen endringer vil det ikke bli gjort noen endringer på bindingstiden og dere skal allerede ha de nye hastighetene (uten noen endring i pris).

     

    Det stemmer forøvrig at FM er skilt ut i eget AS med private investorer. Det jobbes med å gjøre FM selvstendig med egne ansatte (og bedre kundeservice hvor vi sliter mest per idag).

     

    Kapasitet til Nes har ridd oss som en mare i nesten et år, og vi har prøvd de fleste løsninger for å få dette fikset raskt. Det er jo ikke å legge skjul på at dette har vi ikke lykkes så bra med. Vi har nå bestilt radio-linjer fra Nera og venter på tillatelse til å sette utstyr opp i master rundt omkring. Der radiolinje ikke er mulig (uten å sette opp 20-25m høye master) vil Telenor legge fiber som kommer i juni/juli. Her vil vi da benytte fiber istedet.

     

    Mvh,

     

    G. Rimala

    ZyXEL/Firstmile

  16. Jada vi har hele tiden visst hva problemet var, det er løsningen(e) vi har jobbet med.

     

    Som sagt, nå tester vi. Under denne testperioden vil det bli bedre og dårligere resultater underveis. Dette er helt nødvendig. Jeg tror vi er ferdig med dette til fredagen men mulig vi tar en "dobbeltsjekk" i helga for å være sikker.

     

    Mvh,

     

    G. Rimala

  17. Hva mener du? Har du en ekstra router som kobles til? I så fall hvorfor? Dersom det er trådløst du skal bruke, anbefaler jeg at du bruker den som et trådløst aksesspunkt istedet for trådløs ruter. Det gjør oppsettet litt enklere.

     

    Sett den trådløse ruteren til å ha LAN IP 192.168.1.2 om denne er ledig, med subnet mask 255.255.255.0 og gateway 192.168.1.1. Skru av DHCP server på den trådløse om dette er på og koble ruteren du har fått av oss til en av LAN portene på den trådløse.

     

     

    Mvh,

     

    G. Rimala

    ZyXEL / Firstmile

×
×
  • Opprett ny...