Gå til innhold

Ohhmyyyy

Medlemmer
  • Innlegg

    297
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Ohhmyyyy

  1. Kjærestens bursdag nærmer seg og vi har vært sammen i over 3 år. Jeg vil gi han noe som virkelig er en fin gave, som han enten kommer til å bruke mye, eller sette stor pris på. Han er interessert i bil (volvo), elektronikk, musikk, og meg selvfølgelig :)

     

    Noen som har noen idèer om hva jeg kan gi han?

  2. Ok, godt svar :) takk

     

    Jeg har jo en mattekarakter på vintemålet fra før, fra ifjor. Det er dog P-matte, men det er bedre med enn 4er enn en 2er uansett. Så håper at jeg rett og slett kan bare slutte, uten noe mer til det og velge ta P-matte karakteren på vintemålet istedet for..

  3. Her er saken: jeg gikk ifjor ett år på VGS og hadde P-matte fikk standpunkt karakter 4. Jeg bestemte meg for å gå 1.året på nytt av ulike grunner. I år har jeg hatt T-matte og det har gikk skikkelig dårlig for å si det mildt. Jeg har jo vitnemål fra ifjor, og har bl.a fritak i faget engelsk fordi jeg var fornøyd med karakteren 6 som jeg fikk i det ifjor, og fikk derfor fritak. Nå lurer jeg på om jeg kan slutte å ha matte resten av året, og heller få karakteren min ifra ifjor på 4 på vitnemålet?

     

    Vil da da evt. stå noe på vitnemålet mitt om at jeg sluttet med T-matten midt i året, eller vil det stå at jeg fikk fritak så sent? Eller...? Noen som har peiling her håper jeg :-p

  4. Mobilen min døde etter en liten ulykke i snøen, så jeg må bestille meg en ny en. Har aldri hatt en touch mobil før, så er usikker på om jeg skulle prøv det nå. Hva er egentlig fordelene med å ha en touch mobil, og hva er ulempene?

     

    Jeg bruker stort sett bare mobilen til å ringe, sende SMS, og å ha notater, kalender, alarm osv. på. Noen som kan anbefale noen mobiler til meg? Den bør ikke være veldig dyr, i og med at jeg alltid ødelegger/mister mobilene mine.

     

    :D

  5. Jeg tror momsen på tobakksvarer utgjør 20,1 millioner i Norges statsbudsjettet (?), og det er MYE. Ingen andre forbruksvarer gir så store summer rett inn i statskassa. Hvis vi skulle forbydd salg av tobakken ville disse inntekten gå bort, og vil nok mest sannsynlig havne hos kriminelle. For det som er ulovlige blir solgt likevel, bare på gaten. Mann til mann, og da drar naturlig nok ikke staten noe moms på det.

     

    Hadde tobakken blitt vanlig bruk i dag, ville den vært ulovlig, men alle disse årene har allerede gått bort, og salget begynte før de visste farene ved røykingen. Staten drar ikke inn like mye penger på snus, og det vil derfor i enkelte land være forbudt med snus.

  6. Forklaringen på det, Scrim, er at kanskje din kropp ikke produserer like mye insulin. Eller så kan det være andre grunner til at du ikke gikk opp i vekt av det. Vi vet jo at ikke alle som lever på et usunt kosthold, uten mosjon, går opp i vekt. Kroppen er rar sånn, det er ikke nødvendigvis slik at alle som drikker lettbrus går opp i vekt av det.

     

    Tull! Folk som spiser "usunt", ikke mosjonerer, og som ikke går opp i vekt holder seg til sitt daglige kcal behov. Det at man er usunn, betyr ikke at man går opp i vekt, så lenge man ikke får i seg mer enn man forbrenner. Jeg har aldri hørt om folk som har gått opp i vekt pga. lettbrus, og jeg har enda ikke sett deg komme med noe bevis på det går an. :)

     

    Det er umulig for meg å "bevise" hvordan noen kan gå opp i vekt av lightbrus, med bare ord. Jeg er som sagt ingen ernæringsfysiolog, men jeg har lest rapporter fra ernæringsfysiologer og forskere som sier nettopp det jeg prøver å forklare. Uansett syns jeg det er ganske logisk, syns ikke du? Da må ikke tro det er så enkelt, at bare p.g.a brusen i seg selv ikke inneholder noen kcal, så legger man ikke på seg.

  7. ^ Oi, du høres virkelig deppa ut. Men jeg tror nok at når du først kommer deg ut i arbeidslivet og får en jobb du trives med, vil det være lett som en lek å stå opp om morgenen. Du kommer til å være lykkelig og stolt over å tjene dine egne penger, og du møter nok noen surkpromper, men også noen flotte folk! Cheer up, dette skal liksom være den lykkeligste delen av livet (ungdomstiden). Å slapp av, fravær er det ikke så mye stress om lengre, spesielt ikke hvis du har legeerklæring på det.

     

    Ops, dette skulle hvis være deppetråden.. Må vel skrive noe deprimerende.. Damn, jeg må betale regninger i morgen:(

  8. Dere to er tydeligvis ikke på samme sted i forholdet, og det bør dere være i og med at forholdet er så nytt. Det er ingen vits for dere å være sammen, dersom den ene er på level 10, mens den andre bare er på level 7. If you catch my drift...

     

    Var jeg deg ville jeg hatt dårligere samvittighet hvis jeg fortsatte å være sammen med den personen. Den personen du er sammen med, forventer av deg at du skal være på samme plass som henne. Da blir det feil, og egentlig uomtenksomt å holde på forholdet. Dere skal egentlig være i den fasen nå hvor dere er helt nyforelsket i hverandre, og kan ikke få sagt "glad i deg" nok ganger. Hvis du ikke føler det sånn, er det ingen vits å fortsette å være sammen.

     

    Dere har ikke vært sammen lenge nok til at du er en kjempe stor del av livet hennes, og det vil derfor være rimelig lett for henne å gå videre. Hvis du derimot venter noen måneder med å slå opp, gjør du det vanskeligere for henne å gi slipp på deg og gå videre, og det blir vanskeligere for deg å gjøre det slutt.

  9. - hvorfor er noen afrikanere svært høye? hva kan det være en tilpasning til?

    Godt spørsmål. Kan ikke besvare den, men det jeg kan si er at: i Afrika lever det jo svært mange farlige dyr. Og når man er i et slikt område med tigre, løver, elefanter osv. skal man aldri bøye seg ned, fordi man virker større og mer dominat og farlig dersom man står. Da vil dyrene holde seg mer unna. Så det er ikke en dumt at afrikanerne er høye.

     

    - og lave folk...er de generelt mer stabile på beina? jeg tenker, man blir kanskje mer "samla"

    Balansenerven er vel generelt lik hos høye og lave mennesker. Om det er det du mener.

     

    - hår: hva er hensikten med de ulike hårfargene? og hva er greia med de ulike hårtypenene? f.eks. at mange afrikanere har kruset hår, mens mange asiatere i f.eks. Kina har svært glatt (og svart) hår?

    Afrikanerne har afro, sånn tett og kompakt, tjukt hår fordi at det skal beskytte hodet mot den steikende solen. Nesten som en solhatt.

     

    - kan man bli kvitt melkeintoleranse ved å drikke litt melk hver dag?

    Det tviler jeg sterkt på.

     

    - hvis man går barbeint hver dag..vil man da uten problemer gå uten sko?

    Sikkert, men hvis man går ute i gatene uten sko vil man etter hvert ødelegge føttene uansett.

     

    - hva er fordelene/ulempene vs. å være venstrehendt og høyrehendt?

    Høyrehendte har kanskje en liten fordel, med at flestparten av befolkningen er høyrehendt så samfunnet er kanskje mer tilrettelagt høyrehendte? Uansett, jeg tror nok det er det samme om du er venstre eller høyrehendt. Men jeg vet at noen som er venstrehendt ofte er like god med begge hendene. De bruker automatisk den venstre hånden når de skriver, men er like god å skrive med høyrehånden. (gjelder få)

     

    - hva er formålet med å ha skjegg?

    I kalde strøk, f.eks på nordpolen, gir det varme rundt munnen. Fiskere i gamle dager f.eks hadde ofte skjegg og bart, fordi de var mye ute i alt slags vær og da var det godt med varmen.

     

    - går det an å puste gjennom øyet?

    Nei? Hvis du holder for nesen, og ikke puster med munnen, kan du jo ikke puste gjennom øyet..

  10. Av egen erfaring kan jeg gi den noen råd som har fungert svært godt for meg. Og det er ganske enkelt å ha et mål. Ha et mål for hva du vil oppnå med skolen. Hvis du bare går på skolen, dag ut og dag inn, uten noen idè om hva du vil bli eller hva du vil gjøre for resten av livet, føles det hele litt nyttesløst. Hvis du derimot finner ut noen yrker du kunne tenkt deg å hatt etter du har fullført skolen, og du vet hva som trengs av deg for å fullføre det målet, er det lettere å jobbe mot målet. Da vil du se en mening i å gå på skolen hver dag, og å opprettholde et godt snitt og gode karakterer.

  11.  

    Nå er det ikke slik at forbud spiller på farligheten til stoffer. Det hele er mer ett politisk..

    Cannabis er ett eldgammelt rusmiddel, veldig gammelt.

    Bivirkningene er og omdiskuterte. Cannabis fører ikke til sterkere stoffer. Miljø spiller en stor rolle, og miljøet man har i dag er ett resultat av en mislykket ruspolitikk. Personlighet har og mye og si, kanskje man er den spenningssøkende typen?

    Alkohol er sterkere enn cannabis, og de fleste som tar heroin i dag har nok drukket. Betyr det at det finnes ett molekyl som gjør at en bruker vil hoppe over til andre stoffer?

    Viss du leser litt i tråden, eller andre seriøse kilder tilbakevises mange av argumentene dine.

    Ja det kan være farlig, men dagens ruspolitikk gjør det ikke tryggere.. Cannabis er nok ikke det som blir påvirket mest på denne måten, men stoffer som xtc etc inneholder mye annet dritt enn det skal.

    Hva er sterkere stoffer. Mange liker å bruke dette begrepet, men hva legger du i det.

    Den politiske meningen, eller vitenskapelige?

     

    Så du mener at de som røyker canabis jevnlig, ikke er mer utsatt for å prøve tyngre stoffer? Det har jeg lest flere steder og i mange sammenhenger, at dem som liker canabis-rusen etter hvert blir litt imun mot rusen, eller i hvert fall tåler den mye mer, og derfor trenger 'sterkere' saker for å oppleve samme typen rus.

     

    Hvis DU leser igjennom vitenskapelige rapporter vil du se at det er vitenskapelig bevist. Og du vil også lese at det faktisk er svært delte meninger om saken, så på den politiske fronten, har både jeg og du rett.

     

    Ofte fører bruk av tobakk til bruk av canabis/hasj osv., men noen ganger kan det gå andre veien også. Og her er noen eksempler på sterkere stoffer: amfetamin, ecstasy, PCP, GHB, Kokain, Heroin, LSD, Metadon og alkohol.

×
×
  • Opprett ny...