Gå til innhold

Uxzuigal

Medlemmer
  • Innlegg

    4 433
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Uxzuigal

  1. Trodde i utgangspunktet det selv, men tror det er noe mer nærliggende å tro at de ville ut av kontrakten sin med DrDisrespect når Mixer "la ned" knappe en uke etter de signerte den, men - de får ham jo ikke tilbake til Twitch ved å banne ham - så noe skurrer. Det kan dog hende at de ser på YT som en mindre farlig konkurrent.

    Uansett, advokat mat nå så får man se i fremtiden.

  2. 3 hours ago, Zedarius said:

    At Mandalorian får nominasjoner må jo kun være pga. Disney-penger.

    Den utspiller seg jo som et nostalgi-sirkelrunk for folk som vokste opp med Stargate SG-1.

    Eller... så kan det hende folk satt pris på den innovative løsninger i produksjonen av  The Mandalorian, samt at det er en ganske underholdene historie for mange. 

     

    (Og om du ikke vet hva den tekniske bragden med the Mandalorian var, anbefaler jeg å ta en titt på hvordan det ble produsert).

     

    The Witcher var for meg mer underholdene - men det gjør det ikke automatisk til en bedre serie.

  3. 1 hour ago, t3mpLarz said:

    Ubisoft er næblitt er skikkelig søppelbedrift. De går i fotspora til activision og ser på dei som et forbilde.

    En forandring i spillbransjen er sårt trengt. En styring til en mer inoativ og kundevennlig måte å lage spill på. Og ikke dagens max profit jag. Der en skal gjør minst mulig for mest mulig penger.

    Altså :oppfølger generaskonen: som vi kan kalle dagens AAA spillselskaper.

    De blir vel dratt ned på samme nivå som kundene sine.

  4. 31 minutes ago, 0laf said:

    Jeg forstår godt omfanget, men de har altså jobbet med dette i 7 år før de satt en lanseringsdato 10 måneder frem i tid.

    På det tidspunktet de setter en dato, så er jo spillet mer eller mindre ferdig, når de må utsette denne datoen med ytterligere 6 måneder så tyder det åpenbart på at noe har gått feil.

    Større software-selskaper har ofte team med utviklere som er ti ganger større enn dette.
    Hvorvidt man klarer å lansere et produkt på angitt dato har noe med planlegging og utførelse å gjøre, ikke hvorvidt det dukker opp små problemer i innspurten man ikke har funnet de siste syv årene.

    Beklager, men verden er ikke så lett som dette. 

    • Liker 3
  5. 8 minutes ago, 0laf said:


    Det er vel ikke mer komplisert enn i andre bransjer som driver med utvikling og teknologi, som må forholde seg til deadlines?

    Når man etter å ha jobbet med dette spillet siden 2012, først i juni 2019 setter en lanseringsdato 10 måneder frem i tid, og så må utsette denne med ytterligere 6 måneder, som tross alt er betydelig lenge, så er det intet annet enn dårlig planlegging, eller eventuelt at man har store uventede problemer med å få ting til å virke, noe som i så fall er urovekkende.

     

    Det er nok noe mer komplisert enn den gjennomsnittlige bransjen, selv innen tech. Spillutvikling handler om å balansere en rekke systemer som krever mye, grafikk ,audio og utvikle helt ny teknologi på toppen av det for å få det til å fungere - så skal du i tillegg ta hensyn til millioner av konfigurasjoner på PC, og utvikle til konsoler samtidig.

    Kaster du inn feedback fra brukergrupper som er såpass negativ, eller graverende at man må endre ting - så er det ikke vanskelig å få 10mnd  ekstra utviklingtid.

    Store "uventede" problemer er ganske vanlig. Man forventer problemer, men hvor store de er og hvor vriene de er å løse er det vanskelig å estimere.

    Men det er ikke lett å se utenfra - bransjen er i stor grad lukket - bla. fordi det er konstante endringer hele tiden for å tilpasse seg. En liten endring kan medføre at man må endre hele systemer.

     

     

    • Liker 2
  6. Man vet ikke hvorvidt man kan holde en launch 100% sikkert, noen gang. Det er mange faktorer i bransjen som spiller inn... Mister et firma nøkkelansatte er det ikke bare å "finne nye" helt uten videre.

    Overtid er vanlig i alle bransjer med deadlines, det er begrenset hvor lenge man kan utsette ting, pga. drift mm.

    Dette er en bransje som er langt mer komplisert enn det folk ser utenfra.

    • Liker 1
  7. Jeg tror du skal ta en kikk på Digital Foundry sin video på dette spillet for å forstå litt hva det er de prøver å skape her.

     

    En ting er sikkert, å det er at spillet kommer. Det er bare snakk om tid.

     

    Enn, tenk å grine som et barn fordi noe man betalte 5 dollar for en feature som kansje ikke blir med i et spill.

     

    Jeg tror mye av problemet her er folk som misforstår hva folkefinansiering og early accsess betyr. Man ser det i en rekke spill som bruker disse metodene. Slår aldri feil...

     

    "Jeg har et konsept. Jeg skal selge melk, jeg har noen nye kartonger som er super fancy, de holder på melken minst tre ganger så lenge som Tine og Q sine. Den skal også koste det samme, kanskje litt mindre enn melken deres. Såklart fra Norske kuer.

    Jeg selger produktet som jeg annerkjenner at ikke er helt der det skal enda, med lovnad om at alt blir bedre- bare du gir meg mer penger. Men enn sålenge får du 0.7 liter melk, som varer halvparten av tiden som Tine sin melk, og attpåtil er fra belgiske blå.

     

    Skal også nevnes at jeg nå har nesten vært konkurs to ganger, men i det minste har jeg kjøpt meg en massiv villa. Mine tildligere erfaringer innebærer massiv krangling med utgivere og andre utviklere, beskyldninger om vaporware. Time magazine og samtlige eksperter har liten eller ingen tro på meg, men jeg vet best såklart.

     

    Sånn ellers er jeg mål for et søksmål om misbrukte rettigheter som jeg ikke helt usannsynlig kan komme til å tape med mindre jeg klarer å omskrive hele spillet lynkjapt til å ikke bruke en eneste linje eller referanse til den forrige melkemotoren vi brukte."

     

    Ser du ikke problemet med slikt? Feature creep er en farlig ting, og har blitt advart om for lengst. Sunk cost udyret durer derimot fremover i full fart. 

     

    Chirs Roberts er en "idea guy" uten styring. 

    • Liker 1
  8. Jøss her var det mange utålmodige sjeler å spore. Å utvikle et spill av denne skalaen tar tid. Smør dere med tomodighet å la være å klag!

     

    Det handler ikke om å være tålmodig. Prosjektet har vært nesten konkurs to ganger, features som ble lovet for flere år siden er fremdeles ikke ferdigstilt og de legges stadig til nye ting for å lokke folk i honningfella. Vedder på at når de går konkurs kommer de til å prøve å skylde på rettsaken for motoren de tilsynelatende har stjålet kode fra. Kan bli spennende. En ting er ihvertfall sikkert - Star Citizen blir aldri ferdig, går garantert konkurs. Dette har folk med innsikt forstått for mange år siden.

    • Liker 3
  9. Hehe, selvsagt. Er det mange monitorer med full HDR+Gsync ute ennå?

     

    Jeg håper de med PC release patcher hvertfall X1X til å få full HDR støtte i spillet. Er ingen grunn til at X1X folket skal bli hengende langt etter på det konsollen faktisk støtter.

    Det begynner å bli en del, men de er ikke billige. Har selv en Samsung CRG9. Det er Gsync støtte igjennom Freesync 2, funker plettfritt. :)

×
×
  • Opprett ny...