Gå til innhold

Emsal

Medlemmer
  • Innlegg

    1 636
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Emsal

  1. 8 minutes ago, Gavekort said:

    Det spørs hva det aktuelle tilbudet faktisk innebærer. Om det er over markedsnivå og dette ikke er første gangen den ansatte forsøker å klage seg opp til høyere lønn så har jeg ikke noe problem med å snu ryggen til, da disse aldri blir fornøyd uansett.

    Lønnstilbud er ikke satt med fingeren i været. Det er basert på benchmarking av lønninger i bedriften og ute i markedet. Om du skal presse deg over snittet så må det være et grunnlag. Det kan godt være at du mener du yter bedre enn tilsvarende ansatte, at du mener du kunne fått bedre lønn i andre bedrifter osv. Alt dette kan diskuteres på et objektivt grunnlag, og blir møtt med respekt fra min side.

    Jeg er enig i grunnlaget for å gi bedre lønn. Det er som du tidligere skrev at det må ha rot i virkeligheten. Skal du presse lønn høyere enn typisk snitt så ser jeg argumentet ditt med at man må kunne vise til noe bedriften kanskje ikke vet om fra før av.

    Det jeg tenker mest på er den typiske arbeidstakeren som kanskje ligger litt under snittet. Hvor det på en måte er opplagt for arbeidsgiver at man er underbetalt basert på tilsvarende stillinger, hvor argumentet kan være at det er stor sannsynlighet hvis personen får jobb et annet sted så vil de få mer betalt.

    Greia her er at arbeidstaker vet kanskje ikke hvor mye han er verdt, men bedriften vet det godt, så det å si at man er missfornøyd med lønnen (kanskje pakke det inn litt penere enn som så) kan i noen tilfeller være godt nok. Jeg har f.eks ikke søkt på andre jobber fordi jeg har vært fornøyd med det jeg har fått.

  2. 2 minutes ago, Gavekort said:

    Vet ikke helt om det er et motargument til det jeg sier. Om du har muligheten til å få høyere lønn et annet sted så vil jeg kalle det et saklig argument.

    Om du har mulighet eller ikke er vel ikke så relevant. Spørsmålet er om du vil beholde en arbeidstaker som ikke er fornøyd med lønnen sin og derfor muligens søker andre steder når de får beskjed om at de ikke får mer lønn. Hvis du som arbeidsgiver er villig til å ta den risikoen så er jo ikke det er bra argument for arbeidstaker, nei.

    • Liker 1
  3. 10 minutes ago, Gavekort said:

    All lønnsforhandling må ha rot i virkeligheten, inkludert tilbudet fra arbeidsgiver. Det nytter sjeldent å bare si at du vil ha høyere lønn fordi du føler for det, eller tror det er forhandlingsrom.

    Det har fungert for meg (nesten, har kommet med argumenter, men det er jo i hovedsak dette det går ut på). Hvis du sier til din arbeidsgiver at du ikke er fornøyd med lønnen du får så kan de risikere å miste deg eller at du søker andre steder som kan gi deg høyere lønn.

    Er enig i det du sier at det må ha rot i virkeligheten. Det bunner uansett i hvor mye arbeidsgiver er villig til å gi deg for å beholde deg på laget eller ikke. Dette gjelder jo uansett hvilke argumenter du har å komme med. Vil nå jeg si.

  4. 9 hours ago, Hansien said:

    En kombinasjon av lakkstift/penn du handler hos Tesla(Om de selger slikt) eller hos et lakkversted og en grundig polering.

    Ja tenker også det. Hadde håpt på om noen kunne komme med produkter de evnt. har brukt selv og har god erfaring med i forhold til lakkstift (har fått noe steinsprut på panseret også jeg tenker å gå over) og om ang. polering.

  5. I dag: Pølser i brød

    Onsdag: grillet kylling, rotgrønnsaker og søtpotetstappe

    Torsdag: taco

    Fredag, lørdag, søndag: bortreist

    Mandag: pizza med ferdig bunn

    Tirsdag: Pasta med kylling og saus

    • Liker 2
  6. On 13.3.2024 at 12:23 AM, mobile999 said:

     Det en stund siden, men husker du om det ble brukt et kit fra Alpha Technik til dette?

    Kikket på meldingen, men glemte å svare på den :) Kan ikke huske hvilket kit det var. Leverte den bare inn på MC Senteret her i Kristiansand.

    Prisen for kittet var 2800 i 2014.

  7. Kjørte bak en TYLR i påkjøringsrampe. Kjørte i 50 og vi skulle inn i 90 sone. Hater folk som ikke klarer å komme seg opp i fart, med en god nok bil. Heldigvis ikke mye trafikk så jeg dro forbi han. Blinka på meg med fjernlysene.

  8. 39 minutes ago, Gjest slettet-ld9eg7s96q said:

    Vel, jeg berømmer deg for forsøket, men når det overhodet ikke har noen sammenheng med hva jeg faktisk skrev (eller sa) må du prøve å resonnere hvordan du kommer frem til den konklusjonen før du setter det på trykk. Ellers fremstår det jo som ganske bissart, da det ikke har noen sammenheng med virkeligheten.

    Da slipper vi denne utvekslingen der du spekulerer vilt og jeg må stille spørsmål ved spekulasjonene dine

    Takk.

  9. 6 minutes ago, Gjest slettet-ld9eg7s96q said:

    Det jeg egentlig ville kommunisere ovenfor bruttern var at det i så tilfelle var uansvarlig å lage åpningen så liten når han hadde problemer med å komme igjennom med en bil som ikke er stor i utgangspunktet.

    Da ville jeg heller sagt det. Tror det hadde vært bedre stemning av det.

    7 minutes ago, Gjest slettet-ld9eg7s96q said:

    Du må gjerne forklare meg hvordan jeg insinuerer at jeg hadde lett klart å komme meg igjennom inngangen. Det er virkelig å trekke ting rett fra din egen fantasi.

    Jeg har prøvd å forklare det. Det er min egen fantasi. Fordi det er slik jeg hadde tenkt. Det er ikke sikkert han tenkte slik, men prøver bare resonnere meg frem til hvorfor han ble sur. 

  10. 1 minute ago, Hansien said:

    Men du, og alle andre, er fortsatt velkomne til å fortelle meg hva som eventuelt er negativt med både Chevrolet og KTM. For til syvende og sist er det bare kjøretøy og vi kan fint ha en produktiv samtale som en av oss, om ikke begge, kan gå litt smartere i fra. Kanskje de argumentene får meg til å selge KTM og heller gå over til Yamaha?

    Absolutt jeg er helt enig med deg at man skal kunne diskutere om biler uten at man blir sur. Det er nok en del som eier Tesla som havner opp i slike diskusjoner om de vil det eller ei, bare fordi de eier en Tesla. Da tror jeg det kan bli dårlig stemning. De er mest sannsynlig heller ikke særlig bilinteressert. 

  11. 15 minutes ago, Gjest slettet-ld9eg7s96q said:

    Hvordan er det å si at noen er en ræva sjafør ved å påpeke at bilen de kjører er en mellomklasse suv/crossover.... hæ? Er ikke TMY en crossover?

    Du insinuerer om at du lett hadde klart å komme igjennom inngangen siden det er en liten bil. Det er ikke sikkert han oppfatter det slik, men det er slik jeg hadde tenkt. Hvis teamet for samtalen var manøvrering av bil på trange plasser.

    Jeg argumenterer ikke imot at TMY er en corssover. Personlig bryr jeg meg ikke hva definisjonen er og hva den skal kalles.

    • Innsiktsfullt 1
  12. 1 hour ago, Hansien said:

    i motsetning til en bikkje, burde være et valg en gjør av praktiske grunner og statistikk for å ha et så problemfritt bilhold

    Man burde faktisk sette seg inn i det praktiske ved å eie en hund og det er altfor mange som ikke gjør dette. Så det var en dårlig motsetning. Hvis man bor i en blokk eller ikke har mye fritid så er det noen ting man burde tenke på i forhold til å ha hund. Det er også flere forskjellige raser av hunder som er mer eller mindre problemfrie enn andre.

  13. 41 minutes ago, Gjest slettet-ld9eg7s96q said:

    Jeg sa at det var pussig, da en TMY jo er en crossover og ikke spesielt stor.

    Du sier jo basically at han er en ræva sjåfør og at han ikke vet hva forskjellen på stor og liten er (som jeg vil si er ganske relativt i forhold til det man er vant med og føler).

    5 minutes ago, Pop said:

    Kanskje litt merkelig at bil er blitt et like sårt tema som å si noe i nærheten av skjevt om andres unger

    Det er jo noe man har brukt mye penger på. Det er litt som å kritisere andre sitt valg av hus og hvor de velger å bo f.eks.

    • Innsiktsfullt 1
  14. 5 minutes ago, Snowleopard said:

    Det er vel bare estimert rekkevidde med de minste felgene, Tesla viser WLTP på de største felgene de kan leveres originalt med, om jeg har forstått det rett!

    Ja så skal du ha 533 må du opp i pris. Så da blir det vel egentlig mer riktig å si

    Quote

    Model Y 4x4 533km  koster koster 528' inkl levering mva og hengerfeste 

     

  15. 39 minutes ago, Snowleopard said:

    Nye priskutt på TMY:

    Så det, de har også gjort noe med prisene på lakken. Man kan nå få blåfarge og svart til 12k. Tror tidligere at svartfargen var 10k, usikker på hva blåfargen var.

×
×
  • Opprett ny...