Gå til innhold

morslilleole

Medlemmer
 • Innlegg

  265
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av morslilleole

 1. Men det er spesielt med effektive datastrukturer når man programmerer spill.

   

  Hash maps kan gjøre dette i O(1).

   

  Og jeg vil absolutt argumentere for at om dette er et vanskelig spørsmål kan en umulig være en spesielt god programmerer.

  For spill i mindre skal er det viktigere å få til det med rendering, hold styr på matriser, shadere, ulike måter å rendre på for å få ulike effekter osv.

   

  Jeg tenkte på hash maps da jeg skrev svaret. Men det er ikke O( 1 ), det er O( n ) i verste tilfelle for hash map ( kilde : http://en.wikipedia.org/wiki/Hash_table ). Det er usannsynlig at det faktisk tar O ( n ), men det ER mulig. ( Hvis hash map'et er veldig lite, f.eks. ) Poenget mitt var uansett at det er tradeoffs her.

   

  Jeg vil også absolutt argumentere for at spørsmålet blir mye lettere av at man kan litt om datastrukturer på forhånd.

 2.  

   

  Lag en datastrukter som kan raskt legge til, fjerne, sjekke om x allerede finnes og tilfeldig utvalg.

   

  Jeg kunne gitt et vagt svar om at jeg ville enten brukt std::vector<>, std::array<> eller vanlig array. Men det å faktisk skrive slik kode "på farten" vet jeg ikke om jeg hadde klart...

   

  Kan du ikke svare på dette spørs det om du har noe som programmerer å gjøre.

   

  Uenig. Hvis en programmerer kan få datastrukturer betyr det at han må lese seg opp på datastrukturer. Ikke at han er en dårlig programmerer. Men jeg er enig i at en programmerer bør kunne slike ting

   

  Som jeg sa, var dette et "i farten" svar. Jeg sa ikke at denne ville vært mitt endelige svar. Og ja, jeg vet at den er dårlig på mange av de nevnte operasjonene. Men, med mindre jeg husker feil, gjør vector alle diss i O( n ), tilfeldig utvalg O( 1 ). Samtidig som den jobber på sammenhengende data, noe som gjør den faktiske ytelse bedre enn f.eks. en lenket liste

   

  Et bedre svar ville vel vært å først spørre "Hva slags kompleksitet skal de ulike operasjonene ha i?" Såvidt meg bekjent, kan ingen gjøre alle diss i O( 1 ).

   

  Og forøvrig : min utdannelse fokuserte seg på spill. OpenGL og AI-programmering ble prioritert over generelle CS-ting som datastrukturer og algoritmer.

 3. Å lære seg Java går veldig fort. Spørsmålet er heller kva du ynskje å lage. Distribuerte backendtenester er noko som eg trur vil bli veldig ettertrakta dei neste åra, så å lære seg det vil garantert skille seg ut.

  Skal definitivt holde øynene mer åpne for Java. Men bruker de ikke mye C++ i backend også?

 4. Må du programmere i C++? Er plenty av jobber i Javaverda, til og med John Carmack programmerer mykje i Java i disse dager.

   

  Hvis jobben er spennende, er Java definitivt et alternativ. Men jeg har ikke like mye peiling på de ulike bibliotekene og hvordan man gjør ting i Java. Men det kan vel læres rimelig kjapt.

 5. Kontakt selskaper direkte. Finn.no har ofte dei kjedligaste/dårligst betalte jobbane.

  Veldig enig i dette. Men jeg anert ikke hvilkle selskaper jeg skal søke opp.

   

  Om du ikke er spesielt rotfestet til Oslo-området kan du kanskje også undersøke muligheter i andre deler av landet. Kanskje litt kjipt å flytte i starten, men det kan åpne nye muligheter i fremtiden.

  Det å flytte er helt OK For tiden er jeg i Hemsedal, så flytte må jeg uansett.

   

   

  Ja, du har rett i at konsulentfirmaer er mer åpne for folk med min utdanning / erfaring. Men har ikke sett så mange slike stillinger på finn.no i det siste.

  Ikke heng deg opp i Finn.no og andre tradisjonelle kanaler..

  Gå heller på rekrutteringsselskaper og forsøk å komme deg inn den veien.

   

   

  Rekrutterinsselskaper har ikke hjulpet meg lite. De har som regel lite av C++ relaterte stillinger. Har en fot innenfor hos Experis, men har ikke hørt noe derifra på en stund.

   

  Jeg hart vært i kontakt med Google om en mulig stilling, hadde intervju på mandag og fikk avslap i dag. Frustrerende :hm:

 6. Fokuser på en god CV og god søknad. Så lenge du passer firmaprofilen og er passe oppegående er det ikke noe problem.

  Jeg tror jeg har en ganske god søknad, nevner mange av skoleprosjektene samt at jeg har arbeidserfaring. Legger også mye vekt på søknadene og pleier å få en venninne som er god på slike ting til å se over. Men når det er 60-70 andre søknader og flere av de har Mastergrad + mer erfaring, har ikke jeg så veldig mye å stille opp med.

   

  I firmaet vårt (konsulentfirma) har vi vel 2-3 med akkurat din utdanning (bachelor i spillprogrammering, NITH). Hvis du har problemer med de firmaene som er spesifikt mot C++ så er konsulentfirmaene et ok alternativt, da de rekrutterer mye.

  Ja, du har rett i at konsulentfirmaer er mer åpne for folk med min utdanning / erfaring. Men har ikke sett så mange slike stillinger på finn.no i det siste.
 7. Hei! I det siste har jeg hatt problemer med 4G. På min telefon virker det bare av og til. Altså noen ganger har jeg 4G, andre ganger bytter det mellom 3G og edge( tror jeg det var. ) Men hvis den får 4G med en gang jeg skrur på date, er signalet stabilt. Har hørt litt med Chess, og de sier at det ikke er noen kjent feil i området.

  Noen som har hatt lignende problemer?

 8. Først av alt bør du lese om hva en linked list er. Anbefaler deg til å ta deg tid til å implementere den. Du vil få en mye bedre forståelse av hva en linked list er og hvordan den fungerer :)

  Prinsippet er :

  • Listen består av noder ( DoublyLinkedNode )
  • Hver node har to pekere ( nextNode og previousNode)
  • Du går fra en node til neste node ved å bruke en av pekerne jeg nevnte over
  • Selve listen ( DoublyLinkedList ) har en peker til første node ( head )

  Litt hjelp på veien :

   

  First()

  1. Returnerer bare head

  Find( n )

  1. Start i head( element 0 ),
  2. Bruker pekeren til å gå til neste node ( 1 ),
  3. Fortsett helt til du kommer til node som inneholder veriden n

   

  Remove( n )

  1. Gå til første node som inneholder n. ( Her kan du bruke Find( n ) for å holde koden din tørr )
  2. Koper adressen til neste og forrige node.
  3. Naviger tilbake til forrige node
  4. Her setter du pekeren til neste node til å peke til samme stedet som neste-pekeren du kopierte fra node n
  5. Naviger til neste node ( noden som kom etter den du sluttet )
  6. Set forrige-pekeren til å peke til samme stedet som forrige-pekeren til noden du slettet.

  EDIT : Fikset tullefeil. Takk til etse, burde lest kommentarene bedre!

  • Liker 2
 9.  

  Jeg skal gjøre mitt beste, men muligheter som dette dukker ikke opp så ofte. Av alle selskaper, tror jeg dette det jeg drømmer om å jobbe for.

  Det å finne ut hva man brenner for er så godt som halve jobben for å oppnå målet. Så vidt jeg tolker det er du etter alle øremerker allerede på god vei til å finne drømmejobben. Lykke til!

  Takk for det, kanskje det blir en tråd i gledesutbrudd-forumet snart :D

 10.  

  Noen som har noe råd? Jeg er veldig nervøs, noe jeg ikke pleier å være før jobbintervju....

  Ja. Gjør ditt beste, men også ha i bakhodet at det alltid kommer nye jobbintervjumuligheter uansett hvilken vei det går.

   

  Jeg skal gjøre mitt beste, men muligheter som dette dukker ikke opp så ofte. Av alle selskaper, tror jeg dette det jeg drømmer om å jobbe for.

   

  Er det mye konkurranse i segmentet du søker deg mot? 60 søkere på en stilling høres veldig mye ut. Det er i alle fall langt mer enn de stillingene jeg har søkt på, men jeg antar det må ha noe med geografisk område og type stilling å gjøre. (Jeg bor ikke på øst-landet bl.a..)

  Det utdannes stadig flere utviklere. Og jobber med C++ er det ikke mange av. Det er mange i C#/HTML/CSS/JavaScript etc... Og mange som involverer SharePoint.

   

  Jeg tror du har to alternativer, 1) utvid geografisk målområde, 2) bli litt mer fleksibel med type utviklingstilling (web, spill, finans, .NET eller FOSS, agile startup eller Enterprise Mega Company).

  Jeg driver å vurderer stillinger andre steder også. I hvert fall hvis jobben er spennende nok. Stillingen jeg snakker om over er i London. Jeg har også begynt å vurderer stillinger med C#.

   

  Takker for svar :)

 11. Det er jo en ganske kunstig situasjon, og det man egentlig måler er hvor god du er på intervju. Har blitt ansatt i 3 ulike IT-selskaper men har fremdeles aldri vært i noe som kan minne om et klassisk intervju. Har vel mest vist fram tidligere prosjekter og snakket løst med tekniske folk som vet hva de er ute etter. Lite HR-innblanding m.a.o.

   

  Selskapet har et rykte for vriene intervju-prosesser.

   

  Er det vanlig å gi programmeningsoppgaver av typen "Lag et program som finner primtall nr 10001" eller noe enda mer innviklet? Den eneste gangen jeg har fått en "oppgave" på jobbintervju var det bare å lage et program som skriver ut alle tall mellom 1 og 10.

   

  Min tanke er at de pleier å holde spørsmålene enkle fordi det er vanskeligere å programmere mens noen ser på og med tidspress.

 12. Spørs på hvilke spill han vil lage, men er det snakk om 2D spill, mobil spill, så er det å begynne å lage spill ved å gå C++ (fra grunn av, så lage egen spillmotor/modde en eksisterende) veien 500 ganger vanskeligere og mer tids-berøvende enn det å lære seg Unity, som er svært enkelt når du først fatter brukergrensesnittet. Det må jeg si er en dårlig anbefaling å starte opp med C++.

   

  Skal du lage "gjett tallet" spill, så kan du like så greit gjøre det med Java, Javascript, C# eller noe simplere. Heller bør du ikke lære deg C++ for spillutvikling før du har peiling på selve språket, noe som i seg selv vil ta sin tid.

   

  Men absolutt, skal du bli programmerer og lage din egen motor eller lignende, bør du kjøre på med C++.

  Tror du misforstår meg. Jeg mente ikke at han skal lage spillet fra bunn av i C++. Jeg mener han bør kunne det grunnlegende innen programmering i C++ først. Generelle ting som pekere/referanser, klasser / structs, enums og standard-bibliotektet. Programmering er en ferdighet som krever øving. Jeg mener man bør kunne bruke språket til en grad før man begynner å dra inn andre ting.

   

  Jeg har aldri brukt Unity eller Unreal, så det er godt mulig han ikke trenger så mye innføring i C++ først. Men ville uansett anbefalt å ta en titt på det mest grunnlegende før man hopper inn i spillutvikling.

   

  Formålet med å lage "gjett et tall" var ikke å lage et spill, men å bruke det som en øvelse til å lære C++.

 13. Sjekk ut dette.. Blir nok lenge til uansett:

   

  The game ends in Lambda Core!? What happened to Xen??

  The Xen-related chapters were postponed to the second release. See more info about that.

  Have you made any significant changes to Xen? What changes?

  Yes. Xen will be pretty well expanded, basically a complete game in its own right. But for more details, you'll just have to wait and see when you play that portion of the game

  "It's done when it's done" :p

 14. Poenget med slike merksnodige spørsmål er å se reaksjonen din og hvordan du tenker når du får uvante probelmstillinger. Svarene dine på dette sier mer om deg enn du kanskje tenker. Noen blir irriterte og sinte, andre jatter med i en fantasiverden, noen er rasjonelle, og andre bare ler av hele greia fordi det er så absurd.

   

  Det jeg ville svart på krympespørsmålet er i alle fall å be om å sette stålepistolen til Petter Smart i revers og få meg tilbake til normal størrelse igjen.

   

  De verste du gjøre er å kjøpe en bok om svaret på 101 jobbintervjuspørsmål. Da forstår intervjuer med en gang at du har svarer etter boka, og ingenting av det du sier sier egentlig noe om deg som person annet enn at du kan lese og huske svar. Du gir ingenting av deg selv som person og vurderingen om du vil passe inn eller ikke blir vanskelig eller må gjøres på annet vis. Det å stille merkelige spørsmål kan være et svar for å unngå innøvde responser og få deg til å vise deg for den du er.

  Akkurat det spørsmålet fant jeg på en side med typiske spørsmål it-bedrfter stiller. Utifra den siden virker det til å være et fasit svar. Men jeg antar at litt av tanken er å finne ut hvordan kandidaten tenker. Jeg vill svart at jeg ville prøvd å holdt meg intill kanten og prøve å "snike" meg forbi bladene og ligge under den. Det er det første jeg kommer på, men det er også et svar veldig mange gir.

   

  Hovedproblemet mit er vel egentlig å svare på den typen spørsmål på farten. Jeg sliter litt med å tenkte når folk følger så nøye med på meg. Men det er vel nesten litt vanlig blant programmerere / nerder.

   

  Takk for svar, hjelper litt å tenke på at de bare bruker det for å finne ut hvordan jeg tenker. Tror selv at min tankemåte passer inn i det firmaet. Håper bare de mener det samme =P

   

   

   

   

 15. For å være 100% ærlig syns jeg ikke du bør hoppe rett inn i spillutvikling med Unity e.l. Skal du programmere trenger du å kunne de grunnlegende ferdighetene først.

   

  De fleste spill skrives i C++ så jeg anbefaler å følge en C++ ( eller enda bedre : C++11 ) tutorial. Samtidig kan du eksperimentere på egenhånd. Du kan f.eks. lage et "gjett tallet" spill. Etterhvert som du blir komfortabel med å programmere kan du gå over til å lage grafiske spill. Det kan virke kjedelig, men når du har det grunnlegende på plass, er det mye lettere og mye morsommere å lage spill.

 16. Man kan vel ikke forbedre seg på alt, men du kan f.eks lese igjennom disse spørsmålene og tenke ut noen svar.

  Det er ikke sånne spørsmål jeg bekymrer meg for. Kan ikke fordra sånn spørsmål heller. Men jeg tenkte mer på spørsmål som

   

  Du blir krympet til størrelse med en mynt, muskler og vekt minskes profesjonelt. Hva gjør du?

   

  Takk for linken, though. Tror også det kan være nyttig å være forberedt på dem.

   

  Se denne, mitt aller beste tips! Så denne selv før min nåværende jobb og er ganske sikker på at den hjalp meg godt på vei. Ellers er det greit å tenke over vanlige spørsmål som du kanskje kommer til å få og svar nå for guds skyld ærlig, gjennomtenkt men ærlig :)

   

  Takk, skal sjekke den ut! Jeg er alltid ærlig i jobbintervju, muligens litt for ærlig.

 17. Men det må da bli en kraftig nedtur hvis spillet avsluttes når man kommer til siste del av spillet?!

  Må ærlig inrømme at Xen var den delen av spillet jeg likte minst, men jeg vil ha med slutten av spillet også når jeg først skal spille spillet på nytt.

   

  Trur nok jeg prøver meg på HL1 i stedet for black mesa hvis man kan kjøre det på en win8 pc

   

  Du kan jo prøve Black Mesa og vente på Xen. Men da kan det hende du må vente et år eller to. :p

   

  Om jeg ikke husker feil er det vell gratis om du bare innstallerer steam?

  Det er gratis, men krever at du har Orange Box. Tror kanskje det funker med et par andre spill, men ikke helt sikker

 18. I går fikk jeg veldig overraskende mail fra et større IT-selskap. De sa de var interesserte i å snakke med meg. Dette er et firma jeg har veldig lyst til å jobbe for.

  Problemet er at de er kjente for å stille ganske vriene spørsmål. Og jeg klarer som regel ikke svare på sånt "på farten", jeg trenger som regel litt tid på å tenke meg om.

  Noen som har noen tips? Jeg pleier som regel ikke å være veldig nervøs før intervjuer. Men akkurat for dette intervjuet er jeg ganske nervøs..

 19. Har du egentlig en utdanning innenfor IT? De vil sikkert spørre mye om utviklingsmetodene firmaet benytter seg av, så jeg regner med at du vet endel om dem?

  Jeg har en Bachelor som spillprogrammerer fra NITH. Har tidligere jobbet I firmaer som bruker samme utviklingsmetode, så jeg tror ikke det er noe problem.

   

  Er mer bekymret for at jeg får oppgaver som

   

  Lag en datastrukter som kan raskt legge til, fjerne, sjekke om x allerede finnes og tilfeldig utvalg.

   

  Jeg kunne gitt et vagt svar om at jeg ville enten brukt std::vector<>, std::array<> eller vanlig array. Men det å faktisk skrive slik kode "på farten" vet jeg ikke om jeg hadde klart...

 20. I går fikk jeg mail fra et veldig stort software selskap om jobbmuligheter. Ble veldig overrasket siden jeg ikke har spesielt mye erfaring på området ( er jo ganske ung. )

  Problemet er at selskapet er notorisk for å stille vriene spørsmål på jobbintervju. Noen av disse emnene har jeg ikke vært borti så jeg har ikke mulighet til å gi noe godt svar. Jeg tror jeg kan gi et brukbart svar på de fleste spørsmålene, men jeg vet ikke om jeg kan klarer å komme opp med noe svar mens noen andre ser/hører meg og venter på at jeg skal svare.

  Noen som har noe råd? Jeg er veldig nervøs, noe jeg ikke pleier å være før jobbintervju....

×
×
 • Opprett ny...