Gå til innhold

kristoly

Medlemmer
  • Innlegg

    197
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av kristoly

  1. Hittil er spillene i X1's favør. Vi får se, skal uansett ha begge konsollene, men Sony har ikke imponert meg enda :) Gleder meg til å få vite mer om spillene!

     

    Er litt usikker selv. Veldig spent på hva TO:1886 egentlig er for noe. Ellers virker Titan Fall for Xbone spennende. Ingen tittler som har vært "må ha" for noen av konsollene så langt skal jeg være ærlig. Sånn sett har ingen imponert tittelmessig. Blir vel PS4 først og xbone når den blir rimlig tenker jeg :D

     

  2. Hei folkens!

     

    Har et, for meg bisarr, problem. Har en D-Link Dir-615 som virker å være "allergisk" mot visse nettsteder. De jeg har kommet over så langt er db.no og comoyo.no/filter.

    Det som skjer, er at kort tid etter at jeg har kommet inn på noen av disse sidene, fungerer ikke Internett mer. Dette går som regel over etter noen minutter, så fungerer alt fint igjen. Feilen oppstår både med macbooken og ipaden min.

    Når dette skjer har jeg forsøkt å koble ethernet kabel direkte til maskinen, og da fungerer alt fint. Så feilen later til å ligge i router. Har forsøkt å slå den av og på, trekke ut ledning, fullstendig reset etc...

     

    Noen som har vært borti lignende, eller har noen andre tips?

  3. Joda, dette er evolusjon, menneskeskapt evolusjon, slik mennesket har holdt på i noen generasjoner nå med å fremavle nye egenskaper hos dyr. Hvordan tror du "verpehøner" ble verpehøner?

     

    Hvorvidt dette er en varig evolusjon beror på om dyret kan overleve og formere seg. "Artens overlevelse" er hensikten med evolusjonen, glem ikke det.

     

    mvh

    nils

     

    Derav tittelen på Darwins bok. "The Origin of Species by means of natural selection" Når man avler fram ny arter, er det såkalt artifical selection, like, men likevel temmelig forskjellige ting

  4. Call of Duty Herzeleid... ta deg en runde.. dette er ikke noe for deg.

     

    Merkelig altså, hvordan ikke et eneste rasjonelt kritisk spørsmål har blitt forsøkt besvart i det hele tatt, men istedet blitt møtt med personangrep eller direkte unngått.

     

    Kan dere vennligst svare ja/nei på følgende.

    Mener dere at det ikke var noen som ble drept i forbindelse med hendelsen? Var det ingen faktisk massakre?

  5. De er litt snar til å endre lovene før saken i Newtown er etterforsket. Dersom det var Israel som stod bak massakren vil væpnede lærere neppe være tilstrekkelig. Det vil i tillegg være behov for alarmer når israelere nærmer seg en skole, og påbud om at israelere skal ha armbånd som utløser slike alarmer ;) Teknologien er utviklet, det er bare å ta den ibruk.

     

    whaaaaaaaaat??

  6. Paven tweeted her forleden at Jesu' bursdag er satt til feil tidspunkt. Ikke bare ble han født 3-4 år tidligere (dersom tidspunktene i bibelen skal gå opp i opp) men han ble født om sommeren. Det er mange som tror romerne og antagelig bysantinerne senere satte Jesu' fødsel til 25 Desember for lettere å konvertere jøder og hedninger.

     

    Uansett er det vel temmelig åpenbart at måten vi feirer jul på ikke har noe med kristendommen å gjøre. Ei heller påske.

     

    Og godt er det.

     

    Høytider er ritualer som bringe folk i en kultur sammen. Religioner er ekskluderende. De sekulære aspektene ved høytidstradisjoner i Norge og vesten er langt mer festlige enn alt kirkepjattet.

     

    Meget godt sagt! God jul :)

    • Liker 2
  7. På folkemunne betyr jul ei tradisjonell høgtid i desember. For enkelte er jul det same som kristmesese. Eg bryr meg ikkje om semantikk.

     

     

     

    Heilt einig. Hugs no at dette er di oppfatning, sjølv om det kan virke som enkelte hevdar monopol. Dei kan vere uvitande om opphavet til jul som eg skreiv.

     

     

     

    Greit nok, men dei seier også kvifor dei feirar jul. Så kjem opphavet som dei bør rette seg etter.

     

     

     

    Hugs at noko kan vere sant utan at det er løgn.

     

    "Eg feirer jul fordi jula handlar om Jesu fødsel"

    "Eg feirar jul fordi sola snur"

    "Eg feirar jul pga tradisjonen med å samlast for god mat og gåvedeling"

     

    Alle er riktige for den personen. Opphavet svinner hen meir og meir, tradisjonen er viktigare.

     

    Nei og nei. Dette var ikke lett gitt. Du sier du ikke bryr deg om semantikk, da roter du fælt, vi snakker ikke semantikk her. Jeg har ikke nektet for at de kan være ukjent med opphavet, det gjør det derimot ikke til sannheter. Man er ikke nødvendigvis klar over at det man hevder er løgn. Ser du forskjellen?

     

    Videre, "noe kan være sant uten at der er løgn"? er ikke det definisjonen på sannhet? At det ikke er løgn, hva er poenget ditt?

  8. Og her overdriv du. "Fullstendig feilaktige grunnlag" blir feil av den simple grunn at kristne feirar Jesu fødsel. Det kan ikkje seiast at det er eit feil grunnlag. No er me ikkje så heldige å kunne fastslå datoen for Jesu fødsel, så dermed må ein feire ei gitt tid, som vart samtidig som vintersolverv.

     

     

     

    Det du kallar løgn vil eg kalla uvitenhet eller sterk tru. Dei som snakkar om at ein feirar jul fordi Jesus vart født har rett, fordi det er derfor nettopp dei feirar jul. Dei veit kanskje ikkje om historia bak jul. Om dei gjer det bør dei finne aksept for historia.

     

    Å hjelpes! Nå tror jeg du skal begynne på starten av denne tråden igjen jeg, for dette har blitt gjentatt til det kjedsomme. Ærlig talt begynner jeg å bli temmelig oppgitt av deg her, det virker som oppmerksomhetsspennet dit er i underkant kort. Jeg skal likevel i min uendelige godhet hjelpe deg litt på vei.

    Jeg har aldri hevdet at de ikke feirer jesu fødsel, selvfølgelig, men vi snakker om jula her, har du glemt dette? Jula er ikke en kristen feiring, at den har blitt sjanghaiet av kristendommen er det derimot ingen tvil om, dette har vi jo allerede vært igjennom flere ganger. Med det i mente, er det absolutt på fullstendig feilaktig grunnlag at kristne hevder monopol på jula. Det er ikke dermed sagt at jeg ikke unner dem sin feiring, gjør akkurat som du vil, men fortell ikke meg hvorfor vi feirer jul, for da er du jaggu på utrygg is.

     

    Videre, det kan gjerne være uvitenhet, jeg skal ikke late som jeg vet noe om den enkelte der, jeg har heller aldri anklaget noen for løgn, det endrer likevel ikke det faktum at med den slegga som julen kreves, renner det løgn

  9. Okay, bare så du ikke skal feilaktig tro du har fått inn noe argument på noe som helst vis. Jeg skrev

     

    "Problemet mitt oppstår når enkelte hevder å ha monopol på juletiden, spesielt når dette kreves på fullstendig feilaktige grunnlag"

     

    Altså, om noen vil hevde monopol på jule, gjør gjerne det, men når dette forsøkes å håndheves med løgn, da kjenner jeg at håra begynner å reise seg på ryggen min.

    Jeg har ei heller krevd noe monopol.

  10. For deg er det kanskje feil å feire Jesus på julafta, for andre er det det som betyr noko. Ingenting er feil når det gjeld feiring av jul. Det er personlig, og mange feirar det same. Kristne feirar på sitt grunnlag, hedningar på sitt, alle har eit visst grunnlag, intet er feil. Nokre grunnlag kom før andre, men vil ein verkjeleg vere eit stabeist av ein unge som ikkje vil dele leikene sine med nokon andre? Nesten ein liten kontradiksjon i den siste setninga di, då du påpeikar eit feilaktig grunnlag samtidig som du meiner det vert uttrykt monopol på feiringa. Trur me eigentleg kan vere einige om at jula kan delast på, og at det ikkje er noko riktig og feil julefeiring.

     

    Det var ingen motsigelser, les igjen. Hva gjelder dine andre innsigelser, ble det for luftig til at jeg engang orker å begynne på det.

    God jul!

  11. Legg logikk, rasjonalitet og vitskap til sides når du diskuterer religion. Det har ingen hensikt å trekkje det fram. Tru handlar om noko heilt anna. Ingen kan tru på vitskapen, den framstår som bevis med stor sikkerhet.

     

    Nei. Når man forsøker å underbygge urasjonell overtro med logikk, så har man selv lagt reglene for diskursen. Så ikke prøv å spille det kortet. Du har helt rett i at tro handler om noe helt annet. Den handler om å kaste fornuft ut av bildet, for å tro på noe uforanderlig og absolutt. Noe som er tydelig i denne diskusjonen, da visse plent nekter å akseptere historiske fakta, når disse strider med deres egne forkvaklede virkelighetsoppfatninger.

     

    Det sagt, jeg legger meg på ingen måte opp i hvordan den enkelte måtte velge å feire jula. For meg handler det å samle familie og venner, spise god mat med god drikke, og rett og slett kose seg noe inni hampen. Hva du ønsker å feire utover det, kan være det samme. Problemet mitt oppstår når enkelte hevder å ha monopol på juletiden, spesielt når dette kreves på fullstendig feilaktige grunnlag

    • Liker 1
×
×
  • Opprett ny...