Gå til innhold

Creaxz

Medlemmer
  • Innlegg

    202
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Creaxz

  1. Jeg håper det er noen som kan komme med noen innspill angående valg av hovedprofil på Kyb. 

     

    Hvis jeg skal tenke jobbsikkerhet, så virker det som om Embedded systems eller Sanntidssystemer er veien å gå. Jeg synes jo også det er gøy med progging, men jeg er usikker på om det er verdt å slite meg gjennom tunge lab-fag som Byggern og Instrumenteringssystemer.

     

    Dersom jeg heller skal "følge hjertet", så har jeg egentlig sett meg ut Robotsystemer som det mest interessante. Dog er jeg usikker på hvordan jobbmarkedet er for dette i Norge. Det er sikkert noe som bare blir bedre fremover, men det er noe jeg har i bakhodet nå når jeg velger.

     

    Medisinsk billeddannelse og Biomedisinsk kybernetikk hadde jeg egentlig slått fra meg uten å sette meg inn i, men etter å ha lest og undersøkt mer, så virker også dette som aktuelle valg. Men også her har jeg vanskelig for å se for meg at det er noe særlig jobbmarked.

     

    Setter stor pris på innspill, særlig fra folk som har valgt noen av de aktuelle retningene. :)

  2. Tenker å velge ett av disse fagene nå til våren:

    • TTM4100 Kommunikasjon - Tjenester og nett
    • TDT4145 Datamodellering og databasesystemer

    Jeg går Kyb, så jeg slipper "Fellesprosjektet", men om jeg har forstått ting rett, så må jeg for begge emnene allikevel gjennomføre et større prosjekt. Noen som har erfaring med fagene og kan fortelle litt om arbeidsmengde/vansklighetsgrad for emnet og prosjektet?

  3.  

    Jeg tar opp et fag jeg tidligere har ståkarakter i. Har da meldt meg opp i eksamen på nytt på Stud.web. 

    Jeg ser at jeg ikke har tilgang til faget på It's Learning, og heller ikke er undervisningsoppmeldt. 

    Under vurderingsmeldinger ligger riktignok faget. Dette er vel ikke noe problem, når planen min bare er å møte opp til eksamen?

    Melg deg til undervisning dersom du vil ha tilgang til It's learning. Og nei, det er ikke et problem utover at du ikke får tilgang til ressursene som ligger der.

     

    Okei, det ser ut som om det meste av informasjon fortsatt går via emnets egen side, så da ser jeg ikke noen grunn i å undervisnings-oppmelde meg.

     

    Forøvrig: Jeg hører mye dårlig om Tekled-læreboka. Jeg kommer til å nedprioritere forelesninger, men prøve å få med meg en del av økonomi-forelesningene. Klarer man seg med Tekled-kompendiumet kombinert med gamle eksamensoppgaver?

  4. Jeg hadde i utgangspunktet planlagt å dra på utveksling til USA 4. året mitt, dvs. fra høst 2016. Men nå som det går trått for den norske økonomien har jeg begynt å bli litt usikker på om det er verdt det. Det har jo dukket opp en del artikler om norske studenter som er på utveksling som pga. fallende kronekurs har måttet betale en god del mer enn planlagt. Tviler nok på om Internasjonal seksjon vil fraråde meg å dra, men jeg er interessert i å høre hva dere andre studenter tenker om saken.

  5. Si at jeg har tatt fag x fra før, og bestått dette, men ønsker å forbedre karakteren min. Jeg kan da melde meg opp i faget på nytt, og siden jeg har gjennomført faget (og øvingsopplegget) fra før, trenger jeg kun å møte opp på eksamen.
    Hvordan fungerer det da dersom jeg velger å ikke møte opp på denne eksamenen? Har jeg brukt opp min sjanse til å ta igjen faget uten å gjennomføre øvingsopplegget? 

  6.  

    Tips: hvis du deler A4-arket ditt i to får du to A5-ark. Pass på å bruke den delen som er stemplet, da.

     

    Er det lov? Trodde de var merket slik at folk ikke skulle ta med ureglementære ark?

     

    Nå blir jeg bare mer og mer usikker på hva jeg skal gjøre. Får vurdere å høre med en av eksamensvaktene om det går greit, eller om jeg heller skal satse på at de ikke reagerer på det. Dersom en av vaktene under eksamen oppdager at jeg har et halvt A4-ark istedet for et A5, hva er det verste som kan skje? Ser for meg at det er en så liten ting at det er bortkastet å bruke noe tid på det.

  7. Angående Statistikk-eksamen i morgen, så ble jeg nå plutselig litt småstresset da jeg oppdaget at det står:

     

    • Gult ark: Et stemplet gult A5-ark med egne håndskrevne formler og notater. Disse finnes i et stativ på veggen i 7. etasje i sentralbygg 2.
    Som lovlig hjelpemiddel. Reagerte først nå på at det er et A5-ark. Da jeg var og hentet et gult ark tidligere, så hentet jeg det første jeg så, nemlig et gult A4-ark. Har jeg bæsja på leggen nå, eller er det A4-ark som gjelder?
    • Liker 1
  8. Komplett er ganske dyre. Ville valgt noe slikt i stedet, hvis det ikke er ett absolutt must å kjøpe akkurat den du har valgt.

     

    http://www.netonnet.no/art/data/datakomponenter/oppgraderingspakker/hovedkort-cpu-og-ram/intel-i7-4790kz97-a16gbc/206533.7789/

     

    http://www.netonnet.no/art/data/datakomponenter/kjoling/prosessorkjoling/coolermaster-hyper212evo/179090.7058/

     

    Du kan også få 5820k for så å si samme prisklassen som den oppgraderingspakken hos komplett. Kanskje med litt mindre minne (8gb) men det spørs hva en vil ha.

     

     

    Ville kjøpt ny strømforsyning også. Evga supernova G2 av noe slag? Har slike pakker hos netonnet med både kabinett og strømforsyning som jeg kanskje ville tatt en titt på om du like vel har tenkt å bytte begge deler.

    Har selv dette http://www.netonnet.no/art/data/datakomponenter/oppgraderingspakker og er meget fornøyd.

     

    Den pakken fra netonnet så jo flott ut, og til en billigere penge; takk for tipset! Da blir det også bedre plass til strømforsyning i budsjettet, så jeg skal se litt på det du anbefalte.

    Angående kabinett:Hvor viktig er dette for et stillegående system, og hvilke fordeler ville det vært i å oppgradere det? Jeg har vel egentlig bare tenkt som så at kabinett er kabinett, og at det å legge mye penger i et kabinett, var noe man bare gjorde for å "showe off".

  9. Hva skal maskinen brukes til?

    • "Vanlig bruk", film, musikk, programmering
    • Lett spilling, ønsker om mulig å beholde skjermkort, se lengre ned.
    • Tyngre spilling i fremtiden

     

    Krav?

    • Stillegående
    • Budsjett: Foreløpig mellom 6000-8000, kan strekkes.

    Foreløpig forslag:

    • Kompletts Intel oppgraderingspakke til 6495,-
    • Fortsette å bruke gammelt skjermkort Geforce GTX260
    • Fortsette å bruke gammel strømforsyning, en Chieftec 550W PSU
    • Stillegående CPU-vifte (+ andre vifter?)
    • Kabinett?
    • (Evt strømforsyning)
    • (Evt. skjermkort)

     

    Utfyllende info:

     

    Først av alt, så har jeg ikke bygget maskin på nettopp 4 år, som er så lenge den nåværene maskina har vart. Jeg ønsker også at den oppgraderte maskinen skal vare bortimot tilsvarende lenge,som er grunnen til at jeg ønsker å slå til med en såpass heftig prosessor.

     

    Jeg har for øyeblikket et GTX260 skjermkort som har fungert godt til mitt bruk. Når jeg gamer blir det gjerne eldre eller ikke særlig ressurskrevende spill, og dersom jeg ønsker å kunne kjøre nyere spill en gang i fremtiden, kan jeg evt. investere i et bedre skjermkort da. Er det mulig for meg å kombinere dette med oppsettet over uten at dette blir en voldsom flaskehals?
    Om mulig ønsker jeg også å beholde strømforsyningen jeg har nå, en Chieftec 550W PSU. Er denne for svak til å kjøre systemet?

    Jeg er for tiden student og bor på en veldig liten hybel. Jeg blir sittende veldig nærme maskina, og ønsker derfor en relativt stillegående maskin som kan stå på uten at jeg forstyrres av dette. Grunnen til at jeg presiserer dette er at jeg per idag har en maskin med Intel E8400-prosessor + Akasa Venom-vifte. Dette er absolutt ikke stillegående, men jeg vet ikke om dette skyldes at vifta generelt er høylydt, eller om dette skyldes at systemet er på dødens rand. Jeg er derfor åpen for å investere i nye vifteløsninger dersom dette gjør maskina mer stillegående.

    Kan det også hende at kabinettet bidrar til at systemet er høylydt?

  10. Lekte meg litt med en smågammel maskin og installerte Arch Linux uten egentlig å være 100% klar over hva jeg bega meg ut på.
    Uansett så ønsker jeg nå å installere et annet OS(linux). Problemet er at maskina nekter å boote fra CD eller USB, det ender enten med en "boot disk failure insert system disk and press enter"-feilmelding, eller så booter Arch Linux opp til et forvrengt terminal-bilde.
    Er det noen måte å gjennoplive maskina?

×
×
  • Opprett ny...