Jump to content

Brodah

Medlemmer
 • Content Count

  2656
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

704 :)

Profile Information

 • Kjønn
  Ikke oppgitt

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Jeg skjønner. Ikke mitt felt. Dette kan jeg sjekke opp etter påsken 🙂
 2. Jeg har spurt nå for tredje gang hvorfor du forventer at fiberleverandører skal opptre anderledes en andre selskap(ref, byråkrati)? Det er jo bare å lese innlegget, så finner du frem. Det har vært mye støtte fra staten til Lyse i flere år. De er jo tross alt eid 100% av kommunene rundt. Du presterer vel ikke å bruke disse tallene med i regnestykket ditt? Det sitter ingen "søkkrik" eier på toppen her. Viken Fiber er jo også delvis eid av Lyse. Nedstengingen av kobbernettet har stor betydning for hvor mye penger staten investerer. I de områdene markedet ikke strekker til, bidrar staten med midler. Dette er absolutt ikke ny info for oss. Jeg skjønner hvorfor du reagerer hvis kunnskapshullene er såpass store. Avatalene til Altibox er det ikke poeng i å diskutere. Men jeg forstår at du har mye hjerte. Det er vi vant til i Altibox Kundene sitter ikke med samme informasjon som oss, og da er det egentlig forståelig. Når det gjelder prismaching så har jeg ett tips til deg her også(nå tar jeg utgangspunkt i at du er enten Altibox/GET/Telenor kunde). Prøv å diskuter på prisen med de. Du kommer til å bli overrasket. Ikke glem at Telenor og GET ikke er våre eneste konkurrenter. Det er jo en grunn for at jeg sammenligner med mobiloperatørene 😉 Altibox ønsker at kundene skal kjøpe bundle fordi dette er de mest fornøyde kundene. Enekelt å greit. Det vises på alle spørreundersøkelser vi tar. Forskjellen er ganske stor. Det er ikke verre en å nedgradere etter ett år. Mulig jeg husker feil. Men mener at vi allerede har støtte for IPV6.
 3. Hoppet over? På samme måte som du ikke tok stilling til flere av mine spørsmål i innlegget mitt før mener du? Hvis du ønsker jeg skal svare på alt du skriver så må du komme med relevant argumentasjon og helst svare på de argumentene jeg har. Jeg skrev at fiberutbygging ikke er statsfinansiert slik som Telenor sitt nett har vært. Det har jeg helt rett i. Det er også grunnen til at Altibox sine fiberlinjer ikke har blitt brukt av andre operatører for å skape konkurranse. At staten nå velger å støtte fiberutbygging grunnet nedstengingen av cobbernettet har jo ingenting med den saken å gjøre. De kunne brukt 1 milliard om de ville. Bredbåndstilbyderne har investert mye større beløp enn dette i utbyggingen. Hvis du prøvde å bruke dette som argument for at prisene burde være lavere så har du misforstått poenget mitt. Selve utbyggingen er jo bare en brøkdel av kaka. Konkurrenter og alle samarbeidspartnere styrer de kontinuerlige prisene og utgiftene. Hvorfor forventer du at fiberleverandører skal opptre anderledes enn andre aktører/selskaper? Det tilbys en tjeneste som koster å bli levert. Som nevnt tidligere tar det 8-12 år før man i det hele tatt går i pluss på en fiberkunde. La den synke litt inn. Altibox/Telenor og fiberleverandørene bygger ut som det griner etter. At vi bor i Norge har vannvittig mye med saken å gjøre for prisen. Ikke bare er det et utfordrende land å bygge ut i, men vi er også generellt en av de dyreste landene i verden på det meste. Hvis Altibox skal senke månedsprisen på Altibox Standard pakken (regner med det er den du referer til) så vil de ikke tjene penger. At det sitter topper som drar inn store summer har jeg ikke noe imot. Altibox startet i Stavanger på ett lite kontor med 5 mann. Lyse Fiber startet fiberutbygging ved å kontakte lokale bønder på Jæren for å legge ned kabler mens kommunen bare lo av de og mente at cobbernettet ville holde i massevis. Viken Fiber ønsker å levere fiber til absolutt alle på østlandet og har hatt gratis etablering til privatkundender i årevis. Mine mening: Betal prisen det koster. Kokt skinke på Rema 1000 kunne også kostet noen kroner mindre om Reitan hadde ønsker det.
 4. Har ikke tilgang til akuratt den artikkelen, men jeg kjenner til saken. Ser dog ikke hvordan det har noe med diskusjonen å gjøre. Det vil ta tid før vi ser resultatene av dette. Med flere operatører på fiberlinjene vil kanskje prisene presset litt ned, men jeg ser ikke for meg de store omveltningene. Det kan bli veldig spennende. Jeg står fremdeles for at prisene til fiberleverandører kan forsvares.
 5. Interessant tankegang. Det meste er jo dyrere i Norge, ikke bare bredbånd. Forventer du at fiberleverandører skal opptre anderledes enn andre aktører? Fiberen er ikke statsfinansiert som nettet til Telenor var en gang i tiden. Kom gjerne med ett forslag for hvordan prisene kan bli billigere mens det samtidig skal være økonomisk ansvarlig. Eller tenker du at entreprenør for graving, installasjonsfirma, leverandør av utstyr og leverandør at TV kanaler alle skal gå samme om billigere priser? Det er ikke kun leverandøren av tjenesten som styrer prisene, også samarbeidsparnere. For ikke å snakke om kunkurrenter. Man får Fri Data hos Chilli Mobil til 499,- per mnd. Skal vi legge oss prismessig på samme nivå som dem? Som leverer en langt mindre stabil tjeneste. At prisene er dyrere i Norger er dog helt riktig. På samme måte som en Coca Cola er dyrere i Norge. I Bulgaria får du vel en flaske for ca 10 kroner
 6. Enda bedre priser? Hadde folk bare vist hvor lite kroner som kommer inn per fiberkunde. Vi har forøvrig gitt supertilbud tidligere for å "vinne" områder. Når vi konkurrerte mot Eidsiva i Innlandet tilbudet vi kundene Altibox Pluss 1000/1000 til kroner 475,- per mnd inkludert 6 mnd gratis. Du betaler da med andre ord i snitt 238,- kroner i mnd det første året. Denne strategien kan fungere på kort sikt, men i lengden må prisene opp.
 7. Denne var morsom å lese gjennom. Fiber er svindyrt å bygge ut. Kan selvsagt kun snakke ut i fra min egen arbeidsplass, Altibox. Men vi bruker mellom 8-12 år før vi tjener penger på kundene etter en installasjon. Alle som sier opp før den tid er røde tall.
 8. Umulig å velge kamp i kveld! Vil se begge.
 9. Soleklar straffe. Edit: Der var det 3-0. Fortjent.
 10. Filmet ikke Bruno seg til straffe for noen uker siden også? Jukset seg til en god del poeng United. Men fortjent resultat. Burde kanskje stått 2-0.
 11. Studio skryter Untied opp i skyene. Veldig spennende kamp.
×
×
 • Create New...