Jump to content

Skrotnissen

Medlemmer
 • Content Count

  906
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

81 :)

Profile Information

 • Kjønn
  Mann

Recent Profile Visitors

15899 profile views
 1. Bruker det innebygde diskverktøyet i Windows og får denne visningen. Splittet opp E og lagde flere mindre partisjoner, for å finne ut hvilken som ga høyest hastighet. Men her er jo sannelig D-partisjonen lengst til venstre, mens den som nå er "Unallocated" er den jeg fant ut var raskest, i alle fall med testing vha CrystalDiskMark. Sikker på at det stemmer at lengst til venstre er raskest? Fikk 135 MB/s på der det nå står Unallocated, så tregere på F og G (ca 110 MB/s). Kan det eventuelt være noe annet som gjør D tregere? Har stoppet alt av bakgrunnsprogrammer...
 2. Så for å få bedre hastighet så må jeg flytte dataene fra D til E? Evt kan jeg partisjonere på en måte slik at den raske delen av disken kommer på D?
 3. Skaffet meg en ekstern HDD under black week, som jeg tenkte å ha spill som jeg spiller veldig sjelden eller som ikke trenger rask lastetid. Har en SSD som er fylt til randen, med diverse som må gå fort. Min lagringspartisjon, som foreløpig er tom, har følgende hastighet: Mens partisjonen hvor jeg har installert noen spill, lastet ned noe andre greier er mye tregere: Hvorfor skjer dette? Er det noen måte å forbedre hastigheten på D-disken?
 4. Vil dette være lov i Norge, og finnes det i så fall noen måte å se om arbeidsgiveren min benytter seg av dette verktøyet?
 5. Jeg har et MSI B450 Gaming Plus hovedkort hvor jeg har en WD Black NVMe M2 SSD fra før. Nå har jeg bestilt en Corsair MP510 ifm. Black Week på Komplett. Planen var å bruke en M2 -> PCIe-adapter til å kjøre denne, ettersom hovedkortet mitt har 2 stk PCIe x16 og kun en av de er tatt av GPU, noe som lar meg putte adapter på den andre. Nå leser jeg dog at 16 lanes tas av hovedkortet skjermkortet mitt, 4 av M2 SSD-en min og de resterende 4 (av 24 totalt) tas til noe annen overføring. Stemmer dette? Vil det gå an å koble min nye SSD til PC-en og få full hastighet? Er fristet til å prøve å deaktivere noen PCIe lanes til skjermkortet ettersom 16 stk er overkill, men vet ikke om det lar seg gjøre.
 6. Kamerahus som forbruksvare, interessant. Det er et perspektiv jeg ikke har tenkt på før. Er objektiver til Sony fullformat dyrere enn til andre kameraprodusenter? Hvorfor aps-c som første? Siden det er billigere? Og er det ikke et vesentlig kvalitetstap om man kjøper konvertere fra aps-c til fullformat? Tenker kameraet skal brukes allsidig, kanskje med en viss overvekt av turbilder og alt det innebærer...
 7. Tenker du på denne? Har den selv, har merket at toppdelen beveger seg litt om jeg har i for mye mel men den virker ellers svært solid og til en god pris i forhold til mange andre maskiner. Men jeg vet ikke, kanskje varer den ikke i 20 år slik mamma sin har gjort.
 8. Takk! Da kjøper jeg ikke nå. Har du tilfeldigvis peiling på kamera og tips til nettsteder hvor jeg kan lese samletester av slike typer kamera, så jeg kanskje klarer å se hva jeg burde kjøpe?
 9. Er dette et godt kamera til prisen? https://www.elkjop.no/product/foto-og-video/systemkamera/DSLTA7MK2KIT/sony-a7-alpha-7-mark-ii-systemkamera-28-70mm-objektiv
 10. Tenker kjøpe kamera i år. Noen som vet hvor jeg bør følge med? Har egentlig ikke peiling på kamera, men har en livsstil hvor jeg er mye til fjells og kunne tenke meg å ta litt bilder de dagene hvor jeg bare slapper av i fjellet/til skogs.
 11. Hatt S20 litt over en måned, og la i dag merke til sprekke i glasset foran kameraet. Er dette glasset kjent for å være av lav kvalitet? Jeg har ikke mistet telefonen i bakken eller noe som helst. Sprekken går rett over zoom-kameraet, og jeg regner med det går utover bildekvaliteten (om enn det ikke er helt lett å se). Ganske skuffet over kvaliteten egentlig, opplever telefonen som en nedgradering fra Huawei P20 Pro som jeg hadde i forrige jobb...
 12. Noen som har opplevd å få lagt til ekstra mva eller toll på småpakker enda? Jeg har ganske mye elektronikk jeg gjerne skulle ha tak i nå som mørket snart senker seg over Norge, og bør bestille ca. nå for å få det til når jeg trenger det (alltid lang sendetid fra Aliexpress...)
 13. Kan virke ut som om det blir et slags minstekrav fra min side ja, at det alltid må være betong i både etasjeskille og brannskille Tenker sensitiveten er ulik ja, men om man spør et par stykker så er det kanskje en litt større sjanse for å finne ut om det er lytt? Ikke vet jeg...
 14. Takk for et godt svar, The Avatar! Jeg blir nok nødt til å sette meg inn i hvordan støyisolasjon gjøres, og formulere noen gode spørsmål basert på det. Her har du kommet med et godt utgangspunkt. Så må jeg forsøke å ikke kjøpe med mindre jeg føler meg trygg på at her er det gjort de riktige tiltakene mot støy. Vurderer også å spørre andre i blokken hvordan de opplever lydisolering. Jeg er noe usikker på om det er greit, men tenker det må være lov før man skal investere flere millioner. De vil dog ha insentiv til å svare at det er lite støy, ettersom høy pris for leilighetene i bygget gjør at de også kan selge dyrere...
 15. Har nylig solgt og flyttet min leilighet etter å ha bodd under 4 studenter, hvor jeg har hørt alt av trinnlyd/folk som går på do/etc etc. Ble helt gal av det, var aldri mulig å slappe av, ei heller sove i fred om natten. Nå har jeg flyttet til annen leilighet i ny by, og tenkte leie en stund før jeg kjøper egen leilighet igjen. Spurte på visning om det er noe særlig støy her, og da sa utleier at det er stille men fyren over spiller gitar noen ganger, det var alt. Nå har jeg bodd her noen dager, og hele etasjen klirrer om fyren over bare går over gulvet sitt. Det er MYE mer plagsomt enn litt gitarspilling, og jeg fikk ikke sove før langt på natt i går, selv med ørepropper i. Har 3 måneder oppsigelse, men herregud, jeg sliter allerede med søvn etter å ha bodd lenge under bråkete idioter, og nå er jeg stuck i en enda en leilighet med bråk. Tror ikke søvnproblemene mine blir bedre med det første, nei. I tillegg til at hele leiligheten klirrer pga. han over, så har jeg en nabo med kjøkken inn mot soverommet mitt, og en fyr under som står opp i 6-tiden hver dag (også i helgene), så det smeller til alle døgnets tider... Herregud as. Blir også oppgitt over det å skulle kjøpe egen leilighet, da erfaringsmessig så kan også nyere leiligheter være ganske dårlig lydisolert, og om jeg kjøper toppleilighet så må det være gammel leilighet og da er det også fare for mye støy fra de under. Krisemaksimerer nå, men blir helt oppgitt av å tenke på at de neste månedene kan bli søvnløse, og selv ved flytting så kan jeg komme inn i et nytt helvete... Tror jeg må flytte ut på landet i enebolig?
×
×
 • Create New...