Gå til innhold

Zerd

Medlemmer
  • Innlegg

    651
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Zerd

  1. Ah. Veldig kjekt å vite. Er på 14TB nå, så unngikk akkurat problemet. Problemet er vel at verktøyene for å manipulere partisjonene (e2fsprogs) ikke støtter 64bit. Ser at noen har prøvd, men det ser ikke ut til å være verd strevet. På tide å prøve noe nytt. Fant en som bruker JFS på sin 84TB partisjon. Tenkte å teste ut enten det eller ZoL.

  2. Løsningen på et problem som ikke eksisterer. Tar et halvt sekund å snu det. Og hvor mye skal det halve sekundet koste deg? 500 kroner? er det verdt det spør jeg meg selv......

    Om man setter usben inn feil vei, og trykker litt, så kortsluttes det og det vil antakeligvis koste mer enn 500 kroner å reparere.

  3. Hvordan får de tilgang til å endre URLen på sider jeg er inne på i første omgang? o.O

     

    Enda bedre: Hvordan hvet de at du ikke er i den nåværende fane?

    Phishing-angrepet går ut på at du besøker en random side som phisherne har kontroll over, men som ser helt legitim ut, som du har funnet via et søk e.l. Denne blir da omgjort til å se ut som en annen, mye brukt side med login. De endrer favicon og tittel, slik at taben ser 100% lik ut som den ekte siden. Om brukeren glemmer å sjekke url-en før de logger inn, så har de tapt.

     

    De antar at om mus og tastatur ikke har vært i bevegelse innenfor vinduet på en stund så er brukeren opptatt med noe annet. Veldig enkelt å sjekke i javascript.

    Side-byttet er vanskeligere å oppdage om brukeren har oppe mange tabber samtidig, slik at tittel og favicon er lite synlig.

  4. Er det vanleg for linux/terminal-brukarar å ha engelsk tastatur? Eller vert "C-a ]" i praksis "C-a AltGr-9"?

    Når man bruker terminalen, eller programmerer, er engelsk tastaturt totalt overlegent norsk. I mine øyne er det ingen tvil om at de som lagde den norske qwerty-layouten utelukkende tenkte på menneskelig språk. Det aller meste av spesialtegn er uhyre dårlig og teit plassert. Det virker nesten som om man bare har trillet terning for å avgjøre hvor ting havnet. :(

     

    Personlig har jeg hurtigtast C-i k for å veksle mellom NO og US tastatur på alle mine maskiner. Default er US, og jeg bruker NO-layout utelukkende når jeg faktisk sitter og skriver norsk tekst.

     

     

    Nå er ikke jeg interessert i å prøve dette heller da...

    Hva? Du orker ikke lære deg ETT tastaturoppsett, men vil heller bytte mellom to forskjellige, som tilsammen gjør akkurat det samme som det ene?

     

    US-Intl. er jo genialt for norske programmerere. Man får tilbake AltGr-knappen, slik at man kan bruke den til f.eks. å få æøå.

    æ = AltGr+Z

    ø = AltGr+L

    å = AltGr+W

  5. Har oppgradert til 9.10 på laptopen, og oppgraderingen gikk kjempefint. Alt har blitt raskere pga. ny intel-driver.

     

    Påstanden om at kun 10% er fornøyd er vås the register har tatt ut fra en poll på ubuntuforums der folk som har problemer ofte søker etter løsninger. De som ikke har problemer har færre grunner til å henge på forumet. Ergo biased spørreundersøkelse.

     

    Om en sammenligner med tidligere poller fra samme forum så er det ca. like mange som hadde problemer som tidligere utgivelser.

  6. Meget interessant

     

    Once the Google Wave team releases the reference versions of the

    client and server, you should be able to install and run a private

    wave server inside your private intranet. One of the features of

    implementing Wave on top of XMPP/Jabber is that there is no

    requirement for a fully centralized architecture that needs to phone

    home to Google or another corporation in order for the base

    functionality of Wave to work.

  7. MS bør selv få bestemme hva som legges i Windows, sitt eget OS. Uavhengig om det skulle skape noen "dominans" innen et SW område.

    Så du mener altså at Microsoft kan bundle et bildebehandlingsprogram med Windows som er direkte konkurrerende med f.eks. Photoshop? Du tror ikke det vil ha en effekt på salgene av Photoshop, PSP eller lignende?

    Hvorfor skulle folk trenge kjøpe photoshop når de allerede har et program som gjør samme nytten? Det er jo dette som har skjedd på nettlesermarkedet!

  8. Dette beksriver i bunn og grunn problemet:

    For instance, Google Docs downloads into your machine a Javascript program which measures half a megabyte, in a compacted form that we could call Obfuscript because it has no comments and hardly any whitespace, and the method names are one letter long. The source code of a program is the preferred form for modifying it; the compacted code is not source code and the real source code of this program is not available to the user.

    Les mer her om du fortsatt ikke skjønner hva det er snakk om.

  9. Hva med at alle poster et screenshot fra firmaet de driver med nå?

    Får vel begynne selv, så her har dere begynnelsen på Coal Drop:

    Ja, jeg VET at jeg må lage en balancer til inngangen..

     

    SS01-1.png

     

    Stasjonen er så stor siden jeg skal bruke trainlenght 25. :)

    Samma for svingene.

     

    Edit: Hmm, det kan jo være at det bare er meg som ALLTID har 3-4 firma som jeg driver på med i mange uker uten å gjøre noe fornuftig på pcen....? Tipper at de fleste av dere har bedre ting å gjøre enn å spille OpenTTD/TTDPatch.

    Men uansett, hvis dere holder på med et firma nå så hadde det vert tøft å sett et screenshot. :)

    Hva er det du prøver på med det systemet der? Ikke vondt ment, men forstår det bare ikke :p

    Og du er ikke den eneste som får helt dilla på TTD i blandt.

     

    Btw. du kan ta full-map screenshot med Ctrl+G. Det tar en god del plass, men det går jo an å komprimere og scale litt ned ;)

  10. Fungerer i IE6 også den der....

    Det finnes så utrolig mange ting en må gjøre for å få en side som støtter standardene (som gjør at de fungerer i ff, opera, safari og chrome osv.) til å fungere likt i IE. Gjør et søk etter ie6 hacks så finner du noen av dem. Hadde IE6 støttet standardene så hadde en ikke trengt å brukt penger og tid på å implementere disse spesialtilpassede hackene, og samfunnet hadde spart penger. Men det gjør den ikke, og det kommer den ikke til å gjøre heller, så da er alternativet å få folk til å slutte å bruke den istedet.

  11. Juice er ikke en menneskerett, dermed kunne Tine i teorien ha gjort dette.

    Det handler ikke om menneskerett, men monopolloven. Hvis Tine har monopol på melk, og tvinger alle til å kjøpe juice samtidig så bryter de loven, jfr Article 82, se under "Tying". Det er fordi det vil gjøre salget av andres juiceprodukter dårligere, siden alle melkekjøpere allerede har juicen de trenger.

     

    Vi bare oppfriske denne "oppsummeringen", siden mange glemmer veldig fort.

    Kort sagt er problemet at Microsoft bruker sitt monopol på OS til å skaffe seg monopol på nettlesere også. Det er ulovlig, med god grunn, å misbruke sin markedsmakt til å tvinge fram sine egne produkter på andre områder.
  12. Hvis du ikke kompilerer koden selv, men benytter et nedlastet ISO-image, hvordan kan du være sikker på at kildekoden er representativ for det som ligger i ISO-imaget?

    Du kan laste ned kildekoden, kompilere, lage iso og sjekke at det er samme innhold. Så lenge du bruker samme metode skal du få akkurat samme resultat (de bruker trolig et script til å gjøre det, så da er det bare å kjøre det).

  13. ...og hvorfor skulle zend gjøre php gratisversjonen raskere?? Siden det helt klart vil ødelegge for deres egne produkter?

    Zend står bak veldig mye av PHP...

    Det Zend selger er tilleggsprodukter, som ikke er ment å erstatte eller ødelegge for PHP. Vet ikke hvilke raskere php-version er du snakker om, men Zend leverer ikke noe som konkurrerer med seg selv, så vidt jeg vet.

    Zend platform, Zend Core f.eks. Tror ikke dette er noe plugins, eller extras til php...

    Zend Platform er en pakke med ekstra ting for å hjelpe med drifting av PHP-programmer, f.eks. opcode-caching, overvåking, caching osv. PHP-kjernen er fortsatt den samme, og du kan bruke alternativer slik som APC, Xcache osv. Zend Core ser ut til å være vanlig PHP med stregere krav til QA, support osv. Men i bunn og grunn er det en helt vanlig PHP-versjon.

     

    Q: Which minor PHP version is being used in Zend Core?

     

    The most up-to-date! Zend continuously releases updates to the PHP version in Zend Core to all customer with a current Zend Core support subscription. Updates are available for Zend Core subscribers shortly after the PHP open source committee releases new PHP minor versions. In certain cases, especially realting to security issues, these updates will be available as soon as they are ready and not only as part of minor PHP version updates.

     

     

    Dette er da ikke vanskelig å finne ut av.

     

    http://en.wikipedia.org/wiki/Zend_Technologies

    og enda mer interessant og kjent:

    http://en.wikipedia.org/wiki/Zend_Framework

     

    Zend er IKKE php, har ikke vært PHP, og kommer ikke til å bli PHP. Zend var riktignok de som pushet PHP5 til å bli releaset før det burde ha vært (slik jeg har forstått det), men mer relevant, de lager systemer basert på PHP, og har vært en av de store kontributørene til PHP. Zend bygger sine systemer enten på PHP eller lager utviklingsverktøy til å utvikle PHP applikasjoner.

     

    Det tar 10 sekunder å søke etter Zend på Wikipedia. Hvorfor ikke bare ta et raskt søk får man sier det ene og andre man ikke har peiling på?

     

    -Ko_deZ-

    Jeg sier ikke at Zend ER PHP. PHP er jo PHP. Men Zend står bak veldig mye av PHP, og har ingen grunn til å konkurrere med PHP.

     

    Zend's founders Andi Gutmans and Zeev Suraski are key contributors to PHP and the creators of the core PHP scripting engine, the Zend Engine.
    In 1997, Zeev and Andi rewrote the parser behind Rasmus Lerdorf's PHP-FI. The result was released as PHP 3. In 1998 they redesigned that parser completely, and named it the Zend Engine. PHP 4 was based on the first version of the Zend Engine and was extremely successful.
    On May 22, 2000, PHP 4, powered by the Zend Engine 1.0, was released.[3] On July 13, 2004, PHP 5 was released, powered by the new Zend Engine II.
  14. Der satt du ny rekord i saklighet! Gratulerer :D

    Det var faktisk saklig i motsetning til ditt svar. Jeg håper du kan svare saklig på det jeg skrev.

     

    Vel, der er vi SVÆRT uenige. Hverken olje, fisk eller metall er varer. Dette er råvarer, og eksporteres i stor skala. Mye av Metall-industrien er subsidiert, og burde vært nedlagt for lenge siden.

     

    Office tror jeg er en av de få applikasjonene som kunne vært erstattet. Kjenner du noen som lever gratis programvare til banker, advokater, leger, verksteder, oljeindustrien, skipsindustrien, treforedling.. Vel denne listen kunne vært 3 sider lang. Jeg har vært involvert i prosjekter i en del av disse bransjene. Samtlige trenger dyp bransjeforståelse, og tett samarbeid med kunden. Dette arbeidet er det INGEN som gjør gratis.

    Det er ikke snakk om å levere gratis programvare til banker, advokater osv. Da har du misforstått poenget med fri programvare. Hvordan klarer ellers Linpro og andre åpen-kildekodebedrifter å tjene penger? Det er uansett fritt frem å selge programvare som ikke er åpen kildekode på Linux også!

     

    PS: sitat dokpro:

    råvare (av IV rå) vare som er råstoff, utgangsmateriale for en ferdig vare el. et halvfabrikat
  15. Ser ikke ut til at Google sync klarer å synke flere kalendere enn hovedkalenderen, utrolig kjedelig, så da prøver jeg heller ut NuevaSync, har hørt at dem støtter dette...

     

    Det står at en skal kunne synkronisere opptil 5 kalendere da, men men...

    Edit:

    NuevaSync funka fett det, enkelt å velge hvilke kalendere en kan synke med også. Tar litt tid å laste ned alle kontaktene og kalenderoppføringa over 3G men men :p

    Du går til m.google.com (og endrer språk om du må det), så kan du velge hvilke 5 kalendere du vil synkronisere.

     

    Oppdateres NuveaSync automatisk? Eller må en gå inn i programmet for å gjøre det?

  16. ...og hvorfor skulle zend gjøre php gratisversjonen raskere?? Siden det helt klart vil ødelegge for deres egne produkter?

    Zend står bak veldig mye av PHP...

    Det Zend selger er tilleggsprodukter, som ikke er ment å erstatte eller ødelegge for PHP. Vet ikke hvilke raskere php-version er du snakker om, men Zend leverer ikke noe som konkurrerer med seg selv, så vidt jeg vet.

×
×
  • Opprett ny...