Gå til innhold

Pseudopod

Medlemmer
  • Innlegg

    2 723
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    1

Innlegg skrevet av Pseudopod

  1.  

    Jeg ser virkelig ikke greia med å folde på mobiltelefoner. Det stemmer at de begynner å få en del regnekraft, men så lenge de er passivt avkjølte enheter i veldig liten formfaktor så er det umulig for de å kjøre ved høy belastning over tid. Etter et par minutter med folding så må de jo allerede begynne å throttle i veldig stor grad.

     

    Pr nå er det slik du sier. Og med GPU er det foreløpig alt eller ingenting når det kommer til bidrag. CPU kan du velge å gi 10% og ikke legge nevneverdig merke til at du bidrar til forskjell.

     

    Med tiden, er det rimelig å anta at dette endrer seg, og da vil det være en mulighet til å utnytte tilgjengelig regnekraft for forskere med mer uten at det påvirker negativt for oss forbrukere. Håper jeg da :-)

    Så lenge datamaskiner beregnet på denne slags arbeid eksisterer, så vil mobiler alltid forbli en dråpe i havet i sammenligning, siden fremgang i prosessorteknologi som gjør mobiler raskere også vil gjøre tradisjonelle maskiner raskere.

     

    Om man skal gjøre en mobil bedre på å kvitte seg med varme, så kan man ikke unngå å gjøre den større, eller begynne å implementere aktiv kjøling, noe jeg tviler sterkt på at folk flest vil gidde å kjøpe.

  2. Jeg ser virkelig ikke greia med å folde på mobiltelefoner. Det stemmer at de begynner å få en del regnekraft, men så lenge de er passivt avkjølte enheter i veldig liten formfaktor så er det umulig for de å kjøre ved høy belastning over tid. Etter et par minutter med folding så må de jo allerede begynne å throttle i veldig stor grad.

    • Liker 2
  3. Problemet med lag kan vel egentlig ikke løses uten å flytte datasentrene nærmere brukerene. For områder med tett befolkning er ikke dette så alt for vanskelig, men her i Norge blir det vel til at hele landet i beste fall blir koblet til servere i Oslo, som er temmelig subopimalt for alle i Midt-Norge og nordover. Mer båndbredde eller bilder i sekundet kan ikke kompensere for tiden der fysisk tar å sende signaler over lange distanser.

    • Liker 1
  4. Yter nesten like godt som et GTX 980 fra 2015, men til nesten en tredjedel av prisen. Ikke ille det. Men dog mer støy/varme, ingen shadowplay, ikke gsync osv. AMD har en vei å gå enda for at de skal true Nvidia til å droppe prisene sine.

     

    AMD har freesync, og freesync-skjermer er betydelig rimeligere. AMD har også så vidt jeg vet noe som tilsvarer shadowplay. Det gjenstår da bare høyere strømforbruk.

    • Liker 1
  5. Vil og ha klokke som gjør jeg slipper ta mobilen opp av lomma. Altså viser tiden og varsler. Gjerne og kalender og vær. Men ikke noe mer enn det. Batteritid og størrelse (ikke klumpete) er mye viktigere enn HR sensor. Virker som ingen lager det! Noen tips?

     

    Og hatt Garmin Vivosmart HR. Super support fra Garmin ja som sender nye reimer gratis. Men ja egentlig bare slutta og bruke den. Får lett riper. Tåler lite og bygger litt mye i høyden.

     

    Jeg har en Whitings steel HR, og med nyeste oppdatering får man varsler fra de appene man ønsker rett på displayet, i lag med en myk vibrasjon. Man får også en kort forhåndsvisning med ca ti av de første tegnene i meldingen. Dessverre er støtten for norske tegn litt svak, slik at øæå vises feil. Håper de fikser dette om ikke veldig lenge. Varslingstøtte kom først for noen måneder siden og var ikke del av klokkens opprinnelige featuresett, så jeg ser litt mellom fingrene på det.

  6. Om du skrur av strøm til RAM så forsvinner også hele OSet fra RAM. Du kan ikke skru av strøm til halvparten av en RAM-chip. I så fall er mobilen skrudd helt av, og strømsparing er ikke et tema lengre.

     

    Det var det jeg prøvde å få frem i min forrige post. Enten dytter systemet strøm inn i all RAMen, eller ikke noe av RAMen. Derfor fører mer minne til økt strømforbruk, gitt at andre variabler er de samme (som for eksempel produksjonsprosess). Samtidig sparer man strøm dersom man faktisk trenger den ekstra RAMen, men ikke om man ikke trenger den ekstra RAMen.

  7. Vel ja, men da forutseter du altså at minnehåndteringen faktisk vil bruke dette effektivt. Det tror jeg ikke. Jeg tror kun du vil ha plass til flere apper. Ikke at det vil føre til høyere hastighet. Og telefonen vil jo på et tidspunkt ta program ut av RAM og lagre det for å kunne sove og spare strøm. Så tror ikke 10 GB er nødvendig enda. Jeg kan ikke si garantert da.

    En minnemodul bruker like mye strøm uansett om den har data lagret i den eller ikke, så man sparer ikke strøm ved å ta det ut av minne. Man kan sette et program på pause for å spare CPU-ressurser uten å ta det ut av minne.

     

    Færre eller mindre minnemoduler derimot, kan spare strøm, så lenge det ikke blir så lite at man må swappe.

  8. Eneste grunnen til at dette kalles "juks" er jo fordi det gir et skjevt sammenligningsgrunnlag mot andre telefoner (så lenge ikke de også "jukser" da)

     

    Hvorfor kan det ikke heller bli vanlig konsensus at alle "jukser"?

    En ytelsestest er jo tross alt det det er, en ytelsestest som skal måle hvor bra en gitt enhet, skrudd opp til 11, yter. Fri fra alle tweaks som er designet for å spare batteri. Det motsatte kan isåfall være en separat test i seg selv.

    Når jeg ser på en ytelsestest for en SoC, så vil jeg se alle de ufiltrerte råe dataene.

     

    Når jeg leser en ytelsestest så vil jeg vite hva slags ytelse enheten klarer å levere i realistiske scenarioer, ikke perfekte laboratoriumstester eller overklokkingsmoduser som kun produsenten har tilgang til å skru på.

  9. Ganske sent ute, men det er noen ganske viktige data jeg savnet i artikkelen. Antall pirater økte, men økte de mer enn strømmetjenestene? Hva med økt tilgang på internett? Om det blir flere med nettilgang så blir det så klart flere pirater også. Økte antall pirater i forhold til nye nettbrukere? Hva med demografiske inndelinger? Mange nye nettbrukere nå til dags kommer fra fattigere kår enn før. Rike folk får som regel nett først. Fattige folk har størst insentiv til å piratkopierte.

×
×
  • Opprett ny...