Gå til innhold

KjellR

Medlemmer
  • Innlegg

    23
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av KjellR

  1. WUXGA-oppløsningen har til nå vært forbeholdt skjermer på 24 tommer eller mer.
    Eller laptop-skjermer, som den jeg har nå (Lenovo z61p) på 15 tommer eller noe deromkring. Ikke at det faktisk er så veldig bra, i Windows blir alt knøttsmått og det å endre fontstørrelse fungerer på langt nær bra alle steder. Men tror nok det er derfor mindre skjermer har lavere oppløsning, ikke fordi det er noe problem...
  2. Dette kommer opp med jevne mellomrom, og hjelper *kun* dersom det ikke er komprimert på forhånd. Mange servere sender siden som zippet html allerede, og da kan du ikke hente ut noen gevinst i det hele tatt. Heller ikke med mp3, divx eller noe som helst annet komprimert format.

     

    Greit, om du driver og sender ren tekst så kanskje 14 ganger. Minus den tiden det tar dem å hente det da, noe som sikkert er litt selv på en urrask linje....

     

    Kjella

  3. Teller de hackingen med gaffel som vanlig?

     

    Alle Microsoft-vennlige "vurderinger" av dette ser ut til å telle en "hack" per distro. Så

     

    Hull i Redhat-Apache 1.3.29

    Hull i Debian-Apache 1.3.29

    Hull i Slackware-Apache 1.3.29

    Hull i Lindows-Apache 1.3.29

    Hull i Mandrake-Apache 1.3.29

    Hull i SCO Linux-Apache 1.3.29

    Hull i Gentoo-Apache 1.3.29

    Hull i ???-Apache 1.3.29

     

    Teller som et dusin hull når det bare er et program (Apache 1.3.29) som har et hull, men hvert selskap melder fra til *sine* kunder.

     

    I motsetning til

     

    Hull i IIS (Microsoft).

     

    Det er jo bare ett hull. Mye mindre farlig. Veldig.

     

    Kjella

  4. Komplett.no kommer og viser noen eksempler på at prisguiden her *henger etter*. Det gjelder sannsynligvis mange av webshoppene i guiden, og at de har interesse av å få frem de *faktiske* prisene og lagerbeholdningen bør da være i alle unntatt konkurrentenes interesse. Og i forhold til reklamen, har du sett på prisene i "normale" butikker og diverse råtne nettbutikker? Det er en langt sannere påstand enn "Vi gjør Norge billigere" og diverse andre jallapåstander i reklamen.

     

    Beklager om jeg blir oppfattet som en komplett.no fanboy, men jeg kjøpte nettopp en ny DVD-brenner der, bestilt på onsdag kveld, i fingerene mine lørdag. Og det er bare den siste i en lang rekke av kjøp som er blitt levert hurtig, riktig og de returene jeg har hatt har biltt behandlet bra. I motsetning til et par superbilligbutikker jeg har prøvd, der det har vært utrolig mye blanda drops...

  5. Sammenligningen blir litt tvilsom uten at man definerer "ekte" fart. For eksempel bodde jeg et år i Tyskland, hadde 100mbit i veggen, men typisk ISDN-fart online. Kom opp i noen Mbit da alle hadde dratt hjem til jul da, så var vel i teorien rask. Derimot, NTNU... 100Mbit i veggen, delte 1Gbit mot Uninett og 2,5Gbit sørover til Oslo og det ekte backbonet. Kunne streamet HDTV over den forbindelsa :)

     

    Kjella

  6. Feil. Det er prisen på varen x 1,24 +149 +frakt. Merk også at det er 1,24 og ikke 0,24 det ganges med

     

    Frakt skal ikke regnes med i den endelige prisen. Jeg har bestilt mye der varens verdi er under 200, men godt over 200 når frakt er lagt til. De har gått rett gjennom tollen. Det kommer ann på hvor nøyaktige de som sender varene er til å spesifisere hva som er vareverdi og hva som er frakt. Alt for mange butikker i utlandet legger fraktprisen til som en del av vareverdien.

     

    Øh tydelig at du aldri har betalt tollen ja.... du betaler 24% moms, ikke 124% moms, du skal ikke betale vareprisen til staten da vet du, om den da ikke kommer i postoppkrav den også. Men vanligvis har man betalt varen på forhånd med kort, i alle fall der jeg har bestilt. Og hvis varen passerer momsgrensa, så må du etter det jeg har forstått betale moms på både varen og frakten.

     

    Kjella

  7. ...hvis du kjøper en Shuttle XPC. Komplett har en igjen i øyeblikket, her:

     

    http://www.komplett.no/k/ki.asp?action=inf...13&GrpID=1&s=pl

     

    Koster 3300,- men inkluderer da kabinett, hovedkort med et bra skjermkort, TV-utgang, god surround-lyd, nettverk og ellers det meste av ting og tang man måtte trenge. Kombinert med en combo DVD leser/CD brenner slik som LG sin nye (kommer om under en uke i følge komplett):

     

    http://www.komplett.no/k/ki.asp?action=inf...=3&GrpID=6&s=pl

     

    og saken skulle være i boks. Hadde lyst på en sånn selv, men kjøpte en vanlig ATX-kasse før denne kom i handelen...

     

    Kjella

  8. Dette overrasker dere?!?

     

    :roll:

     

    MS vil sansynligvis ikke kunne bruke det alikevel. Dataene er jo hentet med "hacking" (De sier jo selv at ingen personlige data osv.) og det er nærliggende å tro at de vil bli avvist i en rett.

     

    Det mest irriterende var vel muligheten til å begrense hvem som får laste ned updates.... Men vi har jo alle lovlig kjøpt versjon  :D

     

    1. Nei, det er ikke hacking. Du har selv gitt tillatelse til at de gjør dette når du godtok lisensavtalen. At ingen leser den, vel...

     

    2. "De sier jo selv at ingen personlige data osv." Når var det? Du la merke til at den boksen som pleide å si det i Windows 2000 er borte i Windows XP? Du vet at de også sender serienummeret, så de kan koble det sammen med all den personlige informasjonen du ga da du registrerte XP?

     

    3. "de vil bli avvist i en rett" Neppe. I så fall hadde vel datainnsamlingen nå allerede vært grunn til å trekke dem for retten, og jeg har ennå ikke sett noen som vil prøve på det. Se 1.

     

    Kjella

  9. Stort sett skal de jo følge ratingen, altså at 2500 > 2400. Men om du har tenkt å bruke den veldig mye til noe spesielt (f.eks. videorendering eller noe sånt) bør du vel se på de enkelte benchmark-målingene, ratingen er jo et snitt av disse. Det går nok litt opp og ned alt etter hvor stor nytte programmene har av økning i busshastighet osv.

     

    En annen ting er jo at 2500+ prosessoren ikke har kommet ennå og ikke kommer på en stund ennå da, og trenger støtte for 333MHz på hovedkortet, og gjerne sammen med PC2700 ram.

     

    Mitt råd vil være, trenger du den nå, eller har hovedkort som bare kan brukes med XP2400+, ta den... skal du ha alt nytt likevel og kan vente litt, ta XP2500+'en

     

    Kjella

  10. Quote:


    Den 2002-12-16 00:07, skrev danandre:

    Jeg mekka en DNS for min (faste) IP idag.. synes det er mye kulere da... istede for ip'n kan du skrive


    hacked.ftphost.net :smile: Det er jo kuuult :razz:


     

    Helt til du får folk som ikke skjønner hvorfor de ikke får tilgang, den er jo hacka. Be dem bryte seg inn i 127.0.0.1 istedet, er mye enklere :wink:

     

    Kjella

  11. Skrudde av banner/pop-up-blokkeren (takk, Privoxy) og tok en titt. Hadde alle sitene vært som hardware.no så hadde jeg ikke trengt den. Jeg har ikke noe i mot litt normal reklame, og jeg forstår at dere trenger å tjene penger.

     

    Det som har gjort at jeg har blokkert alt er ting som binkende rød/gule bannere og pop-ups/pop-unders som popper opp enda flere vinduer osv. Hardware.no er svært snill i forhold til de aller aller fleste. Så beklager at jeg ikke ser reklamen deres, men det er uaktuelt å fjerne blokkeren, og det å manuelt unbanne siter som oppfører seg "seriøst" er mer prakk enn det er verdt. Så mye lyst har jeg ikke til å se reklame.

     

    Det er synd egentlig, men slik er det. Hadde det vært som å lese en avisside med stillestående reklame hadde det vært greit, men ikke med annonser som popper opp og/eller blinker for å avbryte og distrahere meg. At de bare irriterer meg og gjør meg sur på det selvskapet ser det ikke ut til at folk vil forstå, og om jeg trykker på den så er det fordi den poppet opp akkurat i det jeg skulle til å trykke på noe annet.

     

    Ikke noe i mot hardware.no, men dere blir uskyldig offer i krigen...

     

    Kjella

  12. .iso og .bin/.cue er begge formater for å large en CD som en fil. Det finnes også andre varianter, slik som .nrg, .c2d, .ccd osv. Cue-filen er bare en indeks (oversikt) over innholdet på CD-en.

     

    De er stort sett akkurat like gode, det er bare det at hvert program ser ut til å ha sitt eget favorittformat (.nrg = Nero, .bin/.cue = CDRWin, .ccd = CloneCD).

     

    CDen du brenner vil vanligvis bli akkurat den samme uansett hvilket format du bruker*, og mange programmer leser flere av disse formatene.

     

    (*CDer kan lagres i mode 1 og mode 2. For data-cder skal den ekstra informasjonen i mode 2 bare være til feilretting av mode 1-dataene. Så de skal være overflødige når man lagrer til harddisk, men det er mulig noen piratbeskyttelser tuller med disse, det er ikke jeg ekspert på.)

     

    Kjella

  13. Om noen tror dette er "bare litt statistisk tilfeldigheter" eller noe i den dur, sjekk ut:

     

    http://www.sheller.com/ibmpress.htm

     

    Sett noe lignende skje for andre disker? De er saksøkt i 9 stater i USA som "class action", dvs. saksøkt på vegne av alle de som har kjøpt en disk fra GXP75 serien. De andre 41 statene følger vel etter om de vinner disse sakene...

     

    Og ja, jeg har noe personlig imot IBM på dette. Min 45gb GXP75 døde av seg selv, selv med god kjøling, kjørt som desktop (ikke 24/7) og alt så dette er ikke problemet. Og det er jo så digg å legge inn 45/0.7 = ca. 64 CDer med backup igjen. Aldri mer IBM. De hat virkelig tapt seg, før pleide de å lage solide kvalitetsprodukter men nå kutter de akkurat like mange hjørner som alle andre, i dette tilfellet litt for mye.

     

    Kjella

  14. TVen er ikke noe *teknisk* bedre. Å påstå at den er "laget på en annen måte" faller på sin egen urimelighet, fordi vanlige TVer er laget med CRT-teknologi akkurat som vanlige PC-skjermer (om vi holder plasma/projeksjon/LCD utenfor). De er derimot laget med en helt annen oppløsning (vanligvis 720x576 PAL, 640x480 NTSC) og ikke minst en annen DPI - oppløsning pr. flateenhet. De er laget for å kunne sees på fra lang avstand - noe som er behagligere i lengden, spør du meg.

     

    En ting man bør passe på er at skjermen bør være i en oppløsning som er lik eller multiplum av divx'en (dvs. 640x480 eller 1280x960 for 640x??? divx, 1024x768 for 512x???). Er det umulig, sett oppløsningen så høy som mulig, jo høyere jo mindre "feilkilde"

     

    Jeg har sett masse filmer på både 32" TV og 19" monitor, har ikke noe problem med noen av delene. Og i forhold til mpeg2/divx - diskusjonen, har dere fått med dere at mpeg4 er godkjent som del av en ny DVD-standard? Den er faktisk altså noe mer enn noen stakkars DVD-pirater bruker, den er et nytt og bedre format som er på vei inn i bruk. Selvfølgelig går det ikke an å få det bedre enn originalen, men en god DVD-rip holder lenge for meg. For de filmene som jeg trenger noe bedre, går jeg heller på kino.

     

    Kjella

  15. Er det egentlig så overraskende?

     

    Du har tyngdeloven (gange/delelov), Newtons lover (gange/dele/summelover), Den såkalte rakettloven (også gange/delelov, bare mer ukjent) og luftmotstanden til et objekt i luft (rimelig proporsjonal med farten^2). Det er ikke verdens mest avanserte formler det er snakk om her. Det er ikke værre enn at jeg skulle klart å sette opp en modell selv i dag som trolig hadde fått meg til månen og tilbake innenfor de korreksjonsmulighetene man har underveis, uten å gjøre noen forenklende antagelser...

     

    Kjella

  16. Ja og nei. En hub deler båndbredden. Så om 5 maskiner prøver å sende 100mbit/s hver gjennom en 100mbits hub, så får de bare sendt ca. 20mbit/s hver. Derimot vil en svitsj gi en "linje" til hver så hver kan sende og motta opptil 100mbit/s uavhengig av belastingen på de andre maskinene.

     

    Men. Dette hjelper selvfølgelig ikke på kapasiteten på nodene, bare på nettverket. Et 10mbit/s kort kan ikke sende/motta mer enn 10mbit/s, og en internettforbindelse på 1mbit/s kan ikke sende/motta mer enn 1 mbit/s, uansett hva nettverket er i stand til.

     

    En svitsj hjelper bare dersom problemet er nettverkskapasiteten (og selv en 10mbit/s hub har mer enn nok kapasitet om man ikke overfører mellom maskiner på nettverket, bare mot internett) og ikke nodekapasiteten (internettforbindelsen).

     

    Kjella

  17. Kabinett:

    Et kabinett i seg selv bråker ikke så mye. Det viktigste er evnen til gjennomlufting, sånn at man ikke trenger så store og kraftige vifter. Vanligvis handler det mye mer om kabelsalaten inne i maskina.

     

    Anbefaling:

    - Runde IDE-kabler.

    - Få enheter (hadde 4 disker+DVD+CD-brenner en stund = tett av kabler, var potte tett).

    - Se litt på kabinettbildene etter størrelsen på luftinntaket i front. På min gamle jallakasse var det bare noen få små hull som gjorde at luftdraget ble minimalt selv med en 80mm vifte bak. Bak holder det som regel med den som er innebygd i powersupplyen

     

    Harddisker:

    De stilleste diskene du får er Seagate Barracuda IV (muligens med unntak av noen 5400rpm disker), fordi disse har FDB (slå det opp om du vil). Western Digital kommer også med det nå på noen modeller av sine 180gb og 200gb disker, men de er ikke kommet ennå.

     

    Ellers:

    Prosessorvifte. I motsetning til det mange tror produserer PIV og Athlon omtrent like mange watt (rundt 70 for toppmodellen), men Athlon-kjernen er mindre og derfor litt vanskeligere å kjøle. Regn med å måtte legge i en hundrelapp eller to mer enn den billigste vifta for en Athlon, det lønner seg. Se etter de som markedsfører seg for å være stille, ikke de som går mot overklokker-jetfly-markedet.

     

    Kan også bråke noe:

    Powersupply.

    Vifter på hovedkort (chipset osv).

    Grafikkort.

     

    Og en ting som alltid er viktig - skadete vifter eller vifter som går ujevnt vil hyle og bære seg noe ganske kraftig. Om det ikke høres rett ut - så kan det være årsaken.

     

    Kjella

  18. Fordi det ikke er satt så veldig i system. Fordi det fungerer baklengs - jeg blir ikke "bokført" ved å bli sett av et kamera uten at det skjer en forbrytelse i samme tidsrom og noen begynner å se på bildene. Visa her og Sense der osv osv. er greit.

     

    Men om Big Brother skulle hatt oversikt over at jeg dro kort for å kjøpe fotsoppmiddel og vet at jeg drar på byen hver helg med mobilen, så hadde jeg hatt et problem med det.

     

    ISPer logger hvem som er på, med hvilken IP. Det synes jeg er nok. De trenger ikke å ha en fullstendig kopi over alt jeg driver på med. Det ville være som å ha en person som fotfølger deg dag og natt, og inn i det normalt sett ville være privatlivet ditt.

     

    Sammenlign med den virkelige verden:

    - Kan politiet åpne posten din med rettsordre? Ja. Har posten en logg over innholdet i alle brev du har sendt (tenk e-mail)? Nei.

     

    - Kan politiet finne ut om du kjøper VG? Ja. Har VG en logg som viser at du leser alle sider (tenk websider) som har med f.eks. kurering av kreft? Nei.

     

    Og i forhold til stjeling, sjekk definisjonen av det. Brudd på copyright går ikke under det begrepet. Men bortsett fra det, hadde problemet blitt borte om Internett hadde vært mer regulert? Nei. Du kan gå ut på hvilket som helst P2P-nett og finne tusenvis på tusenvis av mennesker som helt åpenlyst bryter loven. Det er rett og slett et kapasitets- og prioriteringsproblem hos politiet, ikke at de ikke har tilstrekkelig med logger og slikt.

     

    Kjella

  19. Sukk... dette er visst like hardt for nordmenn som for amerikanere:

     

    "At 1600x1200 with 4X AA enabled, the Radeon 9700 is 2.51x faster than the GeForce4 Ti 4600."

     

    Nei. Det er "2.51x as fast as" eventuelt "151% faster than" ikke "2.51x faster than".

     

    Kanskje noen tar hintet om jeg prøver å si "Dobbelt (2x) så rask som" og "100% raskere enn", de fleste burde være enig i at dette er det samme.

     

    (1 + 100%) = 1 + 1 = 2

    (1 + 151%) = 1 + 1.51 = 2.51

     

    Altså er radeonen 151% raskere, eller 2.51x så rask som geforce kortet.

     

    En annen ting er forskjellen mellom prosent og prosentpoeng, som heldigvis ikke finnes her fordi tallene er normalisert til 1 (100%), ellers hadde vel

    enda færre skjønt det.

     

    Kjella

  20. Har selv en P3-750 / 256mb ram som klokker ned og opp dynamisk, og det er mer enn fort nok for normal bruk, inkludert å spille av divx'er... Veier bare 1.1kg og er genial. Prisen lå riktignok et godt stykke utenfor budsjettet ditt, men tro meg at en P4 er overkill for de alle som ikke driver tunge regneoppgaver på den (simulasjoner, komprimering (men ikke avspilling) av lyd/bilde osv.). Husk heller at en bærbar-disk er ugudelig treig og at disk-switching er noe hat. 256mb ram er absolutt å anbefale.

  21. "M$ har ikke noe jeg interesserer meg for", "M$ kommer ikke til å sjekke alle". De vil ikke sette tusenvis av apekatter til å sjekke maskiner. Du vil bli scannet, filtrert og analysert av et program, som vil sende problematiske tilfeller til en person, om programmet ikke stenger av maskina di for å være på den sikre side.

     

    Er det ingen som fatter at det som kommer til å skje er at M$ vil komme til å fjerne muligheten til å f.eks. spille mp3er man har laget selv fordi de ikke har noen "digital signatur"? eller divx´er (jeg ripper selv for å kunne spille DVD-filmene mine på en bærbar uten DVD-spiller). For ikke å snakke om å forhindre alle programmer som kan brukes til å omgå CSS og en cds copyright-bit (som stort sett alltid er satt, men ignoreres av alle) osv.?

     

    Microsoft vil drive krig på din maskin, fair use-programmer mot "tvungne" patcher. Beklager, men jeg takler ikke et gestapo-operativsystem som er laget for å overvåke og forhindre at jeg finner på noe galt. Microsoft snakker så mye pent om at det de kommer opp med (f.eks. Palladium) er for å beskytte deg. Sannheten er at det handler om å beskytte film- og plateselskaper MOT deg.

     

    Linux er allerede installert. Det er på langt nær så finslepent og bra som Windows ennå. Men den dagen M$´s planer om å jobbe mot meg blir mer irriterende enn linuxs brukeruvennlighet, da....

     

    KjellR

×
×
  • Opprett ny...