Jump to content

Slettet-376f9

Medlemmer
 • Content Count

  6694
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  9

Slettet-376f9 last won the day on February 22 2018

Slettet-376f9 had the most liked content!

Community Reputation

5434 :)

Profile Information

 • Kjønn
  Ikke oppgitt
 1. Ja, det gjør den. Men jeg husker ikke i farta hvor mange carriers den kan håndtere.
 2. Vi får trøste oss med at 2G vil leve lenger enn 3G. Langs svenskegrensa mellom Årnes og Halden har Telia nærmest fjernet 3G.
 3. ICE er bare nødt til å svare på Chilimobils tilbud, og de kommer neppe med noe forbud mot å bruke mobilen som ruter. Årsaken er enkel: de har vært en ren bitpipe siden 2003.
 4. Basert på finnsenderen.no og appen Network Cell Info, tipper jeg at Telia har følgende på tapetet: På 900-båndet bruker de frekvensene mellom 935 og 945 MHz (angitt som nedlink) til 2G. Utenfor tettbygde strøk bruker de frekvensen 932,6 MHz og standard 5 MHz båndbredde til 3G. Tipper at de vil bruke samme senterfrekvens og båndbredde til 4G når 4G900 blir introdusert i byene. Etter hvert som 2G fases ut tipper jeg 935 MHz senter og 10 MHz båndbredde. På 2100-båndet er migrering til 4G i full gang, ved at to 3G carriers på 2122 og 2127 MHz ofres til fordel for én carrier på 2125 MHz og 10 MHz båndbredde. Pussig nok skjer dette i full fart utenfor Oslo, men så snart du passerer bygrensa finner du ikke 4G2100 noe sted. Det som er rart er at noen steder tas 3G ned, mens det fortsatt settes opp nye sendere med 3G. I området mellom Årnes og Halden er 3G snart fullstendig borte, mens det er kommet opp to nye sendere med 3G2100 her i Lillestrøm. (Åråsen stadion og Skjervagapet (litt vest for OBS!).) Her er noen linker: Tildelte frekvenser i Norge: http://www.spectrummonitoring.com/frequencies/#Norway Samme, fra NKOMs side: https://www.nkom.no/teknisk/pmr-profesjonell-mobil-radio/offentlig-mobil/frekvensar-til-offentleg-mobilkommunikasjon Og en nyttig app: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.wilysis.cellinfolite
 5. Jeg ble litt overrasket over at Chilimobil var først ute med fri data, jeg regnet i grunnen med at ICE ville være først. De har eget nett og (bortimot) full kontroll på kostnadene, i tillegg til at dette ville ha passet godt med rollen som utfordrer.
 6. Seriøst: Insekter og småkryp finner du overalt... Disse her er bare ikke smarte nok til å gjemme seg.
 7. Se på denne annonsen: http://www.telsys.no/ipfaks/?gclid=EAIaIQobChMIwtryhoCv2gIVyoGyCh0ADQa-EAEYASAAEgIun_D_BwE Jeg fant den på en side der det fra tid til annen dukker opp fake-annonser, men denne gangen ble jeg skikkelig forvirret. Annonsen virker som fake, i innhold og oppbygging, men produktet virker ekte og funksjonelt. Bare at det er ti år siden vi sluttet med faks der hvor jeg jobber. Så, hva synes dere?
 8. Prøv det og post resultatet
 9. Tipper at du beholder saldoen ved overgangen, og at du får en SMS når det er på tide med oppfyll.
 10. Du behøver ikke ha faste påfyll eller pakker hos Telia. Det holder fint å fylle opp med en femtilapp per år.
 11. Takk for info, Øystein! Med tanke på kostnadene med å sende ut nye SIM, er det kanskje ikke så rart at det tar litt tid. VOLTE er muligens ikke det heiteste temaet for tiden, og med tanke på at vi vil ha 2G og/eller 3G tilgjengelig som fallback i mange år fremover, er det ikke noe stress.
×
×
 • Create New...