Gå til innhold

Carlgutt

Medlemmer
  • Innlegg

    2 754
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    3

Innlegg skrevet av Carlgutt

  1. Veldig god maskin den fra HP. Men jeg ville nok regnet med å bytte til 8 GB minne.

    Ellers har de denne som også er et godt tilbud: https://www.elkjop.no/product/data/barbar-pc/12889/acer-travelmate-x349-14-barbar-pc-sort Den er en topp skole/proff maskin.

    den så grei ut, men vet du om noe tilsvarende som kunne hentes i butikk  :hmm:  kan feks oppgradere til denne

     

    https://www.elkjop.no/product/data/barbar-pc/32316/lenovo-ideapad-s145-14-barbar-pc-sort

  2. Tenkte kanskje på denne siden den er på tilbud og jeg helst ønsker å kjøpe PC'en i butikken: 

     

    https://www.elkjop.no/product/data/barbar-pc/32629/hp-14s-dq0899no-14-barbar-pc-solv

     

    Trenger bare en enkel og grei laptop til studie og på farta. Den vil bli brukt til ganske basic programmering i Java og Python, samt MySQL og etter hvert til apputvikling (til Android, tror jeg). Meste vil foregå i Atom eller lignende.  Synes 4GB er litt lite, men etter et kjapt googling ser jeg at man ikke trenger så alt for mye når man fortsatt er på et nokså grunnleggende nivå? 

     

    Ønsker bare en ok og billig PC jeg ikke trenger å bekymre meg for mye over og som mest sannsynlig vil bli byttet ut om et år - ish. På fritiden vil den bare bli brukt til Netflix ol. Ikke noe veldig krevende greier. 

     

    Har også en dyrere  laptop hjemme med greie specs som kan ta tyngre oppgaver om det skulle være, men som begynner å dra litt på åra og har blitt behandlet litt røft. 

  3. Det er ingen tvil om at det er budsjett som gjorde at man måtte avslutte serien et par sesonger for tidlig, som igjen førte til det høye tempoet og de enkle løsningene. Det koster mye å lage fantasy-serier godt og her ser vi begrensningene til filmmediet versus bøker. Det var bare med en kolossal investering at man klarte å filmatisere LotR, og selv da hadde man kuttet mye.

    Dette er jo bare piss? HBO hadde godkjent budsjett til 2 sesonger til. Hvor mye budsjett eller penger de hadde fått, vet vi ingenting om. Trolig en kombinasjon av grunner til at serien ikke ble så lang den kunne, skuespillerne var lei D&D var lei (heller mest mot dette, gutta skal lage Star Wars nå) og kanskje en av grunnen også hadde noe med budsjett å gjøre. Men å bare slenge ut "Det er ingen tvil om at det er budsjettet" er 100% bare noe du har funnet på selv, lol. 

    • Liker 2
  4. Okay må dele noen flere tanker. 

     

     

    - Tyrion som ramser opp alt the "onde" Danny har gjort må være noe av det verste av dialog jeg noen gang  har sett. Seerne forstår at hun har hatt tendenser til "mad queen" tidligere og gjort tvilsomme ting. Det gjør det uansett ikke naturlig at hun går fra å redde verden til å slakte tusenvis av barn i løpet av 2 episoder, eller ett eneste øyeblikk. Da hjelper det ikke å ha en lang  dialog, nærmest direkte til publikum hvor Tyrion  bokstavligatalt går: Husker du i episode 1 sesong 3 da hun drepte de folka?  Og så i episode 5 sesong 6, så brente hun også noen folk?  Så hun er ganske ond. Husker dere det-  Jon snow mener jeg, husker du? ;) ". Har ikke noe imot at hun ender opp som ond, men måten det ble gjort på var utrolig dårlig og det hjelper ikke at du har et par "tvilsomme" øyeblikk(særlig ikke når karakterer som Arya har drept hele familier og matet dem til hverandre), det ble absolutt ikke bygget opp nok til å rettferdiggjøre valget hennes. 

     

    - Daenerys som bli knivstukket på den måten etter en rar, cringy dialog om "The girl who couldn't count to 20" som minnet meg om noveller vi skrev på ungdomskolen. Jada, greit hun skulle dø, men føles utrolig dårlig og billig måten det skjedde på. Spesielt etter hun reddet verden, ga opp alt for Jon Snow, Westeros og alle rundt seg. Føles ikke trist på samme måten som Ned Stark, Red Wedding osv, bare kjipt og bittert og veldig ufortjent. Etter denne sesongen sitter man jo nesten igjen og skulle ønske at hun bare slaktet hele westeros og satt hode til Jon Snow og Tyrion på hver sin pinne. D&D ville at vi skulle føle medfølelse for henne og bekymre oss over at hun ble "gal", men det ble gjort så dårlig at hun nærmest framstår som den snille, og ikke på en "grey moral lines"  måte, bare at alle de andre er så jævlig irriterende at du håpet hun skulle brenne dem. 

     

    - "Valget" til kongen hang heller overhode ikke på grep. Først kommer det nok en gang et "bryte den fjerde veggen" øyeblikk av Tyrion. Hvor han åpner med " What unites people? Armies? Gold? Flags? Stories. There's nothing more powerful than stories" (get it ;) ;) ). Hvor han så, altså denne fangen som bidro til å slakte King's Landing, og så foreåtte personen han hjalp, fortsetter å bestemme både hvem som blir valgt og hvordan valgene skal foregå framover. Man må også undre seg hva de andre herrene tenker når han prøver å selge Bran som konge "He learned to fly", "He became the three - eyed raven", hva betyr det for dem liksom? Ingenting. Høres jo ut som Tyrion er rusa. I tillegg vet jo ikke Dorn eller The reach noenting (annet en rykter, antar jeg) om the walking dead. 

     

    - Det at  Bran forteller at Jon Snow er Jon Targaryen har ingenting å si for serien annet enn at det bare bidrar til å distansere Danny fra alle som står henne nært i familien og man kan argumentere for at det direkte førte til hele slaktet av KL's, da hun kvelden før prøver å være intim med Jon Snow og står å vipper mellom "Love or Fear". Skikkelig bra at hele Stark familien fra Bran til Sansa ikke klarte å holde på hemmeligheten faren deres holdt på i 18 år for å skåne Jon og Westeros, og i tillegg mener at de er "the good guys" oppi det hele? De bidro direkte til det som skjedde i King's Landing jo lol.  

     

    - Stark, Stark, Stark (targaryen). Starkfamilien må sies å være de store vinnerne her. De har totalt tatt over hele, absolutt hele kontinentet fra Bran Stark i Sør, Sansa i North (som et uavhengig rike) og Jon forbi muren. Også helt latterlig at North skal få lov til å være uavhengig mens Dorn og the Iron Island ikke har noen innvendinger?  Dorn som var uavhengig i tusenvis av år, også under Targaryen, og til slutt bare ble med på grunn av et ekstremt lukrativt ekteskap? Har de andre herrene bare totalt gitt opp "The game of thrones" også? Er det ingen av dem som har ambisjoner, mål eller lyster etter mer makt lengre? Ikke engang å beskytte deres eget folk?

     

    - Det Kongerådet på slutten var jo helt tragisk. Bronn som sjef over the reach (38k soldater og rikeste området i westeros) og master of coin? Sikker på at de andre herrene der hadde null problemer med at en ukjent, leiemorder bare kommer og tar over? 

     

     

    Verste er at jeg kunne tilgitt så mye av dette, og jeg gjør det allerede; jeg har ikke så mye imot rare taktikker under slagene, teleportering , og masse andre "småting" andre folk klager over. Jeg kunne tilgitt alt dette, hvis bare karakterene og dialogene var BRA skrevet, og plottet hadde noe som helst positivt i seg, men alt er bare helt fryktelig dårlig dessverre. Jeg undres mer og mer om D&D viser samme tendenser som George Lucas og prequal filmene. At de første sesongene virkelig var mye mer samarbeid (det var det jo også i den form at de hadde bøkene), og desto friere reimer de fikk, desto dårligere gikk det. Kanskje D&D egentlig ikke fortjener så mye creds for serien likevel. 

    • Liker 5
  5. Så gjennom det i slowmotion først og synes da det så ut som at sverdet gikk foran han, men etter å ha sett gjennom det et par ganger virker det mer som at det gikk gjennom hodet hans, det virker også som han rykker litt til i det sverdet kutter han. Men for all del, kan jo være at han ennå er i live. Synes det var litt stygg cliffhanger egentlig. Enten kunne de vist at hodet hans ble kuttet rett av, eller vist at sverdet landet rett foran han. Begge deler hadde vært en spennende slutt.

     

    Edit: Joffrey Baratheon irriterer meg forøvrig grønn. Jeg er heller ikke så fan av Barrakis (?), litt usikker på hvordan de skrives. Synes også det var litt kjipt at de kuttet så mye av de to slagene i den siste episoden, føltes litt cheap, selv om det skulle vise den smarte planen til Stark. Vet at dette er for å diskutere serien, men var det sånn i boken også? Føler så langt at jeg foretrekker Stark familien og gutta med The wall pluss Tyrion og Arya. Trodde litt av meningen med serien var at alle skulle ha en tvilsom moral, at det ikke skulle være noe "good guys" og "bad guys", akkurat nå føles Stark familien veldig snill og Lanniester/Baratheon veldig ond...

    oh sweet summer child... 

     

    Take me back  :cry:

     

    Jaja, hva kan man si egentlig? Episoden, og hele sesongen,  sugde noe helt hinsides og jeg er enormt skuffet. I tillegg til de enormt skuffende store øyeblikkene: Night King, Mad Queen, Jon Snow dreper Daenerys osv. var det så utrolig mye av dialogene og bare handlingen generelt som overhode ikke hang på grep. Har ikke så mye å si som ikke har blitt sagt før egentlig. Det er vanskelig å velge et sted hvor man skal begynne siden alt er så utrolig dårlig. 

     

    Vil i det minste si takk til skuespillerne som gjorde en enorm innsats. 

    • Liker 1
  6. Hva søren var blokkbingoen til Bjarte? Digger han og har selvsagt mye sympati for han og angsten hans osv, men når du har godt med på denne spalten må du jo kjøre på. Bare surret rundt og ynket seg selv så alt for mye, tror ikke jeg hadde forstått bæret av hva han ville om han ringte på hos meg,hvisket liksom inn i mikrofonen som om han snakket med et barn eller skulle tigge om penger eller noe, var merkelig. Så går han opp til noen randoms og (uten noe introduksjon) "barndomsminnebarndomsminne???"

     

    wtf

  7. Takk for svar,

     

    har bestemt meg for at jeg også vil begynne med world of warcraft igjen.

     

    Funker denne til det?  Og  eventuelt om jeg skulle kjøpe en på  litt over 5000, får jeg noe veldig mye bedre for det da? 

     

    Skal du jobbe på skjermen til laptopen får du neppe bedre enn denne maskinen i det norske ny-markedet.

     

    Dette mener jeg er en av de klart beste maskinene til under 5K hvor du får i3 prosessor, høyoppløselig 15,6" VA skjerm, 128 GB SSD, bra batteritid, både HDMI og VGA, DVD brenner, mulighet for å oppgradere til 16 GB RAM og maskinen er kun 1,86 Kg. Dustin har den nå til 4190 Kr.

     

    HP 250 G6 med denne konfigurasjonen er en veldig god maskin som alltid dukker opp når jeg filtrerer etter gode rimelige maskiner.

     

    https://www.prisjakt.no/product.php?p=4398991

  8. Hei, er på jakt etter en ny PC. 

     

    Skal først og fremst bruke til studier og lengre tekstoppgaver, flere faner opp samtidig, gjerne spotiy, youtube gående i bakgrunnen mens jeg jobber med lengre dokumenter osv.  Den må også være god nok til at den klarer å stream HD filmer på TVen gjennom HDMI. 

     

    That's it egentlig. 

     

    Tittet litt på denne 

     

    https://www.komplett.no/product/950599/pc-nettbrett/pc-baerbar-laptop/ultraportable/acer-aspire-1-140-fhd-matt?offerId=KOMPLETT-310-950599#

     

    eventuelt 

     

    https://www.komplett.no/product/922076/pc-nettbrett/pc-baerbar-laptop/alle-baerbare-pc-er/lenovo-v110-15iap-156-hd?offerId=KOMPLETT-310-922076

     

    Vet ikke om den er grei å bare kjøre på  med, eller har dere noen bedre muligheter? 

  9. Veldig bra episode med Silje , morsom jente med  utrolig fin dialekt. Pleide å hate vikarer før (Bortsett fra da Harald Eia var fast en periode under 'proppen'), men med åra har jeg blitt litt glad i vikarer i blant. Blir et lite friskt pust og man merker at det faktisk ligger en liten suksess formel i selve formatet til sending også, ikke bare resepsjonistene, selv om de selvfølgelig har utrolig mye å si. Hadde absolutt ikke hatt noe imot en fast "vikaruke" med  en slags ruleringer i framtiden. 

  10. Trodde 'greia' med black friday var at ting skulle være sånn latterlig mye billigere? Noe a lá dagligvarekrigene som har vært rundt de siste juletidene. De fleste tilbudene jeg ser er jo relativt standard, bare at det er flere produkter enn til vanlig som er på tilbud. Så klart noen fine her og der, men følelse ikke som noe ordentlig stort event når ting bare koster 1000 kr mindre enn til standard pris. Jeg vil ha TVer som egentlig koster 8k til 2k osv, tilbud som virkelig er unike. 

  11.  

    Llorente så og si boks kan man vel si, men kan aldri slappe 100% av før klubben annonserer . 

     

     

    Mulighet for Janssen til Swansea, spørs om han klarer å få til noe interessant der. Kan bli en grei back - up for Wilfried Bony om ikke annet og får nok litt bedre muligheter for mer spilletid. 

  12. Synes sesongen var helt grei. Prøver en ny greie hvor jeg ikke sitter å leser på reddit og alle slags forum rett etter hver episode og synes det hjelper en del på underholdningsverdien, å se på for meg selv uten all slags  teorier og klager over "fast travel" og hva enn. Begynner å bli litt smålei alle "hobby - manusforfatterne" som kommer med all slags løsninger på serien og alltid skal påpeke feil. "Løsningene" deres er ofte dummere enn det originale plottet og feilene de påpeker er småpirk eller ting man hadde forstått om man fulgte ordentlig med.  Har likevel et par problemer med sesongen jeg også. 

     

    Hadde hjulpet ekstremt med en eller to episoder ekstra, bare for å få litt mer dialog og "exposition". Hadde bare trengt et par småting ekstra, som for eksempel før Lannisters og Tarleys angriper High Garden, kunne vi fått en liten scene hvor de satt i et telt og diskuterte litt taktikk, hvordan de skulle gå fram og kanskje satt mer fokus på det moralske dilemmaet for Dickon som vi fikk se litt av etter kampen (altså at han hadde vokset opp tett med Tyrell slekta). Nå har jeg hørt at produksjonen av serien skal ha vært et sant helvete  denne sesongen da, med titalls forskjellige timeplaner på skuespillerne, effekter og lokasjoner. Så jeg skjønner at tilsynelatende "enkle" løsninger på problemer, blir langt mer komplisert når det faktisk skal gjennomføres. Så er tilbøyelig til å tilgi skaperne litt, kanskje for mye. 

     

    Ellers savner man kanskje at serien var litt mer "grounded" (Vanskelig å formulere seg på norsk, gitt) sånn som før, samtidig er det jo white walkers og drager det har bygget opp mot hele veien, så sånn sett er det jo greit nok at de faktisk kjører på med det man blir lovet. 

     

    Cersei, Sansa og Arya er de desidert svakeste karakterene denne sesongen. Trenger vel ikke å si noe om Arya og Sansa som ikke allerede har blitt sagt, bare dumt og tullete hele plottet deres denne sesongen. Arya var så mye kulere i de tidligere sesongene. Med Cersei føler jeg hun for lenge siden har utspilt sin rolle og skulle fått betalt for sine feil for lenge siden. Hun var en utrolig interessant karakter som var blind for sin selvdestruktiv atferd og relativt lave intelligens som for lengst skulle ha gravd sin egen grav. Kan være litt med på tanken om at hun er så dum og så uforsvarlig at hun faktisk ble uforutsigbar for veteraner i "spillet" some Olenna , men hun skulle ha møtt en kaotisk og selvforskyldt  død for en eller to sesonger siden. Liker ikke at hun er hovedskurken per nå. 

    • Liker 1
  13.  

    De stemmer nok borgerlig, for der føler de seg mest hjemme. Sympatiserer neppe med arbeiderklassen, hvis den finnes i dag. De heier neppe på SV. 

     

    Det stemmer neppe. Kongefamilien hører hele det Norske folk til, og representerer hele Norge. De har lite til felles med "eliten" i Norge, foruten at begge er økonomisk uavhengige. Kongefamilien er økonomisk uavhengige ved arv og posisjon, og deres posisjon er unik og ulik den alle andre i eliten har. Det er en bestemt posisjon.

     

    Kongefamilien er verken mer eller mindre lik eliten eller arbeiderklassen, men har trekke fra begge. Kongefamilen er som sagt neppe interessert i partier og har egne standpunkt i forhold til alt, som sammenfaller med hva som er i Norges interesse. Dermed kan de og må de være politisk uavhengige. Om noe, vil man heller kunne se kongefamilien som et eget "parti".

     

    For all del, jeg tror personlig at Kong Harald, og særlig Haakon og Mette Marit også, ønsker det beste for det norske folk og sympatiserer med flere sjikt av befolkningen. 

     

    Men i sosiale lag så er det jo 'eliten' eller velstående folk de stortsett menger seg med. Det var feks bare kjendiser som ble invitert til Kronprins - festivalen. "Lille" marius har gått på Wang og hiver rundt seg penger og 'cava' som bare det. Mette Marit har kjoler til flere tusen kroner; de spiser på dyre restauranter, drar på dyre ferier og henger med rike folk. Alt i alt lever de vel et ganske typisk rikmanns, vestkant - liv. 

     

    Kongefamilien gjør mye bra, men det er ikke tvil om at de tilhører overklassen og at det nok former deres politiske syn og verdier. Forhold deres til de nedre lag er et ovenfra og ned forhold. De er bare vanlig mennesker som blir formet av den klassen de tilhører, overklassen. Å si at de har noe opphøyd altruisme og mulighet til å tilhøre alle samfunnsklasser på en og same tid siden de er adelige blir for naivt og idealistisk. 

     

    De har nok en viss økonomisk uavhengighet i den form at de har formue og arv, men ønsker nok også helt klart å behold monarkiet og den faste pengestrømmen sin og vil nok stemme utifra fra det partiet de føler gagner dem best og tilater dem å behold sin posisjon.

    • Liker 1
  14. Hei! Møtte ei jente i helga, vi jobba sammen først og så fest etterpå. Det var god tone oss i mellom, og eg hadde det veldig kjekt. Sjølv om vi var ein gjeng på fire ble det likevel "oss to" noen ganger. Eg trudde ho hadde kjæreste, så derfor ville eg ikkje gjere noko med det den dagen, og koste oss i stedet som venner. Prata og dansa. Problemet er at eg vil gjerne treffe ho igjen, men eg veit ikkje om ho har type. Grunnen til at eg trur ho har type e fordi forsidebildet på FB er eit bilde av to personer i horisonten, tagga med ho og ein anna. Einaste kommentaren er "koseligt bilde" eller noko i den duren. Er ingenting anna på FB som skulle tilsei at ho har type.

     

    Eg syns det er litt trist å gå glipp av ein eventuell sjanse om eg dropper det fordi eg antar noko som ikkje er tilfelle.

     

    Eg har tenkt å spørre om ho treng ei lita pause fra eksamenslesinga og då ta ein kopp kaffe eller lignande. Seier ho nei er det sjølvsagt heilt greit, eller om ho har type så finn eg da vel ut slik. Føler berre eg bør ta sjansen mens eg enda har han. Er lei av å alltid feige ut i slike sammenhenger. Likevel er eg litt redd for at det kan bli pinlig mellom oss i og med at vi kan ende på vakt sammen (frivillig verv) og har litt samme vennekrets (via vervet), om ho seier nei.

     

    Nokre tankar?

    Sikkert mykje rot, men håpar dykk får essensen i problemet :)

     

    Anonymous poster hash: 4a88b...15c

     

    Anonymous poster hash: 4a88b...15c

    slapp av bror, prøver meg på damer det type all day. legg henne til i det minste, nettopp der mange tar feil, men KAN funke 

  15. Som den klassiske vimsen jeg er, klarte jeg å skatte 50% på min første lønning nå i Januar. Det kommer til å gå relativt greit, selv om det er litt kjipt . Det jeg lurer litt på er hvordan jeg skal klare å trekke ifra dette utover de neste lønningene? Jeg tjener ca 16-22k brutto i måneden (muligens mer i perioder) og har pleid å skatte 33% tidligere. Regner med å ende opp på en årsinntekt på ca 150 - 200 hvis alt fortsetter som nå. Er ganske hjernedød når det kommer til matte så hvis noen har forslag her setter jeg pris på det. 

  16. bruker så stramme bukser at jeg får vondt i skrittet til tider, er basically treningstights. Foretrekker egentlig at de bare er "halv stramme" (altså fortsatt ganske stramt, bare littegrann rom ;) ;)  ) , men går opp og ned i vekt som en jojo, så er litt vanskelig å beregne. 

  17. Folk som er så virkelighetsfjerne (feks pga arbeidsledighet) at de bare tror at man skal være tilgjengelig midt på dagen på en ukedag. Har et familiemedlem som er på besøk for tiden som hele tiden trenger hjelp med noe, eller vil treffes midt i uka. Ble først spurt om jeg kunne hente vedkommende kl 14 på en fredag, og blir igjen ringt opp i dag og spurt om jeg har tid  til å hjelpe med noe kl 12 i morgen, på en mandag.

     

    ...hva tror du? Og så klart haster det alltid og er noe kjempe viktig. Det passer selvfølgelig aldri på kvelden for henne siden hun vist nok har det så travelt hele tiden, selv om hun verken jobber eller har noe som helst av forpliktelser som hun ikke velger å ta på seg selv.  Helt utrolig. 

  18. Min erfaring med disse giftboksene fra antisimex er at det er helt uten virkning. Hadde ei rotte som bodde 5 meter fra boksen og hu hadde det helt fint.

     

    Det beste du kan gjøre er å få katt. En omplasserings katt voksen med bekreftet jeger evner er gull verdt.

     

     

     

    (Delte visst reklamen...)

    Den versjonen som er mer vanlig i Norge, og ennå lettere å lage hvis du bare vil slenge noe sammen fort, er den med bøtta. Fyll ei bøtte  med vann, kutt hull i en boks og tre en tykk trå av et eller annet slag eller metall stang (feks fra en kleshenger) gjennom boksen  og smør noe peanøtt på den. Fest tråden på hver ende med  teip: 

     

    1DoneClose.jpg

     

    Minner på at denne fellen  er ulovlig i Norge og at du burde sjekke bøtta ofte så ikke musene lider for mye. Også veldig viktig at du ikke lar den stå etter at du er ferdig siden det potensielt kan hope seg opp med mus i flere år.  Kan funke uten vann og om du vil la de leve, men da er det mulighet for at de klarer å komme seg ut, tror jeg. 

×
×
  • Opprett ny...