Jump to content

vonfaff

Medlemmer
 • Content Count

  1797
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  7

vonfaff last won the day on July 17 2015

vonfaff had the most liked content!

Community Reputation

3263 :)
 1. Nei, jeg vet du aldri har kommet med den påstanden. Men når du skriver at taxibransjen har holdt på med det samme for å beholde sine spesialprivilegier impliseres det at effekten av begges virksomhet er like ille. Men nå har du jo svart avkreftende på det, så da er vi i alle fall enige på det punktet. Det er forresten ikke bare Uber som jobber for å realisere denne galskapen, men også andre store "rideshare" selskaper som Lyft. Hva de ikke kan og kan få igjennom skal jeg ikke ta noe definitivt standpunkt til. Tror nok det er usannsynlig, men ingenting ville overrasket meg hva gjelder Amerikansk politikk.
 2. Du må gjerne vise meg et eksempel der Taxibransjen har gått inn for å forby privatbilisme for å tvinge privatpersoner til å ta drosje fremfor å kjøre egen bil, slik Uber gjør. Jeg kritiserer ikke Uber for å drive lobbyvirksomhet, jeg kritiserer de for hva de ønsker å presse igjennom til egen fordel. Det er rimelig stor forskjell fra å drive lobbyvirksomhet for å begrense konkurrerende næringsvirksomhet og å drive lobbyvirksomhet for å forby meg og deg fra å kjøre egen privateid bil for å tvinge oss heller til å bruke Uber sine tjenester. Hvis man evner til å se litt nyansert på dette, tror jeg man fort vil innse at selv om man skulle mene at begge delene er to onder, finnes det objektivt sett et mindre onde å velge mellom. Tror de fleste ville foretrekke status quo med begrenset valgmulighet mellom taxileverandører enn at man blir tvunget til å parkere bilen og heller kjøre Uber. Men for all del, du mener sikkert begge delene er like ille?
 3. Ja, han kjørte Tyskland raskere ut i økonomisk uføre enn du kan uttale "Mugabe"
 4. Hva Uber i praksis kan og ikke kan få igjennom det politiske systemet i USA er en ting. Store selskap har mye politisk innflytelse i det landet (bare se på hvordan farmasøytindustrien klarte å diktere av politisk press mot Norge, eller nettnøytralitet). Nå å faktisk forby privatbilisme i byene er en annen ting, tror ikke de har så mye innflytelse til å faktisk kjøre igjennom noe slikt. Poenget er uansett at dette viser selskapets sanne ansikt. De har altså ingen skrupler mot å få myndighetene til å forby konkurranse så de kan dominere markedet selv. Du vet, det samme som du kritiserer taxisystemet her for. Jeg ville bare vise at Uber ikke har et ben å stå på når de syter over tilstandene her.
 5. Ja, virkelig synd vi ikke fikk Uber her i landet, så kunne vi byttet ut et Taxi oligopol med et ekte taxi monopol /s
 6. Å påstå at Hitler ble demokratisk valgt stiller jeg spørsmål ved. Han ble parlamentarisk valgt, men flertallet av folket stemte ikke på ham. Sosialdemokratene var fortsatt Tysklands desidert største parti når han kuppet makta. Det var de høyrekonservative partiene som valgte å gå inn i en samarbeidsregjering med Nazistene. De ga Hitler kanslerposten. Flertallet av det Tyske folk ønsket ikke dette.
 7. Fra artikkelen fra oktorber 2015: "Selskapet Eco-1 lover at den første stasjonen vil komme i drift i Asker og i løpet av få år skal de komme hundre stasjoner fra Trøndelag og sørover som skal selge det fornybare alternativet til fossil diesel, 2G Polar." Antall stasjoner pr dags dato, litt over 2 år senere: 6 til bil og 2 til båtbruk - http://eco-1.no/stasjoner/ Og det lover ikke bra: https://www.proff.no/selskap/eco-1-bioenergi-as/oslo/fyringsoljer/Z0IWXI01/ Mange lovnader men få realistiske leveringer. Akkurat som med Tesla, som snart går konk. Altså jeg hører mange sier det men saken er den at når man har som målsetning å bygge opp en gigantisk kjede av masseproduserte biler fra bunnen av og bli elbilens svar på Ford, sier det seg selv at det ikke er gratis og at man nødvendigvis må ta massive tap under investerings -fasen, inntil en komplett produksjonssyklus er på plass til å levere produktene til massene og man begynner å tjene penger. Roadsteren, Model S og X var aldri tiltenkt masseproduksjon (og de masseproduseres heller ikke) slik Model 3 er. Jeg tror man skal vente litt til før man avskriver Tesla helt og ha i tankene at det er andre selskaper også som har gått med massive underskudd (Amazon, Über noen?), men allikevel verdsettes for milliarder på børsen i dag. Selvsagt, at det er mange som sitter inne og brenner med et ønske om at Tesla går konkurs, gjør ikke bildet noe mer nyansert. Tipper mange sitter og skuler på Teslaen i innkjørselen til Naboen fra kjøkkenvinduet sitt og håper at hele skiten går konk så de har noe å gosse seg over.
 8. Det er veldig, veldig usannsynlig at Nord Korea har klart å lage en teller ulam bombe helt på egen hånd. Det er mer sannsynlig at dette er en fusjon boostet fisjonsbombe, altså en fisjonsbombe bestående av hul plutoniumskjerne, med tritium fyll som gir bedre sprengkraft da plutoniumet får neutronhjelp fra tritiumet når den imploderer. Dette er altså ikke en hydrogenbombe, men USA har klart å lage en bombe bygd på dette designet med en sprengkraft på hele 500 kilotonn, så det er krefter nok. Edit: Dette er ikke en hydrogenbombe.
 9. Den "virkelighetsfjerne" planen fra noen SS-folk var allerede satt godt igang mens krigen raste på østfronten og ble stoppet av Nazistenes nederlag. Så jeg er ikke sikker på hva du mener her. Nazistene viste seg ganske effektive i "faget" masseutryddelse av folkeslag. Noe historien har lært oss også deg, håper jeg. Eller er ikke Generalplan Ost og de 26.6 drepte i Sovjet alene virkelig, benekter du det? Vil også påpeke at iflg GPO skullen Polen rammes hardest, der 80-85% av befolkningen skulle utslettes. Polen var følgelig det landet under 2VK som led flest drepte sett i forhold til innbyggere.
 10. Vi har lite å gå på av planer som viser konkret hvor mange mennesker som ville ha dødd som følge av en "verdensomspennende" overtagelse av kommunismen kontra GPO. Nazistenes planer for Øst Europa, inkl. Russland er noe å forholde seg til konkret og derfor noe man kan sammenligne med, kontra rene spekulasjoner du kommer med ("du må basere deg på planene til kommunistiske land" HVILKE planer? "og da ville langt flere ha dødd" - HVOR mange ville ha dødd??). Uansett, jeg har vært igjennom denne runddansen med deg før så la oss være enige i at vi er uenige også på dette punktet. Statistikken for antall drepte av Nazistene i det tidsrommet de hadde statsmakt er uansett ingen skjult hemmelighet. Og sammenligner man antall drepte av Nazistene i dette tidsrommet med hvor mange kommunistene klarte å drepe på samme lengde tid "vinner" Nazistene med en klar margin.
 11. Om Hitler skulle ha "vunnet" noe som helst ved bruk av diplomati hadde det forutsatt at han ikke valset over nøytrale land med militærmakt/startet kriger i utgangspunktet. Så hva du mener med "Om Hitler skulle vunnet krigen" fremstår for meg fremdeles diffust. Beklager jeg ser ikke relevansen. Nazi tyskland hadde aldri nubbesjangs til å vinne en krig uansett, hverken mot Storbritannia eller spesielt ikke Sovjetunionen, jeg nevner bare hva Nazistene hadde planer om i øst hvis de hadde rent hypotetisk vunnet krigen for å vise hvor monstrøst nazismen var til og med sammenlignet med kommunismen, jfr Generalplan Ost.
 12. Hadde nazistene vunnet krigen så hadde det betydd at Hitler var ikke like gal som han var. Det hadde ført til vesentlig færre dødsfall. Det du skrev her ga lite mening, kan du presisere?
 13. Den praktiske forskjellen var vel at Stalinistene tok livet av langt flere enn nasjonalsosialistene. Å diskutere hvem som er verst her synes jeg blir litt fånyttes da begge drepte nok til at man trygt kan stemple både Nazistene og Kommunistene som noen vederstyggelige ideologier. Men hvis man skal ha et "OL i folkemord" burde man i alle fall sørge for at deltagerne stiller likt. Kommunismen hadde makten langt, langt lengre enn Nazismen. Det blir derfor litt feil å bruke hele perioden til kommunismen som grunnlag. Hadde Nazistene vunnet krigen, ville enhvert massemord utført av Kommunistene ligne en tur i parken i forhold. https://en.wikipedia.org/wiki/Generalplan_Ost Uansett tar man den tiden Nazistene faktisk hadde makten, presterte de å kverke langt flere enn "Stalinistene" noensinne gjorde i samme tidsrom.
 14. Jommen sa jeg "Delingsøkonomi" haha For en vits!
 15. Koselig det da. Det betyr jo også at Politiet har en bevisbyrde på lik linje med alle andre
×
×
 • Create New...