Gå til innhold

bebbetufs

Medlemmer
  • Innlegg

    328
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av bebbetufs

  1. Med mekaniske taster lar du tommelen gli langs tastene til du kjenner at den er på rett sted, og så trykker du inn,

     

    Bingo. Dette funker jo bedre også for folk som har 100% førlighet. Det er ikke alle som alltid vil stirre på tastaturet for å taste et nummer eller velge en låt. For meg med mine problemer funker touch overhodet ikke, men mange jeg kjenner ville foretrukket T9 tastatur fremfor touch på grunn av den taktile tilbakemeldingen, og irritasjonen som følger av å taste feil. Håper flere produsenter innser dette etterhvert.

    • Liker 1
  2. Jeg har jobbet i forsikring (gjør det ikke lenger) og jeg vil absolutt ikke anbefale deg å pynte på sanheten. Du risikerer faktisk å bli straffeforfulgt. Å svindle forsikringssselskapene er å bryte norsk lov og straffes med fengsel i de groveste sakene. Om du blir tatt kan konsekvensene bli katastrofale. F.eks. kan du bli uønsket som kunde (selskapene samarbeider i svindelsaker) og miste muligheten til å få billån og huslån senere. Sjekk artikkel på dinside.no

     

    Du må også være klar over at forsikringen ikke tar hensyn til skyld. IT-avdelingen tar feil...Det har INGEN TING å si om det var din skyld eller ikke, så lenge det ikke var med vilje. Det som har noe å si er om årsaken er dekket, dvs. selve grunnen til at skjermen knuste. I de fleste selskaper må du ha en utvidet dekning for dette. Vanlig innbo dekker som oftest kun vannskader, brannskader og tyveri.

     

    Jeg sier ikke dette for å være kjip, men dere må være oppmerksomme på at det dere diskuter er lovbrudd.

     

    Hvis jeg var deg ville jeg ringt selskapet og forklart saken akkurat slik den er. Dersom du har en utvidet forsikring og skaden skjedde hjemme er du sansynligvis dekket. Jeg ville også tatt en ny prat med IT avdelingen. 5000 for en skjerm på en skolepc som kjøpes inn i 1000 tall er helt vanvittig.

     

    Lykke til.

  3. Håper noen kan svare på hvorfor nettverksdiskene mine plutselig har sluttet å koble seg opp ved oppstart.

     

    Jeg har brukt en linuxbox som mediaserver i årevis og har aldri opplevd dette før. Lurer på om en windowsoppdatering har endret på oppstartsrekkefølgen i XP boksen min, for diskene kobler seg opp som de skal om jeg bare logger av og logger på igjen. Det er ved kald oppstart at de ikke kobles opp...

     

    Etter kald oppstart behøver jeg bare klikke på de frakoblete diskene i windows utforsker for å få dem til å funke...

     

    Det mest irriterenede er at winamp må rescanne mediebiblioteket hver gang jeg starter maskinen...

     

    Alle løsningsforslag mottaes med takk.

  4. Heisann.

    Jeg har et hovedfag i Antropologi og ønsker å kombinere dette med min interesse for IT og teknikk. På grunn av sitt sterke fokus på hvordan mennesker faktisk samhandler har antropologien utviklet mange verktøy som egner seg ypperlig for ulike konsulentroller. Jeg har mest lyst å jobbe med webdesign da innenfor usability, brukersentrert design eller informasjonsarkitektur, men alle konsulentjobber som fokuserer på menneskelig samhandling med teknologi er i utgangspunktet spennende.

     

    I tillegg til annen erfaring fra privat og offentlig sektor har jeg generelt god selvlært IT kunnskap både på HW og SW, da spesielt MS produkter. Jeg finner frem i Photoshop og har en del erfaring med web, har bygget noen sider med Mambo/Joomla samt vært webansvarlig for ulike foreninger. Jeg har også begynt å sette meg inn i LINUX, men er foreløpig helt på nybegynnerstadiet.

     

    Det jeg trenger er råd og synspunkter på hvilken retning jeg bør gå for opparbeide meg relevant IT kompetanse og erfaring slik at jeg kan nå målene ovenfor. Er f. eks. en supportjobb en god start, eller bør jeg bare begynne å ta kurs med en gang? Hvilke jobber er jeg evt. kvalifisert til? Alle synspunkter mottas med takk.

  5. Heisan. Noen som vet om det er mulig å få WMP 11 til å vise informasjon om musikken jeg spiller uten at jeg må gi tilgang til å oppdatere filene mine?

     

    Så langt jeg har klart å finne ut må man krysse av "Update music files by downloading by retreiving media info from the Internet" i tillegg til "Display media information from the Internet" for at dette skal funke.

     

    Jeg ønsker ikke å tillate at WMP endrer mine musikkfiler siden alle er nøye kategorisert og oppdatert med Tag&Rename. Hvorddan kan jeg løse dette? Hack?

  6. Er det bare jeg som begynte å lure på hvorfor du skal ha Firefox på en server?

    9593868[/snapback]

    Gammel vane bare. Liker Firefox og tenkte ikke over hvilke alternativ som finnes.

    Med tanke på torrentprogrammer så har du også TorrentFlux, som er web-basert.

    Remote Desktop = VNC (Eller NX)

    9593868[/snapback]

    Takk, godt å vite.

     

    Det kan du gjøre. Eller så kan du sette disken du har data på inn i serveren, og overføre direkte

    Mener du konvertere eller overføre? Hvis du mener de siste har du nettopp bekreftet det var redd for, nemlig at jeg må kjøpe en ny disk for å konvertere til nytt filsystem.

  7. Problem med at de ulike operativsystemen ikke uten videre kan lese hverandres filer? Det står jo haugevis på nettet om å ha felles FAT32 partisjon for at de skal kunne lese felles filer...

     

    Ellers lurer jeg litt på om jeg bare kan plugge mine eksisterende NTFS disker rett i ubuntu serveren, eller må diskene formatteres på nytt?

  8. Heisann, og takk for svar. Da blir det linux på serveren i nærmeste fremtid.

     

    Holder i massevis. (K)Ubuntu er et glimrende valg. Du kan ta inn internet på den ene nic'en, og forwarde port 80 pluss andre porter du vil åpne til maskiner på den andre nic'en. Det mest elegante er likevel å kjøre mye av funksjonaliteten du er ute etter direkte på routeren med OpenWrt. OpenWrt på en wrt54GL router er dønn stabil, jeg har faktisk ikke bootet min for annet enn firmware upgrade. Hvis du skal bruke maskinen din til f.eks. brannmur må den være opp hele tiden, og det er ikke like praktisk.

     

    Jeg har tenkt å oppgradere serveren til nf4 slik at jeg får to gigabyte NICs og flere SATAporter. Jeg kommer ikke til å kjøpe ny router da jeg ikke har tenkt å bruke ekstra penger på dette prosjektet, men jeg går ut i fra at jeg kan bruke serveren i stedet til å kontrollere LAN og båndbredde til andre i huset?

     

    Ulike filformater?

    Filene er de samme, uansett hvor de lagres, det skjer ingen konvertering eller modifisering av filene, de bare kopieres/flyttes/whatever du vil gjøre med dem.

    Eneste forskjellen er at de lagres (lokalt på linux-maskinen) på et annet filsystem. Aksessering av filer over nettverk skjer via Samba, som er en implementasjon av SMB/CIFS-protokollene på Unix/Linux. Dette vil for en windows-maskin se akkurat ut som en annen deltaker i windows-nettverket, og de snakker samme "språk".

     

    Ok, så dette problemet oppstår kun dersom man kjører linux og windows på samme maskin?

  9. Vel, etter en lang periode med XP vurderer jeg igjen å bytte til Ubuntu på serveren min i anledgning oppgradering til en Athlon X2 platform.

    I tillegg til kravene listet ovenfor har jeg også behov for å kunne kjøre en Apache webserver. Jeg har nemlig tenkt å lære meg litt PHP.

     

    Det største spørsmålet gjennstår fremdeles: vil en linux server og en windows XP eller Vista maskin fungere sammen på samme netverk, og vil de kunne utveklse filer uten noe som helst stress og risiko for korrumpering. Vil filene konverteres mellom ulike filformater hver gang de flyttes fra en maskin til en annen? Hvordan fungerer egentlig dette?

  10. Hmm, ikke mye hjelp å få her...og etter timesvis med søk på nettet har jeg heller ikke kommet noe nærmere. Det virker som om alt som har med gaming å gjøre er kablet. Jeg trenger ikke et dedikert gaming tastatur, bare et trådløst tastatur som funker til gaming en gang i blandt. Noen har vel et trådløst tastatur som de bruker til gaming en gang i blandt.

  11. Finnes det noe bra trådløst tastatur som også kan benyttes til gaming?

    Jeg er ikke noen hardcore gamer, men liker å spille FPS på projektoren fra tid til annen. Kablet tastatur er ikke noe særlig i stuen, men finnes det noe trådløst som kan brukes?

     

    Jeg har et tilleggskrav som gjør valget værre, jeg har en nerveskade i venstre hånd, så jeg trenger taster med litt motstand, ellers har jeg en tendens til å trykke ned taster ufrivillig...

     

    Noen som kan hjelpe meg i mål?

  12. Litt luftsirkulasjon hadde ikke skadet, men tror det skulle gå fint om du ikke skal klokke mye da?

    9411521[/snapback]

     

    Man klokker vel alltid det man kan? Ser ingen grunn til å ikke bruke alt potensialet i komponentene...Jeg har en 120 mm. vifte i sidedøren, men den blåser først og fremst på skjermkortet. kan kanskje lage en trakt eller noe... holder det i så fall å kjøle loop-delen av heatpipesene, eller må jeg ha en vifte som blåser direkte ned over CPU socket'en?

     

    Litt på siden: Dersom jeg vil vannkjøle skjermkortet (8800GTS) er det et stort drawback at min eksisterende kjøleblokk ikke kjøler minnet? Mao, blir minnet veldig varmt? De vil stå rett i strømmen fra 120mm viften i sidedøren.

  13. Takk for svar.

    Jeg forstår at det er en del ting å sette seg inn i men vil det være verd det i form av stabilitet? og vil linux være mindre krevende for denne maskinen enn windows xp?

     

    Det med filsystem er det som forvirrer meg mest. vil en linux server og en windows maskin kunne utveklse filer uten noe som helst stress og uten risiko for korrumpering. Vil filene konverteres mellom ulike filformater hver gang de flyttes fra en maskin til en annen?

×
×
  • Opprett ny...