Gå til innhold

jarlefosen

Medlemmer
  • Innlegg

    108
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av jarlefosen

  1. 1 minute ago, Zain1 said:

    Hvorfor la de ut tilgjenglig i butikk da? Rare folk😂😂😂

    Butikkansatt var overrasket over at de hadde fått den på lager. Jeg tror de bare registrerte den som mottatt som de gjør med alle andre varer de tar i mot. Da jeg traska inn i butikken så holdt de enda på med åpning av mottatte varer.

    Antar hele greia var en bommert fra en eller annen plass.

    • Liker 1
  2. Heisann :)

     

    Vi er noen studenter som har opprettet et konsulentfirma (IT og elektronikk) og blir for tiden leid inn av et norsk firma i Norge. Alt fint der. Men vi er i forhandlinger med et utenlandsk firma som også ønsker å leie arbeidskraften vår.

     

    Det jeg lurer på er hvordan skatte- og momsreglene er dersom vi fakturerer et utenlandsk firma for vårt arbeid her i Norge.

    Vi skal oppholde oss her i Norge og ta oss av de norske kundene som firmaet har kontrakter med.

     

    Er det noen spesielle regler vi må passe oss for?

     

    Tar gjerne i mot konkrete svar og andre tanker rundt dette.

  3. @kandasa: Det er nettopp det jeg også frykter. Vi er tross alt 4 studenter som bor sammen, alle med forskjellige duppedingser.

     

    Hva om jeg bytter til CH13?

    Da er det kun 1 ruter som bruker samme frekvens, pluss at det er 3 rutere med relativt liten overlapping.

     

    Det burde da være bedre enn CH1 (den som brukes nå) hvor jeg bruker samme frekvens som 6 andre og har tilnærmet null overlapping med andre kanaler.

     

    CH3 gir overlapping mot 10 rutere, ingen bruker denne kanalen, men det er noe jeg tror er verre enn CH13.

     

    Noen tanker om dette?

  4. Hei alle sammen

     

    Jeg har nylig flyttet inn i en leilighet i Oslo med 4 etasjer. Hver etasje har minst 2 rutere, og det er dermed trangt om plassen når det gjelder kanaler.

     

    Jeg har lest litt frem og tilbake, og har skjønt hvordan man skal velge riktige kanaler, men her er det så fullt at jeg er usikker på om et bytte vil hjelpe...

     

    Først av alt:

    Vi opplever at nettet mister tilkobling i et kort øyeblikk fra tid til annen, og det tror jeg skyldes for mange rutere på samme frekvens. Mulig jeg tar feil.

     

     

    Finnes det et bedre alternativ til kanal ifølge bildet som følger med?

    Kanal 14 er litt vrient å velge, for som jeg forstår det er det ikke alle enheter som støtter denne.

     

    Vi ligger på kanal 1 sammen med 5 andre. Vil kanal 3 eller 4 gjøre stor nok forskjell for oss? Den ligger i "dalen" mellom de andre, men det resulterer i at vi får flere rutere som overlapper, men alle med lavere signalstyrke.

     

    Ser dere noen andre kanaler som kan egne seg bedre?

     

    Jeg brukte Wifi Analyzer på Galaxy Tab 2 10.1 for å finne oversikten.

    post-122677-0-73662600-1346153948_thumb.png

  5. Mange får større frihet med fastpris løsningen. Men jeg ser at det for noen kan være en dårlig løsning. De som allerede betaler 200,- for å ringe og sende meldinger, som skal over til en smarttelefon, har mulighet til å unngå høye regninger. Inkluderte ringeminutter, sms og data for 200,- er da en god løsning.

    For deg som ikke bruker noe særlig annet enn datatrafikk vil det lønne seg å holde deg til et Flexitalk abonnement med en datapakke inkludert.

     

    Det finnes ingen fasitsvar på hvilket abonnement som er generelt best. Her er det svært individuelt fra person til person.

     

    Jeg for min del har spart en god del penger på overgangen til fastpris løsningen. Det vil si, min far har spart penger på det.. ;)

    • Liker 2
  6. "Den trådløse laderen fungerer på samme måte som en induksjonsplate."

    Jeg vil fraråde alle å legge telefonen på induksjonsplater i håp om en fulladet telefon etter noen timer...

     

    Jeg gleder meg veldig til å prøve ut telefonen og se hva den er god for. Det blir uten tvil en god oppgradering fra LG Optimus 2X. Håper batteritiden blir en del bedre enn konkurrenten HTC One X.

  7. Hva er egentlig Enklest... Apple eller android ?For en som ikke har noe spess med erfaring.

     

    Vel, Windows Phone var i alle fall veldig enkelt. Har ikke satt meg inn i Android eller iOS, så der kan jeg ikke si noe spesielt.

     

    Hvis du har en android-enhet for eksempel, anbefaler jeg at du prøver å sjekke ut thenewboston.com sine android-tutorials. Da får du en god oversikt over hva som skal til for å lage noe enkelt.

  8. Slenger meg på og anbefaler HTC Incredible S.

    Her får du en god og solid telefon med et veldig intuitivt brukergrensesnitt. Den store skjermen gjør telefonen svært oversiktlig og du føler du har kontroll over hva som skjer.

     

    Samsung Xcover er en litt mindre telefon, og er mer egnet for en handyman. Hvis det ikke er noen krav om at telefonen skal tåle utrolig mye, vil jeg fortsatt anbefale HTC. Ikke misforstå, HTC Incredible S tåler ganske mye!

     

    Husk: Dersom han ikke har hatt touch-telefon før, er det viktig å være klar over at disse telefonene nærmest er laget for å bruke internett. Derfor er det viktig å velge et abonnement hvor du får inkludert databruk.

  9. For tiden bruker jeg Nokia Lumia 800 og synes den er helt topp - bare litt for liten skjerm.

     

    Til vanlig bruker jeg telefonen til facebook, e-post, spotify og litt diverse nettsurfing på t-banen o.l. Jeg merker at telefonen har litt for liten skjerm til mitt bruk (og nærsynt).

     

    Den konklusjonen jeg kom frem til var at jeg skulle helst hatt en telefon med skjermstørrelse 4" - 4.3", selv om jeg synes 4.3" kan bli litt for stort i noen sammenhenger.

    Men én snodig ting jeg la merke til: På android krever jeg større skjermstørrelse for å bli fornøyd enn hva jeg krever på Windows Phone 7.5. Når det gjelder iOS så har jeg ikke så mye valg, så der må jeg bare godta iPhone som den er :)

  10. Det jeg reagerer mest på her er karakteren. Lumia 710 får 4, mens Lumia 800 får 5. Jeg bemerker med en gang at jeg ikke har lest testen fullstendig, men i følge +/- kolonnene så virker det som 710 får trekk på grunn av dårligere kamera. Vel, si at 710 har dårligere kamera, så burde selvfølgelig det gi et dårligere utgangspunkt i forhold til 800. MEN, problemet er at 800 er ca dobbelt så dyr som 710, dermed vil det si at 710 har halvparten av prisen, men til gjengjeld bare dårligere kamera. Er det virkelig kamera som sier at telefonen fortjener en dårligere karakter utifra pris enn 800? Er kameraet på 800 virkelig verd 2500kr mer enn på 710?

    Jeg mener at testene bør stå i stil til pris, og ikke sine forgjengere eller lignende. Pris. Kvalitet mot pris. Punktom. Med samme hardware "generelt sett" som 800 så burde telefonene i de fleste tilfeller yte det samme som en 800. Men hva vet vel jeg, jeg har aldri eid en Windows Phone.

     

    Mitt poeng til slutt:

    Er virkelig telefonen verd denne karakteren? Jeg mener, utifra rykter, det jeg har hørt og hva jeg har skumlest, at telefonen fortjener en bedre karakter med prisen i betraktning.

     

    Gi meg konstruktiv kritikk hvis du ønsker!

  11. Tele2 bruker SIM-kort fra Sverige, dermed får Android Market inntrykk av at du er svensk, og vil dermed oppgi priser og alt i SEK.

    Slik opplever jeg det. Bruker selv Tele2 med LG Optimus 2X.

     

    Har snakket med Tele2, og som nevnt tidligere, har de ikke kommet frem til noen permanent løsning enda.

     

    Noe som derimot burde fungere er å ta ut sim-kortet og bruke Market med wifi.

     

    Virker som Market prioriterer hvor sim-kortet kommer fra før den sjekker din globale posisjon...

  12. Hei, jeg vet ikke om du har forstått formålene helt med disse portene..

    Jeg skal prøve å forklare deg dette, men jeg vet jeg suger på forklaringer ;)

     

    Signal:

    A = 1

    B = 0

     

    Er A OG B lik 1?

    Nei: A = 1, men B = 0. Kriteriet for OG-porter er at alle inputs må være lik 1.

     

    Er A ELLER B lik 1?

    Ja: A = 1, men B = 0. Kriteriet for ELLER-porter er at minimum én input er lik 1.

     

     

    Når vi snakker om IKKE-porter (NOT-gates), spør vi egentlig hva det motsatte signalet er.

    - Hva er det motsatte av A? Siden A er 1, vil det motsatte være 0.

    - Hva er det motsatte av B? Siden B er 0, vil det motsatte være 1.

     

    IKKE-porter (NOT-gates) sjekker ikke noe. Den evaluerer ingenting.

    Mottar den 1, sender den 0. Mottar den 0, sender den 1.

     

     

    Håper du forstår logikken ;)

  13. Har ikke LG for lengst brutt noen former for markedsføringslover her? Da produktet ble lansert ble vi lovet en oppdatering til Android 2.3 etterhvert. Denne oppdateringen har vi ikke sett noe til, og da bør vi vel ha muligheten til å heve kjøpet? Ikke via forhandleren, men via produsenten?

     

    Gi meg tilbakemelding hvis jeg tar helt feil her.

    Jeg har vært i uformell kontakt med LG, og når jeg tar opp emnet "heving av kjøp", så ror de seg sakte men sikkert bort og beklager for sen oppdatering.

     

    Jeg har såvidt lest litt på markedsføringsloven, og det virker på meg som om vi kan utnytte den nok til å komme oss bort fra LG.

     

    Jeg er desperat og fortvilet, produktet jeg ble lovet under kjøpet har jeg enda ikke fått, selv om jeg kjøpte den i februar.

  14. Om jeg ikke tar helt feil, er det SIM-kortet som bestemmer hvilket nett telefonen har "lov" til å koble seg opp mot. Mobilen krever en godkjenning fra brukeren dersom den skal kunne koble seg opp mot et annet nettverk enn det som opprinnelig var "planen".

     

    Tele2 bruker NetCom sine sendere, men produserer sine vanlige SIM-kort i Sverige (Mulig at MicroSIM fra Tele2 er med Norsk operatørkode). For å få internett på mobilen fra Tele2, må alltid Roaming være slått på. Et lite irritasjonsmoment her altså.

     

    Slik er det i mitt tilfelle, si ifra om ikke andre har det slik med Tele2 i Norge.

  15. Okei, etter litt tukling med driverinstallering og slik fikk faktisk telefonen min kontakt med PCen. Jeg måtte velge "Installer gamle drivere" og valgte HTC Dream, og da jeg koblet til telefonen min fant PCen min de respektive driverne som passet min telefon helt automagisk! Jeg har ingen forklaring på hvordan/hvorfor det fungerte på den måten. Men slik var det nå!

     

    Så etter mye frustrasjon fungerer alt som det skal igjen! :D

  16. Hei, jeg vet ikke om dette er helt riktig plassering, eller om Data-kategorien burde vært det beste her.. Men jeg prøver likevel!

     

    I går skulle jeg roote min Optimus 2X for å fjerne noen av de programmene som fulgte med telefonen som jeg absolutt ikke trenger. Men så langt kom jeg aldri. Da jeg hadde funnet en fin guide til dette startet jeg først med å laste ned driver til telefonen som henvist til. Dette var ikke smart av meg. Før jeg nærmet meg rooting fant jeg ut at PCen min ikke kommuiniserte med telefonen lengre.

     

    Windows 7 (64 bit)

    LG Optimus 2X - Android 2.2.2 (Ingen root)

     

    Problem:

    Jeg har litt problemer med å formulere meg her, men når jeg kobler til telefonen til PCen er det kun 1 enhet jeg finner i Enhetsbehandlingen som ikke svarer riktig. Denne heter "Standardsystemenhet" og ligger under kategorien "Andre enheter". Selv når jeg kobler fra telefonen ligger den der og viser problemer. Jeg har prøvd å avinstallere driveren flere ganger, lastet ned nye drivere fra LGs hjemmesider og så videre.

     

    Hva kan jeg gjøre for å få min telefon til å kommunisere med PCen over USB?

     

    Er litt stressa nå, for den fungerer tilsynelatende med andre PCer, bare ikke min egen.

     

    I min teori vil jeg tro at sletting eller tilbakestilling av all programvare som hører til Android og min telefon skal gjøre susen. Men hvordan går jeg frem for å gjøre dette? Eventuelt er det noen som har vært borti lignende?

     

    Manuell installering av driver fungerer ikke, for jeg får bare beskjed om at installasjonen gikk fint men at den ikke får snakket med enheten. For alt jeg vet kan jeg ha installert feil driver eller lignende, men nå har jeg prøvd mange forskjellige.

     

    Takker for ALL hjelp!

     

    MVH

    Jarle

×
×
  • Opprett ny...