Gå til innhold

Effectiv

Medlemmer
  • Innlegg

    1 854
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Effectiv

  1. Ikke kjøp. Motor med ufattelig mye problemer. Og ikke minst er dette en bil med mye problemer med elektronikken(da spesielt komfortsystemet) og ledningsnettet er så dårlig at man skulle tro de brukte 10xresirkulert stål som ledere... ledningene korroderer, smuldrer opp og skaper styr og faenskap. Vi har hatt utallige passater inne på møller de 2 mnd jeg har vært der, og alle har stått i over 1 uke før vi fant problemet. Ca 20 000 i arbeid ble det for den ene kunden :)

    • Liker 1
  2. anbefaler du fortsatt folk å gjøre dette altså?

     

    tenninga skal være justert (fra fabrikk) etter hva slags bensin du skal bruke. hvis motoren din fusker hele tiden må du bare justere den. Nå tror jeg heller det er noe annet som gjør at motoren din ikke går rent....

    Du får ta å lese litt om GDI før du kommer med svar. Er et helt normalt problem på alle gdi-motorer. Og nei såklart anbefaler jeg ikke folk å stå iro i flere minutter på sperren, men å gjøre det i fart er ikke akkurat noe problem.. Dessuten merker jeg god forskjell etter "opprenskningen". Da ligger den ikke på 600rpm og rister, men på 750 og har det strålende.

    ps. Jeg er mekaniker og akkurat gdi merker jeg at jeg kan bedre enn deg...

  3. Hehehe.. Som min far gjorde på sin gamle bmw som var rimelig daukjørt av tidligere eier:

    1. La motor bli varm og god

    2. Stå i ro et sted

    3. Ligg på turtallsperren over lengre tid, helt til eksosen går fra sort til grå til nesten vekke :)

    4. Kvikkere bil!

    Han sa at det faktisk hjalp meget mye på den bilen, men om det er så sunt vet jeg ikke :p

  4. Gratulerer med valg av bil, men sikker på at du skal ha en 518? Er en skikkelig skikkelig treg bil. Jeg har samme motor i min e30 som veier knapt 965kg og den går tregt! E34en veier nesten 1500kg og bruker MYE bensin og går hysterisk tregt. Men uansett, meget pen bil vis du ikke vil at det skal gå fort :) Og sikkert like lurt vis man er ny bak rattet :D

  5. Det som i praksis det er merkbart på er dekkene, ikke så mye annet. En varm motor (dvs. kjølevæska må være rundt 90 grader) tar ingen skade av å kjøres helt til rødstreken.

     

    Har man en nyere dieselmotor er man nødt til å holde turtallet oppe, ellers tar det bare en uke eller to før det kommer feilmelding på tett partikkelfilter.

    Hehe, joda men skulle likt å sett forskjellen inni en motor som var kjørt 350 000 på lavt turtall kontra en som blir kjørt på høyt :-) og selv om kjølevæsken er på 90 er nok ikke oljen det:p oljen som er viktig. Det går ca 15 min før motor er helt klar for høye turtall. Kjører min aldri over 2,5 på kald. :p

     

    15 min.!? Gjelder det alle biler? Syntes det hørtes mye ut,

    særlig når mange av turene jeg tar ikke er så lange engang. :p

    Men du overdriver vel litt nå? 2.5k var veldig beskjedent...

     

    Fått deg ny Galant med 2.4 GDI forresten? :)

    Ja det tar ca 15 min før hele motoren er driftsvarm. Er ikke bare oljen som skal være varm. Alle klaringer i motoren er korrekt når metallet er varmt, så er det kaldt er det feile klaringer og dermed mer slitasje.

    Og ja det har jeg fått meg:D kjempebil:)

  6. Det som i praksis det er merkbart på er dekkene, ikke så mye annet. En varm motor (dvs. kjølevæska må være rundt 90 grader) tar ingen skade av å kjøres helt til rødstreken.

     

    Har man en nyere dieselmotor er man nødt til å holde turtallet oppe, ellers tar det bare en uke eller to før det kommer feilmelding på tett partikkelfilter.

    Hehe, joda men skulle likt å sett forskjellen inni en motor som var kjørt 350 000 på lavt turtall kontra en som blir kjørt på høyt :-) og selv om kjølevæsken er på 90 er nok ikke oljen det:p oljen som er viktig. Det går ca 15 min før motor er helt klar for høye turtall. Kjører min aldri over 2,5 på kald. :p

  7. høy slitasje i forstilling, problemer med gir, mye problemer med det elektriske osv osv. Bare å søke litt på google etter kjente problemer :) Ville mye heller gått for a4. Av en eller annen grunn mye mindre feil :D Se heller på bmw e39 /e46 i den prisklassen.

  8. Hvor bor du forresten? En venn av meg på 19 fikk sin e34 525 med ansvar på seg selv uten noen bonus for 7500 i året hos gjensidige. Er sikkert en fordel med gjensidige siden du får igjen ungdomstilleget vis du kjører 5(?) år skadefritt. Greit å få igjen 30 000 plutselig kan man si :)

     

    Har sjekket opp i dette, og det er ikke sånn det funker. Om man skaffer seg forsikring hos Gjensidige før man fyller 19, og i tillegg kjører skadefritt til man er 23 år før man tilbake deler av hva du har betalt. Dvs. 6000 kroner. Så jeg tror nok du skal slite med å få ut 30 000 fra gjensidige.

    Ja fullt klar over det, men kollegaen min har eid en e30 siden han var 18 og når han var 23 fikk han nesten 30 000 igjen. Betalte rundt 1000kr i mnd i forsikring.

  9. Kan si at mitsubishi galant mellom 93 og 96(tidlig 97) sliter mye med rust i bære-rammen til bilen. Etter 97 ble det utbedret, og utenom rust i hjulbuer er de temmelig grei for rust. Kan si at mercedes ikke er så slitesterke som du sier, men fremdeles bedre enn mye annet. Mitsubishi galant etter 97 er meget driftssikre biler, og det er ikke mye feil som går igjen på de utenom slitedeler. Men at du finner en god galant til under 30 er nok heller urealistisk. Må passere 40 for å få noe som er skikkelig.

  10. Hei!

    Har tenkt å invistere i noen ordentlige høytalere foran i galanten. Har nå for tiden Morel tempo 6 som jeg er meget fornøyd med, men vil gjerne ha noe som spiller enda penere og ikke minst høyere. Blir aldri helt tilfredsstilt av volumet disse klarer før det vrenger. Og ja de har nok kraft fra forsterkeren sin side. 2x225 dynabel-watt.

    Makspris jeg ser for meg er vel 3500 kr, men kan kanskje strekke meg litt mtp at jeg begynner i lære om 2,5 uker og da tjener dobbelt så mye som nå.

     

    Håper noen har noen gode anbefalinger, og ikke bare si: Mine høyttalere er gode, kjøp disse!

    Hehe.. Har siklet på Seas-elementer over lengre tid, men tenkte at det sikkert finnes bedre kontra pris.

×
×
  • Opprett ny...