Gå til innhold

Hundremeterskogen

Medlemmer
  • Innlegg

    95
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Hundremeterskogen

  1. Hei

     

    Jeg skriver manus til et foredrag på rundt 10 minutter som skal fremføres for klassen min (andreåret på videregående).

     

    Problemstilling: "Dagens ungdom er late, uinteresserte, eier ikke fremtidsvisjoner, refleksjon eller en evne til noe så grunnleggende som allmenn høflighet".

     

    Om noen har inspill i form av egne kommentarer med sitt syn på saken, eller linker til seriøse innlegg eller til statistikk som kan brukes, hadde det vært supert!

     

    På forhånd takk!

  2. Om bokklubben får statsstøtte per medlem, så er det skattepenger vi tar. Men skal man først begynne å klage over hvordan skattepengene blir delt ut, er det mye man kan ta fatt i.

     

    For eksempel er det veldig få som har bruk for stipendet de får utdelt på videregående skole, særlig nå som skolebøkene blir gratis. Likevel er det ingen som nøler med å utnytte det tilbudet.

     

    Lånekassen reklamerer til og med for å få oss til å gjøre det, ved at vi kan vinne en iPod om vi søker om stipend. Det er det ingen som reagerer på, men å utnytte dette tilbudet for å få noen gratis julegaver, det er visst helt umenneskelig

  3. Hva heter sangen i den reklamen hvor en fyr får ta opp lån (det er reklame for en bank). Så blir han glad og hjelper ei gammel dame med bagasjen. Så blir hun glad og hjelper en kar som igjen hjelper noen andre, osv osv.

     

    På forhånd takk :)

  4. Jeg tror at de som tenker at det er noe etter døden tenker det fordi de liker å tro at livet har en slik dypere mening, og at alt er her av en grunn. Når det kommer til stykke er vi alle kun atomer, ingenting tilsier at vi, menneskene, skal bli født på nytt, komme til et annet sted eller noe annet opplegg etter døden.

     

    Men det spiller jo egentlig ingen rolle hva du tror på, så lenge du er fornøyd med teorien din. Det handler jo bare om at du skal ha det best mulig, og er du fornøyd med tanken på at du kun har dette ene livet så er det greit.

     

    Synes du derimot det er en litt klaustrofobisk og ubehagelig tanke kan du velge å tro at man blir født på nytt eller at man kommer til himmelen eller lignende. Å tro er noe man kan velge. Man trenger kun å overbevise seg selv, og det er ikke så innmari vanskelig.

  5. Det er nok kulturelt betinget. Vi har blitt lært opp til at dur er positivt og moll er trist. Men hvorfor ble det akkurat sånn? Godt spørsmål.

    8346599[/snapback]

     

    Tror du virkelig det er kulturbetinget? Vet vi at det i andre kulturer er annerledes? Vi vet jo at de hører på annen musikk, men utgangspunktet kan jo fortsatt være det samme. Dur er glad og moll er trist.

     

    Kanskje det heller er noe medfødt, noe langt inne i hjernen som bestemmer hvordan vi oppfatter melodien. Nei, jeg aner virkelig ikke.

×
×
  • Opprett ny...