Gå til innhold

eirikkri

Medlemmer
  • Innlegg

    21
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av eirikkri

  1. Takk for flere gode svar!

    Er det noe poeng å kjøpe Canon 50 mm f/1.8 II dersom man kjøper Tamron 17-50 f/2.8? Brodern har et skarpt normalobjektiv (Pentax 16-50) som han er utrolig fornøyd med... Det er dumt å legge penger to objektiver hvis de dekker samme bruksområde. Ser poenget med å ha 1.8 som maks blender, men 50mm er vel ikke så skarp på full åpning? Hvor skarp er Tamronen på 2.8?

  2. Jeg har en smart lillesøster, ja :)

     

    Uten Canon 500/550D er det nok bare Pentax k-x som kan være aktuelt nå, hun synes større kameraer (som Nikon D90) er for store. Makro tror jeg er bra! Brodern har en Tamron 90 mm Macro til Pentax som han er veldig fornøyd med, den bruker han både til makro og som kort (og skarp) tele. EF-S 60 mm vil kanskje gjøre noe av samme nytten (skarpt objektiv som både kan brukes til makro og til å ta bilder på litt avstand)?

  3. Lillesøster fikk Canon 1000D til konfirmasjonen - med 30 dagers returrett fra Elkjøp. Jeg tenkte først det var lurt å oppgradere til 500D eller 550D, men ble i tvil da hun foreslo å kjøpe obketiver i steden.

     

    Hun liker å ta bilder, og har tidligere lånt mors Pentax K100D (har kun kit-objektiv og kjøper nok ikke mer på en stund) og brors Pentax K10D (han har flyttet hjemmefra). Til nå har hun bl.a. tatt naturbilder, blomsterbilder o.l., og har tenkt til å ha foto som en hobby, ikke bare ha kameraet for å "dokumentere". Hun liker grepet på Canon 450/500/550D best (bedre enn Nikon D3000, D5000 og Pentax k-x), og synes 1000D har helt OK grep. Video hadde vært gøy, bl.a. til å filme kastteknikk (friidrett), men er ikke et krav.

     

    Hun har fått litt penger til å konfirmasjonen og kan nok legge opp til 3500,- i fotoutstyr.

     

    Hva vil dere råde henne til? Hvilke objektiver er aktuelle?

     

    Jeg tenkte å foreslå Canon 50mm 1.8. Et teleobjektiv er kanskje fint? Andre forslag?

  4. Jeg har fått problemer med flere ting på PCen. Dette startet etter at jeg forsøkte å laste ned en oppdatering på Nokia Software Updater. Når jeg starter opp PCen nå får jeg feilmelding

    "Programmet ble ikke riktig initialisert (0xc0000005). Klikk OK for å avslutte programmet"

    Trykker jeg OK får jeg ny feilmelding for nytt program. Programmene som kommer opp er (i rekkefølge):

    - RUNDLL32.EXE

    - nwiz.exe

    - rundll32.exe

    - docmgr.exe

    - stsystra.exe

    - DLACTRLW.EXE

    - ISUSPM.exe

    - issch.exe

    osv.

     

    Word funker, men ikke nettlesere og "Legg til eller fjern programmer" i kontrollpanel.

     

    Jeg har kjørt et virussøk uten å finne noe.

    Er dette et virus? Hvordan blir jeg kvitt det? Er det noen risiko for å spre det hvis jeg tar sikkerhetskopi av dokument-mappene mine?

     

    Er takknemlig for alle råd!

  5. Moren min skal få speilreflekskamera til 50-årsdagen. Hun har tidligere hatt et speilreflekskamera og brukt det litt, men det har blitt liggende de siste årene (ikke digitalt). Det er fra midten av 80-tallet, og jeg så at en av linsene var merket Pentax-K. Kan det brukes med et nytt Pentax-kamera? Jeg tror hun har et standardobjektiv og en telelinse.

     

    Vi vurderer Canon EOS400D. Nikon D40x og Pentax K100D med kitobjektiv. Sannsynligvis er det kitobjektivet som blir brukt i overskuelig framtid. Jeg er litt skeptisk til Canon fordi hele familien har hender som er større enn gjennomsnittet.

     

    Jeg har skjønt at mange mener at det viktigste er å prøve kameraet, men siden det er gave vil vi gjerne kjøpe ett hun kan få i hånden på bursdagen. Hun kan selvfølgelig bytte om hun vil det, men det kommer hun nok ikke til å gjøre.

     

    Jeg vet at det er flere liknende tråder, men jeg håper noen kan gi tilbakemelding på disse tre kameraene, med fokus på hvordan kameraet fungerer med objektivet som følger med.

  6. I det siste har jeg flere ganger opplevd at noe merkelig skjer med musen. Etter at jeg har trykket mange ganger på samme tast på tastaturet (tror det skjer når jeg trykker mange ganger nedover for å komme nedover i et dokument), begynner plutselig musen å oppføre seg rart.

     

    Markøren blir stående på et sted, hvis jeg trykker et annet sted i dokumentet merkes all tekst mellom markøren og stedet jeg trykker. Det samme skjer hvis jeg trykker på piltastene, da merkes teksten etter hvor jeg forsøker å flytte markøren. Problemet har oppstått både i Word og i Matlab, men hele systemet påvirkes av det. Hvis jeg går inn i en mappe, har jeg samme problem der. Trykker jeg på en fil, merkes alle filene fam til og med den filen.

     

    Eneste måten jeg har blitt kvitt problemet på er å slå PCen av og på igjen. Prøver jeg å logge av, registrerer ikke PCen at jeg taster ctrl-alt-del, så jeg får ikke logget meg inn igjen, og må bruke av/på-knappen til å slå av. Jeg har forsøkt å se på tastatur- og musinnstillingene i Kontrollpanel, men har ikke funnet noe der som løser problemet.

     

    Jeg har en Dell Latitude D620 med WinXP (alle oppdateringer).

  7. Har noen erfaringer med Matrox DualHead2Go?

    http://www.matrox.com/graphics/en/gxm/prod.../dh2go/home.php

     

    Jeg vil koble to 19'' LCD-skjermer til en bærbar (Dell Latitude D620 med Quadro NVS 110M), og foreløpig ser DualHeaden ut som det beste alternativet. Den eneste bekymringen er hva som skjer når jeg maksimerer et vindu. Maksimeres det da over begge skjermene, eller kan jeg maksimere et vindu på hver av 19-tommerne?

     

    Er interessert i alle erfaringer med toskjermsløsninger!

  8. Jeg skal kjøpe en bærbar, og har bra med penger til disposisjon (opp til 25 000). Den skal være til normalt bruk, ikke spill, men jeg skal gjøre beregninger i MATLAB (matematisk programvare), og muligens i Poser (3D-animering). Jeg vil ikke ha for liten (12.1''), men vil kunne frakte den.

     

    Dell Latitude D620

    Det beste alternativet så langt er en Dell Latitude D620 med topp spesifikasjoner (Intel® Core™ 2 Duo T7600 (2.33 GHz) med NVIDIA Quadro NVS 110M 256MB, 2GB RAM, 100 GB HD).

    Har noen erfaringer med denne?

     

    Andre gode alternativer?

×
×
  • Opprett ny...