Gå til innhold

hjw

Medlemmer
  • Innlegg

    12
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av hjw

  1. Hei.

     

    Jeg prøver å lage en veldig simpel portfolio side og trenger litt hjelp omkring dette. Har jobbet litt med css og html før, men har så og si glemt det meste. Litt hjelp kunne derfor ha vært nyttig!

     

    Dette skal være en midlertidig portfolio, så konseptet er enkelt. Jeg skal sette sammen arbeidene mine i et slags collage litt likt som dette: http://www.toothjuice.net. Jeg vil da kun bruke 1 bilde.

     

    Jeg har lyst til å ha en lignende navigering som den man finner i google maps, ved at man kan "dragge" for å bevege seg rundt på siden.

     

    I motsetning til toothjuice linken over, vurderer jeg å heller ha siden vertikal. Slik at det kun går an å scrolle oppover og nedover. Da har jeg tenkt en del på denne: http://www.ollicle.com/eg/jquery/imagefit/

     

    Her er et bilde på hva jeg mener med "vertikal side". Det røde er browseren og det svarte er innholdet (kun 1 jpeg).

    13z27uh.jpg

     

    Er det noen som forstår hva jeg mener og kanskje kan hjelpe meg i riktig retning? Hvordan vil det f.eks bli hvis jeg vil bruke flere bilder? eller hvis jeg vil ha email/facebook/linkedin linker også?

     

    Håper noen kan hjelpe! :)

     

     

    mvh,

     

    Hansa

  2. Takk for svar!

     

    Så de tar ikke hensyn til at man bor i en by hvor det er dyrt å leie? Vet dere om det er mulig å søke tilleggs stipend eller mer lån?

     

    Hvis man søker om mer lån, vil man da få 40% av hele summen i stipend eller kommmer ekstra lån i tillegg?

  3. Hei!

     

    Jeg studerer nå Digital Media ved Hyper Island i Karlskrona, Sverige. Skolen varer i 2 år. Ett år i Sverige og 7-8 mnd utplassering (+ noen mnd tilbake på skolen etter endt praksis)..

     

    Man kan ha sin utplasseringen hvor som helst i verden, og jeg har kommet i kontakt med ett design byrå i Barcelona som er ekstreeemt dyktige. Det eneste problemet er at de kun kan betale meg 300 Euro (ca 2360 kr) i måneden (dette er veldig lite i forhold til hva andre byråer betaler).

     

    Jeg lurer derfor på om dere har noen tips til stipender eller legater som kanskje kan hjelpe meg? Kan jeg få mer penger fra lånekassen? Eller hvordan er det med det?

     

    Jeg kan få bedre betalt av andre byråer andre steder, men jeg tar heller sjansen og drar til byrået i Barcelona hvis jeg kan ha råd til det.

     

    Jeg er også usikker på hva det koster å bo der (får bare opp ferie-leiligheter på google). Hvis noen vet sånn ca hva prisene ligger på i Barcelona, si ifra! :)

     

    Takk for svar!

     

    mvh,

     

    HJW

  4. Hmm.. Er ny på dette så vet ikke helt hvordan jeg skal gjøre det, men skjønner hva du mener.

     

    Kan man ikke gjøre det med mt_rand, som jeg har gjort med bakgrunnen?

     

    Hvis jeg lager en fil som heter css.php, legger inn:

     

    <?php
    session_start();
    
    if(!$_SESSION['randcss'])
    $_SESSION['randcss'] = 'url/portfolio/wp-content/themes/portfolio/randcss/randcss' . mt_rand(1, 3). '.css';
    
    ?>

     

    Så legger jeg inn randcss1.css, randcss2.css, randcss3.css i en mappe jeg kaller randcss.

     

    <?php include("css.php");
    ?>

     

    legger jeg øverst i min header.php

     

    men hva skal jeg gjøre med $_SESSION['css']? Hvordan får jeg linket opp cssen?

  5. Hei.

     

    Jeg har fått til, med litt hjelp, en funksjon (vet ikke om det er helt riktig ord å bruke) som får bakgrunnen på wordpress themet mitt til å endre seg random per session..

     

    Dette er hva jeg har i background.php:

     

    <?php

    session_start();

     

    if(!$_SESSION['background'])

    $_SESSION['background'] = 'url/portfolio/wp-content/themes/portfolio/background/background' . mt_rand(1, 5). '.jpg';

     

    ?>

     

    I header.php har jeg:

     

    <?php include("background.php");

    ?>

     

    og

     

    <body background="<?=$_SESSION['background']?>">

     

    Dette fungerer som bare det, men jeg prøver å få det samme til med min css. Er ikke helt siker på hvordan jeg skal gjøre det.. Har prøvd litt forskjellig uten resultater..

     

    Det jeg vil ha er random backgrounds og link colours slik at man aldri helt vet hvilken kombinasjon man får. Dette skal også være per session. Jeg har allerede fått til bakgrunnen, så det bør vel ikke være så vanskelig å få til det samme med css'en?

     

    Er dette riktig måte å gjøre det på, eller finnes det bedre/smartere metoder?

     

    Takk!

     

     

    /Hans Jørgen

  6. Ok. Jeg jobber med et skoleprosjekt hvor jeg skal lage en online portofolio. Jeg bruker derfor dynamic pageflip skriptet. Dette er en skags bok i flash, hvor man kan bla gjennom sidene. Det er et XML dokument linket til SWF (flash) dokumentet som sier hva som skal vises på de ulike sidene i swf dokumentet.

     

    Problemet er at når jeg legger flash fila inn i dreamweaver i en tabell eller hvor som helst, og så prøver å vise siden i en browser så kommer det ikke opp noen flash fil. Alt som vises er bare det feltet hvor flash files skulle ha vært, noen ganger bare hvitt, andre ganger bakgrunnsfargen til swf dokumentet.

     

    Når jeg åpner swf dokumentet i flash player på maskina så fungerer det, og når jeg åpner swf dokumentet rett i firefox så fungerer det. Det fungerer altså ikke i et html dokument. Jeg testet med andre flash filer som så ut til å fungere sånn som jeg vil i et html dokument, men min swf fil fungerer ikke.

     

    Noen som har en anelse om hva dette kan være? :hmm:

     

     

    Takk.

  7. Hei.

     

    Jeg skal lage en enkel webside hvor jeg skal ha en banner, meny med linker (klikkabre bildefiler under banneren) og under linkene eller knappene som man kan kalle dem, skal jeg ha et flash galleri.

     

    Jeg er bare litt usikker på hva jeg skal bruke av layers eller tables siden jeg ikke er så flink med html osv. Mange sier at layers er fremtiden? Jeg klarer ikke å midtstille layere på siden, men vet heller ikke om det vil bli noen forskjell hvis jeg velger layers isteden for tables?

     

    Jeg har slicet banneren og menyen fra illustrator/photoshop...

     

     

    Hva bør jeg legge flashfilen i?

    :hmm:

     

    som dere kanskje skjønner så vet jeg ikke så mye om tables og layers og forskjellene mellom dem.. :p

     

    Hadde vært bra med litt veiledning her! (om noen gidder) :thumbup:

×
×
  • Opprett ny...