Gå til innhold

Bonnskij

Medlemmer
  • Innlegg

    433
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Bonnskij

  1. Til tross for mine 17 vintre i India hvor chilly er mye brukt så tror jeg at jeg står over den sausen der.

    Har ved en feiltagelse eti rein chillysaus på en restaurant i Dehli en gang. Trodde det var suppa jeg hadde bestilt, men det var altså rein grønn chillysaus. Fristet ikke til gjentagelse.

    Men som bilde er jo dette fargerikt og artig.

     

    Roar

     

    Takk for det Roar. Kan tenke meg rein grønn chilisaus svir eindel ja. Ei artig historie blei det vertfall ut av det ;)

    Sjølv har eg og tilbrakt dei siste åra i tropiske strøk, og det er om ikkje meir eit meget godt klima for å gro chilli. Har ein god miks av cayenne, jalapeño og habanero, samt viltvoksande birds eye. Sett det til naturleg gjæring så får du ein saus som sparker hardt og står seg i hundre år :)

  2. Jeg synes dette er et meget vellykket bilde. Røyken er helt fantasisk flott, belysningen er perfekt. Og hvordan du har fått kanel og anisstjerner til å sveve i luften slik, det forstår jeg bare ikke. Nydelig fargepalett i hele bildet. Jeg synes du har vært kjempeflink! Tipper det har blitt mange bilder i søpla denne gangen også :D

     

    Takk for fine komentarar Helene! Det har absolutt blitt mange forkasta bileter den her gongen og ja ;) Eg prøvde først å sleppe krydra for så å ta biletet, men den her gongen fungerte det aldri heilt, så hemmeligheiten bak anisstjernene og kanelstengene er spiddepinnar, limpistol og litt for mange timar med clone stamping i photoshop :p

  3. Det ble et meget vellykket plask :)

    Det eneste jeg tenker et at det kanskje skulle vært bittelitt mer over og litt mindre under?

    Dette har jeg aldri prøvd selv, og kan levende forestille meg det må bli mange dårlige bilder...og kanskje noe vått.. ;)

     

    Kjekt å høyre Helene :)

    Jau du har nok rett i det, litt meir plask på toppen hadde nok sett betre ut. Eller tenkjer du at vinkelen på biletet burde vore meir ovanfor og ned istaden for frå undersida?

    kan anbefale å prøve litt plaskfotografi. Blir mange dårlege bileter, og vått overalt, men ein god følelse når du trykker på utløyseren i det perfekte augneblink! :)

  4. Takk for det suss. Lukkertida er 1/200 sekund, av den grunn at det er oppimot maks synkroniseringshastigheit med dei eksterne blitsane eg brukte. Kraft på blitsen var relativt lav med 1/16 av full styrke. Biletet er teke i stummande mørke, så blitsvarigheita er den "faktiske" lukkertida, og langt raskare enn kva kameraet er istand til i seg sjølv, som igjen hjelper til å fryse plasket. Håper forklaringa mi var nokonlunde forståeleg.

  5. Du vil dog ikke bare få mer ekstremvær, men generelt sett "mer vær". Altså, mer regn og mer vind, som igjen betyr mer vellfylte vannkraftverk og mer økonomiske vindmølleparker. :)

     

    At det er noen egg som vil knuses kommer vi nok ikke unna, noe enhver endring alltid vil føre med seg. Men vi har blitt overrasket over hvor godt og raskt visse arter har klart endring, og der hvor visse strømmer kan bli borte, så vil det oppstå nye, for energien i havet vil ikke forsvinne (stikk mtosatt). Det er en tendens at vi vet betydelig mer om hva som vil muligens forsvinne, enn at vi har peiling på hva nytt som vil oppstå. Men det får bli en hyggelig overraskelse. :)

     

    Når jeg nevnte hydrogengass så tenkte jeg altså ikke bare på spalting av vann, men altså å hente dette ut av trærne i en eventuelt forbrenningsprosess. :) Dette kan man selv utføre enkelt i selv fattige land med noen rør og noen tønner. Om ikke så voldsomt ren, så er det et alternativ, og fører ikke med seg mer skjit enn det som allerede finnes (karbonet hentet treet opp fra lufta, og ble så slippet løs ved forbrenning og igjen plukket opp av et nytt tre). :) Men selvsagt, det krever planting av trær.

     

    Habitatet forsvinner, men hvem sier dette må være gamle urskoger eller regnskoger? Det kan jo være "nye" steder, som man bruker igjen og igjen. Eller steder som i dag ikke har noe rikt habitat å snakke om.

     

    Berre for aa oppklare eit par ting; det er nok ikkje saa enkelt desverre. Meir regn; Kanskje. Det er nok avhengig av geografisk tilhoeyrigheit. I visse omraader er det nok like sansynleg at det blir mindre regn, og i dei omraada som faar meir regn kan det fort lede til flaum og overfylte dammar. For mykje vind, og vindmoelleparkar vil ikkje vaere istand til aa gaa.

     

    Det er sjoelvsagt vanskeleg aa spaa korleis havstraumane vil oppfoere seg, men mister vi golfstraumen for eksempel faar nok Norge ei ny istid. Naturen er tilpasningsduktig ja, men det er usansynleg at alle vil overleve ei slik massiv forandring i oekosystemet.

     

    Plantar bestaar hovudsakleg av cellulose. Forbrenning av cellulose gjer vatn og CO2. Problemet med spalting av vatn for aa skaffe hydrogengass er framleis tilstades. Hydrogen er ikkje ei alternativ energikjelde, men i beste fall ein potensiel metode for aa lagre energi, gjennom spalting av vatn med ei fornybar energikjelde som varme fraa jordas indre for eksempel. Island ville jo vaert ein ideell beliggenheit for eit slikt prosjekt.

  6. Hva er det du mener er brawling? For i min bok er det kamper på 50 meters avstand eller kortere, AT2 er ikke god der

    Jepp. Den avstanden. Naar eg snakker brawling er eg som regel i fysisk kontakt med fienden regelmessig, og eg har heilt andre erfaringar der. AT 2 kan fort bli overmanna utan support, men mot treige motstanderar har eg klart meg bra. Hadde ein fiendtleg KV-1 som konstant dinga mot frontpanseret medan eg sakte med sikkert lagde sveitserost. Paa same tid hadde eg ein medium som angreip meg bakfraa fraa 5 meter utan aa penetrere ein einaste gong. Etter at KV'en var i fyr og flammer rygga eg og klemte fast mediumen mot ein vegg saa nokon andre kunne kome og ta seg av den.

  7. AT2 er ikke spesielt god i nærkamp vil jeg si, med svak cupola og gun mantlet er det meningsløst å gå inn nærkamp. Må ærlig talt si at AT2 har vært en skuffelse for meg, utrolig lite fleksibel og skalerer dårlig for bedre spillere

     

    Vel eg beit meg i merke at paa lave tier er det fint faa som veit kor dei skal skyte, og i naerkamp har eg fulstendig utsletta fleire KV-1 utan aa misse saa mykje som eit hitpoint paa de beste. Synest det er utruleg moro aa kunne rulle rundt og bounce alt som kjem imot. Har 61% winrate med den hittil, men var vel oppi 70% dei foerste 40-50 kampane.

     

     

    Jeg likte AT 8 godt jeg, 72% win etter 46 kamper fra stock grind til AT 7. Ingen av ATene er brawlere da de totalt mangler evne til å snu seg, men de er fantastiske snipere! Hvis du greier å skjule de dårligste delene av panseret samtidig som du deler ut smerte, blir det det finfin score i mange kamper! 2,13 kills/battle og avg damage på 1137 :)

     

    AT 7 er mye det samme, men med en bedre kanon og ikke minst en flott plassering av kanonen på tanksen! Den sitter på høyre skulder så hvis du finner et hjørne eller en stein å stå bak kan du stikke fram kanonen alene og være tilnærmet udødelig. Blir litt som hulldown, bare sidelengs :p

     

    Daa har du gjort noko eg ikkje har funne ut av saa langt :p Har proevd meg litt som sniper i den, men blir fort oppdaga, og sidan den er treig som ein ost kjem eg meg ikkje utav skuddsona kjapt nok og belta blir skutt av. Og naar belta foerst manglar saa kjem dei ikkje paa igjen, ogsaa er det kjapt god natt.

     

    Ser fram til aa proeve sidelengs hulldown. Verker som ein moro tanks med uvanleg spelestil. AT 8 har eg fantastiske 29% winrate med saa langt, saa den skal vekk.

  8. Skjul siden som ikke har kanonen stikkende ut, den er nemlig 76mm tykk... Cupolaen bør du også prøve å skjule med veggen og gun traverse.

    Hold deg på avstand og bruk den DPMen du har til beste evne.

     

    Har proevd, men det er i saerdeles begrensa tilfeller eg er istand til aa gjere akkurat det sidan kanona er saavidt sideforskjoevet og gun traversen saapass daarleg. Cupolaen er stor som eit middelaldertaarn og kunne kanskje vaert nyttig med ein ballista installert. 203 mm armour... Lies!

     

    Definitivt null potensiale som close range brawler slik som AT 2, saa eg faar vel halde avstand.

     

    Du uh...du bør kanskje slutta med den linja der. Dei blir berre verre og verre heile veien, te du blir tier 10 og får ein HEILT annan tanks.

     

    Eg nekter aa tru at det er daarlegare vogner enn AT 8 lenger opp i den britiske TD linja, saa eg har i det minste tenkt aa prroeve AT 7 foer eg gjer opp. Den ser ut til aa ha potensiale paa papiret vertfall. AT 8 grua eg meg til aa grinde gjennom foer eg fekk den, og med god grunn har eg no laert...

  9. KV-1S skal bli nerfet en gang ja, problemet med tanken er ikke når du kjører solo, men heller når du kjører i platoon med to-tre stykker.

    De aller fleste banene i WoT er designet slik at alfa og burst er langt viktigere enn DPM, du dekker chokepoints og stikker nesa ut for å skyte og kjører så inn i cover igjen.

    Med en platoon på tre KV-1Ser er dere garantert å drepe enhver tier 6 og en god del tier 7-tanker i løpet av fem-seks sekunder om dere koordinerer angrepene deres, det nærmeste du kommer er KV-2 og den er betydelig tregere og mindre manøvrerbar med svakere tårn attpåtil.

     

    Nå skal det sies at det er mange slike kombinasjoner i spillet også, Tre E-100 eller T110E4 er ikke noe å fnyse av det heller, men det betyr ikke at WG burde ignorere dårlig balansering. Slik spillet er nå er det nok tier 8 som er best balansert, og med tanke på at VK4502A og IS-3 skal være likeverdige er det ganske irriterende...

     

    Ser ikkje saa mange KV-1S platoons paa SEA serveren, men det er kanskje forskjellig fraa Europa serveren. Tykkjer den stort sett er ei velbalansert stridsvogn. Vondt om den treff, men det er eit stort "om". Relativt svak pansring, og eit ynda maal dersom eg ruller rundt i ein TD. KV-2 har enno svakere pansring, det er jo sant, og eg frykter den stort sett mindre enn KV-1S, paa same tid som eg foeler meg langt meir farleg i den enn eg nokon gong gjorde i KV-1S.

     

    Autoloaders tykkjer eg er langt meir OP enn KV-1S, utan at eg klager over dei av den grunn.

     

    Av irritasjonsmoment har eg igrunn kun t-54. At ein tier 9 medium er ein langt betre brawler enn ein tier 8 heavy som IS-3 tykkjer eg er under einkvar kritikk. Og artilleri sjoelvsagt... anten dei er fiendtlege eller vennlege (eg diskriminerar ikkje). At dei motverkar camping har eg lite tru paa. Om du campar er du som regel den siste som blir sett, og det beste middelet mot camping er igrunn camping i seg sjoelv sidan det er ein heller daarleg taktikk. Ingenting er meir irriterande enn naar ein prover aa forsvare seg mot 4-5 fiendtlege tanks, og har det skikkeg moro i prosessen med aa endre posisjon for aa angripe og forsvare og ein liten feiging sender ein granat utav ingensteds og bles deg i filler eller granaten landar like ved og tek av belta dine og halvparten av HP'en utan at ein har ein moglegheit til aa skyte tilbake, og saaleis effektivt oeydelegg moroa...

    Eg har stort sett kun problem med artilleri naar eg speler aktivt og agressivt, som med IS-3 eller KV-2.

     

    Nesten like irriterande er det naar du er paa veg mot eit maal ein har sett seg ut, og ein lobba granat kjem fint ut av himmelen og ein maa snu seg rundt med uforetta sak...

  10. Whinging time! Fekk IS-3'en elita i gaar. Har sidan den gong gaatt fra 53% winrate til 51%. Sikkert 15 kampar tapt paa rad. Uansett kor godt eg gjer det ser det ut til aa bli tap. 9 hits, 9 pens, 3500 damage. Speler visst ingen rolle. Nest mest damage paa mitt lag var 1300.
    Foerste seier og dobbel XP var, surprise surprise, vaerste av alle games og null hits.

     

    (85 mm er foresten fortsatt fullstendig inadekvat paa IS. Grinden er kanskje ikkje saa hard, men du kunne nesten like gjerne hatt ertepistolen til Pz-1C naar du speler hoegtier. Einaste vogna eg har stoett paa saa langt som bruker toppkanona fra to tiers ned saa langt, spesielt naar ein har valget mellom 103, 107 eller tilogmed mini-derp. Med 85 mm er IS rett og slett ikkje moro aa spele, og daa forsvinn poenget med eit spel for min del).

     

    Anyways. Har anskaffa Kv-2 og AT-2 i det siste, og etter eindel games har eg henhaldsvis 60 og 65% winrate paa dei to. Det er saa moro aa blaase ting til himmels med mega-derpen, og som topp tier ler AT-2 av alt som blir sendt mot den! Tok nesten 60 hits og fortsatte aa rulle i gaar :D

     

    Blir kanona paa KV-1S bytta ut foresten? Eg speler ikkje KV-1S lenger, men ser ikkje heilt bakgrunnen for klaginga om at den er OP. Har ikkje stoerre problem mot KV-1S enn andre tier 6 vogner. Den har eindel svakheiter som er lett aa utnytte. Hellcat er langt meir skummel...

  11. Jau, veit dog ikkje heilt korleis eg skal arrangere padleturen... New Zealand kunne vore ein god muligheit, men sidan vi bur relativt naert, saa er det eit land vi venter med aa reise til. Det er framleis mange andre land som er vanskelegare aa kome fram til som er hoegre opp paa lista for no. Stoerste problemet med New Zealand for tida er at vi har verken pengar eller feriedagar igjen til det. I Norge kan eg berre ta bilen og koeyre til ein destinasjon for ein dagstur.

  12. Hei.

     

    Eg proever aa finne ei passande julegaave, og sidan det involverer reising, saa tenkte eg det her forumet var ein passande stad aa spoerje. Lurer paa om det blir arrangert breaktivitetar i januar, slik som brevandring eller padling langs ein bre i sogn og fjordane. Om det ikkje er mogleg, finnest det alternative og helst uvanlege aktivitetar i same fylke til same tid?

  13. Jeg opplever at IS kan spilles en god del mer aggressivt enn jeg spilte KV-1S av to grunner, panser og ROF. IS har en merkbart høyere ROF enn KV-1S, og panseret er bedre for sin tier enn KV-1S sitt. Kanonen er mer enn nøyaktig nok etter 8.6, og det er ikke noe problem å treffe fiender på 200 meters avstand. Du har kanskje også merket at IS er tregere enn KV-1S?

     

    Poenget er uansett at IS er ikke samme vogn som KV-1S.

     

    Det blir feil å påsta at IS er frustrerende å kjøre stock av to grunner: stock IS er langt mer brukbar enn stock Tiger eller M4 45, og mengden XP som trengs for å gjøre tanken brukbar er langt mindre enn hva du trenger med for eksempel Tiger eller ARL 44.

     

     

     

    No som IS-en er fullt oppgradert kan eg medgje det. Eg synest igrunn den er beidre enn KV-1S. Men at det blir feil aa paastaa at IS er frustrerande stock fordi andre vogner er enno meir frustrerande er framleis ikkje eit brukbart argument

    .Isaafall blir det feil aa paastaa at One Direction suger balle fordi Justin Bieber suger meir. (Og det blir det jo ikkje).

  14.  

     

     

    Sikker på at du ikke tracket ham?

     

    Null tracking, sikta litt til venstre for beltet sidan eg rekna med at eg kunne pene gulvet, men neidaa...

     

    Da er det jammen bra at KV-1S i praksis er en veldig god tier 7-tank med redusert HP. Det er null problem å carrye en tier 8 match i en KV-1S, en typisk KV-1S-runde der jeg fikk gjort noe var for meg 2K damage og 3 kills mens de beste rundene har tippet opp mot 3.5-4K damage.

    Om det er noe å klage på, så er det at KV-1S får en ubegripelig kraftig kanon for sin tier med mobilitet som en medium tank og trollete panser som spretter av forbløffende mange skudd.

     

    Min opplevelse av IS er at den er bedre balansert enn KV-1S, og det er en veldig solid tank, du kan montere D-2-5T og oppgradert turret med stock tracks. I likhet med KV-1S er den mer enn mobil nok med stock motor, og panseret er godt nok til å sprette av et par skudd om du vet hvordan du skal vinkle og skjule svake punkter på det.

     

    EDIT:

    Kjøp Panther og VK3001P, så kan du fortelle om hvor frustrerende IS er på stock til sammenligning.

     

     

    Daa har du missa poenget mitt. Faktum er fortsatt at IS er ikkje stort meir enn ein KV-1S. Naar eg kjoeper ei ny vogn, saa hadde det vore fint med noko nytt, ikkje akkurat same vogna som tilogmed er daarlegare stock takka vaere mangel paa mini-derp.

     

    Ubegripeleg kraftig kanon? Kanskje det. Men samtidig er den og ubegripeleg unoeyaktig. Eg har lagd potetkanoner med betre accuracy enn det... Og den trollpanseren har ikkje eg faatt kjoept meg vertfall. Den er like gjennomtrengeleg som alt anna eg kjoeyrer og har kjoeyrt. Den kuletrakta paa fronten er jo kjempefin... Siste kamp var 6 skot i fronten i loepet av 3 sekund, 6 penetrations og god natt.

     

    Men som sagt var hovudpoenget at eg har samla opp xp med KV-1S kun for aa kjoepe same vogn igjen.

     

    At andre stridsvogner er frustrerande aa kjoeyre stock er vel ikkje noko argument mot at IS er det? Eit spel mister liksom litt av poenget naar det ikkje er moro aa spele, men det er no berre mi meining...

×
×
  • Opprett ny...