Gå til innhold

crazypc

Medlemmer
  • Innlegg

    169
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av crazypc

  1. Hei,

     

    Som tittelen sier vurderer jeg sterkt utbygging av en to år gammel stasjonær PC, eller å kjøpe en ny (spørs på prisen) og bruke den gamle som server. Jeg har egentlig mest lyst til å kjøpe en ny.

     

    Jeg har slengt sammen noen komponenter i denne listen: Allsidig PC.

     

    Jeg har en PSU på ca 350W fra før, men tviler på om det er nok, derfor har jeg satt opp en PSU til 650W i handlevognen. Det er ikke utenkelig at PC'en kan bygges ut igjen om ca ett år, men jeg vil helst at den skal holde i ca 2-3 år til.

     

    Har planer om å kjøre Windows 7 på den (får gratis gjennom MSDM da jeg er student), 64-bits.

     

    PC'en skal brukes til alt mulig; jeg er IT-student og vil få behov for programmer som Photoshop, Dreamweaver og så videre. I tillegg vil jeg kunne kjøre spill på den, som The Sims 3 eller Need for Speed Carbon/Shift. PC'en må nesten være i "toppklassen" da jeg ønsker at den skal være holdbar i en god stund.

     

    Jeg har et budsjett på ca 3500 kroner; prøver å presse den ned lavest mulig. Hittil kommer produktene i handlevognen på 4376 kroner... Kan gå opp til maks 5000 dersom det er snakk om en ny PC.

     

    Spesifikasjoner på min nåværende PC:

     

    Windows XP

    512x2 Corsair Value RAM

    A8N32-SLI-Deluxe motherboard

    AMD Athlon 64 3200+

    nVIDIA GeForce 7600 GT, 256 MB

     

    På forhånd takk for innspill. :cool:

  2. Hei. :)

     

    Trenger et trådløst nettverkskort, muligens PCI-basert. Har tittet på et CNet-kort (CPW-854). Vet om noen som er fornøyde med dette kortet, men jeg er litt skeptisk. Tenkte også på D-Link DWA-160 (USB), men vil denne fungere med andre routere enn D-Link?

     

    Ønsker et trådløst nettverkskort med god rekkevidde, god hastighet og med støtte for alle typer kryptering... Har vel en maksgrense på 350 når det kommer til pris.

     

    Takk på forhånd for svar!

  3. Hei!

     

    Jeg har fått lyst på et "ordentlig" digitalkamera under 2000 kroner og har tatt en titt på Canon Digital Ixus 870 IS. Jeg har lest testene til Akam (best i test) og tittet rundt på nettet, men greier ikke å bestemme meg. Kameraet er på tilbud hos Elkjøp og Lefdal for 1995 kroner, men det er jo også mye penger. Faren min har en Canon Digital Ixus 75 og er meget fornøyd (skulle gjerne hatt den selv, men den har jo gått ut av markedet), det føles litt tryggere å kjøpe noe "kjent".

     

    Jeg er også fornøyd med batterilevetiden til fars digitalkamera (870 IS skal ha betydelig litt bedre batterilevetid), så det er nok en viktig faktor for meg. Kameraet skal stort sett brukes til alt mulig - fra å ta bilder i byen til å ta naturbilder på nær og fjern avstand, så jeg ønsker god bildekvalitet også.

     

    Finnes det noen liknende Canon Digital Ixus 870 IS på markedet til en "snillere" pris, eller er dette kameraet virkelig et godt kjøp og verdt pengene?

     

    Takk på forhånd for svar! :)

  4. Ah. Så at DIR-615 hadde fått terningskast 5 hos PC World og så er det salg hos Komplett for tiden.

     

    Men men, Zyxel'en fungerer bra hittil, har vært stabil i tre dager (har dog ikke brukt den konstant). Drar ut kontakten, plugger den inn igjen og alt er normalt. Merkelig, egentlig.

     

    Hastigheten er dog noe redusert nå, men håper modemet fra Ventelo løser dette.

  5. Snakket med Ventelo, de skulle sende nytt modem. Trengte ikke spørre engang.

     

    Nå ser routeren til å oppføre seg pent, klikker ikke når jeg tar ut strømkontakten for en stund, slik de to forrige gjorde. Den har vært stabil hele dagen, hittil, så jeg håper denne er friskmeldt!

     

    Andre med erfaringer med denne routeren?

  6. Bruker knapt internett når routeren er i bruk, så jeg vet ikke hvor mye den tåler... Tittet på samtlige tester før jeg kjøpte den og en del var fornøyde. Nå angrer jeg på at jeg godtok slik billig drit... Som sagt, bor hjemme og det er far i huset som betaler. Jeg kan ikke prakke på ham en dyrere router da han "vil ha tilbake den gamle" (uansett hvor mange ganger jeg sier at den er og blir dau).

     

    Hvordan kan jeg overtale ham så i fall? :p Har tittet på DLINK DIR-615, er denne noe tess?

     

    Sist, men ikke minst: Kan det være noe med bredbåndet vårt som forårsaker dette? Har hatt Ventelo i minst fire-fem år, modemet er like gammelt.

  7. Må velge Static IP hvis jeg skal få angitt de IP adressene du oppga og da fungerer ikke det i det hele tatt...

     

    Det er så vanskelig å tro at router nummer tre også er helt dau! Var vanskelig nok å overtale fattern til å kjøpe ny router (selv om den gamle døde sakte, men sikkert) og ille var det gjennom to defekte router. Tør ikke å tenke på hvordan det blir denne gangen... Har vært uten en velfungerende router i over en måned...

  8. Hei. :)

     

    Det er et Billion modem.

     

    Routeren setter opp den selv automatisk. Det er tildelt IP adresser ved start under DHCP og DNS hvertfall, men når routeren klikker står det "Unavailable" under begge to og da må resetting til, ellers kan jeg "bare" trykke på Renew så står statusen ved WAN som "Up".

  9. Hei,

     

    Har nå et frustrerende problem med nevnte router. Den har vært sendt til Komplett to ganger og blitt konstatert defekt. Sitter nå med router nummer tre som ser ut til å være likedan som de to forrige - en gang om dagen stopper den helt opp og jeg kommer kun inn på konfigurasjonssiden. Må trykke på "Renew" ved WAN for at den skal finne DHCP og DNS på nytt, dette pleier ikke å fungere så jeg må resette routeren to-tre ganger før jeg greier å konfigurere den sånn nogenlunde at nettet fungerer i noen timer.

     

    Min PC nr 1 er koblet til routeren via kabel og tre andre PC'er i huset er koblet til via trådløst nettverk. Når disse er i bruk samtidig, går det helt greit uten IP adressekonflikter (det var det med den forrige) eller noe liknende.

     

    Jeg nekter å tro at router nummer tre også er defekt, så andre løsninger er ønskelige! Har Ventelo som leverandør, har kontaktet dem angående dette og bedt dem sjekke linjen. Modemet som er koblet til har det aldri vært noen problemer med (brukte kun modemet da huset var uten router, den var stabil hele tiden), så det må være noe rart her...

     

    Takk på forhånd for svar! :)

×
×
  • Opprett ny...