Gå til innhold

Sempercogitare

Medlemmer
  • Innlegg

    325
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Sempercogitare

  1.  

    I mangel av lignende , og interessen eg har så hadde eg satt pris på svar avstemningen.

     

    Eg hører fra media hvor mange som støtter, men eg ser lite til det på jobben, og generelt i det private.

     

    Så eg venter i spenning og håper flest mulig avgir valget sitt.

    Jeg ser ingen ulemper ved innvandring. Derimot ser jeg vår manglende evne til integrering som en alvorlig fare. Integrering virker begge veier!

     

    Er ikke "vår manglende evne til integrering" delvis tillknyttet innvandring som en "ulempe ved innvandring"?

    Det å tro at å ta inn en stor mengde innvandrere ikke innebærer en utfordring er veldig naivt, og med en slik holdning vil innvandring koste mye for Norge.

     

    Jeg har lenge vært mot FrPs måte å forholde seg til innvandring, for har hatt inntrykk av at de har brukt det å stigmatisere innvandrere som generelt kriminelle som skaper problemer som en taktikk for å sanke stemmer. Når dette skaper et bilde av innvandrer som noe vi burde holde oss unna og dermed gjør integrering vanskeligere, dyrker mer problemer tilknyttet innvandring som dermed gjør dette til en selvoppfyllende profeti.

     

    Men Norge må kunne håndtere det antalle innvandrere vi får. Og jo flere innvandrere jo større blir utfordringen med integrering. Det å skulle ta inn 100 000 Syrere på grunn av at Angela Merkel har dårlig samvittighet for hva Nazi-Tyskland gjorde under 2. verdenskrig, tror jeg ikke er det riktige å gjøre. Vi må også kunne tenke på oss selv og hva vi har mulighet til å håndtere, det å støtte opplegg i landene rundt Syria som tar imot flyktninger høres lurt ut fordi det vil både være mer effektiv bruk av de pengene vi setter inn og det vil trolig bli lettere for flyktningene å komme tilbake til sitt hjemland når situasjonen i Syria tillater det.

    • Liker 1
  2. Ja, alle har nok et verdenssyn i form av en måte å tilnærme seg virkeligheten på. Men er uenig at de forskjellige verdenssynene må alle gi svar til de samme spørsmålene. Slik som ved mitt verdenssyn så er ikke "Eksisterer Gud?" et relevant spørsmål. Før man kan stille spørsmålet "Eksisterer Gud?" må en ha svaret på spørsmålet "Hva er gud?", og når en har et godt svar på det er det fremdeles ikke sikkert spørsmålet "Eksisterer Gud?" er relevant for min forståelse av verden.

     

    1) Er naturen uten formål?

    Vi er en del av naturen og vi har ofte formål med livene våre, så naturen er ikke helt uten formål.

     

    2) Er det noen objektiv sannhet? Er det mulig å vite sannheten?
    Objektivitet er det som kan beskrives med tall, så at det er mellom 225 og 235 V i min stikkontakt er en objektiv sannhet.

     

    3) Finnes det andre kunnskapskilder enn naturvitenskapen? Og har du en teori om hva slags informasjon eller data utgjør faktisk kunnskap, og i så fall hva er det, og hvordan rettferdiggjøres den?

    En har jo også humaniora, vitenskapen som er mest relevant når man skal forstå mennesker og samfunn og sånt. Så naturvitenskapen er ikke den eneste vitenskapen.

     

    4) Har du fri vilje? Hvordan/hvorfor ikke?

    Når du stiler slike spørsmål blir jeg bare sittende med spørsmål som "hva er fri vilje?", jeg vet vi er underlagt de samme lover som resten av universet hvis det gir noe svar.

     

    5) Hvilken etisk konklusjon bør man gå for? Følger den logisk ut fra hvordan resten av virkeligheten og universet er?

    Dette er vanskelig å svare på. Jeg prøver å være så godt menneske jeg kan, men tar ikke altid de rette valgene.

     

    6) Er noe objektivt godt eller dårlig?
    Hvordan beskriver man godt og dårlig med tall?

     

    7) Hvordan bestemmes menneskets verdi?

    Jo mer et menneske er involvert på en god måte i ditt liv, jo høyere verdi har det for deg. Jo mer empatisk en er jo mer betyr de som er mer distansert fra deg.

     

    8) Har fornuften noen gyldighet? Hvordan/hvorfor ikke?
    9) Mind/body problematikken: Dualisme eller ikke-dualisme?

    Bryr meg ikke nok om disse spørsmålene til å svare.

     

    10) Hva er ditt verdenssyn, hvordan har du endt opp på det, og hvilke problemer ser du ved det?

    Er ignostiker. Har endt opp der fordi har diskutert for mye religion med religiøse som forventer at jeg vet hva de snakker om når de prater om gud og sånt. La oss heller få en god falsifiserbar definisjon av gud før vi gidder å ta stilling til om det/han/hun eksisterer eller ikke.

     

    Men er litt sånn at jeg ikke har særlig behov for å sette meg i en kategori når det kommer til livssyn, fordi er som regel enig med deler av filosofien og uenig med andre deler. Så det greieste er heller å svare med det jeg mener om de spørsmålene som blir diskutert.

  3. Sliter med noe av det samme, men er ikke min pc. For det funker ikke på noen av datamaskinene i huset, men det funker når jeg har tatt datamaskinen min med til andre. Ringte telenor og sa at vi hadde problemer med routeren. Vi fikk tilsendt en ny en, men det løste ikke problemet. Noen som har forslag på hva jeg kan gjøre? Prøvde med port forwarding, men så ikke ut til å hjelpe det heller.

  4. Jeg har opprettet denne diskusjonen for at jeg vil hvite hva andre syntes om dette temaet og om hva andre mener rundt dette området.

    Hvis du virkelig er interresert i å vite hva andre mener om disse tingene hadde det vært en fordel for deg om du ungikk å kalle folk arrogante for de har de meningene de har. Du burde også unngå å kalle meningene til de du diskuterer med idiotiske, det er veldig respektløst. Har ingenting imot at du kommer med motargument, men å si at noe er idiotisk, latterlig osv. bidrar ingenting til diskusjonen.

    • Liker 1
  5. Jeg ville trodd på enhver gud som en kunne bevise at eksisterte. Hvis Jens Stoltenberg påsto at han var gud så er jeg overbevist om at han eksisterer. Derfor ville jeg trodd på guden Jens Stoltenberg. Men om han påsto at han hadde magiske krefter måtte jeg hatt bevis for disse også for at jeg skulle tro han hadde det.Og til LonlyMan så hvis gud eksisterer og den ønsker at vi skal tro h*n finnes burde h*n bevise sin existens. I og med den ikke har gjort det er det rimelig å anta det ikke finnes noen gud eller den guden som eventuelt eksistere ikke har noe ønske om at vi skal tro den finnes.

  6. Medlemmer av DNK = 79,2 % av ca. 4,961,800 = 3,93 millioner.

    Medlemmer av andre trosamfunn = 449 900 (9,3%) av disse er 55% i kristne trosamfunn (5,1% av total populasjonen). 5,1% + 79,2% = 84,3%.

    Men ser ut som om folk blir mindre engasjert i det kirkelige

     

    Hvis vi sier gjennomsnittskirken har 1,375 gudstjenester i uken (så på den lokale kirken, 22 gudstjenester på 16 uker for regner med de har en 14/08 også). Det fører til 71,5 gudstjenester i året. For at 71,5 gudstjenester per kirke per år skal bli 67k fører det til at man må ha (67k/71,5) 937 kirker. Hvis det i gjennomsnitt er 93 folk per gudstjeneste er det nok rundt (937*93) 87 141 personer som gjevnlig går i kirken. Dvs. at 2,2% av medlemmene i kirken gjevnlig går på gudstjenestene.

    • Liker 1
  7. Komfirmasjon er jo egentlig heller ikke noe kristelig hvis man ser det ut fra et bibelsk perspektiv. For dåpen er noe en skal gjøre på eget initiativ. Men DNK fikk dåpen til å bli gjort på barn som ikke er i stand til å gi sitt samtykke til dåpen. Derfor prøvde de å rette feilen med å skape en ny sermoni som heller ikke har noe bibelsk utgangspunkt. Syntes borgerlig konfirmasjon er et godt alternativ for de som vil ha en "bli voksen"-fest. Så kan en konfirmere hva man vil (man er blitt voksen, vil ha moped, har et sekulært livsyn, osv.). Er det noen som har andre navnforslag til konfirmasjon da? Jeg tror de fleste vet at ved borgerlig konfirmasjon så bekrefter man ikke dåpen.

    • Liker 2
  8. Jeg kan nok ikke hjelpe deg med hvilken fremgangsmåte du burde velge, men du burde nok velge den du føler vil funke for deg. Personlig ville jeg enten valgt langsomt forhold eller prostituert hvis jeg hadde hatt stort behov for å kvitte meg med jomfrudommen min. Er selv 23, men bekymrer meg selv svært lite for dette for har problemer med å ha nærhet til folk. Og i og med jeg ser på sex som noe intimt så gjør jeg fryktelig mye for å ødlegge sjangser hvis jeg får de. Men med ei prostituert tror jeg dette med nærhet er veldig utelukket, det blir som kjøp av en tjeneste. Og hvis jeg ei gang treffer ei jeg føler meg trygg nok på til å bli intim med henne så ville nok det vært gjennom et langsomt forhold. Og om jeg blir 35 før jeg får meg ei dame, så driter jeg i om hun syntes det er rart jeg er jomfru. Har hatt mine grunner som holder for meg. Og til den gang holder frøken høyre i lange baner.

  9.  

    Det som absolutt taler for en stastkirke er at den ved å være det er et allemannseie, også blandt dem som normalt ikke regner seg bland kirkens innerste sirkel. Dåp, bryllup, konfirmasjon og gravferd er allmenne markeringer der et stort flertall av befolkningen fortsatt går til "sin" kirke.

    Men i og med at det er staten som har betalt for vedlikehold og sånt av kirkene rundt om i landet burde kirkebyggene gå over til det offentligeSå da kan de som måtte ønske å holde sermonier i kirkebygg få lov til det men rådmann, prest eller hva det måtte være.

     

     

    Jeg mener ikke det. En religion skal ha én førsteprioritet: Å etterleve sitt valgte livssyn, med alle dets regler og dogmer, i størst mulig grad. Om man kaller seg en kristen menighet, må man derfor etterstrebe å fremstå som mest mulig kristen, uavhengig av om dette støter bort eller tiltrekker folk.

    Jeg er imot homofile prester i DNK - ikke fordi jeg har noe mot homofile, men fordi DNK hevder å være en kristen kirke som følger bibelen. Og let's face it, bibelen er ikke glad i homofile.

    Syntes du at kirken burde etterstrebe en rett til å brenne prestenes døttrer hvis de finner på de vil drive utukt?

    Når en prestedatter vanhelliger seg ved å drive utukt, vanhelliger hun sin far. Hun skal brennes.

    For å si det sånn så tror jeg ikke det finnes noen menigheter som virkelig lever etter bibelens befalinger.

    Og det med kirkens utstøtning av homofile er kun fordi det er noen som fant ut at det var noe de gadd å følge forhold til mye annet de valgte å ikke følge. Jeg tror ikke ei prestedatter hadde blitt nektet å bli prest selv om hun en gang hadde drevet utukt.

  10. Jeg er uenig at det er noe misjonering her på RFL delen av forumet. Et av hovedtemaene her er religion og av den grunn blir naturligvis det diskutert fra de forskjellige sidene. Folk går her for å uttrykke sine synspunkt og lese om andres. Når man går inn her spør man på en måte etter andres religiøse synspunkter. Ved misjonering forteller man om sine religiøse synspunkter uten at de har spurt om det. som f.eks. hvis man reiser til et eller annet u-land og starter en menighet og lokker med goder til de som kommer der for å så skyve på de din religion/livssyn. Man går på gaten og deler ut suppe til uteliggerene mens man leser bibelvers for dem. Eller hvis en hadde gått inn på Fritid/Mat og Drikke og forteller at du elsker koriander på fårikålen din og dette fikk du vite gjennom en åpenbaring fra gud, og alle som velger jesus vil bli kjempegode kokker.

     

    Personlig skriver jeg her for underholdninges skyld og det hender jeg lærer noe jeg ikke visste fra før også.

  11. du kan jo se om du får tak på Naga Jolokia pepperen. Er ikke denne sterk nok for deg er det nok ingen som er det. Det er nok ikke noe galt med smaksløkene dine for det sterke i chilipepperene virker ikke på smaksløkene. De får nervene til å sende smertesignaler opp til hjernen så av den grunn svir det, du har nok bare vent deg for mye til smerten :p

    Har forresten spist min første hele habanero i dag og da gikk det også med en liter helmelk :p

×
×
  • Opprett ny...