Gå til innhold

Rayarn

Medlemmer
  • Innlegg

    81
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Rayarn

  1. Heisann

     

    Her er en liten nøtt til de som er veldig drevne på nettverk :

     

    Jeg og en kompis bor i et borettslag som har et felles nettverk, med ganske dårlig linje. Dvs hele borettslaget deler på et par 20mbit adsl2 linjer fra ngt.

     

    Nå har jeg imidlertid skaffet meg egen 20mbit linje til odel og eie, og ønsker å dele denne med en jeg kjenner over det lokale nettverket.

     

    Ønsker tips på hvordan dette kan gjøres enklest mulig uten å berøre de andre i borettslaget. Trådløs internettdeling er utelukket pga avstand og betong. Vil det være mulig å kjøre en gatewayløsning over det lokale nettverket fra meg til en annen i borettslaget?

     

    Et krav er at koblingen skal være sikker så ingen andre enn vedkommende jeg kjenner klarer å koble seg til nettet, og utnytte båndbredde. Jeg hadde sett for meg en gateway/unix tjener i min ende, som krever sikker pålogging med routing av trafikk. Men slike løsninger har jeg ikke erfaring med så, det hadde vært kjekt med litt feedback på akkurat denne problemstillingen - og om det i det hele tatt finnes en grei løsning.

     

    Skriv gjerne på min mail : [email protected] da jeg ikke sjekker forumet så ofte.

     

    Mh

    RP

  2. Jeg eier v3i, kjøpt fra hong kong. Første jeg gjorde når jeg fikk den var å oppgradere firmware slik at jeg fikk Norsk oppsett :)..

     

    Prisen var 2800 inklusiv frakt.

     

    Kjempetlf på alle måter, har ingen problemer.

     

    Å sende den til rep er ingen god ide. En annen eier av v3i fikk telefonen sin ødelagt hos motorola, og måtte sende den tilbake til hongkong. Beste er å firmware oppdatere selv (selv om det ikke er helt lovlig) :hmm:

     

    mh

    Rp

    [email protected]

  3. Hei

     

    Jeg er den mindre heldige eier av en ECS556E bærbar datamaskin. Faktisk er dette min andre maskin som har feil så jeg må lever inn igjen. Den forrige hadde en ustabil strømforsyning som gjorde maskinen høyst ustabil. Ramme konstruksjonen var også så skrøpelig at den begynte å gi etter flere plasser etter flere måneders bruk.

     

    I Mai måned fikk jeg byttet maskinen min til fordel for en ny, fra leverandøren it24.no. Maskinen har fungert optimalt, men jeg fikk et sjokk da maskinen hadde stått på over en natt med lokket slått igjen. Da jeg sto opp neste dag så åpnet jeg lokket, og fikk se to store sprekker i LCD rammen. Jeg har hatt bærbarer før oppigjennom tidene, men aldri har jeg opplevd noe slikt. Sprekkene har oppstått på begge sider som vist på bildet nederst!

     

    Det jeg lurer på er om det er flere som har opplevd lignende?

     

    Samtidig vil jeg be om råd angående hvordan man skulle føre dette videre. Desverre har It24 vært svært passive med å hjelpe meg. Derimot har multicom som også importerer denne type laptop vært hjelpsomme til de grader, og skrevet til meg at grunnen kan være varme/kulde som har gjort plasten sprø. Det er i såfall en garantisak?

     

    Hadde satt veldig pris på noen gode råd fra de som har erfaring med lignende tilfeller. Det er så utrolig kjipt å betalt 14k som student, for så å bli plaget slikt. Skulle nok gått for en IBM eller noe mer solide saker :( Det frister å få hevet kjøpet etter så mye tull men vet ikke helt hva jeg skal foreta meg.

     

    Mvh

    Raymond Pettersen

    post-72-1121093760_thumb.jpg

  4. Gprs var riktig ja. Det ser ut til å ha ordnet seg nå, etter at jeg prøvde med og uten sikker tilkobling. Så funket det plutselig etter flere dagers strev. Merkelige greier spørr du meg...

     

    Takk å pris at chess har gratis mms for tiden ellers kunne det blitt en stygg telefonregning etter testinga :)

     

    Mh

    Raymond Pettersen

  5. Hei

     

    Nå har jeg prøvd i hele 3 dager å få mms til å fungere på en LG 5400, uten hell..

     

    Ja jeg har:

     

    -Ringt netcom og aktivert mms på abonnementet.

    -Slått av og på mobilen en million ganger..

    -Fått MMS innstillinger tilsendt fra netcom for den mobilen...

    -I samme slengen fått wap innstillinger....

    -Satt opp mms manuelt med veiledning funnet på netcom sin mms side.

     

    Uansett hva jeg gjør, og forrandrer oppsett/aktiverer så vil mobilen ikke ta imot mms. Istedet får jeg en irriterende sms hver gang en mms sendes om at man må på nett og se den der på netcom sine sider.

     

    Jeg har også ringt netcom sin kundeservice og hørt grusom musikk i utallige minutter, for så å høre at de i andre ende ikke har peil på hva som kan være galt.

     

    (forresten så er det youngtalk abonnement på mobilen)

     

    Så nå har jeg gitt opp hjelp fra netcom og vender kinnet til mobil guru'ene på dette forum som aldri har sviktet før.

     

    Hva i P##### kan være galt??

     

    Mh

    Raymond Pettersen

  6. e-700 er den beste _kamera_mobilen på det norske markedet pr dags dato.. Altså, det beste kamera'et og yppers skjerm.

     

    Sx20 er nok kanskje den beste mobilen på de områdene, på det europeiske markedet. Skjermen er bare helt fantastisk.

     

    Mh

    Raymond Pettersen

  7. det går ann å finne ut hvem som har stjålet mobben da.... fordi når man setter inn simkortet sitt i en telefon og bruker telefonen vil teleselskapet se hvilken imei (eller hva det nå heter) kode som er på den telefonen du bruker... sa da kan man be teleselskapene se etter hvem av brukerene deres som bruker den telefonen med det imei nummeret som du oppgir.... og vips, du kan være heldig og få telefonen tilbake.... slik metode som brukes i forsikringssaker.. (tror jeg da)

    men det virker som det er ganske stress å utføre det.. :cry:

    Jeg har bedd venninnen min om å gjøre det slik du skrev. Det må da være eierens rett å få vite hvilket simkort som står i mobilen, så f.eks telenor kan da ikke nekte denslags informasjon?

     

    Er det andre som har gjort lignende? Jeg har tro på at det vil kunne fungere veldig bra. Tiden vil vise..

     

    Mh

    Raymond Pettersen

  8. Hvordan skal man gå frem nøyaktig når mobilen blir stjålet? Ei venninne ble utsatt for tyveri her om dagen. Ba henne sperre den, og melde til politiet. Men jeg har ikke blitt frastjålet mobil selv så jeg er litt på tynn is når det gjelder rutiner i et slikt tilfelle.

     

     

    Andre har sikkert også nytte av slik informasjon her inne.

     

    Mh

    Raymond Pettersen

  9. Jeg fikk det til endelig ved hjelp av reqwireless programvaren du linket Morten B. Men problemet var egentlig at djuice gprs innstillingene som fulgte med mobilen ikke fungerte optimalt. Funket med en gang når jeg bestilte nye innstillinger fra www.telenormobil.no ..

     

    Da ordnet det seg endelig. Men er det dyrt å sende/laste ned mail om dagen? Noe ca anslag på det?

     

    Mh

    Raymond Pettersen

  10. Jeg har nå i timesvis prøvd å konfigurere et java basert program på min Sony Z600 mobil uten lykke, så jeg vender meg til forumet for hjelp.

     

    Programmet jeg primært har prøvd å fått til er mail4me, en freeware email klient tilgjengelig på nett (søk på google). Desverre er brukerhjelp sparsom, og installasjons veiledning fraværende. Så jeg har kjørt meg helt fast.

     

    Ønsker så gjerne å kunne sjekke mail mens jeg er på farten uten å dra frem laptop. Er det noen som har erfaring med å få et slikt program til å fungere? Har også prøvd et program som heter sirius mail, men der fikk jeg feilmelding om at det ikke var nettforbindelse. Wap fungerer som det skal ellers.

     

    Takk på forhånd,

     

    Mh

    Raymond Pettersen

  11. Kontaktet hp, og de informerte meg om at maskinen klikket galskap pga bios som styrte viftene helt feil. Oppdaterte den til nyeste versjon, og 50% av viftestøyen forsvant. Den bråker faktisk ikke mer enn fattern sin compaq p4 1.8 maskin som "bare" har en kjølevifte da jeg har 3stk.

     

    Under 3d spill har det lite å si enda, da kjører viftene som det suser. Men til arbeid i windows, alt fra grafikk til tekstbehandling så kjører viften i behagelig tempo :).

     

    Synn jeg ikke ble informert om dette da jeg kjøpte maskinen eller fra elkjøp. Men så har ikke folkene på elkjøp mye peil i 90% av tilfellene.

     

    Mh

    Raymond Pettersen

  12. Sinnsykt bra! Enormt at Sony lager grensesnitt som kan modifiseres på den måten. ByeBye til gamle kjedelige nokiamenyer ;)

     

    Og det beste av alt, det gjøres gratis. Slipper å bli flådd av eurobate og lignende logo/ringelyd/etc aktører :). Vi "nerdene" trenger heller ikke slike tjenester :p.

     

    Mh

    Raymond Pettersen

  13. Psu trenger jeg ikke, har et gliz fra før av med viftestyring å hele pakka. Aopen holder jeg meg borte fra, er bare prinsippsak etter at jeg hadde det før. Det endte med et stort HAT...

     

    er kommet noen gode forslag til nå, men det er bare aero kabbet som frister foreløpig.

     

    Mh

    Raymond Pettersen

  14. SE T610 ligger akkurat på den prisen du oppgir. Du blir sikkert fornøyd med den, og du får kamera i tillegg. Synes valget er lett hvis du ikke vil ha en litt mer sjelden mobil da. Les test her på amobil.no

     

    Mh

    Raymond Pettersen

×
×
  • Opprett ny...